ΖΗΤΙΑΝΙΑ

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Πιο μεγαλη ντροπη σε αυτους που χασκογελανε:(,οπως και σε αυτους που (μαλλον) δεν τα ταιζουν οπως πρεπει...:mad:

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Παιδιά μου δεν ξέρω γιατί είναι άσχημο... Υποτίθεται ότι είναι αρκούδες σε κάποιο ζωολογικό κήπο σωστά? Ε δε νομίζω να μη ταϊζονται όσο χρειάζεται.
Και πρίν αρχίσετε τα περί ελευθερίας των ζώων με την οποία φυσικά και συμφωνώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλά είδη που έχουν σωθεί λόγω των ζωολογικών κήπων.
Επιπλέον κι ο καθένας από μας βάζει το σκύλο μας να είναι στα δύο πόδια περιμένοντας τη λιχουδιά του... δε σημαίνει ότι δε τον αγαπάμε ή δε τον ταϊζουμε όταν κάνει σα μουρλό για μάσα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά μου δεν ξέρω γιατί είναι άσχημο...
Γιατί είναι θλιβερό να βλέπεις ένα άγριο υπέροχο και περήφανο ζώο να μετατρέπεται σε παλιάτσο του ανθρώπου.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Επίσης ανεπίτρεπτο να μπορεί ο καθένας να πετάξει σε ζώο ό,τι θέλει.
Επικίνδυνο για την υγεία τους και εξευτελιστικό για την φύση τους.

Ζωολογικοίκήποι τέτοιου είδους πρέπει να κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Και πρίν αρχίσετε τα περί ελευθερίας των ζώων με την οποία φυσικά και συμφωνώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλά είδη που έχουν σωθεί λόγω των ζωολογικών κήπων.

Επιπλέον κι ο καθένας από μας βάζει το σκύλο μας να είναι στα δύο πόδια περιμένοντας τη λιχουδιά του... δε σημαίνει ότι δε τον αγαπάμε ή δε τον ταϊζουμε όταν κάνει σα μουρλό για μάσα.
και στην τελική άλλο πάρκο διάσωσης ζωων και άλλο "τσίρκο"..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί είναι θλιβερό να βλέπεις ένα άγριο υπέροχο και περήφανο ζώο να μετατρέπεται σε παλιάτσο του ανθρώπου.
Χμμμ, αυτό ακριβώς λέει και ο αδερφός μου για το σκύλο μου! Κατηγορεί επίσης ολόκληρο το είδος του σκύλου για την κοινή (δημοκρατική?) απόφαση να πουλήσει τον εαυτό του ως δούλο του ανθρώπου και να ανταλλάξει την ασφάλεια και το τσάμπα φαΐ με την προσωπικότητα και την ελευθερία του. Στο τέλος δε αναφωνεί "Κοίτα ρε πού κατάντησε και ξεφτιλίστηκε ο μέγας λύκος!":D:D:D:D:D

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Όπως δίνουν οι υπεύθυνοι των πάρκων στα παιδιά φυστίκια για να ταϊσουν τις καμηλοπαρδάλεις πιστεύω ότι και αυτό είναι ελεγμένο. Rottie δεν ξέρω αν τα ζώα στα πάρκα γίνονται παλιάτσοι των ανθρώπων αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν το φυσικό τους περιβάλλον και χωρίς καμία αιδώ τα δολοφονούν από χόμπυ δε γνωρίζω ποιά άλλη βιόσημη λύση υπάρχει.

Είναι και αυτός ένας τρόπος να γνωρίζουν τα παιδιά των μεγαλουπόλεων τα ζώα από κοντά και πιθανόν να τα αγαπήσουν. Τα παιδιά των πόλεων πλέον τα μόνα ζώα που γνωρίζουν είναι τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά και τις κατσαρίδες... πόσα έχουν πάει σε μια στάνη να δούνε πρόβατα και κατσίκια, πόσα πια έχουν πάει στο κοτέτσι να πάρουν τα αυγά?(σίγουρα υπάρχουν παιδιά που νομίζουν ότι τα αυγά τα γεννά ένα σούπερ μάρκετ που λέγεται κότα!!!)

Την πρώτη φορά που πήγα σε ζωολογικό κήπο αισθάνθηκα δέος... κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτό τον πλανήτη!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό σωστό. Προσωπικά είδα την πρώτη μου αγελάδα όταν ήμουν 20 χρονών και μέχρι τότε είχα δει μόνο σκύλους και γάτες, άντε και κανά πρόβατο και μουλάρι από το αυτοκίνητο. Και τώρα δηλαδή στο Καλαμποκιστάν κάθε φορά που βλέπω λάμας και άλογα από κοντά γουρλώνω τα μάτια μου. Τελείως άλλος πλανήτης!:eek::eek::p:p:D:D:D Το δε γεγονός ότι τα ζώα σκέφτονται, έχουν λογική, ψυχολογία, συναισθήματα, κλπ. το συνειδητοποίησα τον τελευταίο χρόνο που πήρα το Μουφ. Πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με ζώο από τόσο κοντά και σε καθημερινή βάση...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Την πρώτη φορά που πήγα σε ζωολογικό κήπο αισθάνθηκα δέος... κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτό τον πλανήτη!
Εγώ την πρώτη φορά που πήγα σε ζωολογικό κήπο αισθάνθηκα θλίψη. Κατάλαβα οτι μόνο εγώ είμαι σε αυτόν το πλανήτη. Τα αλλά πλάσματα φρόντισα να τα βάλω πίσω από τα κάγκελα.

