"Ηθικός" Εκτροφέας - "Νεόκοπος" Ιδιοκτήτης...


Status
Κλειδωμένο θέμα

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Απλά καλο θα ήταν να μην αμαυρώνεται έτσι εύκολα το όνομα ενός εκτροφέα μέσω forum γιατί παράδειγμα άμα ήθελα σήμερα να πάρω σκυλί αυτής της ράτσας μονο στο scolo δεν θα πήγαινα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και ας είναι όλα αυτά ψέματα.
Φαινεται δεν εχεις διαβασει ολα τα ποστ με την ιδια προσοχη! Αυτος ειναι ο στοχος τους, το εχουν αναφερει ηδη! Γιατι σου φαινεται παραξενο?
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
.......Δεν ήταν υποχρέωση σου να ξέρεις τα ΠΑΝΤΑ για τη φυλή που εκτρέφεις;

Ποσο πιθανο και εφικτο σου φαινεται αυτο???
Εχεις ακουσει κανεναν εκτροφεα να λεει οτι ξερει τα παντα ακομη και σε ηλικια 80 χρονων για τη φυλη του? Αν ξερεις εσυ, τοτε ολοι οι υπολοιποι που λενε οτι ποτε δεν θα μαθουν τα παντα για τη φυλη τους και οσο ζουν παντα θα εχουν κατι να μαθουν μαλλον ειναι ανεπιδεκτοι.
Θα μπορουσα εγω ποτε να πω οτι ξερω τα ΠΑΝΤΑ? Διαβαζεις τι γραφεις???
Άλλο να μην ξέρεις αν υπάρχει πιθανότητα (δεν είσαι και υποχρεωμένος να ξέρεις βιομετρία ή γενετική) πότε και κάτω από ποιές προϋποθέσεις θα γεννηθεί αλμπίνο κουτάβι και άλλο να μην ξέρεις τον κύκλο της σκύλας σου.

Σε 10 χρονια δηλαδη που μπορει να υπαρχουν 100 ιδιοκτητες κουταβιων μας, μπορει και οχι, πρεπει να αφησουμε τις δουλειες μας και τις οικογενειες μας, να αρχισουμε τα ταξιδια και τις επισκεψεις σε ολους τους ιδιοκτητες ???? Αν ειμαστε υποχρεωμενοι ;
Σοβαρολογείς έτσι;
Δε χρειάζεται να σε δυσφημίσουν άλλοι, αυτή η απάντηση εμένα μου αρκεί.
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
την πεσατε ολοι στον εκτροφεα (του γραφουν 30 ατομα και του την λετε γιατι δεν απανταει)
εδω το θεμα δεν εχει γινει λαικο δικαστηριο?
αντε να δουμε ποτε θα κλειδωθει.
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Τον κυκλο της σκυλας μου???? θα επρεπε να ξερω ποτε εχει γονιμες μερες η σκυλα που δεν εχω ζευγαρωσει και που μπορει να ειχε γονιμες μερες απο την 11η ως την 30η? Ποσοι νομιζεις το μαθαινουν αυτο? Νομιζεις οτι ειμαι ο μονος που του "ετυχε"? Εννοειται κανεις δεν το φανερωνει αυτο στους ενδιαφερομενους ιδιοκτητες γι αυτο και κανεις δεν το ξερει. Αλλα εγω που τους εξαπατησα ολους...το ειπα στον πρωτο που ηρθε να διαλεξει...

Εσυ αυτο θα εκενες δηλαδη? Να φανταστω οτι θα χαριζες και τα σκυλια σου και θα αρχιζες τις περιοδιες? Ας ειμαστε και λιγο ρεαλιστες! Καλο το ρομαντζο αλλα σε πρακτικα αδυνατες καταστασεις δεν χρειαζεται να ονειροβατουμε χαμενοι στη θεωρια...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Θα ήταν κρίμα (και) από αυτό το θέμα να μείνουν μόνο "κορώνες" για "λαμόγια εκτροφείς" και "άσχετους ιδιοκτήτες" ή για εκτροφείς που οφείλουν να τα ξέρουν όλα (πως άραγε αν όχι και μέσα από "λάθη") και ιδιοκτήτες που επίσης πρέπει να προβλέπουν τα πάντα.

