:?LaMb0fGod said:Και ο πατερας μου προσφατα κολησε εχινοκοκκο τελικά και οχι στρεπτοκοκκο οπως ειχα γραψει σε ενα topic και του ειπε ο γιατρος,οτι μπορει να ειναι απο τον σκυλο.Εγω δεν πιστευω παντως κατι τετοιο γιατι και οι εξετασεις που βγηκανε δεν ηταν ακριβεις.
Ο πατερας μου παντως ανεβασε λιγο πυρετο,εβγαλε 1 σπυρακι εσωτερικο στην μυτη και στο στομα,πηρε μια αντιβιωση και μεσα σε 2-3 ημερες ηταν οκ.
Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει…
Δεν ρίχνεις μια μάτια στο link που παρέθεσε η Luna07? Σε περίπτωση υδατίδωσης, εάν δεν κριθεί απαραίτητη η χειρουργική αφαίρεση της υδατίδας κύστης (σε περίπτωση που δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της αναπνοής, της καρδιάς κ.ά.), θα ακολουθηθεί το παρακάτω θεραπευτικό σχήμα:
"Η επασβέστωση της υδατίδας κύστης και η καταστροφή των παρασίτων είναι δυνατόν να επιταχυνθεί με τη χορήγηση albendazole (ZENTEL, ESKAΖOLE 10 mg/Kg σ.β./ημέρα, σε 1-11 κύκλους αγωγής των 30 ημερών) και praziquantel (BILTRICIDE, 50 mg/Kg σ.β./ημέρα για 5-7 ημέρες και μετά, 50 mg/Kg σ.β./εβδομάδα για 2 μήνες). Με την ορολογική εξέταση στο τέλος κάθε κύκλου αγωγής, καθώς και κάθε έξι μήνες, για 2 έτη μετά την αποθεραπεία, παρέχονται στοιχεία για τη συνέχιση ή τη διακοπή της χορήγησης των φαρμάκων, ενώ η καταστροφή των σκωληκοκεφαλών διαπιστώνεται από την εξαφάνιση των ειδικών ανοσοσφαιρινών και τη βαθμιαία συρρίκνωση και εξαφάνιση της υδατίδας κύστης."