Ημίαιμο: Μπόξερ-Ροτβάιλερ


Doglover

New Member
22 Ιουνίου 2006
2
0
Αίγιο (Ν. Αχαϊας)
Γειά σας,
σκέφτομαι να πάρω ένα αρσενικό κουταβάκι που αποτελεί διασταύρωση Μπόξερ(μητέρα) και Ροτβάιλερ (πατέρας). Έχω ενδυασμούς σχετικά με τη συμπεριφορά του. Τι χαρακτήρας μπορεί να είναι; Κυρίως μ' ενδιαφέρει η σχέση του με τα παιδιά. Υπάρχει περίπτωση κάποτε στο μέλλον να κινδυνέψουν. Αν πάρει γονίδια από μπόξερ ξέρω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά αν έχει από τον πατέρα του τότε πώς θα αντιμετωπίζει τους γύρω του;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
 


dimitris21

Member
20 Ιουνίου 2006
20
0
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Βασικά σε ένα ημίαιμο σκύλο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι και ποια χαρακτηριστικά θα εμφανίσει. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας για την απόκτηση ενός ημίαιμου, εκτός και ζητάς πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά οπότε παίρνεις ένα καθαρόαιμο. Ακόμα και έτσι όμως μην ξεχνάς ότι το κάθε σκυλί έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μπορεί να πάρεις μπόξερ και να είναι ο χειρότερος όλων και μπορεί να πάρεις ροτβαιλερ και να είναι Παναγία. Αυτά έχουν να κάνουν από τα χαρακτηριστικά που κληρονόμησαν από τους γονείς αλλά κυρίως από την εκπαίδευση που θα λάβει το σκυλί από σένα και τις εμπειρίες που θα αποκομίσει στην νεαρή του ηλικία. Με σωστή επιλογή κουταβιού και με σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση από σένα πιστεύω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Φιλικά Δημήτρης
 


S

SwkDoG

Guest
Με κάλυψε απόλυτα,θα μπορούσα να πω,ο προλαλήσας!... :D

Να προσθέσω απλά στο θέμα "Παιδί και Σκύλος" πως καλό είναι να υπάρχει πάντα και ένας ενήλικας κοντά ότι φυλή σκύλου και αν έχουμε.
Το να αφήνουμε ένα παιδί μικρής ηλικίας και ένα σκύλο ανεξέλεκτα μπορεί να έχει άσχημη συνέπεια είτε για το σκύλο,είτε για το παιδί.
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Να προσθέσω ότι κάλο είναι να ρωτήσεις για τους γονής του κουταβιού σου τι χαρακτήρα έχουν, αν όντως ο ροτβάιλερ είναι άγριος . Παίζει ρόλο και σε ποία ηλικία είναι τα παιδιά σου, αν είναι πολύ μικρά θέλουν τεράστια προσοχή και με ένα κουτάβι πχ. μαλτεζάκη , και αν το σκυλάκι να μεγαλώσει στο σπίτι σας από μικρούλης με τα παιδιά δεν θα έχετε προβλήματα - φθάνει να ξέρει ποία είναι η θέση του στην οικογένεια.
Την θέση αύτη δεν να την πάρει μόνος του – αλλά να του την δόσης εσύ και όλη στο σπίτι.
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
αντιθετα

μιλαμε για 2 παντελως διαφορετικους χαρακτηρες ως φυλες ΑΛΛΑ κατα τη γνωμη μου, παιζει αρκετα μεγαλυτερο ρολο το πώς θα μεγαλωσουν παρα το σε ποια φυλη ανηκουν...

το μποξερ μπορει ακομα και με ενα καθικι ιδιοκτητη να παραμεινει ημερο και αγαπησιαρικο ενω το ροτβαιλερ ανετα θα μπορουσε να γινει δολοφονος μεσα σε μια τετοια κατασταση

προσωπικα, θα ενθουσιαζομουν με μια τετοια μιξη διοτι μιλαμε για 2 φοβερα ενδιαφερουσες φυλες. ωστοσο μην ξεχναμε οτι το ζευγαρωμα αυτο δε θα επρεπε να εχει γινει εξαρχης. τελεια και παυλα :)

μπορω να σου υπογραψω οτι το κουταβι, εφοσον θα μεγαλωσει μεσα σε οικογενεια και θα αντατραφει και θα εκπαιδευτει σωστα και με ΗΡΕΜΙΑ και φυσικα με κοινωνικοποιηση, οχι μονο δε θα βλαψει τα παιδια σου, αλλα θα τα προσεχει σαν τα ματια του οταν μεγαλωσει! τα μποξερ και τα ροτβαιλερ(ξερω απειρες περιπτωσεις) εχουν φοβερο κολλημα με τα παιδια. τα υπεραγαπανε και τα υπερπροστατευουν.
Ωστοσο, μην ξεχνας το διαστημα αλλαγης δοντιων και εξερευνησης με δοντακια και πατουσακια......... ΚΟΛΑΣΗ! εκει, δε μπορω να σου εγγυηθω οτι δε θα τραυματισει τα παιδια, αλλα ειναι στο χερι σου να μην το επιτρεψεις, κυριως να το αποφυγεις. αλλα οπως καταλαβαινεις, αυτο θα το κανει αθελα του. και θα το κανει σε οοοοοποια φυλη και αν ανηκει.

συμφωνω, βεβαια, οτι καλο θα ηταν να ρωτησεις το χαρακτηρα του πατερα rottie. ελπιζω να μην ειναι ο φοβος και ο τρομος ;)

ξερω περιπτωση boxer που ζει μονιμα δεμενο σε μια αυλη και τρωει το ξυλο της χρονιας του και παρολαυτα ειναι προβατα. ξερω περιπτωση rottie που ζει κατω απτις ιδιες συνθηκες και ειναι ο φοβος και ο τρομος ολης της γειτονιας οταν ξεφευγει απτο φραχτη... εχει δαγκωσει τη μιση γειτονια.. ωστοσο εμεινα με το στομα ανοιχτο οταν μου ειπαν οτι το πλησιασε ενα παιδακι και το ροτβαιλερ δεν του πειραξε ουτε τριχα..... :)

καλη τυχη