Δεν μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρο πιστεύω πως το "θέμα" είναι στην επικοινωνία και στο πως χειρίστηκαν (διαχειρίστηκαν) οι "εμπλεκόμενοι" την "κρίση".

Η ουσία δεν βρίσκετε "στα πόσα τηλέφωνα έγιναν" ή "στο πόσα σκαλιά ανεβαίνει ένας σκύλος"...Την ουσία θα πρέπει να την αναζητήσουμε στο ότι ένας εκτροφέας σκύλων δεν έχει να "αντιμετωπίσει" μόνο θέματα κυνολογίας ή κυνοτεχνίας, ούτε πρέπει οι γνώσεις και η "όρεξη" του να περιορίζονται στους στίβους και τα γεννεολόγια...

...καλώς ή κακώς ο εκτροφέας πρέπει να είναι έτοιμος να "αντιμετωπίσει" ανθρώπους, να "αξιολογήσει" ανθρώπους, να "στηρίξει" ανθρώπους και να "κατευθύνει" ανθρώπους (το ίδιο και ο εκπαιδευτής και ο κτηνίατρος).

Ο τομέας αυτός είναι εξίσου σημαντικός και σε αυτόν θα μάθεις από τα "λάθη" σου (λάθος χειρισμούς, λάθος στάση, λάθος αξιολόγηση, κλπ).

Με τίποτα δεν πρέπει να κυριαρχήσει αυτή η ισοπεδωτική άποψη που είναι έτοιμοι πολλοί να εκφράσουν "Ε, καλύτερα να πάρω από pet shop τότε..." και άλλα παρόμοια.

Αν μπορείτε να διακρίνετε (ανάμεσα σε πολλά) στο παρόν παράδειγμα έχουμε ακόμα και από ένα "τυχαίο", μη προγραμματισμένο ζευγάρωμα ενός καλού εκτροφέα, σκυλιά που πάνε πάρα πολύ καλά σε εκθέσεις, σκυλιά που έχουν καλούς ιδιοκτήτες και σκυλιά που ζουν μια καλή ζωή.

Αν δεν υπήρχε το "τυχαίο" ή αν είχαμε "προγραμματισμό" πολύ πιθανό να μην είχαμε και τα όποια προβλήματα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως σε χόμπυ, ενασχόληση που έχει να κάνει με ζωντανούς οργανισμούς, βιολογία και κληρονομικότητα, ασθένειες πολυγονιδιακές και επηρεαζόμενες πολύ από το περιβάλλον...μπορεί κάποιος να εγγυηθεί 100% για το αποτέλεσμα.

Το ζητούμενο είναι να προσπαθεί για το 100% (όσο ουτοπικό και αν είναι) και να δείχνει πως μαθαίνει από τα "λάθη" του και "βαδίζει" σταθερά προς κάτι καλύτερο.

Στην δημοφιλή "λύση" του pet shop ή του "φίλου με τα ωραία σκυλάκια" δεν υπάρχει καμία ένδειξη προσπάθειας για κάτι, δεν υπάρχει κανένας τρόπος και καμία διάθεση να εντοπίσει κανείς "λάθη" και να τα διορθώσει...δεν υπάρχει ελπίδα.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε αν θέλουμε να πάμε "ένα βήμα πιο μπροστά"...όλοι και αν ναι, να "σπαταλήσουμε φαιά ουσία" στο πως αυτό μπορεί να γίνει και όχι στο "ποιός θα βγεί νικητής" από μια αντιδικία χωρίς κέρδος.
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Προτεινω λοιπον να κλειδωθει το ποστ αν πηρατε οσοι ενδιαφεροσαστε τις χρησιμες πληροφοριες σας, πριν ξεκινησει και παλι αυριο το ...μεσημεριανο με τη Λαμπιρη... για το πως ξεσκατιζει ο σολκο τα σκυλια του, αν χρησιμοποιει σκουπα και φαρασι, 'η λαστιχο με νερο...καλα που δεν τον εβαλα και στην κρεβατοκαμαρα μου να δει αν εχει η γυναικα μου αστρωτο το κρεβατι...