Αγαπητή φίλη, έχω ταξιδέψει αρκετά και έχω επισκεφτεί αρκετούς ζωολογικούς κήπους. Σε ΚΑΝΕΝΑ ζωολογικό κήπο δεν επιτρέπονταν να πετάνε οι επισκέπτες τα αποφάγια τους στα ζώα! Συνήθως στην είσοδο των πάρκων και σε ειδικό πίνακα ανακοινώσεων έγραφαν τις ώρες που οι υπάλληλοι του πάρκου τάιζαν κάποια από τα ζώα και μπορούσε ο καθένας να πάει να παρακολουθήσει την διαδικασία.

Η μοναδική περίπτωση που θυμάμαι να ταΐζουν οι επισκέπτες τα ζώα, ήταν περισυ στην Μαλαισία που βρέθηκα και που μπορούσαμε να ταΐσουμε τα Lorries που φιλοξενούνταν στο πάρκο, ΜΟΝΟ συγκεκριμένες ώρες, ΜΟΝΟ με τροφή που μας έδιναν οι υπάλληλοι του πάρκου και ΜΟΝΟ κάτω από την αυστηρή τους επίβλεψη.

Αυτό το χύμα που βλέπω στο βιντεακι δεν το έχω συναντήσει ποτέ. :mad::(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
χμ....εεεεεε συγγνώμη παιδιά αλλα οποιος θέλει να δει αγελάδα από κοντά η κότα, πάει σε ένα χωριο και τα βλέπει..

Υπάρχει μια διαφορα με την αγελάδα και τις κότες, με την αρκούδα που εξυπηρετεί στο να διασκεδάζει τον κόσμο..και απέχει κατά πολύ αυτή η πράξη ως σκοπό την διάσωση της..

Ούτε εγώ δεν έχω χωριο στον Αμαζόνιο αλλα δεν με ενδιαφέρει να έρθω κοντά με αυτά τα ζώα κατά αυτόν τον τρόπο..

και δεν πιστεύω ότι προσφέρει τίποτα το εκπαιδευτικό ένας ζωολογικος κήπος βλέποντας τα ζώα στα κλουβιά περα απο την ανατομια..
Θα περιμένω και όταν μπορέσω θα πάω σε ένα πάρκο που πραγματικα επιδιώκουν την διάσωση τους..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
χμ....εεεεεε συγγνώμη παιδιά αλλα οποιος θέλει να δει αγελάδα από κοντά η κότα, πάει σε ένα χωριο και τα βλέπει..
Σωστά, αλλά και πάλι ζώντας σε μεγάλη πόλη ασποξενωνόμαστε από τη φύση και τα ζώα. Δεν είναι ότι δε θέλουμε να ξέρουμε ότι υπάρχουν, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καν. Εγώ τουλάχιστον δεν το σκεφτόμουν δηλαδή. Τώρα σχετικά με τους ζωολογικούς κήπους, αυτοί που έχω δει είναι κυρίως εκτός Ελλάδος και απαγορεύεται δια ροπάλου να ταΐζουμε τα ζώα, ούτε καν δηλαδή να τους χτυπάμε το τζάμι έτσι και πρόκειται για ψάρια και λοιπά. Από ψυχολογία ζώων δεν έχω ιδέα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τι θέλουνε και τι δε θέλουνε και αν η σκλαβιά του ζωολογικού κήπου τους προκαλεί κατάθλιψη. Νομίζω για τα πάντας (εννοώ αυτά τα αρκουδοειδή) έχουνε πει ότι δεν αντέχουν τη σκλαβιά, αλλά είναι υπό εξαφάνιση, οπότε δε νομίζω να υπάρχει και άλλη επιλογή. Για το Μουφ μόνο ξέρω ότι ναι μεν μ' αγαπά κλπ. αλλά πολύ θα ήθελε να είχα τεράστια έκταση, φάρμα και άλλα ζώα.:(:(:(:(:( Οπότε αισθάνομαι μεγάλες ενοχές σχετικά, ότι είμαι μια εγωίστρια στρίγγλα κλπ.:cool::(:(

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Θα περιμένω και όταν μπορέσω θα πάω σε ένα πάρκο που πραγματικα επιδιώκουν την διάσωση τους..
Καλά εκεί και φυσικά σε άλλη ηλικία βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, ακόμα καλύτερα είναι να εργαστείς σαν εθέλοντής έστω προσωρινά όπως κάνει το ΕΚΠΑΖ - Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων