Ευκοίλια και καρκίνος

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
GUARDIA έκανε ????

Αυτό μόνο ρώτα. Και αντιμετωπίστε την περίπτωση λίγο σοβαρά.

Τί θα πεί "παράσιτα θεωρώ ότι δεν έχει γιατί είχα δώσει χάπια πρίν ... " ??

Επίσης με κονσέρβες "ΟΚ DOG" και δεν συμμαζεύεται δεν μπορεί να γίνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης του πεπτικού.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
Σίγουρα να κάνεις την ακτινογραφία. Εκτός από πιθανό όγκο δείχνει και άλλες παθήσεις, όπως π.χ. το irritable bowel syndrome. Επειδή το Μουφ είχε μια ψιλοεπίμονη διάρροια πριν φύγω για Ελλάδα (του πέρασε ευτυχώς λέει η φάρμα) και επειδή τον πήρα από καταφύγιο και δεν ξέρω σίγουρα από πού κρατάει η σκούφια του (ίσως από μια συγκεκριμένη παππυμιλλού που κάθεται τώρα αισίως στο φρέσκο) φοβήθηκα κληρονομικές παθήσεις. Εκτός λοιπόν από αιματολογικές και κοπρανολογικές εξετάσεις μας έμεινε η ακτινογραφία που θα την κάνω που ο κόσμος να χαλάσει να δώ κιόλας μπας και έχουμε τίποτα περίεργα.

Το έχει αποκλείσει ο κτηνίατρός σου το irritable bowel syndrome; Δυστυχώς δεν ξέρω πώς το λέμε στα ελληνικά και εμφανίζεται συνήθως με διάρροια.

συγγνωμη που θα διαφωνισω μαζι σου αλλα ουτε το ευερεθιστο εντερο φαινεται με ακτινογραφιες

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kopritis, η ακτινογραφία μπορεί να δείξει εάν υπάρχει κάποιος όγκος μεγάλης έκτασης (αν πρόκειται για ένα μικρό πολύποδα δεν θα δείξει τίποτα) και όχι το είδος του όγκου.
Το καλύτερο είναι να γίνει υπέρηχος και κατόπιν κολονοσκοπηση για να ληφθεί δείγμα και να σταλεί για βιοψία.
Σε αυτό συμφωνούμε.

Από κει και πέρα, το τι θεωρείς εσύ και εγώ ότι πρέπει να γίνει μικρή σημασία έχει, διότι δεν είμαστε κτηνίατροι (και να ήμασταν, διάγνωση από το πληκτρολόγιο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε).
Δεν κάνει κανεις διάγνωση. Ιδεες δίνουμε, απόψεις λέμε. Συμφωνώ και στο ότι μικρή σημασια έχει το τι πιστευεις εσύ ή εγώ. Παρόλα αυτά ας λέμε ο καθένας την άποψή του κι ας κρίνουν οι άλλοι τη σημασία της.

Η Berna δεν γνωρίζει ούτε τις ακριβείς εξετάσεις που έκανε ο σκύλος της, ούτε τα ακριβή αποτελέσματα, συνεπώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει αποκλείσει ο κτηνίατρος και γιατί.
Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά αυτό προσπαθούσα να εκμαιέυσω. Τι ακριβώς εξετάσεις έκανε και τι αποκλείστηκε. Αν δεν ξέρει ακριβώς, να μάθει.

Ας ακολουθήσει λοιπόν τις συμβουλές του γιατρού της και ας πάρει και 2η ή 3η γνωμη, εάν θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει.
Να το κάνει, αλλά με κριτική σκέψη πάντα.

Το ότι συμφωνείς με την άποψη των γονιών της, απλά ασχολίαστο.
Είναι δυνατόν να θεωρούμε τον κτηνίατρο «τον οποιοδήποτε» και αντί να συζητάμε μαζί του τους προβληματισμούς και τις απορίες μας, να καθόμαστε να τον απαξιώνουμε στα fora?
Ασχολίαστο και όμως το σχολιάζεις.
Πάντως αναφερόμουν στο ότι πιθανόν οι γονείς της πιστευουν οτι είναι υπερβολική που υποπτεύεται καρκίνο οταν το μόνο σύμπτωμα είναι η ευκοιλιότητα. Σε αυτό συμφωνούσα με τους γονείς της. Ξέρω οτι πιθανον διαφωνείς, αλλά οπως είπες και παραπάνω, μικρή σημασία έχει η μεμονωμένη άποψη του καθενός μας. :)