Καλη νυχτα να εχομεν
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
ολοι πληρωνουμε την φιλοσοφια περι του υπερτατου εκτροφεα,του υπερτατου σκυλου,του υπερτατου ανθρωπου!!!!οι εκτροφεις που εκθεαζαν τους εαυτους τους κ τις δουλειες τους με εμεσους η αμεσους τροπους, την πατανε στην πορεια με τα 101 κουταβια κ 1 παπαγαλο στην πιατσα(δεν αναφερομαι στον φιλο εκτροφεα που εμπλεκεται,το παραδειγμα ειναι τυχαιο),γιατι φυσικο ειναι να μην μπορουν να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις ολων αυτων κ σε ο,τι ειχαν ταξει μεχρι τοτε ωστε να φανουν ηθικοι κ αριστοι στα ματια ολων μας,κ φυσικα την παταμε κ ολοι "εμεις",που βλεπουμε οτι το εκτροφικο ονειρο,ο εκτροφικος παραδεισος,η εκτροφικη γη της επαγγελιας,το εκτροφικο μπεργκερ με ενα ευρω κ κοκα-κολα δωρο,απλα δεν υπαρχει.ο πυργος πεφτει....

με λιγα λογια ,οπως στρωνουμε ,ετσι κοιμομαστε ολοι.οι μεν γιατι ,το χομπι ειναι κ λιγο παραπανω απο χομπι ,οπωτε πρεπει να υποστηριχτει με διαφορους τροπους κ μεταξωτες κορδελες κ οι δε,που ζουσαν σε συννεφακι αναζητωντας το τελειο.οταν αναζητας το τελειο σε εναν κοσμο που τιποτα δεν ειναι τελειο,τοτε αναγκαζεις το ταξιδι να γινει στραβα.πιεζεις την φυση συνεχως για κατι που δεν μπορει να κανει κ στο τελος το μονο που κανεις ειναι να πεφτεις σε ντουβαρι.πολλες φορες με το να ανεβαζεις τα στανταρ κ να δημιουργεις κατι εξωφρενικο στην υπηρεσια-προιον που ζητας,πιεζεις τον παροχο,οχι στο να γινει καλυτερος ποιοτικα ,αλλα καλυτερος υποκριτικα...λιγο σκεψη σε αυτο....

πιο συγκεκρημενα στο θεμα τωρα,εγω δεν κατηγορω κανεναν απο τους δυο.θεωρω κ τις δυο πλευρες σταρατες κ ντομπρες.η καθε μια εχει το δικαιο που της αναλογει.πρεπει πολλα πραγματα να μπουν στην θεση τους κ να αποκατασταθει η ταξη στο μυαλο μας,οχι μονο σε αυτη την περιπτωση κ στην σχεση μεταξυ των αμεσα εμπλεκομενων,αλλα γενικα.πρεπει να βαλουμε σε μια σειρα, τα των κυνολογικων ,στο κεφαλι μας.

οι εκτροφεις δεν ειναι θεοι.ειναι ανθρωποι.κανουν λαθη.ολοι το ξερετε,οσοι δεν μπορειτε να το καταλαβετε εχετε φρι πασπορτ σε συννεφακι οποιου χρωματος θελετε.μην ζητατε κ απαιτειται πραγματα απο εναν ανθρωπο που ειναι αρικτα συνδεδεμενα με την φυση.ο εκτροφεας δεν πλαθει,δεν γενναει,δεν συναρμολογει λεγκο.ισως πληρωνει το τιμημα του οτι επιλεγει αυτος αντι της φυσης,οπως θα επρεπε,για ενα ζευγαρωμα κ μια γεννα.

ολοι μαζι ομως πληρωνουμε το τιμημα του "χουφτωματος" στην φυση κ φυσικα δεν μειναμε εκει....

