Η Ανάσταση πλησιάζει


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
32
Athens
www.facebook.com
Είναι λάθος να τον καθησυχάσεις :p
Καλά δεν έχω σκοπό να τον κλείσω και σε καμιά κατακόμβα.Τέλος πάντων νομίζω καταλάβαμε αμφότεροι,ότι θέλει κάποια προσοχή.
 
  • Like
Reactions: anastasiak


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ο καθένας ξέρει τον σκύλο του καλύτερα από όλους. Αλλά αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα στο διαδίκτυο, θα δεις ότι τα σκυλιά που φεύγουν και χάνονται λόγω κρότου είναι πάρα πολλά.

Η χρησιμότητα του θέματος είναι πολύ μεγάλη. Έστω και ένα σκυλί να μη χαθεί λόγω αυτού του θέματος είναι τεράστιο κέρδος...
 
  • Like
Reactions: anastasiak


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οχι αλλα εγω για τον δικο μου σκυλο θεωρω οτι προφυλαξη ειναι να ειμαι διπλα του και να τον καθησυχασω την στιγμη του κροτου. Ετσι ωστε να καταλαβει οτι δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.
Οχι να τον κλειδαμπαρωσω σε crate και μετα σε σεντουκι και μετα σε ενα ηχομονωτικο δωματιο.
( να μην υπερβαλλω λιγο ? )
Μπορεις οταν κανεις ολα αυτα, να κρυφτεις κι εσυ σε μια γωνια, μεσα σε μια ντουλαπα (ηχομονωμενη παντα) κ να κρατας την ανασα σου μεχρι να τελειωσουνε τα βαρελωτα.....

Οταν τελειωσουνε παντως κ αν ο σκυλος δεν αποδειχθει κροτοφοβικος θα λεει για μηνες "τι χεστη αφεντικο εχω......."

Εγω παντως κ οταν ηταν κουταβια, την ανασταση ριχναμε με τις καραμπινες κ τα βαρελωτα σκαγανε στον κηπο...... δεν επαθε κανενα καρδιακη προσβολη ουτε εγινε κροτοφοβικο!

Αν παλι ηξερα εκ των προτερων οτι το σκυλι μου ειναι κροτοφοβικο θα προσπαθουσα να μεινω διπλα του να το ηρεμισω κοντα στο ερεθισμα ωστε να καταλαβει οτι δεν τρεχει κ τπτ.....

Οπως τα σκυλια που φοβουνται τις σκαλες τα ενθαρρυνουμε να πανε κοντα κ να ανεβουνε, κ οχι να εξαφανισουμε τις σκαλες η τον σκυλο να μην ερθει σε επαφη τις δει κ παθει εμπλοκη, ετσι κ με τα κροτοφοβικα, κανεις τις αναλογες κινησεις.......
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Οποιος έχει κροτοφοβικό σκύλο, ξέρει πάρα πολύ καλά πόσο σοβαρό και επικίνδυνο είναι και πόσο υποφέρει ο σκύλος και θα θέλει να σκεφτεί πως θα τον προστατεύσει, από το σοκ του βραδιού της Ανάστασης. Οι υπόλοιπες εξυπνάδες, που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργούν εντυπώσεις και να μου πηγαίνουν κόντρα, ως συνήθως, ελπίζω ότι θα αγνοηθούν. Το τι θέλει να κάνει ο κάθε εξυπνάκιας με τον σκύλο του, είναι δικό του θέμα. Ξεκολλήστε από το εγώ σας και αφήστε τους υπόλοιπους, που τρέμει το φυλλοκάρδι τους [γιατί έχουν τον λόγο τους] να ακούσουν καμμιά παραπάνω ιδέα, χωρίς να φυτιλιάσετε και αυτό το θέμα.

Επαναλαμβάνω...το θέμα, αφορά τα ήδη κροτοφοβικά σκυλιά και το βράδυ της Ανάστασης. Αν θέλετε, να κάνετε επίδειξη εγωπαθούς εξυπνάδας, βρείτε ένα θέμα για την κροτοφοβία και κάντε το εκεί.

Οτι θεωρώ ως off topic, στο θέμα που εγώ άνοιξα, στο εξής θα διαγράφεται.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: GRDANE


leroef

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2009
57
0
57
Θεσσαλονίκη
Τον δικό μου , που είναι φουλ κροτοφοβικός , πέρσι το Πάσχα , πριν πάμε για την Ανάσταση , τον άφησα μέσα με κλειστές τις μπαλκονόπορτες και άφησα ανοιχτή αρκετά δυνατά την τηλεόραση κι έβαλα επίσης δυνατά μουσική.Μια χαρά τον βρήκα στο γυρισμό.
 


glukos

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2013
80
0
Αθηνα, Αργυρουπολη
Και ρωταω εγω σαν οχι γνωστης..

