Ημίαιμο Χάσκι - Ηλεκτρική σκούπα


Sailorelpis

New Member
5 Απριλίου 2021
2
1
29
Καλησπέρα σας!
Αποφάσισα να προχωρήσω στην υιοθεσία ενός ημίαιμου χάσκι από την Φιλοζωική της περιοχής μου, τσιπαρισμένη, στειρωμένη και με το συμβόλαιο κανονικά. Επειδή έχει το τρίχωμα του χάσκι αναμένω και τις ανάλογες τρίχες στο σπίτι. Πέρα από τις κατάλληλες βούρτες χτενίσματος που θα αγοράσω, θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει, και ποια ηλεκτρική σκούπα θα ήταν καλό να έχω! Χειμώνας με χαλιά και καλοκαίρι μόνο μωσαικό πάτωμα (αν βοηθάει).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.545
6.972
Γενικά για σκούπες, πάρε ότι καλύτερο μπορείς αναλογά με τον οβολό σου. Κοίτα καλύτερα κριτικές τρέχοντων προϊόντων σε ανάλογα site. Δε φαντάζομαι να υπάρχει κάτι παραπάνω να σου προτείνει κανείς σχετικό με το σκυλί. Έχει κ "μαρτυρίες" αποδόσεων από σπίτια με κατοικίδια, με παιδιά, με χαλιά ανα μοντέλο, είναι αρκετά χρήσιμες.

Κατά τ'άλλα, ειδικά για σπίτι με κατοικίδια, μετράει λίγο παραπάνω μια σκούπα ρομπότ. Η οποία βέβαια μετράει γενικά κ μετράει πολύ, αν μπορείς να διαθέσεις το ποσό. Σε αυτή την περίπτωση, κοίτα λίγο στις κριτικές για τα χαλιά (γιατί μπορεί να έχει θέμα σε κρόσια/ψηλό πέλος) κ διάλεξε ανάλογα.

Καλώς να τη δεχτείς! (Τη σκυλίτσα, όχι τη σκούπα :LOL:)
 
  • Like
Reactions: sis


Sailorelpis

New Member
5 Απριλίου 2021
2
1
29
Μετά από έρευνα κατέληξα σε ένα μοντέλο κοντά στα 100 που αν δω οτι δεν θα αναβαθμίσω στο μέλλον :p Γενικά σκούπα ρομπότ θα πάρω οπωσδήποτε μόλις μπορέσω, σίγουρα κάνει διαφορά! Ευχαριστώ για το Input !
 
  • Like
Reactions: Estranged


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Με το καλό το κορίτσι!

Ψάξε για σκούπα χωρίς σακούλα, είναι λίγο πιο σιχαμένο το άδειασμα, αλλά ο κάδος είναι πολύ πιο πρακτικός απ' ότι να αγοράζεις και να αλλάζεις σακούλες. Δες αν μπορείς να βρεις στοιχεία του κατασκευαστή σχετικά με την ισχύ αναρρόφησης, και πάρε όποια είναι μέσα στα λεφτά σου.

Έχω αυτή που την πέτυχα σε κάποια προσφορά, και μπορώ να πω ότι κάνει αρκετά καλή δουλειά, κυρίως χρησιμοποιώντας το εξάρτημα για τα κατοικίδια. Το οποίο εξάρτημα για κατοικίδια μαζεύει μεν αρκετά καλά τις τρίχες, αλλά όχι τόσο καλά τις υπόλοιπες βρωμιές - είτε θα πρέπει να περάσω τη σκούπα παραπάνω στο ίδιο σημείο, είτε να βάλω επιπλέον το εξάρτημα γενικής χρήσης. Και δεν κάνω τίποτα απ' τα δύο :p

Είχα ψάξει και τις επαγγελματικές σκούπες, οι οποίες συχνά είναι πιο αποδοτικές στα ίδια λεφτά που στοιχίζει μια οικιακή σκούπα. Τις απέρριψα επειδή είναι πολύ πιο ογκώδης, και θα μου έπαιρνε ακόμα περισσότερη ώρα το σκούπισμα για να μετακομίζω τα έπιπλα να περάσει η σκούπα.

Επίσης έχε υπόψη ότι αλλάζει αρκετά η απόδοση της σκούπας από πάτωμα σε χαλί, και επιπλέον από χαλί σε χαλί (ή μοκέτα) ανάλογα το πέλος. Κάτι τέτοιο παιζει να είναι πιο αποδοτικό!

Κάνε την έρευνά σου, πάρε μια καλή σκούπα όσο μπορείς, αλλά πραγματικά δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις αιματηρές οικονομίες για σκούπα :)
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Σκούπα ρομπότ - η καλύτερη εφεύρεση μετά το gps.
οχι την πιο φθηνή ούτε την πιο ακριβή, μια στα 2,5-3 κατοστάρικα κάνει εκπληκτική δουλειά.
Ανεβαίνει και σε χαλιά, δεν πέφτει απο τα σκαλοπάτια, υπάρχει app στο κινητό. Υπάρχουν άπειρες κριτικές κ βίντεο να την δείτε εν δράση.
Μειονεκτήματα : σκουπίζει μόνο πάτωμα.
Μετά μια απλή οικονομική αλλά δυνατή σκούπα για να κάνετε σοβατεπιά καναπέδες κλπ.
Εγω αυτό το μοντέλο ακολουθώ.