μπερδεμενες σκεψεις,δυσκολη η ωρα για ξεμπερδεμα,αλλα στο τελος τελος ας σκεφτουμε τι μενει....εγω θα ζητουσα απο τους "ημουν κ εγω στο πλοιο" διαπλεκωμενους,να προσπαθησουν να βρουν μια λυση κ οι μεν να καταλαβουν τους δε.οσο ειναι αυτο εφικτο....επικραττει μια ασχημη αναστατωση αυτη την στιγμη σε καποια σπιτια κ ολοι ανυσηχουν για κατι.δειτε το σαν τριτοι.η λυση ειναι μεταξυ σας.
 


bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
χαχα!!! το διαβασα το ποστ, το ξαναδιαβασα, ξεκινησα να γραφω, ειπα αστο δεν με αφορα, μετα διαβασα και αλλα, λεω δεν γινετε πρεπει να μιλησω, μετα λεω αστο, τωρα διαβαζω το θεικα εμπνευσμενο κειμενο του φιλου Λαυρεντη και τελικα μαγκες μου ΘΑ ΓΡΑΨΩ!!! :)


Συμφωνα με το αρθρο 1, τριτη παραγραφο των κανονων δεοντολογιας της δημοσιογραφιας (δεν ειμαι δημοσιογραφος) ο εκαστοτε δημοσιογραφος οφειλει να μεταδιδει την ειδηση ως εχει χωρις προσωπικα σχολια ή κρισεις ακομη και εκφρασεις ή αλλαγή στους χρωματισμους της φωνης που μπορουν να κατευθυνουν τους αλλους ή να τους επηρεασουν ολοκληρωτικα. (Αν ισχυει αυτο στην τηλεοραση ή σε αλλο μεσο ενημερωσης να μου $%@#%^@ ολο το βορειοανατολικο Πακισταν)

Γεγονος 1:
Πηρα το δικο μου μπουλμαστιφ απο τον Γιαννη και την Μαριδεσπη. Τοτε η Μαριδεσπη ηταν σε προχωρημενη εγκυμοσυνη και το βαρος του εκτροφειου, του σπιτιου αλλα και της αλλης δουλειας επεσε κυριως στον Γιαννη. Εμαθα για τον Γιαννη απο ΞΕΝΗ σελιδα με τα προτεινομενα εκτροφεια της ευρωπης.

Γεγονος 2: Εγω, ανιδεος και ασχετος με τις καθαροαιμες ρατσες (ειχα παντα μπασταρδα σκυλια απ' το δρομο και οποτε εβρισκα καποιο μονο ή πληγωμενο το κρατουσα μεχρι να του βρω σπιτι, εχω υπαρξει και μελος σε φιλοζωικες οργανωσεις σε 3 δημους - Εχω και ενα βιογραφικο ΑΜΕ)
ερωτευτηκα τα μπουλμαστιφ πρωτα απο την αγαπημενη μου ταινια ΡΟΚΙ ! ο σκυλος του Σταλονε ηταν μπουλ και το λεγανε Μπατκους! ΓΙΟ ΑΝΤΡΙΑΑΑΑΑΑΑΝ - συγχρονη ιστορια!

Γεγονος 3: Πηρα τηλεφωνο τον Γιαννη και αν και μου ακουγοτανε "πνιγμενος" στη δουλεια μου απαντησε ολες τις ερωτησεις μου , μερικες ηλιθιες αλλες οχι και μου ειπε πως ετοιμαζει γεννα σε λιγο καιρο και αν με ενδιαφερει μπορει να μου κρατησει ενα κουταβι χωρις προκαταβολη. Αν ερθω , δω το κουταβι και το θελω τοτε θα το παρω στην τιμη των 1000 ευρω! Εγω φυσικα συμφωνησα.

Γεγονος 4: Το πως εχω παρει το σκυλο μου το εχω ξαναπει. Ο Τσηφ ειναι κουταβι απο το Ardhub το πηρε ο Γιαννης για δικο του, 6 μηνων εμφανισε εντροπιον ακολουθησε επεμβαση και μετα σε συμφωνια με την εκτροφεα απο Αγγλια αποφασισε να το αποσυρει απο την αναπαραγωγη μπας και μεταδωσει το γονιδιο.

Γεγονος 5: Σε επομενη τηλεφωνικη επικοινωνια ο Γιαννης με ενημερωσε πως η γεννα θα ειναι σε 3-4 μηνες (αν θυμαμαι καλα). Εγω τον ρωτησα για τον Τσηφ που ηταν στη σελιδα στο facebook και μου ειπε οτι εχει γινει αυτο και εκεινο. Εν ολιγοις ο σκυλος για να αγοραστει απο Αγγλια, να ερθει Συρο και μετα να γινει η επεμβαση Αθηνα του στοιχισε οσο ενα μεταχειρισμενο smart. Του ειπα τοτε να μου τον δωσει εμενα. Πηρα το σκυλο σε ηλικια 7,5 μηνων με ενα καθαρα συμβολικο ποσο.

