Η εφημεριδα των αδεσποτων!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΑΣ

10 Οκτωβρίου 2013 στις 5:57 μ.μ.

Όσο και να θέλουμε να το αρνηθούμε,οσο και να το απορρίπτουμε ή να μας θυμώνει ο κόσμος εκτός facebook είναι ανημέρωτος όσο αφορά τα αδέσποτα,τις κακοποιήσεις και τις υιοθεσίες.Ο λόγος είναι γνωστός..Δεν τα βλέπει μπροστά του..Πιστεύουν ότι ένα αδέσποτο μπορεί να ζήσει και να γεράσει στο δρόμο.Ότι φαγητό καπου θα βρει,κάποιος θα το ταίσει και οτι αποκλείεται να το πειράξει κανένας.Αυτά που βλέπουμε εμεις καθημερινά δεν τα ξέρουν ..ούτε καν τα φαντάζονται.Ακόμα και αν λυπούνται ενα σκυλι ή ενα γατάκι στο δρόμο ,η σκέψη να το μαζέψουν τους φαίνεται ..δύσκολη.Άλλωστε η ενημέρωση που έχουν απο τις τηλεοράσεις ή τις εφημερίδες είναι οχι απλά μηδεμινή αλλά και παραπλανητική.

Αποφασισα λοιπον να δειξουμε και στον εξω κοσμο,στον πραγματικο κοσμο τις μουσουδιτσες που βλεπουμε εμεις καθε μερα.Πως?Με την δικη τους εφημεριδα.Μια μηνιαια 8σελιδη εγχρωμη εφημεριδα 2000 αντιτυπων.

Η αρχικη ιδεα-και φυσικα ειμαι ανοιχτη σε νεες προτασεις-ειναι να μοιραζεται απο εθελοντες εξω απο στασεις μετρο,να δινονται καποια τεμαχια σε πετ σοπ που δεν πουλανε ζωα,να δινετε σε επιχειρησεις που αγαπουν και σεβονται τα ζωα.Καφετεριες,κτηνιατρεια.Και εμεις με την σειρα μας θα τους αναφερουμε στις σελιδες μας(μηπως και βοηθησουν κιολας)

Επισης μπορουμε να εχουμε συννημενα ενα φυλλο μεσα οπου θα αναφερουμε καποιες φιλοζωικες ή καταφυγια ή διευθυνσεις facebοοκ οπου καποιος μπορει να δει και να διαλεξει ενα ζωακι .

Μπορουμε να βαζουμε αρθρα (πχ Ρουμανια,κυνοκομεια)που κανενας αλλος δεν τολμα να δημοσιευσει.Ακομα και εκκλησεις βοηθειας ,οπως τροφες,που εκεινη την εκαστοτε περιοδο υπαρχουν.

Η καλυτερη προσφορα μεχρι στιγμης ειναι αυτη:

ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α4 ,ΦΥΛΛΟ 100 gsm VELVET ,4 χρωματα ,full δημιουργικο εκτυπωση και παραδοση 836,40 ευρω μαζι με ΦΠΑ.

Ισως το κοστος να σας ακουγεται πολυ αλλα σκεφτειτε το ετσι.

840 ευρω / 42 αγγελιες = 20 ευρω.

Που σημαινει οτι μπορουν καθε μηνα να μπαινουν 42 μουτρακια που ψαχνουν σπιτι .

Και το κοστος το οποιο θα επωμιζεται ο εκαστοτε υπευθυνος του ζωου θα ειναι μολις 20 ευρω.Τοσα χαλαμε καθε μηνα για τα ζωα μας.Ε δεν νομιζω οτι 20 ευρω ειναι κοστος μεγαλο.

Θα βρουμε επαγγελματια φωτογραφο ,αν χρειαστει ,για να φωτογραφηθει ενα ζωακι.

Ειμαι διατεθειμενη να διορθωνω ή να γραφω κειμενα για την καθε αγγελια.

Αν βρεθει και εθελοντης που να ασχολειται με τα γραφιστικα τοτε θα μας ερθει και πιο οικονομικα

Ειμαι 1000% σίγουρη ότι θα έχει αποτέλεσμα.Και κάθε φορα η εφημερίδα θα είναι και καλύτερη.Θα είναι η δική τους εφημερίδα..Των αδεσπότων μας.

Εχουμε δύναμη ..αρκει να ενωθούμε..Παρακαλω πειτε μου αν συμφωνειτε.

Μονη μου αλλωστε δεν μπορω να κανω τιποτα.Αν με γυρισετε αναποδα θα βρειτε ενα κουμπι και ενα εισιτηριο μετρο(χρησιμοποιημενο).