Προσοχή, θα πρέπει ο σκύλος να την συνηθίσει και να την αγνοεί προτού την βάλετε να σκουπίσει όταν λείπετε.
Εμένα η δικιά μου βγάζει το κουβερτάκι της από το crate και πάει κ το αφήνει πάνω στην σκούπα. Μπλέκετε η σκούπα κ ακινητοποιείται. Γι αυτό και την χαρίζω. Την έχω 5 χρόνια, μαύρο χρώμα, την φέρνω όπου θέλετε. Με κουτί μεταφοράς βιβλιάριο μικροτσίπ... όλα κομπλέ :)
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.545
6.972
H σκούπα ρομπότ είναι ένα τεράστιο, τεράστιο δώρο της τεχνολογίας στον άνθρωπο :love:

Κι εγώ @Pepev50 όπως λες πήρα ένα σκουπάκι χειρός στην ουσία αλλά κ με στικ, για τα γρήγορα κ για καναπέδες κ απροσπέλαστα μέρη, καλά μου πάει ως τώρα. Με στικ γιατί καμιά φορά κ στο πάτωμα θες να βάλεις χέρι να τελειώνεις μπαμ μπαμ αντί να φωνάζεις τη δούλα :ROFLMAO: κ να την περιμένεις να γυριστεί κ να κάνει τα ζιγκ ζαγκ της ή να πρέπει να κουνήσεις έπιπλα.

Αγορές της καραντίνας που αν δε μου βγάλουν ελάττωμα (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ) δεν θα μετανιώσω ΠΟΤΕ. Επένδυση ζωής!! Αυτό που μπορείς να "βάλεις σκούπα" κ 1 κ 2 κ 3 φορές τη μέρα αν χρειάζεται, χωρίς κόπο κ χωρίς να χάσεις καθόλου χρόνο, αξία α-νε-κτί-μη-τη.

Γενικά, φέτος πήραμε πολλοί, μα πολλοί γνωστοί σκούπα ρομπότ γιατί συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε συγκεκριμένο μοντέλο που είναι καλό (δυνατό μηχάνημα κ με καλό app) στα 300 περίπου - ενώ μέχρι πρότινος σκουπες της ίδιας τάξης κοστίζαν γύρω στα 500-600 - απλησίαστες δλδ.
 
  • Like
Reactions: Pepev50


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Από πέρσι, μου είπε φίλη (με 2 γάτες μέσα στο σπίτι) ότι ΣΩΘΗΚΕ με τη σκούπα ρομποτάκι. Δεν ξανάβαλε σκούπα ηλεκτρική! Βέβαια είναι λίγο τσιμπημένη η xiaomi που πήρε εκείνη (στις τιμές που είπαν και οι παραπάνω). Σκανάρεις μια φορά το σπίτι, περνάς την εφαρμογή στο κινητό και του δίνεις εντολή σε ποιά περιοχή θέλεις να σκουπίσει κάθε φορά. Το είδα να γίνεται μπροστά μου και απλά το παραθέτω κι εγώ ως μια εξτρα άποψη..
 
  • Like
Reactions: Estranged


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
@sis σε ποσοστό άνω του 90% τις βγάζει. Βέβαια το σκυλί δεν κοιμάται και δεν τρίβεται όλη τη μέρα πάνω στο χαλί για να χώνονται βαθιά οι τρίχες.

Να σας πω και άλλη μια χρήση της που ίσως να μην ξέρετε.
Για να λειτουργήσει η σκούπα χρειάζεται internet. Αλλά λειτουργεί κ χωρίς αυτό απλά δεν έχετε την δυνατότητα να την ενεργοποιήσετε απομακρυσμένα ή να της ορίσετε συγκεκριμένο χώρο καθαρισμού κλπ.
Άρα όταν πάτε κάπου με το ή τα σκυλιά σας, σε φιλικό σπίτι ή εξοχικό. Πάρτε την μαζί (μικρή είναι). Αφήστε την κάτω, πατήστε το ON και αυτή θα καθαρίσει όπου βρίσκει πάτωμα ;)

off topic on
Ελπίζω σύντομα να βγάλουν και το αυτόματο σιδερωτήριο (παντελόνια, μπλούζες, φανέλες πουκάμισα..). Θα το πάρω με pre order
off topic off
 


aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
65
Εγω εχω ελαχιστοτατη εμπειρια απο τριχα σκυλου προς το παρον. Ομως η σκουπα μου (Juro Pro Palma) ειχε τυχαια εξαρτημα για τριχες κατοικιδιων. Τωρα το πρωι το δοκιμασα πρωτη φορα και οντως κανει δουλεια (ενταξει εχουμε λιγες τριχες ακομα). Η σκουπα εχει πολυ μεγαλη δυναμη απορροφησης για χαλια, σε σημειο που οταν ειναι στο maximum να σηκωνει το χαλι. Την εχω 2-3 χρονια και την ειχα παρει περιπου 120 ευρω.
Τωρα με βαλατε σε μεγαλο πειρασμο για σκουπα robot, ετσι οπως τα περιγραφετε ειναι οντως θαυμα.
Να το εξαρτημα
 

Attachments

  • Like
Reactions: Estranged


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Καλησπέρα και απο εμενα!
Έχω και γω εναν ημιαιμο ΕΠ οποτε μαδαει σαν τρελος
Έχω σωθεί με την roborock S5 max και μια rowenta γυρω στα 100ευρω.
Βάζω τη ρομποσκουπα καθε πρωι πριν φυγουμε για τη βολτα και ανα 2 μερες περιπου περναω το χαλι με τη rowenta (η ρομποσκουπα γεμιζει θεωρω και δεν εχει την καλυτερη αποδοση πανω στο χαλι - μαλλον πρεπει να τη βαζω να ξεκιναει απο το σαλονι εδω που τα λεμε).
Όπως και να εχει ειίναι πολυ καλος συνδυασμος! Μάλλον πολλοί καναμε την επένδυση αυτη εν μέσω καραντίνας :D