Γεγονος 6: Μολις πηρα τον Τσηφ ο johnk θελησε να γνωρισει τον Τσηφ. Η Μοκα ηταν μια κουκλα αλλα θυμαμαι ο johnk μου ανεφερε οτι ηταν φοβικη. Μου ανεφερε και μενα πως δεν ξερει τι ακριβως κανουν στο εκτροφειο αλλα ολοι του ειπανε πως η Μοκα εχει φαει κλωτσιες και μπουνιες. Σε ενα σημειο της κουβεντας λεω στον johnk σκεψου να ζευγαρωσουν αυτοι οι δυο τι θα βγαλουμε; (εννοειται πως δεν του εκανα προταση να ζευγαρωσει ο Τσηφ μαζι της, ηταν αστειακι που μου το επιτρεπει η ηλικια μου (25) που το παρεξηγησε ο johnk οπως εμαθα μετα)

Γεγονος 7: Με παιρνει τηλ την επομενη βδομαδα ο εκτροφεας και μου λεει οτι εμαθε απο τον johnk οτι του εκανα προταση να ζευγαρωσω τον Τσηφ με την Μοκα και σωστα ο ανθρωπος αναστατωθηκε γιατι μου εδωσε τον Τσηφ ακριβως γιατι δεν ηθελε να τεκνοποιησει το τεκνο μου.

Γεγονος 8: Τα ειπαμε με τον εκτροφεα του εξηγησα τι ακριβως εγινε και στεναχωρεθηκα πολυ για το πως μταφερθηκαν τα λογια μου.

Γεγονος 9: Μεσω facebook μιλω με διαφορους εκτροφεις και φυσικα εχει τυχει να μιλησω και με την Lynn Ardhub. Η ιδια συνεργαζεται με τον Γιαννη και την Μαριδεσπη τους οποιους θεωρει αξιολογους εκτροφεις.

Γεγονος 10: Σε ερωτηση που εθεσα στην Lynn γιατι δεν βλεπω τον πατερα του σκυλου μου πια σε εκθεσεις (μεσω ιντερνετ) μου ειπε πως δεν εχει καποιο προβλημα ο σκυλος αλλα τα παιδια του ειναι πολυ καλυτερα και κατεβαινει με αυτα. Ο ιδος πια ειναι πετ σε ενα σπιτι. Η ιδια μου ειπε πως ενας εκτροφεας οσο κι αν αγαπαει τα σκυλια του και δενεται οφειλει να ειναι λιγο "ψυχρος" οταν προκειται για την βελτιωση της ρατσας.

Γεγονος 11: Για τον Ricos παρολο που δεν τον ξερω προσωπικα τον θεωρω λεβεντη. Ο Σολο ειναι ενας σκυλαρος που μου αρεσει και καταλαβαινω το θυμο του και τη στεναχωρια του οπως επισης καταλαβαινω τον Γιαννη που παρεδωσε ενα σκυλο 2 μηνων.

Εν κατακλειδι : Υπαρχουν δυο πλευρες σε αυτη την ιστορια και αισθανθηκα την αναγκη να παραθεσω τις δικες μου εμπειριες οντας ενας αντικειμενικος παρατηρητης.

Ευχαριστω πολυ!
 
Last edited:


