Εχινόκοκκος???


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
LaMb0fGod said:
Και ο πατερας μου προσφατα κολησε εχινοκοκκο τελικά και οχι στρεπτοκοκκο οπως ειχα γραψει σε ενα topic και του ειπε ο γιατρος,οτι μπορει να ειναι απο τον σκυλο.Εγω δεν πιστευω παντως κατι τετοιο γιατι και οι εξετασεις που βγηκανε δεν ηταν ακριβεις.
Ο πατερας μου παντως ανεβασε λιγο πυρετο,εβγαλε 1 σπυρακι εσωτερικο στην μυτη και στο στομα,πηρε μια αντιβιωση και μεσα σε 2-3 ημερες ηταν οκ.
:?

Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει…
Δεν ρίχνεις μια μάτια στο link που παρέθεσε η Luna07? Σε περίπτωση υδατίδωσης, εάν δεν κριθεί απαραίτητη η χειρουργική αφαίρεση της υδατίδας κύστης (σε περίπτωση που δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της αναπνοής, της καρδιάς κ.ά.), θα ακολουθηθεί το παρακάτω θεραπευτικό σχήμα:

"Η επασβέστωση της υδατίδας κύστης και η καταστροφή των παρασίτων είναι δυνατόν να επιταχυνθεί με τη χορήγηση albendazole (ZENTEL, ESKAΖOLE 10 mg/Kg σ.β./ημέρα, σε 1-11 κύκλους αγωγής των 30 ημερών) και praziquantel (BILTRICIDE, 50 mg/Kg σ.β./ημέρα για 5-7 ημέρες και μετά, 50 mg/Kg σ.β./εβδομάδα για 2 μήνες). Με την ορολογική εξέταση στο τέλος κάθε κύκλου αγωγής, καθώς και κάθε έξι μήνες, για 2 έτη μετά την αποθεραπεία, παρέχονται στοιχεία για τη συνέχιση ή τη διακοπή της χορήγησης των φαρμάκων, ενώ η καταστροφή των σκωληκοκεφαλών διαπιστώνεται από την εξαφάνιση των ειδικών ανοσοσφαιρινών και τη βαθμιαία συρρίκνωση και εξαφάνιση της υδατίδας κύστης."
 






keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Καταρχήν περαστικά σου γρήγορα :(

Με αφορμή την αδιαθεσία σου που πιστεύω πως δεν είναι εχινόκοκκος,θέλω να παραθέσω από το χρήσιμο λινκ της Λούνα το εξής για να μας εντυπωθεί καλά:


Για το σκοπό αυτό πρέπει:

α) να αποκλείεται η χορήγηση στο σκύλο ωμών σπλάχνων από πρόβατο, βοοειδή κ.ά., που είναι μολυσμένα με υδατίδες κύστεις (προσοχή, όχι στην ελεύθερη σφαγή των ζώων !),

β) να ακολουθείται τακτική φαρμακευτική αγωγή (κάθε 30-35 ημέρες) στους ποιμενικούς και τους κυνηγετικούς σκύλους (κατά τη θηρευτική περίοδο), και

γ) να απομακρύνονται τα αυγά του παρασίτου που είναι προσκολλημένα στο φυτικό έλαιο της επιφάνειας των φρούτων (φράουλες, μήλα κ.ά), των λαχανικών (μαρούλι, τομάτες κ.ά.) που καταναλώνονται ωμά, με τη γαλακτωματοποίηση του φυτικού ελαίου με υγρό σαπούνι και το ξέπλυμα με νερό (το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών μόνο με νερό, δεν απομακρύνει τα αυγά του παρασίτου, ούτε και η χρησιμοποίηση ξυδιού !).

O σκύλος που δεν διατρέφεται με ωμά μολυσμένα σπλάχνα ζώων, δεν μολύνεται από το παράσιτο. Γι αυτό άλλωστε, δεν βρίσκονται αυγά-E.granulosus στο χώμα των πάρκων της Θεσσαλονίκης (παρά την ύπαρξη στην πόλη περίπου 50.000 σκύλων), επειδή τα ζώα των πόλεων δεν είναι δυνατόν να βρουν και να καταναλώσουν ωμά σπλάχνα μολυσμένων ζώων (ούτε τα αδέσποτα). Αντιθέτως, ο άνθρωπος των πόλεων μολύνεται εύκολα με τα αυγά του παρασίτου, που είναι προσκολλημένα στο φυτικό έλαιο της επιφάνειας των φρούτων, των λαχανικών κ.ά. (εισαγωγή του παρασίτου από τις αγροτικές περιοχές στις πόλεις).



Άρα δεν κινδυνεύουμε από τα σκυλιά μας εφόσον δεν τα ταΐζουμε με ωμά σπλάχνα.Αν τρώμε σε χώρους μαζικής εστίασης -έστω και σπάνια- εκεί μπορούμε να έχουμε αμφιβολίες κατά πόσο σχολαστικά πλένουν τα λαχανικά και τα φρούτα και ναι εκεί υπάρχει κίνδυνος αυξημένος.Στο σπίτι εννοείται πως προσέχουμε περισσότερο στο πλύσιμο.

