Ηπατικο σκυλακι 11 ετων με SAP 3.500 .Υπαρχει ΕΛΠΙΔΑ?


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Να σου κανω μια ερώτηση?
Το σκυλακι εχει έστω μια υποτυπώδη ποιότητα ζωής?
Υπαρχει κατι που πραγματικά να μπορει να το χαρει?
Απο το 24ωρο ποσες ωρες περναει υποφεροντας?
Αναλογισου το ολα αυτα...
κ σκεψου οτι ισως να ηρθε η ωρα να επιτρεψεις στο πλασματακι να ξεκουραστεί
Πολλές φορές δεν "φεύγουν" όχι επειδή τα ίδια δεν ειναι έτοιμα
Αλλα επειδή βλέπουν οτι εμείς δεν ημαστε...
Κανεις δε θα σε κατηγορησει οτι δεν έκανες αρκετα κ το βραδυ θεωρω οτι θα μπορεις να κοιμηθείς με ησυχη την συνειδηση σου.
Ξερω οτι εξω απτον χορό πολλα τραγουδια λες,κ γω μονο που σκέφτομαι οτι καποτε θα την χασω τρελαινομαι,οχι να βρεθώ κιολας στην θεση σου
Αλλα εν τέλει νομιζω πρεπει να πράττουμε ανάλογα το δικο τους συμφερον,εστω κ αν αυτο σημαινει οτι θα χασουμε ενα κομμάτι του εαυτου μας...
Καλη τυχη εύχομαι!
 


lexy

Well-Known Member
28 Μαϊου 2011
110
18
Γνωριζω οτι αυτο θα ειναι το τελος. Δεν θα εχω μαλλον την τυχη να φυγει απο κατι εφνειδιο απο καρδια στον υπνο της. Ακομα φαινεται καλα. Κανει 5 βολτες την ημερα .....οχι μεγαλες 10- 15 ' ισα να κανει την αναγκη της......γαυγιζει σκυλακια, γατακια....τρωει χορτο....συχνα χαζολογαει στην βολτα σαν να μην τρεχει κατι.....ειναι απλα βαρια, αργοκινητη και εχει ασταθεια στα ποδια.......Καμια φορα χανει το βημα της , ψιλοτρεκλιζει.....αλλοτε ειναι καλυτερα....κανει και λιγο τροχαδην αν ειναι χαρουμενη. Κανει την ανακγη της κανονικα εξω ( 1-2 λιμνης 5 φορες γιατι εχει πολυουρια). Τα νεφρα ειναι καλα και εχει ακομα μεγαλη ορεξη, αν και ειναι πιο εκλεκτικη πια. Και οι ανθρωποι συχνα οντας αρρωστοι θελουμε κατο πιο νοστιμο....οχι κατο ανοστο και αδιαφορο. Ακομα ξετρελαινεται με την ηπατικη κονσερβα , οχι τοσο με το ασπραδι πια και δυστυχως φτυνει το βραστο καροτο που το λατρευε καποτε. Κανει κοιλιτσες, ναζια στο κρεβατι της και συχνα αναστεναζει απο ευχαριστιση οταν την πλενω. Αλλοτε ειναι πιο βαρυα και καταθλιπτικη. Εχει διακυμανσεις στην ενεργεια και την διαθεση της.....αλλα δεν νομιζω οτι εχει ερθει αυτη η ωρα.
Τα νεφρα ειναι καλα, οι κενωσεις επισης. Ειναι ορεξατη, δεν κανει εμετους........απλα ειναι πεσμενη και δυσκινητη , αργοκινητη και στη βολτα καθεται συχνα. Ισως γιατι η ψυχη της θελει να κανει την βολτα της αλλα τα ποδια δυσκολευονται και προτιμα να καθεται και να αγναντευει.....Αυτα προς το παρον ......Ελπιζω να την πεσει τοσο αποτομα και αλλο. Να κρατησει λιγο ακομα. Δεν το κανω μονο για μενα. Εχω και ενα δευτερο σκυλακι με το οποιο μεγαλωσαν απο κουταβια 12 χρονια μαζι.......και φοβαμαι για την ψυχολογια της γιατι ειναι πολυ ευαισθητο πλασμα. Το μαλωνεις λιγο και δεν τρωει για 1 μερα......ψυχουλα. Πως θα καταλαβει και θα βιωσει αυτη αυτη την απωλεια? Πως να της το εξηγησω?? Πως?