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Θα κάνω μια σύντομη παρέμβαση μόνο στο θέμα του φοβικού σκύλου. Επειδή δεν ήμουνα οικόσιτος στο εκτροφείο του Solco για να ξέρω αλλά διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο του Chief κατάλαβα πως ο JohnK έκρινε ότι ο σκύλος του είναι φοβικός επειδή έφαγε ξύλο και είναι μια συνήθης θεωρία που εικάζεται για τα φοβικά ζώα. Μπορεί να είναι αλήθεια, δε λέω πως δεν είναι. ΑΛΛΑ, είναι πολύ πιθανότερο να πρόκειται για γενετικό φοβισμό. Το έγραψα και παραπάνω ότι εγώ αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε γενετική προδιάθεση που να χτυπιόταν κάτω ο Solco ΔΕΝ θα μπορούσε να το ξέρει (άλλο αν έπρεπε να συμπαρασταθεί ή όχι στο JohnK). Αν είχε τεθεί εξ' αρχής θέμα πως μπορεί η φοβικότητα να οφειλόταν σε ξυλοδαρμό του κουταβιού, εγώ προσωπικά δε θα συμμετείχα καθόλου στη συζήτηση. Αυτό ήθελα μόνο να συμπληρώσω.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
νομιζω πως ειναι λιγο χαζο να πιστευουμε πως ο εκτροφεας εδερνε κουταβια,γιατι οπως αναφερθηκε ,εχει σημειωθει κ σε αλλα κουταβια τετοιο δειγμα.ειναι πολυ τρελο σεναριο κ πραγματικα μονο λασπη μπορει να θεωρηθει αυτο.αν δεν εχουμε αποδηξεις επ'αυτου ,καλυτερα να μην αναφερουμε κατι τετοιο.με την ιδια λογικη ,μπορουμε να πουμε οτι ο τζων κ ο καθε τζων χτυπησε την κουταβα κ της δημιουργησε θεμα....το στομα πολλα λεει ,αλλα μονο μπορει να υποστηριζει την αληθεια κ οχι να την τεκμηριωνει.

επισης νομιζω πως ολοι μας λιγο πολυ εχουμε ακουσει για αλλες περιπτωσεις φοβικων σκυλιων που οχι χερι δεν σηκωθηκε πανω τους,αλλα απεναντιας ηταν κ πολυ επιλεκτικης εκτροφης κ ζευγαρωματος κ πολυ καλων εκτροφεων.σκυλια που φοβουντε σακουλες,μανταλακια,παιδακια κτλ.δεν εχουν ολα σαν αρχη τους μια κακη πρωτη εμπειρια.
 


mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Ο φιλος εκτροφεας παπαγαλος ειμαι εγω ?
Δεν εισαι φιλος μου, σε εχω σουταρει απο το facebook, δω και κατι μηνες.
Σε αυτους που την "πατησαν" απο εκτροφεα συμπεριλαμβανεσαι κι εσυ ?
Γιατι απο πετσοπ, παπιμιλα εισαγωγεα ειναι ο δικος σου σκυλος, λεω μηπως μπερδευεσαι ....
Παρε λοιπον ξανα απο το πετσοπ που δεν επεμβαινει στη φυση !
 


bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Ο Γιάννης (johnk) ποτέ δεν είπε, ούτε άφησε να εννοηθεί, στις πάμπολλες συζητήσεις που είχαμε όλο αυτό τον καιρό, ότι η φοβία της Moka μπορεί να οφείλεται σε ξυλοδαρμό.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Παντως εγω που πηγα στο εκτροφειο , συμφωνω οτι τα σκυλια τα σπανε στο ξυλο.Για να αγρεψουν ρε παιδι μου , φυλακες ειναι.
Εχουν ενα μαδερι βουτηγμενο σε νερο με κατι προκες στις ακρη και τα κοπανανε μεχρι να βαρεθουν.Μετα ξεκουραση και μετα παλι το απογευμα.
Μα ειναι σοβαρα πραγματα αυτα που λετε?Εχετε παει και εχετε δει?

Rico πηγαινε και κανε τις εξετασεις στον σκυλο και ευχομαι να βγουν οσο τον δυνατον καλυτερες κια για σας και για τον Σολο.
ΓιαννηΚ πιστεψε στην ομορφη Μοκα σου και καντην να αισθανεται δυνατη και σιγουρη.
Γιαννη Μαριδεσπη συνεχιστε την δουλεια σας γιατι εχετε να προσφερετε αρκετα ακομα στην εκτροφη.
Εγω παω να εκπαιδευσω τον Φιντελ που πηρα απο τα παιδια μπας και στηθει σε καμμια εκθεση και νικησει την κοντη.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λυπάμαι που είναι τόσο δύσκολη η ανθρώπινη επικοινωνία
που άνθρωποι με κοινές αγάπες και πιθανόν και κοινά οράματα
καταλήγουν να μην μπορούν να δουλέψουν πλάι πλάι για κάτι που αμφότεροι επιθυμούν

και λυπάμαι όχι μόνο σε αυτό το θέμα-
ούτε μόνο σε αυτό το φόρουμ
ούτε καν μόνο στις διαδυκτιακές μου περιπλανήσεις...............................

