Η ανάρρωση του Τζακ-παράλυση/ακρωτηριασμός

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
καλησπερα σε ολους σας...
με αφορμη το ρεπο μου σημερα ειπα να κατσω να σας γραψω για το τζακορακο,την προοδο του και φυσικα την καθημερινοτητα μας μετα απο το ατυχημα....
εχουν περασει σχεδον 4 μηνες απο τοτε που χτυπησε τον τζακ αμαξι και τα πραγματα εχουν βελτιωθει αρκετα θα ελεγα και για εκεινον που τα παει πολυ
καλα αλλα και για εμας που εχουμε προσαρμοστει πληρως πια στα νεα δεδομενα.... η αληθεια ειναι πως ειδικα στην αρχη δεν ηξερα πως θα μπορουσα να τα καταφερω και σιγουρα οσοι εχουν περασει απο αυτη την φαση καταλαβαινουν τι εννοω...δεν ειχα βρεθει ποτε σε πιο δυσκολη στιγμη στη ζωη μου και ειδικα με κατι τοσο αγαπημενο μου οσο ο σκυλος μου τον οποιο ΛΑΤΡΕΥΩ,ειναι παθολογικη η αγαπη μου γι αυτον,ειναι αρρωστεια θεωρω :pPP
θελω να σας πω λοιπον πως οσο ασχημα και αν φαινοντε καποια πραγματα με θεληση και σωστη αντιμετωπιση ολα μπορουν να ξεπεραστουν.....οπως εγω που εχω προσαρμοστει πληρως και εχω ενα προγραμμα το οποιο ακολουθω οσων αφορα τον τζακ και ολα κυλανε ηρεμα...
Τον πλενω τοπικα περιπου 2 με 3 φορες την ημερα τωρα που εχει ακομη ζεστη(το χειμωνα θα ελαττωθει στην μια φορα)γιατι πρεπει εφοσον υπαρχει η ακρατεια και δεν μπορει να κρατηθει και λερωνεται,μετα του απλωνω μια αλοιφη(sudocream για να μην συγκαιγεται),
επειτα το καθημερινο του προγραμμα περιλαμβανει ασκηση που αυτο σημαινει 3 φορες την μερα βολτα απο 15 λεπτα(αν και ποτε δεν ειναι μονο 15 λεπτα εκτος απο το πρωινο παντα ειναι τουλαχιστον μιση ωριτσα,φανταστειτε σημερα πηγαμε στη σπηλια του νταβελη και περπατησαμε πανω απο 500 μετρα και ο τζακ ακμαιοτατος) 2 φορες την ημερα καποιες ασκησεις στα ποδια για δεκα λεπτα η καθε φορα ωστε να αρχισουν να ενεργοποιουντε παλι οι μυς οι οποιοι αναποφευκτα εχουν ατροφησει...

προσφατα μου δανεισαν ενα καροτσακι για οσο το χρειαστω...ηταν κατι που προτεινε ο γιατρος για φυσιοθεραπεια και με εχει βολεψει πολυ θα ελεγα και με ξεκουραζει κιολας γιατι του ειχα λουρακι ειδικο για τα πισω ποδια και στην ουσια τον κουβαλουσα εγω... το μονο κακο με το καροτσακι ειναι πως πρεπει να παταει τα ποδια του και να περπαταει και δυστηχως γδερνεται και κανει πληγες,ομως παρειγγειλα παπουτσακια ειδικα γι αυτο το λογο και μεχρι τοτε βρηκα μια πολυ καλη λυση και λεγεται κολητικος επιδεσμος,δε μπορειται να φανταστειτε ποσο με εχει βολεψει για πολλα πραγματα και ειναι και οικονομικη λυση διοτι το κοβεις σε οτι μεγεθος θελεις και μολις λερωθει πλενεται και ξαναχρησιμοποιειται κανονικα...ας πουμε εγω καθε μερα του δενω τα ποδια με γαζα,επουλωτικη αλοιφη και τον εν λογο επιδεσμο και σε μια μερα εχουν κλεισει ολες οι πληγες και ειναι μια χαρα... για την ακρατεια σταματησα τις πανες και του πηρα ενα ειδικο φαρδυ ζωνακι το οποιο καλυπτει εκει την περιοχη και φυσικα πλενεται και ξαναχρησιμοποιειται οταν χρειαζεται...

με τον καιρο ανακαλυψα πολλα πραγματα τα οποια κανουν πιο ευκολη την καθημερινοτητα μας και οσο δυσκολα και αν φαινοντε,η ειναι τα πραγματα
βλεποντας τον τζακορακο να προοδευει προς το καλυτερο παιρνω κι αλλη δυναμη να συνεχισω μεχρι το τελος αυτης της ιστοριας γιατι ειμαι σιγουρη πως θα εχει αισιο τελος και το πιστευω οσο δεν παει... παντα πιστευα οτι ο σκυλος μου ειναι μαχητης και οτι δε το βαζει κατω,ετσι κι εγω μαζι του δε το βαζω κατω και πιστευω πως θα ξαναπερπατησει και πως θα ειναι μια χαρα και παλι,οσο καιρο και αν παρει αυτο...

ετσι ειπα να σας γραψω καποια πραγματα να δειτε πως περναμε μια μερα μας και τα διαδικαστικα της υποθεσης και για να σας πω να εχετε πιστη στον εαυτο σας και τα ζωακια σας οσο δυσκολες καταστασεις και αν περνατε....