Παλια 20ετια πισω εγινε ευθανασια σε αδεσποτη σκυλιτσα χτυπημενη απο καλαζαρ σε τελικο σταδιο......κοκαλο ...σκια...(μαμα κουταβιου 4ων μηνων). Μπηκαν μαζι στο κτηνιατριο αλλα το κουταβι βγηκε μονο του. Μερχι 4 χρονων που εφηγε απο φολα το σκυλακι πηγαινε συχνα πυκνα και καθοταν εξω απο το κτηνιατριο και περιμενε ........εκει που ειδε την μανα του για τελευταια φορα....ισως νομιζοντας οτι ειναι ακομα μεσα.....Τι να σκεφτοταν .....τι να αισθανοταν αραγε αυτο το πλασμα....τι καταλαβε οτι εγινε? Κριμα.......που δεν μπορουμε να τους μιλησουμε....να τους εξηγησουμε......εμεις εκλογικευουμε καποια πραγματα....εστω και με δυσκολια...Αυτα?
 


lexy

Well-Known Member
28 Μαϊου 2011
110
18
Αχ το ζωο βασανιζεται και δεν μπορω να κανω τιποτα με τα ποδια οχι το συκωτι.
Τελικα ο 1ο κτηνιατρος ειχε δωσει pulvo και καθαρισμα με οξυζενε. Αλλα τοτε ητνα μονο ενα νυχι και μια πληγουλα στο ενα ποδι. Το εγλυφε και κουτσαινε. Τωρα μετα απο περιπου 2,5 μηνες το ζωο δεβ θελει ουτε νερο να παει να πιει και της το δινω εγω. Βολτα βγαινει ακομα 5 φορες και συχνα 1-2 ακομα και 3 τετραγωνα με δικη της θεληση....αλλα ισα ισα που περπαταει σαν να ειναι 20 χρονων. Ο 2ος κτηνιατρος μου ειπε πλησεις με 2 φορες τη μερα μονο με hibatane scrub χωρις καμια κρεμα , ισως λογω του συκωτιου. Ο 3ος εδωσε της ιδια αγωγη με την 2ο αλλα προσθεσε και κρεμα dactador.
Απο οτι καταλαβα , γιατι δεν μου ειπαν τι εχει ......ειναι μυκητες? Τωρα ειναι γεματα και τα 4 ποδια μαυρα στις ριζες των νυχιων, με πληγες αναμεσα στα δαχτυλα αλλα και μεσα στα βαθουλωματα της πατουσας και μαυρα στα πλαινα στα πελματα των δαχτυλων . Απο οτι καταλαβα αργει επειδη λογω της κιρωσης δεν εχει ανοσοποιητικο αλλα τοσο πολυ? Και οσο παει δεν βλεπω καμια βελτιωση. Φυσικα εξω την βγαζω με καλτσακια αλλα μεσα στο σπιτι μου ειπαν να μην τα κλεινω αρα πρεπει να ειμαι ολοη μερα πανω απο το ζωο για να μην γλυφει τα ποδια της και την κρεμα . Νομιζω οτι εχει φαει μερικα σωληναρια κορτιζονης.........Θα προλαβει αραγε να περπατησει κανονικα οπως παλια πριν καθηλωθει απο τους πονους του συκωτιου της. Αυτοι θα ειναι οι τελευταιοι της μηνες πριν την τελικη ευθεια? Με πονους και πληγες στα ποδια?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Κατεβατά ολόκληρα και γιατί έχω την αίσθηση ότι ταλαιπωρείται ένα ζώο χωρίς ουσιαστική βοήθεια;
Μακάρι να κάνω λάθος και να έχω παρεξηγήσει τα ποστς.
 
  • Like
Reactions: bat-iris


lexy

Well-Known Member
28 Μαϊου 2011
110
18
Κατεβατά ολόκληρα και γιατί έχω την αίσθηση ότι ταλαιπωρείται ένα ζώο χωρίς ουσιαστική βοήθεια;
Μακάρι να κάνω λάθος και να έχω παρεξηγήσει τα ποστς.
Οχι δεν τα εχεις παρεξηγησει . Και εγω για αυτο τα γραφω....οχι οτι δεν εχω κατι καλυτερο να κανω αλλα γιατι ειμαι σε απογνωση. 2 + μηνες και 3 κτηνιατροι με διαφορετικες διαγνωσεις (σε διαφορετικες περιοδους της παθησης φυσικα ) και η μυκητιαση χειροτερευει. Σημερα πηγα παλι στο κτηνιατριο που ειχε δει τελευταια τα παδια του και μου συμπληρωσε την αγωγη (μαλλον γιατι δεν ειδε βελτιωση αλλα επιδεινωση ) με βορικο αξυ σε σκονη .Διαβασα γιατι δεν ηξερα τι ειναι. Οκ ειναι και για μυκητες αλλα ειναι και δηλητηριο. Και ρωταω......εγω που ειμαι χαζη και ανικανη. Ειναι δυνατον ενα ζωο να κανει θεραπεια για προχωρημενη μυκητιαση και στα 4 ακρα και να μην γλυψει μεσα στο 24 ωρο για μηνες τα ποδια του ?(γιατι απο οτι διαβασα ειναι παθηση πολυ επιμονη και ειδικα με ζωο με κιρωση ηπατος που δεν εχει καλο ανοσοποιητικο θα αργησει πολυ να δειξει βελτιωση). Ακομα και αν φοραει 24 καπελο μπορει και γλυφει τα πισω ποδια κανονικα.
Να τα καύπτω με μια καλτσα ή κατι παρομοιο μου το απογορευσαν ολοι γιατι πρπει να αεριζονται και να στεγνωγνου, Παρακαλω εαν ξερει καποιος καποιο αλλο φαρμακο καταλληλο για συκωτι (γιατι θα το γλυψει σιγουρα καποια στιγμη μεσα τη μερα ) που να εχει καποιο καλυτερο αποτελεσμα απο την κρεαμα dactador...η οποια δυστυχως κραταει υγρασια ακομα και αν στεγνωνω τα ποδια με πιστολακι μετα το πλυσιμο......Διαβασα και για το ασπρο ξυδι -μηλοξυδο οτι ειναι καλο για μυκητες αλλα δεν νομιζω οτι τα πρακτικα ειναι πιο ισχυρα απο τα φαρμακευτικα σκευασματα.....Εαν καποιος εχει περασει κατι παρομοιο και εχει να προτειναι κατι........ευπροσδεκτο. Ευχαριστω.....
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Περιμενες κατι εξετασεις,χολικα και λεισμανιωση τι εγινε?
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