Γιατι να πρεπει να τα αγνοουμε στον φοβο τους?

Εγω αν δεν ηξερα και εβλεπα το σκυλι μου να φοβαται, θα πηγαινα θα το αγκαλιαζα και θα προσπαθουσα να το ηρεμισω..
Τι λαθος γινεται τοτε? :-k
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
glukos έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν πρέπει να αντιδράς έτσι, σε οποιονδήποτε φόβο του σκύλου σου.
Ομως πραγματικά, αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης. Κάνε αν θέλεις μια αναζήτηση και αν δεν βρεις κάτι σχετικό, άνοιξε ένα νέο θέμα και ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Αν διαβάσεις προσεκτικά την αφίσα του πρώτου ποστ, θα δεις ότι μιλάει για συγκεκριμένες επιβεβαιωμένες, τραγικές συνέπειες. Αυτές, προσπαθούμε να αποφύγουμε, αφυπνώντας την προσοχή, όσων ξέρουν, ότι έχουν κροτοφοβικά σκυλιά. Η...και όσων δεν το ξέρουν, αλλά καλό θα είναι, να μην το μάθουν, μ'αυτόν τον τρόπο.
 


glukos

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2013
80
0
Αθηνα, Αργυρουπολη
Ναι βρε i know, λαθος ενοτητα, απλα μου εκατσε η απορια αυτη και ειπα να ρωτησω εδω για να αποφυγω την διαδικασια να ανοιγω νεο θεμα κλπ.
Δεν ηξερα οτι θελει κουβεντα, φανταστηκα θα ηταν συντομη απαντηση αλλα ενηγουεη... ;p
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Σου έδωσα, σύντομη απάντηση. Οτι η αγκαλιά και ο καθησυχασμός, είναι λάθος τακτική.
Αλλά σίγουρα, θέλει και περισσότερη κουβέντα :rolleyes:
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Νομιζω οτι οι σκυλοι τρομαζουν με τον θορυβο των βεγγαλικων γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν απο τι προερχεται ο θορυβος.Δεν συνδυαζεται με καποια εικονα οπως πχ οταν κανει θορυβο καποιο μηχανακι.Ο δικος μου σκυλος μολις ακουσει το μπαμ ερχεται αμεσως και κολλαει διπλα μας στην θεση "κατσε" και τρεμει ολοκληρος.Γιατι νιωθει καλυτερα ετσι,οτι ειναι υπο την προστασια μας.Πιστευω οτι δεν κανει να χαιδευουμε και γενικα δεν παρηγορουμε τον σκυλο οπως και σε αλλες παρομοιες περιπτωσεις φοβιας.1 λυση που μειωνει το φαινομενο ειναι να βρισκεσαι σε 1 δωματιο με τον σκυλο κλειστα ολα και να παιζει μουσικη.Δυστυχως δεν ειναι μονο το ΣΚ αλλα και οι επομενες ημερες που πετουν βεγγαλικα που τους εχουν περισσεψει.Προσωπικα με ενοχλουν τα βεγγαλικα,ειναι 1 βλακεια.
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα τη μικρη μου ειπαν να τη παω στην ανασταση να συνηθησει τους κροτους επειδη ειναι κυνηγοσκυλο ==)) οσο για τη ζινα μολις ακουσε ντουφεκια πρωτη φορα τους ορμηξε και τους γαυγιζε σαν τρελλη ο ενας επεσε κατω προσπαθωντας να φυγει απο την τρομαρα του ==))
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ναι βρε i know, λαθος ενοτητα, απλα μου εκατσε η απορια αυτη και ειπα να ρωτησω εδω για να αποφυγω την διαδικασια να ανοιγω νεο θεμα κλπ.
Δεν ηξερα οτι θελει κουβεντα, φανταστηκα θα ηταν συντομη απαντηση αλλα ενηγουεη... ;p
ειναι σαν αν το επιβραβευεις που εχει αυτον το φοβο!