Ποιος απαξίωσε τον κτηνίατρο? Συμφωνώ και το είπα και παραπάνω ότι η Βερνα πρεπει να συζητήσει περισσότερο μαζί του τους προβληματισμούς και τις απορίες της!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τί θα πεί "παράσιτα θεωρώ ότι δεν έχει γιατί είχα δώσει χάπια πρίν ... " ??
Υποθέτω ότι τα χάπια τα δίνουμε για να καθαρίσουμε το σκυλί από τα παράσιτα?? Ελεος τι ερώτηση ήταν αυτή!

Επίσης με κονσέρβες "ΟΚ DOG" και δεν συμμαζεύεται δεν μπορεί να γίνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης του πεπτικού.
Δεν καταλαβαίνω.

kopritis, ευχαριστώ πολύ για το λινκ. Γράφει το εξής για τους όγκους: Chronic diarrhea, weight loss, poor appetite; may see vomiting and dark, tarry stools - δεν έχει αυτά τα συμπτοματα ο σκύλος μου. Το πιο πιθανό που βλέπω είναι αυτό:

Food intolerance or sensitivity - Sudden onset of diarrhea, sometimes with gas

SARA WEST -

Irritable bowel syndrome - Diarrhea with mucus, blood, and increased straining

Δεν έχει αυτά τα συμπτόματα γι'αυτό μάλλον το απέκλεισε.

kopritis, πολύ καλό άρθρο, όντως.

Πάντως θα δω πώς θα πάει το σκυλί. Βλέποντας και κάνοντας.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βερνα,
Τα χάπια αποπαρασίτωσης αποπαρασιτώνουν τις μέρες που τα δίνεις. Απο κει και πέρα δε σημαίνει ότι δε μπορεί μετά ο σκύλος να ξαναπιάσει παράσιτα....

Οι κονσέρβες γενικά είναι κάκιστης ποιότητας... καλύτερα να τον αφήσεις νηστικό μια μέρα παρά να δώσεις κονσέρβα..... Είναι πιθανόν κάποιο συστατικό τους να κάνει τη ζημιά, οπότε οταν τις κόψεις, μπορεί να δεις διαφορά. Πάντως κι αν δε δεις, μπορεί να είναι κάτι στη συγκεκριμένη ξηρά..... Διάβασε την ενότητα Διατροφή και θα σου λυθούν διάφορες απορίες περι συστατικών ξηράς τροφής. ισως να χρειαστεί να δοκιμάσεις κάποια άλλη ξηρά (οχι γιατι αυτή είναι κακής ποιότητας, αλλά ίσως δεν "παει" στο σκύλο σου).

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα χάπια αποπαρασίτωσης αποπαρασιτώνουν τις μέρες που τα δίνεις. Απο κει και πέρα δε σημαίνει ότι δε μπορεί μετά ο σκύλος να ξαναπιάσει παράσιτα
Κι εγώ νόμιζα πως είναι αρκετό 4 φορές το χρόνο να κάνω αποπαρασίτωση :confused: Τέλος πάντων, για παράσιτα έκανε ανάλυση σίγουρα και δεν βρίκε τίποτα, γι' αυτό και απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Διάβασε την ενότητα Διατροφή και θα σου λυθούν διάφορες απορίες περι συστατικών ξηράς τροφής. ισως να χρειαστεί να δοκιμάσεις κάποια άλλη ξηρά (οχι γιατι αυτή είναι κακής ποιότητας, αλλά ίσως δεν "παει" στο σκύλο σου).
Οποτε είχε διάρροια τον έκανα δίαιτα μόνο με την ξηρά που του δίνω και τώρα και έφτιαχνε. Αν τυχόν όμως τύχει σύντομα ξανά, θα προσπαθήσω με Hills, που έχει συστήσει και ο κτηνίατρος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι κονσέρβες γενικά είναι κάκιστης ποιότητας... καλύτερα να τον αφήσεις νηστικό μια μέρα παρά να δώσεις κονσέρβα...
Αυτό από πού προκύπτει? :confused:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ROTTIE,

Δεν ξέρω αν είναι κακής ποιότητας οι κονσέρβες, αλλά είναι γεγονός ότι του σκύλου μου του δημιουργούν αέρια.
Μπορεί απλά να μην του "παν".
Ιδωμεν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτό από πού προκύπτει? :confused:
Το πρώτο ή το δεύτερο?