τείνοντας προς την αποφυγή συγκρούσεων καταλήγω να επικοινωνώ συχνά με ομάδες ή άτομα που βρίσκονται σε σύγκρουση
και βλέπω ότι στην ουσία θέλουν και επιθυμούν τα ίδια πράγματα
και σπάω το κεφάλι μου.....προσπάθησαν πολύ να βρούν κάτι να τους χωρίζει??? ή απλά συνέβη???

τελικά
αυτήν την "έλλειψη ισχύος απο την έλλειψη ενώσεως" ξέρουμε όλοι ποιοί κύκλοι την εκμεταλευονται????????
και με τι σκοπους?
ή κοιμόμαστε όρθιοι και απλά δεν θέλω να το παραδεχτώ για τους ανθρώπους που περιμένω να σταθούμε δίπλα δίπλα στον αγώνα για πρόοδο και αλλαγή σε αυτά που ΜΑΣ πληγώνουν?
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Αν εγραφα "να συνεχισετε να αγαπατε τα σκυλια σας" θα σε βολευε καλυτερα?

2) Αν αντι"να καταστρεφετε τα σκυλια σας", εγραφα " μην τα κρινετε συνεχεια με βαση τα τυπικοτερα δειγματα της φυλης και μην τα λυπαστε γι αυτο που ειναι γιατι τους το περνατε και δεν νιωθουν καλα ουτε αυτα ουτε εσεις" θα σου φαινομουν πιο συμπαθης??
Ας γράψω κάτι, γιατί νιώθω υποχρεωμένος να το κάνω, αν και γνωρίζω προκαταβολικά ότι "κάποιοι" θα μιλήσουν για "κολωτούμπα"...
Αν, ναι, τους παραπέμπω προκαταβολικά στον ορισμό που έχω αναφέρει για τη λέξη "ακεραιότητα" στο Θέμα "Κώδικας Ηθικού Ιδιοκτήτη"...

Αγαπητέ solco,

1) Ναι...
Γιατί αυτό είναι και η ουσία... Επειδή, ήδη γνωρίζεις πως αγαπάμε τα σκυλιά μας...

2) Βεβαίως! Και όχι μόνο... και με ορισμένες άλλες "τροποποιήσεις" στο κείμενο...
Οχι "απλά" πιο συμπαθής, αλλά ένας εκτροφέας που "ξέρει", που "καθοδηγεί", που "συμπάσχει"... Που μαζεύει "όλα τα λεφτά"...

Αυτή ήταν, εξάλλου, η αφορμή που ξεκίνησα το συγκεκριμένο θέμα...

Και, επειδή άνοιξα το θέμα, να υπενθυμίσω (όχι σε σένα, solco, μιάς και είμαι σίγουρος ότι το έχεις ήδη προσέξει) στα υπόλοιπα μέλη, ότι δεν αναφέρθηκα (έμμεσα ή άμεσα) σε "τυχαία γέννα", σε "ΒΥΒ", σε "γνώσεις των ημερών σύλληψης", σε "δυσπλασίες", σε "εξετάσεις" κλπ., ων ουκ έστιν αριθμός... Οι λόγοι που το έκανα αναφέρονται αναλυτικά στο 1ο και στο 2ο post που έγραψα στο θέμα...

Και εδώ, θα έκλεινα και θα παρακαλούσα να κλειδωθεί το θέμα...

Με μία προσθήκη:

Γεγονος 6: Μολις πηρα τον Τσηφ ο johnk θελησε να γνωρισει τον Τσηφ. Η Μοκα ηταν μια κουκλα αλλα θυμαμαι ο johnk μου ανεφερε οτι ηταν φοβικη. Μου ανεφερε και μενα πως δεν ξερει τι ακριβως κανουν στο εκτροφειο αλλα ολοι του ειπανε πως η Μοκα εχει φαει κλωτσιες και μπουνιες. Σε ενα σημειο της κουβεντας λεω στον johnk σκεψου να ζευγαρωσουν αυτοι οι δυο τι θα βγαλουμε; (εννοειται πως δεν του εκανα προταση να ζευγαρωσει ο Τσηφ μαζι της, ηταν αστειακι που μου το επιτρεπει η ηλικια μου (25) που το παρεξηγησε ο johnk οπως εμαθα μετα)