Είναι που λένε μη σου τύχει......δεν μπορείς να προστατευθείς 100% εκτός και αν ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ.
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
34
Salonica City
Άρα δεν κινδυνεύουμε από τα σκυλιά μας εφόσον δεν τα ταΐζουμε με ωμά σπλάχνα.
Δήλαδη οι BARFERS κινδυνεύουν ?
Βασικα ειναι αυτο που ειπες : ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ!!!
Αν και πιστευω πως ειναι λιγο σπανιο να πετυχεις μολυσμενα σπλαχνα.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σ' αυτά ακριβώς έδωσα κι εγώ βάση keyman.
Είναι όντως... μη σου τύχει.
ΑΝ σου τύχει όμως, δεν υπάρχουν πολλοί που θα πουν ότι ΔΕΝ φταίνε τα σκυλιά. Πιστεύω ούτε καν γιατροί... Κι άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας :(
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Chloe μ,και γω θα σ ευχηθω περαστικα και το συντομοτερο να εισαι παλι οκ!!!δεν νομιζω ν ειναι κατι τοσο σοβαρο...!
και παλι περαστικαααααα!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Chloe said:
ΑΝ σου τύχει όμως, δεν υπάρχουν πολλοί που θα πουν ότι ΔΕΝ φταίνε τα σκυλιά. Πιστεύω ούτε καν γιατροί... Κι άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας :(
αν σου τυχει κλεινεις το τηλεφωνο και δεν μιλας σε κανεναν μεχρι να αναθεωρησουν τις αποψεις τους,
στην τελικη και ετσι να ειναι τι να κανουμε δηλαδη?υπολογοι ειμαστε στον εαυτο μας και σε κανεναν αλλο,με παιδια η' χωρις...προχθες επιασα τα παιδια μου να τρωνε απλυτα κερασια απο το δεντρο μας κατευθειαν και απο κατω ο σκυλος με ανοιχτο το στομα να τρωει 5-5 οτι τους ξεφευγε αν παθαιναν κατι δηλαδη?θα καθομουν να αγχωθω τι θα πουν οι αλλοι?

καποτε ο σκυλος μου στην γειτονια ηταν "εστια μολυνσης"παρολο που ειχε περισσοτερα εμβολια ,προστασιες και καθαριοτητα απο ολους τους περιοικους...τι να λεμε τωρα :?

μην βγαζεις αγχος αδικα chloe,αν δεις οτι τραβαει εις μακρος η ιστορια με εντονους πονους κτλ.
και εισαι 1000% οτι δεν εισαι τιποτα εγκυος :lol: πηγαινε και κανε μια αξονικη ωστε χωρις ταλαιπωρια μια κ εξω να εχεις 100% σοβαρα αποτελεσματα του τι συμβαινει :wink:
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σας ευχαριστώ! Σιγά μωρέ. οι άλλοι με πρήζουν και μου το 'χουν βάλει στο μυαλό το... ενδεχόμενο. Εϊμαι σίγουρη πως θα περάσει...
Αν είναι αυτό, ή προκύψει ποτέ, η ψυχολογική πίεση που θα πέσει θα είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια. Πολύ μεγάλη προκατάλειψη για τα σκυλιά παιδιά...
(όσο για το... έγγυος, αν είναι να προκαλεί τόσο πόνο απ' τις πρώτες μέρες, πυρετούς κ.λπ. να μου λείπει καλύτερα :lol: :lol: :lol: )
 






LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Chloe said:
(όσο για το... έγγυος, αν είναι να προκαλεί τόσο πόνο απ' τις πρώτες μέρες, πυρετούς κ.λπ. να μου λείπει καλύτερα :lol: :lol: :lol: )
xe xe xe :lol: :lol: :lol:

ερωτηση:
η βρουκελλωση δεν πληττει κυριως κτηνοτροφους /κτηνοτροφικες μοναδες κτλ?
η' απο καταναλωση γαλακτοκομικου προιοντος που ειναι μολυσμενο ?
(δυσκολο με τις επεξεργασιες που γινονται στις μερες μας)

εκτος αν αρμεξε την κατσικα η chloe σαν τη ΧΑ'Ι'ΝΤΙ και το ηπιε αυτουσιο :lol:
 








LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
denis said:
Nαι, αλλά ξέρω άτομο που έχει βρουκέλλωση και δεν την έβρισκε με τίποτα στην αρχή με αυτά τα συμπτώματα ...
σοβαρα μιλας? :shock:
και τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?ποσο καιρο ταλαιπωρειται ο ασθενης με θεραπειες?
 




nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
( θυμασε το ονειρο chloe??? μην τρομαξεις παλι!!! )

θα ζησεις!!!!ειμαστε γερα καρυδια εμεις οι ''σκυλαδες''.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mην τρομάζω και την Chloe χωρίς λόγο ... ακόμα έχει 5 χρόνια τον ταλαιπωρεί ...

Ελα τίποτα δεν θα ναι, το χοντρύναμε ... :roll: :roll:
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μηνύματα
899.698
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