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: leonzoump

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Τελικά ΝΑΙ υπάρχει και αυτό το είδος ανθρώπου .
(Ευχαριστώ που με δίδαξες κάτι ακόμα .)

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
αχ παιδια το ποσο χαρα εχω οταν βλεπω τον τζακ εξω να περπαταει με το καροτσακι και γενικα το ποσο χαρουμενος ειναι δε περιγραφετε με λογια....εβλεπα χθες κατι παλιες του φωτογραφιες πριν το ατυχημα κατι μπουταρες που ειχε και ειχα ψιλομελαγχολησει αλλα λεω δε πειραζει παλι καλα θα γινει,ηταν να συμβει κι αυτο,θα περασει και ολα θα ειναι παλι καλα!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σε ευχαριστούμε πολύ που καθησες και έγραψες την ιστορία αυτή και μας έδειξες και την άλλη πλευρά του ανθρώπινου είδους.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφραστώ. Σε ευχαριστούμε πολύ!!

ΥΓ Μήπως να άλλαζε ο τίτλος του θέματος για να μπορούμε περισσότεροι να το διαβάσουμε και να παραδειγματιζόμαστε από την ψυχή κάποιων ανθρώπων;

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
:( Ενα μεγαλο μπραβο για την προσπαθεια που καταβαλεις και για την μεγαλη αγαπη που του εχεις. Συγχαρητηρια και μακαρι ολοι να αντιμετωπιζουμε τις δυσκολες καταστασεις με την δυναμη που τις αντιμετωπιζεις εσυ. Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να δεις γρηγορα τον σκυλακο σου οπως πριν το ατυχημα και ακομα καλυτερα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Η Μαργαρίτα, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της και τις τρομερές στενοχώριες και δυσκολίες που υπομένει για χάρη του Τζακ της, είναι ένα μόνιμα χαρούμενο και με πολυυυύ θετική ενέργεια, παιδί. Είναι τέτοια η φροντίδα που έχει παράσχει στον μικρό όλον αυτόν τον καιρό, που στην ουσία είναι σχεδόν κατάκοιτος, που ακόμη κι ο γιατρός του εντυπωσιάστηκε από την πολύ καλή του εμφάνιση. Δεν έχει ούτε μία πληγή κατάκλισης. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τα προγνωστικά να επαληθευτούν και μια μέρα ο Τζακ να ξαναπατήσει και στα τέσσερα ποδαράκια του. Ακόμη κι αυτό όμως να μην συμβεί, είναι αδιαμφισβήτητη, η φροντίδα και η αγάπη που έτσι κι αλλιώς θα λαμβάνει, που νομίζω ότι δεν θα νοιώθει καν, ότι κάτι δεν πάει καλά στην ζωή του. Ηδη πολλές φορές, νομίζει ότι περπατάει όπως και πριν. Μαργαρίτα να είσαι πάντα καλά και μακάρι όσοι έχουν την ατυχία, να συμβεί κάτι στον σκύλο τους, να το αντιμετωπίζουν όπως κι εσύ :)

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
σας ευχαριστω πολυ παιδια αλλα δεν θα ειχα καταφερει τπτ αν δεν ειχαν βρεθει ανθρωποι να με βοηθησουν σε αυτη τη δυσκολη στιγμη και να με στηριξουν και οικονομικα και ψυχολογικα και σε αυτους τους ανθρωπους που με βοηθησαν χρωσταω τα παντα και πρεπει να πουμε ενα μεγαλο μπραβο και να πω κι εγω προσωπικα ακομα ενα ευχαριστω και πως ποτε δε θα ξεχασω οποια κινηση και αν εκαναν για να βοηθησουν το φλωρακο και εμενα εν συνεχεια...θα κατσω καποια στιγμη να γραψω αναλυτικα τι ακριβως ειναι αυτο που κανω στον τζακ,τι προιοντα χρησιμοποιω για τις πληγες του,προληπτικα και για την ακρατεια και γενικα ολα τα σχετικα ωστε αν καποιος βρεθει σε καποια παρομοια περιπτωση να μπορεσει να κανει τη ζωη του πιο ευκολη με ηδη δοκιμασμενα πραγματα και θα τραβηξω και βιντεο απο τις ασκησεις που του κανω και γενικα να μπορει καποιος να δει πως δεν πρεπει να απελπιζεται και πως οταν αγαπαμε κατι και οταν πιστευουμε σε αυτο ολα γινοντε ευκολα....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μπραβο σας ευχομαι τα καλυτερα για τον σκυλακο σου....και ενα μεγαλο μπραβο που δεν εγκατελειψες την προσπαθεια.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τα χάδια μου στον Τζακ (που τον είδα κ στο Σπύρο κ χάρηκα πολύ που είναι μέσα στην ενέργεια η φάτσα) κ στη μικρή Ναπολιτάνα σας!

Τα καλύτερα σας εύχομαι Μαργαρίτα :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και το Μπραβο που θα πω μου ακουγεται λιγο! Μακαρι ολοι οι ανθρωποι να αγαπαγαν εστω
στο μισο τα ζωα τους απ'οτι αγαπατε εσεις αυτο το πλασμα!

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Είστε και οι δυο μαχητές της ζωής. Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά γιατί έχετε και οι δύο μεράκι και αγάπη για τη ζωή αλλά πολύ περισσότερη αγάπη ο ένας για τον άλλον. Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ένα φως να σπάει τη μαυρίλα που υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Με κάνει πιο αισιόδοξη για την πορεία του ανθρώπινου είδους. Μπράβο και στους δυο σας. Υποκλίνομαι στην υπομονή και αντιμετώπισή σου!