Απο κει και περα ξερω κι εγω παρα πολλα σκυλια τα οποια οι ιδιοκτητες δεν ειχαν ιδεα οτι ηταν κροτοφοβικα και πηδηξαν απο μπαλκονια εφυγαν απο αυλες με τραγικο τελος αφου τρεχουν πανικοβλητα απο το φοβο τους!
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Για καποιον που δεν ξερει αν το σκυλι του ειναι κροτοφοβικο οφειλει να το μαθει, γιατι μεν στην Ανασταση η σε αλλους εορτασμους ξερουμε οτι θα γινει, αλλα μπορει να γινει οποιαδηποτε στιγμη οπουδηποτε που καποια πιτσιρικια πχ θα θελησουνε να παιξουνε με δυναμιτακια.....
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Δεν ξέρω αν κάνω καλά που το βάζω εδώ:

-Το Σαββατο 27/4, 11.00 π.μ. στο ΕΚΕΣ Αλίμου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Ομαδικό Μάθημα, για όσους δεν είναι μαθητές του ΕΚΕΣ, με ειδικό θέμα την "ΚΡΟΤΟΦΟΒΙΑ" (για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει απο τις κροτίδες στην Ανάσταση), την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τέστ χαρακτήρα για κουτάβια και ενήλικους σκύλους.

Facebook Link:
Φωτογραφίες από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ | Facebook

Site:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

Όσοι πιστοί, προσέλθετε.
 






ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Πολυ καλο θεμα!
Και εμενα φοβαται πολυ τους κροτους!
..
την ωρα που κοιματε παιρνεις μια χαρτοσακκουλα και παααααφφφφφφ.... ε που θα παει θα συνιθησει ==))
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Λοιπόν, ως κροτοφοβική η ίδια θα μιλήσω.

Συμφωνώ και εγώ ότι η μη έκθεση σε ένα ερέθισμα που μπορεί να προκαλέσει φοβία (όποια φοβία), είναι επικίνδυνο στο να αναπτύξει όντως τη φοβία αυτή το ζωντανό σε άσχετη, μη ελεγχόμενη, κατάσταση. Οπότε για μένα η Ανάσταση είναι μια καλή περίπτωση για ελεγχόμενη ΠΡΩΤΗ έκθεση σε κρότους (φυσικά το ομαδικό μάθημα που πόσταρε ο tsimak είναι το βέλτιστο, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε θα πω την καθαρά προσωπική μου άποψη, ορμώμενη από το ότι ξέρω πώς νιώθει και πώς αντιλαμβάνεται τους κρότους ένας κροτοφοβικός).

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:
Απόλυτα ελεγχόμενη και σταδιακή έκθεση: ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ έξω από το σπίτι, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ανοιχτά παράθυρα, μπαλκόνια κτλ. Το ζητούμενο είναι να μάθει ότι υπάρχουν κρότοι και όχι η υπερέκθεση σε κάτι εντελώς νέο που θα έχει και διάρκεια και ισχυρότατη ένταση (η ένταση είναι εξαιρετικά σημαντική στην κροτοφοβία*). Η ξαφνική υπερέκθεση το πιθανότερο, πιθανότατο, είναι να δημιουργήσει φοβία σε οποιονδήποτε. Σκεφτείτε εσείς αν δεν είχατε ακούσει ποτέ μπαμ στη ζωή σας πώς θα νιώθατε αν σκάγαν τα πάντα γύρω σας ξαφνικά - κοινώς feroza μη διαννοηθείς να πάρεις τη μικρή στην Ανάσταση, και αν δεν τη χάσεις από τον πανικό θα της δημιουργήσεις φοβία εκ του μη όντος κατά πάσα πιθανότητα.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε αν ο σκύλος είναι κροτοφοβικός (π.χ. Jesuss), καλό είναι αν έχετε τη δυνατότητα να μείνετε μαζί του στο σπίτι, με κλειστά πορτοπαράθυρα, και να παρακολουθήσετε την αντίδρασή του. Εγώ προσωπικά δεν θα τον έβαζα στο crate ή σε τόσο ηχομονωμένο δωμάτιο στην αρχή, εκτός κι αν μένεις δίπλα στην εκκλησία ή αν ξέρεις ότι οι γείτονες παίρνουν τα όπλα ή έχουν ετοιμάσει βαρελοτοκατάσταση. Να ΜΗΝ τον κανακέψετε αν ξαφνιαστεί ή φοβηθεί αλλά να είστε εκεί και να μπορεί να σας δει ψύχραιμους και ότι δε συμβαίνει τίποτα. Το σύνηθες αν δε μένεις δίπλα σε εκκλησία είναι ότι θα σκάσουν πολλοί κρότοι ταυτόχρονα - πράγμα που ως πρωτόγνωρο θα ξαφνιάσει το σκυλί και αυτό το ξάφνιασμα είναι το ζητούμενο να αντιμετωπιστεί - αλλά δεν θα είναι τόσο κοντά και άρα σε τόση ένταση ώστε να είναι ενοχλητικοί* σε κάποιον πραγματικά κροτοφοβικό. Απλά θα φανεί ως "επίθεση" σε κάποιον που δεν έχει ξαναζήσει κάποια παρόμοια κατάσταση. Αυτό το τελευταίο είναι που μας ενδιαφέρει να ξεπεράσει. Για την έκθεση σε αυτούς τους κρότους μιλάω, έτσι ώστε να μην τα παίζει ο σκύλος σας π.χ. όταν σκάει παραδίπλα του μια εξάτμιση. Γιατί κάποιους (δυνατούς*) κρότους ο πραγματικά κροτοφοβικός δεν θα τους ξεπεράσει ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε να τους ξεπεράσει δεν θα το καταφέρετε ΠΟΤΕ και τζάμπα θα το ταλαιπωρείτε. Και πιστέψτε με, είναι πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία, στην οποία δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να υποβάλλετε το σκυλί σας.