lexy

Well-Known Member
28 Μαϊου 2011
110
18
Περιμενες κατι εξετασεις,χολικα και λεισμανιωση τι εγινε?
Καλησπερα και παλι και ευχαριστω για το ενδιαφερον ολο το forum και εσενα προσωπικα. Οχι τελικα δεν ηταν καλαζαρ ενω φαινομενικα εμοιαζε. Αρνητικο. Το μονο θετικο!!!! Τωρα με τα χολικα η 1η εξεταση (αυτη νυστικο ) εδειξε 19.86και η 2η (αυτη νυστικο και γευμα 2 ωρες πριν) εδειξε 23.02 Απο οτι καταλαβα η εξεταση αυτη ειναι για να φανει εαν εχει επελθει ηπατικη ενεπαρκεια αλλα ειπε οτι ακομα ειναι οκ . Τωρα οσο αφορα τον ηπερηχο πριν απο 1,5,-2 μηνες που απο ηπατομεγαλεια εδειξε κιρωση μεσα σε 3 μηνες....η απαντηση ειναι οτι επειδη εγινε σε διαφορετικο εργαστηριο και μηχανιμα και ο γιατρος δεν ειχε την εικονα του προηγουμενου ηπερηχου τα πραγματα ισως δεν ειναι τοσο τραγικα. Φυσικα ειναι μη αναστρεψιμη κατασταση και φαινομενικα το συκωτι που εξεχε απο το σωμα του δεν υπαρχει πια (δεν ειναι ορατ0) αρα ναι εχει μειωθει σε μεγεθος αλλα ισως η αληθεια βρισκεται καπου ενδιαμεσα. Το ΣΟΒΑΡΟ προβλημα ακομα ειναι τα ποδια του . Το ζωο ειναι σχεδον 3 μηνες κουτσο. Με μεγαλη δυσκολια βγαινει για την αναγκη του και δεν σηκωνεται ουτε για νερο ....ολα ξαπλα. Μου διαγνωστηκε μυκητιαση και προχωρημενη δερματιτιδα αγνωστης προελευσης . Εχω παει σε 5 κτηνιατρους. Αρχικα ειναι σε αθλια κατασταση τσουλιτη . Μετα απο κανα μηνα ηταν καλυτερα ....περπαταγε φυσικα σαν 20 χρονων αλλα εκανε και 2-3 τετραγωνα χωρις να καθεται κατω. Και τωρα παλι τα ιδια. Εχω δοκιμασει σαμπουαν απολυμαντικα , αντιμυκιτιακα , κρεμες.....dermafil , celestoderm με και χωρις αντιβιωση......dactador 3-4-5 σωληναρια, fucicort, κεραλοιφη, βαλσαμελαιο..........Καποιοι κτηνιατροι διαγνωσαν μυκητες και αλλοι οχι ....καποιοι δερματιτιδα και αλλοι οχι .Ακομα και αντιβιωση augmentin μου γραψαν που δεν εδωσα απο φοβο για το συκωτι. Δεν ξερν καποια απο τα σαπουνια ή τις κρεμες της εκαναν αλλεργεια και εγινε η δεματιτιδα . Δεν ξερουν καν αν ειναι απο το συκωτι γιατι συχνα κανει πληγες στα ποδια....Τι να πω....παλι στο αγνωστο , ισως και γιατι λογω συκωτιου δεν κλεινουν οι πληγες.......δεν ξερω τι να πω πια . Οτι μου λεει ο ενας ...ο αλλος λεει το ακριβως αντιθετο. Θα χρειαστω επειγωντος ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π