Ημίαιμο προς πώληση σε "pet shop"

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
42
Πάτρα
Καλησπέρα σας. Απόψε περνώντας έξω από ένα συνοικιακό pet shop με μια φίλη είδαμε στην βιτρίνα 3 ημίαιμα. Αφού τα χαζέψαμε για λίγο και νομίζοντας (πιστεύω φισιολογικότατα) πως είναι προς υιοθεσία και έχοντας ήδη κολλήσει με το ένα, αποφασίσα να το υιοθετήσω μιας και θα ήθελα να έχει παρέα η μικρή μου. Πήγαμε να ρωτήσουμε την "κυρία" τι και πως και εκτός του ότι μας είχε στο περίμενε 10 λεπτά γιατί μιλούσε με την φιλενάδα της στο τηλέφωνο και λέγανε τα νέα τους, αφήνει το τηλέφωνο κάτω και μας λέει "πείτε μου κορίτσια γιατι αργώ", της λέμε πως ενδιαφερόμαστε για τα ημίαιμα και ξεκινάει "το μικρό είναι ημίαιμο τζακ ράσελ και κάνει 100 ευρώ, το άσπρο μαύρο είναι ημίαιμο κανίς και κάνει 80 και το τελευταίο είναι ημίαιμο κοκονάκι και κάνει επίσης 80 ευρώ και έχουν όλα τα βιβλιαριά τους". Μένουμε....στήλη άλατος.... Στην πόρτα είχε κολλημένη μια αγγελία πως χαρίζονται ημίαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί και όταν η φίλη μου θέλησε να δει τα σκυλάκια που ήταν σε ένα κλουβί πίσω από το ταμείο της είπε πως είναι ημίαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί και δεν την άφησε να τα δει κουνώντας το χέρι απαξιωτικά. Της λέω θα το συζητήσουμε και φύγαμε.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω γνώση της νομοθεσίας σχετικά με αυτό, αλλά δεν νομίζω πως επιτρέπεται να πουλιούνται ημίαιμα, γι'αυτό και θέλω να με συμβουλέψετε τι μπορώ να κάνω. Αν πάλι το επιτρέπει ο νόμος τι να πω.....

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι.

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
θαρρω πως τα παντα πωλουνται ,ασχετα αν ειναι για γελια..πες το ονομα του πετ σοπ,δεν ειναι κακο.πως κ δεν την πηρατε τηλεφωνο να τα λεγατε καλυτερα?η κυρια ειναι τηλεφωνικος τυπος!αν ξαναπατε,να την ρωτησετε αν ειναι καλα η αν εχει πινει τιποτα.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
42
Πάτρα
Δλδ με λίγα λόγια είναι σαν να λέμε πως πάιρνουμε ένα αδεσποτάκι και το πουλάμε? Και αν μοιάζει και σε μια συγκεκριμένη ράτσα ανεβαίνει η τιμή? Είναι δυνατόν? Έχουμε τρελαθεί?????? Όσο για το όνομα του πετ θα το ανεβάσω αλλά όχι ακόμα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
μα θα βρει να σου πει..θα σου πει να δωσεις κατι για τις μεχρι τωρα τροφες κτλ..δεν εχει σημασια αν ειναι ημιαιμο η καθαροαιμο,αυτος θελει να το πουλησει,αν θες παρτο σου λεει.

• Like
Reactions: GRDANE

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Ανέβασε αμέσως το όνομα του πετ σοπ. Ξεκινάμε τρελή διαφήμιση, το βάζουμε στο φβ, το τουίτερ, τη λάιφο.

Μόλις αγοράσει κάποιος ένα από τα ημίαιμα κουτάβια, τον βγάζουμε συνέντευξη σε ότι φρι πρες κυκλοφορεί, ντύνουμε χιπστερ κι αυτόν και το σκυλί και βγαίνουμε Αγία Ειρήνη/Γκάζι/Πανόρμου. Διαφημίζουμε τη νέα φοβερή ράτσα «ημίαιμο», και τον κουλ ιδιοκτήτη.