*Η σημαντικότητα της έντασης του ήχου σε έναν κροτοφοβικό: δε μπορώ να ορκιστώ ότι στα σκυλιά συμβαίνει το ίδιο, αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω ότι σε κάποια άτομα (άτομα = ζώσες μονάδες = άνθρωποι, παιδιά, σκύλοι) είναι αδύνατον να επιτευχθεί απευαισθητοποίηση στους θορύβους από μια ένταση και πάνω, καθώς στη δικιά μου περίπτωση υπάρχουν κρότοι τους οποίους ανέχομαι και κρότοι πολύ συγκεκριμένοι που το αυτί μου δεν τους αντέχει ότι και να γίνει, καθώς έχω πλήρη επίγνωση ότι δε συμβαίνει τίποτα κακό (μας κάνουν ντου οι οχτροί, έγινε έκρηξη, πυροβόλησε κάποιος κτλ) αλλά δε μπορώ να τους ακούω: τσιτώνουν τα νεύρα μου, το σώμα μου βρίσκεται σε απίστευτη υπερδιέγερση, σκύβω ακούσια σε κάθε μπαμ χωρίς να μπορώ να το ελέγξω και απλά, δε μπορώ να το πω πιο περιγραφικά, δεν αντέχω να τους ακούω, θέλω να κλείσω τα αυτιά μου.

Κάτι ακόμα ειδικά για την Ανάσταση: τα πυροτεχνήματα που δε σκάνε πάνω από το κεφάλι σου καθώς και τα δυναμιτάκια που δε σκάνε δίπλα στα πόδια σου, ως ήχοι, δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί σε έναν κροτοφοβικό. Τα βαρελότα όμως που το μπαμ τους είναι γεμάτο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Για όπλα δεν ξέρω, δε μου χει τύχει από κοντά, μάλλον όμως ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα βαρελότα.

Επίσης Jesuss το πιθανότερο είναι πώς αν φοβηθεί δεν θα αρχίσει να τρέχει πάνω κάτω αλλά ότι θα κρυφτεί κάτω από κανένα τραπέζι/κρεββάτι και πιθανώς θα τρέμει. Επίσης αν εμένα με έκλεινες σε crate και δεν είχα που να πάω, όπου να έχω δοκιμάσει εγώ η ίδια ότι έχει το χαμηλότερο θόρυβο, θα τρελαινόμουν και θα υπέφερα. Just saying, αλλά από ότι θυμάμαι δεν έχεις και πάρα πολλές άλλες επιλογές σπίτι σου.

Αυτό που θέλω να πω με αυτό το ποστ είναι ότι από προσωπική διαπίστωση: α) υπάρχει πραγματικά μη ανοχή σε κάποιους θορύβους σε μερικά άτομα και δεν ξεπερνιέται και β) καθαρά ψυχολογικές φοβίες που δημιουργούνται από κακή έκθεση στους θορύβους. Το χρήσιμο είναι το (α) να το διαπιστώσετε ώστε να μπορείτε να προστατέψετε το σκύλο σας και το (β) να μην το δημιουργήσετε και να "εκπαιδεύσετε" ανάλογα το σκύλο σας στην ανοχή σε κρότους.
 


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Ενας σκύλος γεννιέται κροτοφοβικός ή γίνεται απο κάποια κακή ανάμνηση?

Η Κέλλυ δεν έχει δείξει να φοβάται ήχους δεν την μάλωσε και ποτέ κανείς με θόρυβο για να τρομάξει, αναρωτιέμαι έαν έχει να κάνει με τα βιώματα κάθε σκύλου
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Και τα δύο παίζουν.
Η κροτοφοβία είναι και κληρονομική και επίκτητη.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3