Για το πρώτο: εχεις υποψη σου εσύ καλής ποιοτητας κονσέρβα σκύλου?

Για το δεύτερο: με δεδομένη την εντερική ευαισθησία του σκύλου, αποψη μου (προς συζήτηση πάντα) είναι ότι δεν του κάνει κακό μια μερα νηστείας, οταν η εναλλακτική λύση είναι κακής ποιότητας τροφή.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ROTTIE,
Δεν ξέρω αν είναι κακής ποιότητας οι κονσέρβες, αλλά είναι γεγονός ότι του σκύλου μου του δημιουργούν αέρια.
Μπορεί απλά να μην του "παν".
Ιδωμεν.
Εμένα πάλι του σκύλου μου δεν του προκαλούν αέρια. Είναι αυτό κριτήριο για να αφορίσουμε όλες τις κονσέρβες?
Υπάρχουν τροφές σε κονσέρβες που αποτελούνται από 100% κρέας. Στις κονσέρβες υπάρχει διαβάθμιση, όπως ακριβώς και στις ξηρές τροφές.

Κάλλιστα λοιπόν μια καλής ποιότητας τροφή σε κονσέρβα μπορεί να δοθεί συμπληρωματικά με ξηρά ή ακόμα και ευκαιριακά αν τύχει να ξεμείνουμε από ξηρά τροφή.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στις κονσέρβες υπάρχει διαβάθμιση, όπως ακριβώς και στις ξηρές τροφές.
Αν ισχύει αυτό, τότε το παίρνω πίσω. Δεν έχει τυχει απλώς ποτέ να δω καλής ποιότητας κονσερβα σκύλου.

Berna αν θέλεις πες μας τα συστατικά απο τις τρεις μάρκες που προανέφερες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μπορείς να μου προτείνεις κάποια μάρκα;
Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php/cat/10
Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις Evangers, Innova Evo ή Merrick στο Βελιγράδι, εδώ δυστυχώς δεν υπάρχουν, τουλαχιστον απ' όσο γνωριζω...

Εγώ για ώρα ανάγκης έχω κάμποσες Nutro ultra στο ντουλάπι μου σε περίπτωση που ξεμείνω από ξηρά (που δεν συμβαίνει έτσι κι αλλιώς ποτέ, αλλά καλό είναι να βρίσκεται πάντα κάτι πρόχειρο).

H Νutro βεβαια μας αφησε χρόνους μετα την εξαγορα της απο την Mars Inc, οποτε ελπιζω να ερθει καμιά Merrick καποια στιγμη στην Ελλαδα...
(Ειδικα η γκαμα της στις ξηρες τροφες ΔΕΝ παιζεται. Ασε που ειναι απο τις λιγες no grains τροφες που εχει λογικα ποσοστά πρωτεινης)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κάλλιστα λοιπόν μια καλής ποιότητας τροφή σε κονσέρβα μπορεί να δοθεί συμπληρωματικά με ξηρά ή ακόμα και ευκαιριακά αν τύχει να ξεμείνουμε από ξηρά τροφή.
Rottie, απο ο,τι καταλαβα απο καποια παλια αναγνωσματα, οι εναλλαγη των ξηρων συχνα μπορει να πειραξει.
Η εστω ευκαιριακη εναλλαγη απο ξηρα σε κονσερβα ή ορισμενες φορες η ταυτοχρονη χορηγηση, δεν πειραζουν?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το να δώσεις μια φορά λίγη κονσέρβα στο σκύλο, σε περίπτωση που ξεμείνεις από ξηρά, δεν είναι δα και τόσο τραγικό! Άσε που είναι πολύ καλύτερο από τον μουσακά που περίσσεψε από το μεσημέρι!

Άλλο αλλάζω ξηρά τροφή κάθε μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται (διατροφικό στρες κτλ) και άλλο δίνω που και που μισή κονσέρβα στο σκύλο.

:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna αν θέλεις πες μας τα συστατικά απο τις τρεις μάρκες που προανέφερες.
OK Dog - πλήρης τροφή για σκυλιά. Συστατικά: κρέαςς και παραπροϊόντα (κοτόπουλο ελαχ. 4%), δημητριακά (ρύζι ελαχ. 4%), ιχνοστοιχεία, EU πρόσθετες ουσίες. Χωρίς συντηριτικά.