Αρχίζουμε να συχνάζουμε στο πετ σοπ, και μόλις πάρει τ’ αυτί μας πελάτη να ζητάει ημίαιμο για αγορά, του ψιθυρίζουμε διακριτικά να μας συναντήσει έξω. Του λέμε ότι έχουμε ένα γνωστό που βρίσκεται σε ανάγκη, και πουλάει τα ημίαιμα κουτάβια του 50 ευρώ έκαστο, για να αγοράσει αλάτι ιμαλαϊων στο παιδί του.

Ξαμολιόμαστε σε κάδους, φιλοζωικές, εθελοντές, το δρόμο του σπιτιού μας, μαζεύουμε ότι αδέσποτο βρούμε, το τσιπάρουμε κι ελπίζουμε ότι βρήκε ένα καλό σπίτι, έστω κι αν ο ιδιοκτήτης του είναι ένα βήμα πριν τη λοβοτομή (ή κι ένα βήμα μετά, δεν ορκίζομαι).

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω γνώση της νομοθεσίας σχετικά με αυτό, αλλά δεν νομίζω πως επιτρέπεται να πουλιούνται ημίαιμα, γι'αυτό και θέλω να με συμβουλέψετε τι μπορώ να κάνω. Αν πάλι το επιτρέπει ο νόμος τι να πω.....
Η πώληση ζώων με νόμιμες διαδικασίες [αποδείξεις κλπ] από pet shops είναι αποδεκτή από το κράτος και η νομοθεσία [αν δεν κάνω λάθος] δεν κάνει πουθενά αναφορά σε φυλές και καθαροαιμία. Επίσης τα pet shops είναι γνωστό[δυστυχώς όχι από πολλούς] πως πουλούν μόνο ημίαιμα σκυλιά...

Τι μπορείς να κάνεις;;

Εφόσον θές μία παρέα για το σκυλάκι σου και δεν σε νοιάζουν τα περί καθαροαιμίας[αφού θα υιοθετούσες ένα ημίαιμο], πήγαινε κατευθείαν σε μία φιλοζωϊκη ή ψάξε στον δρόμο να σώσεις ένα σκυλάκι από εκεί αντί να στηρίξεις την επιχείρηση κάποιου που εμπορεύεται ζώα στο καταστημά του.;)

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
42
Πάτρα
Η μικρή μου είναι από φιλοζωική και δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω ημίαιμο ή μη από πετ σοπ. Όπως είπα και αρχικά φαινόταν πως τα σκυλάκια ήταν ημίαιμα και υπέθεσα πως είναι προς υιοθεσία και όχι αγορά, που το δικό μου μυαλό συνεχίζει να μην το δέχεται.

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Φαντάζομαι σκέφτηκες πως είναι από αυτές τις δράσεις των φιλοζωικών "γεμίζουμε τις βιτρίνες των πετσοπς με τα αδεσποτάκια μας"? Αμ δε... Κρίμα πάντως. Κρίμα.

tinak

Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
11
4
55
Καλησπέρα σας, συγγνώμη που θα είμαι εκτός θέματος αλλά δεν ξέρω πως να ανοίξω καινούργιο θέμα. Δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται να ρωτήσω στο φόρουμ αυτό που με απασχολεί:
Αναζητώ να δώσω σε κάποιον ευσυνείδητο άνθρωπο τη σκυλίτσα που φροντίζω εδώ και 8 μήνες και δεν βρίσκω. Πλέον επιβάλλεται γιατί για κάποιους λόγους πρέπει να λείπω από Αθήνα κάθε σαββατοκύριακο. Είναι τραγική ειρωνεία να μη βρίσκει να χαρίσει κάποιος κι ωστόσο κάποιοι να πουλούν.
Σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να μου πει που να απευθυνθώ. Αν ανεβάσω αγγελία μου φαίνεται δε θα έχει καμιά τύχη μέσα στο χάος του νετ.
Ζητώ και πάλι συγγνώμη.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
42
Πάτρα
Φαντάζομαι σκέφτηκες πως είναι από αυτές τις δράσεις των φιλοζωικών "γεμίζουμε τις βιτρίνες των πετσοπς με τα αδεσποτάκια μας"? Αμ δε... Κρίμα πάντως. Κρίμα.
Αυτό ακριβώς...Για να καταλάβεις, σκέφτηκα μιας και ήταν σχεδόν άδειο το μαγαζί, "θα κρατιέται δύσκολα και θα δίνει αδέσποτα για να μαζέψει κόσμο" ποσός όμως με ενδιέφερε λες και θα πήγαινα αν δεν ήταν η τσαχπίνα στην βιτρίνα αλλά τελικά ήμουν βαθιά νυχτωμένη.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
@tinak μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα εδώ. Αν έχεις facebook, φτιάξε μια αγγελία και βάλε το λινκ στο θέμα σου, ώστε όποιος θέλει να κοινοποιήσει & επίσης βάλε την και σε όσες περισσότερες σχετικές ομάδες βρεις. Ανέβασε την αγγελία και σε όσα περισσότερα site με αγγελίες. Είναι όντως άπειρα τα ζωάκια που ψάχνουν σπίτι, αλλά δεν ξέρεις ποτέ!