Γεγονος 7: Με παιρνει τηλ την επομενη βδομαδα ο εκτροφεας και μου λεει οτι εμαθε απο τον johnk οτι του εκανα προταση να ζευγαρωσω τον Τσηφ με την Μοκα και σωστα ο ανθρωπος αναστατωθηκε γιατι μου εδωσε τον Τσηφ ακριβως γιατι δεν ηθελε να τεκνοποιησει το τεκνο μου.
Αγαπητέ Αντρέα,

Α) Αυτά που εσύ αναφέρεις σαν "γεγονότα", προσωπικά θα τα αποκαλούσα "δηλώσεις", ή "ισχυρισμούς", για να μην χρησιμοποιήσω 2-3 λέξεις ακόμα, πιο κατάλληλες και "αγοραίες", που μου έρχονται άτακτα στο μυαλό...

Β) Βεβαίως και ήθελα να γνωρίσω τον Chief, ποιός, εξάλλου, ιδιοκτήτης bullmastiff δεν θα το ήθελε... Αλλά και εσύ θέλησες να γνωρίσεις τη Μόκα, μην το ξεχνάς (ή, μην το παραλείπεις)... Ετσι και συναντηθήκαμε.

Γ) Μου ανεφερε και μενα πως δεν ξερει τι ακριβως κανουν στο εκτροφειο αλλα ολοι του ειπανε πως η Μοκα εχει φαει κλωτσιες και μπουνιες: Τώρα, Αντρέα, ο δικός μου "ισχυρισμός" είναι πως αυτή η "δήλωσή" σου είναι ψευδής... είτε τα λόγια μου έχουν "διαστραφεί" (τυχαία, ή επιλεκτικά)...
Που σημαίνει (σε απλά Ελληνικά) ότι μπορεί να συζητήσαμε κάτι που δεν το διατύπωσα έτσι, αλλά εσύ (1 χρόνο μετά) "θέλεις" να το θυμάσαι έτσι... Ok, ο λόγος σου έναντι του λόγου μου...

Δ) Σε σχέση με το "ζευγάρωμα" Chief-Μόκας, είναι πιθανόν να έχεις δίκιο (και να μη το θυμάμαι)... Αν πήρα το Γιάννη εγώ για το θέμα, είναι πιθανόν να ήθελα να του πω: "Κοίτα μην μπει στο μυαλό του Αντρέα να ζευγαρώσει τον Chief"...
Εδώ, ότι και να "ισχυριστείς", θα σε πιστέψω... Απλά, δεν θυμάμαι...
 
Last edited:


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Αναρωτιεμαι αν τα σκυλια μας καταλαβαιναν τι γραφουμε εδω και 28 σελιδες , τι θα ελεγαν?
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα κατεληγαν ''ρε τους μ@λ@κες καθονται και σπαταλουν τον πολυτιμο χρονο τους με τσακωμους αντι να βαλουν ολοι πλατη και να κανουν τα μπουλμαστιφ στην Ελλαδα μια μεγαλη φυλη με αντιπροσωπευτικα δειγματα ικανα να ταξιδεψουν σε ολον τον κοσμο''.

Η ισχυς εν τη ενωση , εκτροφεις , ιδιοκτητες και λατρεις της φυλης , ολοι μια παρεα.Γινεται δεν ειναι δυσκολο , εμεις και το μυαλο μας το κλουβιο(ολων μας) το κανουμε δυσκολο.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Μια που το μέλος που ξεκίνησε το θέμα, αλλά και το μέλος που το θέμα τον αφορούσε έχουν ήδη δηλώσει πως το θέμα θα ήταν καλύτερο να κλειδωθεί, θα το κάνουμε.

Όχι γιατί τα θέματα "κλείνουν" κατά παραγγελία, αλλά γιατί κι εμείς πιστεύουμε πως έχουν αναπτυχθεί πλήρως επιχειρήματα και απόψεις από όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο και σημαντικό να προσθέσει, ας μας το στείλει με π.μ. ή e-mail.

Ευχαριστούμε πολύ!
 


Status
Κλειδωμένο θέμα