Μπουκιές - κρέας και υποπροϊόντα κρέατος (κοτόπουλο 5%), δημητριακά, άλατα, σάκχαρα, τριπολυφωσφορικό νάτριο, καραγεννάνη.

Dr Alder δυστυχώς δε μου έχει μείνει και δεν μπορώ να κοιτάξω.

Άλλο αλλάζω ξηρά τροφή κάθε μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται (διατροφικό στρες κτλ) και άλλο δίνω που και που μισή κονσέρβα στο σκύλο.
Μάλλον εδώ είναι το πρόβλημα, εγώ του έδινα σχεδόν κάθε μέρα.... :(
Θα κοιτάξω και για τις μάρκες που είπες αν και δε μου ακούγονται γνωστές...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
συγγνωμη που θα διαφωνισω μαζι σου αλλα ουτε το ευερεθιστο εντερο φαινεται με ακτινογραφιες
Καλέ τι συγγνώμη?:D Κτηνίατρος δεν είμαι. Η κτηνίατρος του Μουφ είπε να το δούμε με ακτινογραφία και ανέφερε αυτή την πάθηση για πιθανή (όχι και πολύ αλλά τότε το φοβόμασταν). Εγώ, όντας άσχετη από ανατομία σκύλου, νόμιζα ότι θα βρει κανά στριμμένο άντερο ή τίποτα περίεργα που θα φαίνονταν στην ακτινογραφία. Σημειωτέον ότι δεν ξέρω αν δείχνει η ακτινογραφία τίποτα παραπάνω από κόκκαλα, άντε και κανά περίεργο.

Πάντως με τέτοια τρομάρα που πήρα ήμουν έτοιμη να χώσω το Μουφ σε κανά τομογράφο να μου τον βγάλουνε φωτογραφία φέτα-φέτα!

H Berna έγραψε:

Εχω μια ερώτηση, τα Hills βγαίνουν και σε κονσέρβα;
Εχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ αλλά στα ράφια δεν έχω δει
Στην Αμερική βγάζει η Hills πολλά διαφορετικά και σε κροκέττες και σε κονσέρβα. Το ειδικό φαγητό με συνταγή της κτηνιάτρου του Μουφ ήτανε από αυτή την εταιρεία και το πήρα σε κροκέττες. Μου έδωσε όμως και τρεις κονσέρβες για να φτιάξω κεφτεδάκια ώστε να του βάζω μέσα τα σκονάκια και τα χαπάκια του διότι δεν ήθελε να χρησιμοποιήσω τις κοτοπουλίσιες θήκες. Αλλά δεν είπε ότι οι κονσέρβες είναι καλύτερες από τις κροκέττες παρά μόνο άντε να του δίνω κανένα μεζέ πού και πού γενικά, όχι ειδικότερα άμα είναι άρρωστος.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στην Αμερική βγάζει η Hills πολλά διαφορετικά και σε κροκέττες και σε κονσέρβα. Το ειδικό φαγητό με συνταγή της κτηνιάτρου του Μουφ ήτανε από αυτή την εταιρεία και το πήρα σε κροκέττες. Μου έδωσε όμως και τρεις κονσέρβες για να φτιάξω κεφτεδάκια ώστε να του βάζω μέσα τα σκονάκια και τα χαπάκια του διότι δεν ήθελε να χρησιμοποιήσω τις κοτοπουλίσιες θήκες. Αλλά δεν είπε ότι οι κονσέρβες είναι καλύτερες από τις κροκέττες παρά μόνο άντε να του δίνω κανένα μεζέ πού και πού γενικά, όχι ειδικότερα άμα είναι άρρωστος.
Ηθελα να πάρω καμιά καλή κονσέρβα γιατί πρώτον τον βλέπω λίγο αδύνατο και ήθελα να του δίνω και κάτι κρεατικό μαζί με την ξηρή, και δεύτερον επειδή ψιλοτυρρανιέται με την ξηρή και δεν αδειάζει το πιάτο του.
Μάλλον όμως αποκλείεται να βρω τίποτα ποιοτικό εδώ σε κονσέρβα που να μη χαλάει το υπερευαίσθητο στομάχι του... :(
Ευχαριστώ πάντως και ελπίζω να πάει καλά και το Μουφάκι :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87