Φρόντισε να της βγάλεις ωραίες φωτογραφίες, και κατά προτίμηση βάλε κι ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας εκτός από e-mail. Καλη τύχη στη μικρή σου.

tinak

Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
11
4
55
Καλημέρα,
σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και τη διάθεσή σας (παρά το εκτός θέματος). @sis θα προσπαθήσω ν' ακολουθήσω όσα γράφεις αν και μου φαίνονται βουνό. @Orillis, :):):)

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
52
Αθήνα
Ανέβασε αμέσως το όνομα του πετ σοπ. Ξεκινάμε τρελή διαφήμιση, το βάζουμε στο φβ, το τουίτερ, τη λάιφο.

Μόλις αγοράσει κάποιος ένα από τα ημίαιμα κουτάβια, τον βγάζουμε συνέντευξη σε ότι φρι πρες κυκλοφορεί, ντύνουμε χιπστερ κι αυτόν και το σκυλί και βγαίνουμε Αγία Ειρήνη/Γκάζι/Πανόρμου. Διαφημίζουμε τη νέα φοβερή ράτσα «ημίαιμο», και τον κουλ ιδιοκτήτη.

Αρχίζουμε να συχνάζουμε στο πετ σοπ, και μόλις πάρει τ’ αυτί μας πελάτη να ζητάει ημίαιμο για αγορά, του ψιθυρίζουμε διακριτικά να μας συναντήσει έξω. Του λέμε ότι έχουμε ένα γνωστό που βρίσκεται σε ανάγκη, και πουλάει τα ημίαιμα κουτάβια του 50 ευρώ έκαστο, για να αγοράσει αλάτι ιμαλαϊων στο παιδί του.

Ξαμολιόμαστε σε κάδους, φιλοζωικές, εθελοντές, το δρόμο του σπιτιού μας, μαζεύουμε ότι αδέσποτο βρούμε, το τσιπάρουμε κι ελπίζουμε ότι βρήκε ένα καλό σπίτι, έστω κι αν ο ιδιοκτήτης του είναι ένα βήμα πριν τη λοβοτομή (ή κι ένα βήμα μετά, δεν ορκίζομαι).
το μόνο που ξέχασες είναι ο γύφτος με την καρότσα να φωνάζει " είναι ζάχαρι είναι μέλι το ημίαιμο του Βαγγέλη" :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::cry::LOL::LOL::LOL:

• Like
Reactions: sis

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το μόνο παράνομο της υπόθεσης είναι ΑΝ τα έχει περισυλλέξει.

Προσωπικά δεν θα με χάλαγε τα πετσοπ να μπορούσαν να μαζέψουν αδέσποτα, να τα έχουν σε σωστές συνθήκες, να τα εμβολιάζουν να τα στειρώνουν και να τα δίνουν με ένα ποσοστό κέρδους 10-20% πχ.

Άλλο αυτό βέβαια, κι άλλο να πουλάνε κουτάβια ημίαιμα από bybογέννες.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.981
7.566
Μπα, το παίρνω πίσω το λάικ @sea-mol. Είπα αρχικά ότι έτσι μπορεί να βρίσκαν κανά τυχερό κι άλλα αδέσποτα, μετά σκέφτηκα 752 συμπεριφορές που συνδέονται με την κατάσταση 'πετ σοπ και αδέσποτα' στο μυαλό των περισσοτέρων πελατών πετ σοπ, κατέρριψε τα πάντα, διέλυσε το ροζ συννεφάκι, no hope, good effort though.

• Like
Reactions: GRDANE and mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia