Αλλο η μια ζητιανια αλλο η αλλη. Αυτες οι αρκουδες δεν μοιαζουν να καλοταϊζονται οπως τα δικα μας κακομαθημενα και να ζητιανευουν απο λαιμαργια...Και μετα λεμε τα σκύλια ζήτουλες !!!!
Γιατί είναι θλιβερό να βλέπεις ένα άγριο υπέροχο και περήφανο ζώο να μετατρέπεται σε παλιάτσο του ανθρώπου.Παιδιά μου δεν ξέρω γιατί είναι άσχημο...
και στην τελική άλλο πάρκο διάσωσης ζωων και άλλο "τσίρκο"..Και πρίν αρχίσετε τα περί ελευθερίας των ζώων με την οποία φυσικά και συμφωνώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλά είδη που έχουν σωθεί λόγω των ζωολογικών κήπων.
Επιπλέον κι ο καθένας από μας βάζει το σκύλο μας να είναι στα δύο πόδια περιμένοντας τη λιχουδιά του... δε σημαίνει ότι δε τον αγαπάμε ή δε τον ταϊζουμε όταν κάνει σα μουρλό για μάσα.
Χμμμ, αυτό ακριβώς λέει και ο αδερφός μου για το σκύλο μου! Κατηγορεί επίσης ολόκληρο το είδος του σκύλου για την κοινή (δημοκρατική?) απόφαση να πουλήσει τον εαυτό του ως δούλο του ανθρώπου και να ανταλλάξει την ασφάλεια και το τσάμπα φαΐ με την προσωπικότητα και την ελευθερία του. Στο τέλος δε αναφωνεί "Κοίτα ρε πού κατάντησε και ξεφτιλίστηκε ο μέγας λύκος!"Γιατί είναι θλιβερό να βλέπεις ένα άγριο υπέροχο και περήφανο ζώο να μετατρέπεται σε παλιάτσο του ανθρώπου.
Εγώ την πρώτη φορά που πήγα σε ζωολογικό κήπο αισθάνθηκα θλίψη. Κατάλαβα οτι μόνο εγώ είμαι σε αυτόν το πλανήτη. Τα αλλά πλάσματα φρόντισα να τα βάλω πίσω από τα κάγκελα.Την πρώτη φορά που πήγα σε ζωολογικό κήπο αισθάνθηκα δέος... κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτό τον πλανήτη!
Σωστά, αλλά και πάλι ζώντας σε μεγάλη πόλη ασποξενωνόμαστε από τη φύση και τα ζώα. Δεν είναι ότι δε θέλουμε να ξέρουμε ότι υπάρχουν, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καν. Εγώ τουλάχιστον δεν το σκεφτόμουν δηλαδή. Τώρα σχετικά με τους ζωολογικούς κήπους, αυτοί που έχω δει είναι κυρίως εκτός Ελλάδος και απαγορεύεται δια ροπάλου να ταΐζουμε τα ζώα, ούτε καν δηλαδή να τους χτυπάμε το τζάμι έτσι και πρόκειται για ψάρια και λοιπά. Από ψυχολογία ζώων δεν έχω ιδέα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τι θέλουνε και τι δε θέλουνε και αν η σκλαβιά του ζωολογικού κήπου τους προκαλεί κατάθλιψη. Νομίζω για τα πάντας (εννοώ αυτά τα αρκουδοειδή) έχουνε πει ότι δεν αντέχουν τη σκλαβιά, αλλά είναι υπό εξαφάνιση, οπότε δε νομίζω να υπάρχει και άλλη επιλογή. Για το Μουφ μόνο ξέρω ότι ναι μεν μ' αγαπά κλπ. αλλά πολύ θα ήθελε να είχα τεράστια έκταση, φάρμα και άλλα ζώα.χμ....εεεεεε συγγνώμη παιδιά αλλα οποιος θέλει να δει αγελάδα από κοντά η κότα, πάει σε ένα χωριο και τα βλέπει..
Καλά εκεί και φυσικά σε άλλη ηλικία βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, ακόμα καλύτερα είναι να εργαστείς σαν εθέλοντής έστω προσωρινά όπως κάνει το ΕΚΠΑΖ - Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων ΖώωνΘα περιμένω και όταν μπορέσω θα πάω σε ένα πάρκο που πραγματικα επιδιώκουν την διάσωση τους..