Και..οσο για την τηλεοραση..επιφυλασσομαι..

Α ψαχνουμε τιτλο!
Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ https://www.facebook.com/groups/168604803343933/

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ωραια ιδεα,αλλα η αγγελια να ειναι δωρεαν και οχι 20 ευρω,απλα τα εξοδα να τα παιρνει απο χορηγους-διαφημισεις..πετ-σοπ,κτηνιατρους,μαρκες απο σκυλοτροφες και παρομοια..κατι σαν ημερολογια ομαδας..

καλο ειναι να εχει και μια στηλη καθε μηνα ενας φιλοζωος, απλος πολιτης,ενας κτηνιατρος...

πριν ξεκινησεις βρες χορηγους να εχεις ετοιμα ζεστα λεφτα..

αν θελεις και εγω μπορω να γραφω αρθρα..εχω μια σχετικη εμπειρια

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
ntoulis δυστυχως δεν ειναι δικη μου η εφημεριδα,μακαρι δλδ να ηταν!:D

Στο fb αν δεις, που εχει στο τελος το λινκ,θα τη βρεις!!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Η ιδεα ειναι πραγματικα αξιολογη. η τιμη λιγο αποθαρρυντικη....ειμαι σιγουρος οτι με λιγες διαφημισεις μεσα...καποιων petshop και καποιων ζοωτροφων...σιγουρα θα μπορουσε να πεσει το κοστος για την αγγελια (ας πουμε 5-6 ευρω ειναι μια νορμαλ τιμη κατα την γνωμη μου).Αν θελετε στο θεμα της γραφης κειμενων..μπορω να βοηθησω κι εγω(δεν εχω προτερη εμπειρια..αλλα η προθεση μετραει)!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
20 ευρω η αγγελια? ε οχι ρε παιδια αν ειναι δυνατον. οταν τα εξοδα για να
συντηρησεις ενα αδεσποτο ειναι ηδη αρκετα μηνιαιως ποσο μαλλον αν εχεις και πιο πολλα απο ενα να δινεις και για καθε αγγελια ενα τοσο μεγαλο ποσοό ειναι απλα τραγικο. Λεφτα θελουν να βγαλουν απο την εφημεριδα η να βοηθησουν?

Υγ: ευτυχως οου δεν ζητανε και τα σαιτ λεφτα για να καταχωρεις τις αγγελιες σου γιατι μας βλεπω ολους στην Συγγρου. :p

Last edited:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ειρηνη κι εγω το ειπα αυτο οτι ειναι ακριβα και μου ειπε η κοπελα οτι θα τη ριξει τελικα τη τιμη γιατι διαμαρτυρηθηκαν κι αλλοι...

stauroula

New Member
18 Νοεμβρίου 2013
2
0
Καλησπερα.Ειμαι η εκδοτρια της εφημεριδας.Στο πρωτο τευχος που θα βγει την αλλη εβδομαδα δεν χρειαστηκε να πληρωσει κανενας εθελοντης και ελπιζω να μην χρειαστει ουτε στους επομενους μηνες.Αλλα ακομα και αν χρειαστει το κοστος δεν θα υπερβαινει τα 5-7 ευρω.Σας ευχαριστω ολους.

D

Deleted member 14614

Guest
Καταρχάς, συγχαρητήρια για την κίνησή σας! Μακάρι να ευοδώσει! Πώς μπορούμε να προμηθευτούμε το πρώτο τεύχος όσοι δεν έχουμε Facebook? Το ρωτάω, γιατί υποθέτω όλες οι πληροφορίες θα βρίσκονται εκεί. Π.χ θα μπορέσετε να ανακοινώσετε εδώ το που και πότε θα διανέμεται για να την πάρουμε?

stauroula

New Member
18 Νοεμβρίου 2013
2
0
Την Τριτη στις 26 Νοεμβριου βγαινει το πρωτο τευχος.Θα μοιραστει σχεδον σε ολη την Αττικη απο εθελοντες φιλοζωους σε μετρο,σε καφετεριες σε pet friendly επιχειρησεις καθως και θα δοθουν καποια αντιτυπα σε πετ σοπ και καποια κτηνιατρεια.Σιγουρα αντιτυπα θα υπαρχουν στους διαφημιζομενους χορηγους που υπαρχουν στο τευχος.Αν ομως δεν βρειτε και θελετε καποιο τευχος στειλετε ενα e-mail στο [email protected] για να σας καθοδηγησω που θα βρειτε.

D

Deleted member 14614

Guest
Πολύ καλή η προσπάθειά σας στο πρώτο τεύχος! Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι!:)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Και κάνα pdf αν υπάρχει για digital distribution δεν είναι κακή ιδέα..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk