Η ζωή με ένα σκυλί byb


Status
Κλειδωμένο θέμα

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
wow!!
μέσα σε ένα και μόνο θέμα αναφέρονται:
θέματα γενετικής και κληρονομικών ασθενειών, αιμομειξία και αναπραγωγή, σωστός τρόπος απόκτησης κουταβιού, εκτροφείς σωστοί και μουσαντένιοι, ψυχολογικά προβλήματα και εμμονές μελών, κολλήματα με γραφειοκρατία και γενικότερο χαρτομάνι άλλων, ηλικιακά κόμπλεξ και γενικότερα κόμπλεξ ανωτερότητας -κατωτερότητας, αναπαραγωγή πισινής ή μπροστινής αυλής, σκύλοι καναπέ-εργασίας και δε ξέρω τι άλλο.....

ωραία περνάμε σ αυτό το forum καλά να μαστε

σοβαρά τώρα
για να χει νόημα μια συζήτηση πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ακούσεις και πράγματα που ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!
διαφερερικά κάτσε μπροστά στον καθρέφτη σου και πεστα στον εαυτό σου (αν σου φέρει και αυτός αντίρρηση ψάξτο λίγο καλύτερα)

σίγουρα ο καθένας μας έχει τις απόψεις του αλλά η απόλυτη επιμονή σε αυτές δίχως επιχειρήματα ή δίχως να ακούς το τι σου λέει -γράφει ο άλλος μόνο πρόβλημα δημιουργεί και σίγουρα δεν είναι ανταλλαγή απόψεων

και εγώ για παράδειγμα είχα κάποιες συγκεκριμένες απόψεις για διάφορα θέματα που αφορούσαν τον κούταβο μου
μέλη όπως ο @sea-mol ή ο @Haris Drazen ή και άλλοι (σίγουρα ξεχνώ κόσμο γαμώτο) μου εξήγησαν πέντε δέκα πράγματα και η αλήθεια είναι πως έμαθα και άλλαξα γνώμη για αρκετά από όσα νόμιζα


απλώς βασική προυπόθεση για να μάθεις ή και για να συζητήσεις είναι να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Ήρα & Freedom
Στο μήνυμα σου τα είπες ολα
Μένω σε αυτά τα 2 που για μένα είναι πολύ βασικα
σοβαρά τώρα
για να χει νόημα μια συζήτηση πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ακούσεις και πράγματα που ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!
διαφερερικά κάτσε μπροστά στον καθρέφτη σου και πεστα στον εαυτό σου (αν σου φέρει και αυτός αντίρρηση ψάξτο λίγο καλύτερα)
απλώς βασική προϋπόθεση για να μάθεις η και για να συζητήσεις είναι να έχεις ανοικτό το μυαλό σου
(y)
 






Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
@Kouros ;;;
Περιμένω μια απάντηση.
Όχι ότι είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, αλλά επειδή σε κόβω για άτομο που δεν κρύβεται και δεν μασάει τα λόγια του φαντάζομαι πως δεν έχεις θέμα να απαντήσεις.
Παιδια λιγο υπομονη!Θα σας απαντησω μολις βρω προσβαση σε υπολογιστη,δουλευω ολη μερα και κατα διαστηματα γραφω απο το κινητο οπου ειναι απιστευτη ταλαιπωρεια γιατι με το καθε δακτυλο παραω τρια πληκτρα τη φορα!Ζουκι εσενα σου απαντησα στο quote μεσα!
 
  • Like
Reactions: zenio


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilis_mike
Επειδή εμμέσως τέθηκε το θέμα γιατί άραγε να υποσηρίζουμε με τόοοοσο πάθος την επιλογή του σωστού εκτροφέα για καθαρόαιμο, έχεις αναρωτηθεί ποιοι και γιατί το κάνουν?
Ξεκίνα από αυτούς που έχουν πρώην αδέσποτα για να δεις την μία πλευρά.
Μετά πήγαινε σε αυτούς που έχουν εκτροφικά για να δεις και την άλλη πλευρά. Αυτούς ρώτα τους αν έχουν περάσει κι από byb - πολλοί από εμάς το χουμε κάνει (εγώ σίγουρα).

Τι συμφέρον λες να έχει για να το κάνει η κάθε ομάδα?
Καλημέρα. Πάμε πάλι.
Πες μου ένα σημείο που δεν υποστηρίζω τους σωστούς εκτροφείς.
Δέχθηκα επίθεση επι προσωπικού ξεκινώντας απο την @Orilis ότι έχω κομπλεξ με τον σκύλο μου. Πιό ανόητο σχόλιο δεν θα μπορούσε να γραφτεί, αφού εξ ορισμού τα πιτμπουλοειδή είναι ημίαιμα, τον δικό μου το επέλεξα με υιοθεσία και μάλιστα ταξίδεψα 700 χιλ (πηγαινε-ελα) και ημέρα που είχε κλείσει η Ε.Ο απο τα μπλόκα, μόνο και μόνο γιατί η εναλλακτική του τότε ήταν να φυλάει παλιοσίδερα σε μάντρα. Επι τούτου τον υιοθέτησα και μεγάλο μιας και σαν πρωτάρης ήξερα ότι θα είναι πιο εύκολο για μένα, ιδίως απο την στιγμη που είχε βιλβιάριο υγείας ενημερωμένο και πήγα και ειδα τον χώρο που μεγάλωσε για να ξέρω τι να περιμένω... (μιας και δεν ήταν εκτροφείου).

Θεωρούσα μέχρι σήμερα καθαροαιμες φυλές ανάλογα την καταγωγή τους, όπως το κανεκορσο, ο ελληνικός ποιμενικός κλπ, τα δε ημίαιμα όλα τα μιχαρισμένα όπως πιτμπουλ κλπ. η "ένστασή μου" ήταν καθαρά στον όρο που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το θέμα αυτό κάποια στιγμή έκλεισε και δεν επανήλθα.

Μπήκαμε στην διαδικασία (μαθαίνοντας απο εδω) περί αιμομιξίας. Διαβασα, ρώτησα (γιατί εκτος απο εσας εδω, όλο αυτό το διάστημα γνωρίζω και κόσμο στις σκυλοβόλτες) και βρήκα ότι όντως γίνεται πράγμα που δεν το θεώρησα-τόσο απο αυτά που έχω διαβάσει όσο και απο αυτά που άκουσα σε συζήτηση- σωστό.
Λόγω περιοχής που ζω είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών που έχουν σκυλιά με πεντιγκρι απο εκτροφεία. Με ένα απο αυτούς κάναμε την συζήτηση περι αιμομιξίας και μου τόνισε μάλιστα ότι πήγε την θηλυκιά του για ζευγάρωμα σε εκτροφείο και το πρώτο πράγμα που κοίταξε ο εκτροφέας για να την ζευγαρώσει, ήταν το γενεολογικό της δέντρο στο πεντιγκρι, ώστε να μην γίνει αιμομιξία. (Δεν τα βγάζω απο το κεφάλι μου αυτά).

Και πάλι αυτό μεταφράστηκε ότι είμαι κατά των εκτροφέων και άρχισαν τα σχόλια περί ψυχολογικών προβλημάτων..

Στο τέλος απο ότι βλέπω κατάληξα να έχω και κόμπλεξ ηλικιακό!!!! :)

Επισημαίνω ότι αναγνώρισα τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα του @Yorkaddict και του ζήτησα και δημόσια συγνώμη αν του μίλησα με υψηλό τόνο. Δεν καταλαβαίνω όμως την ειρωνία και την επιθετικότητα απο διάφορα μέλη, είτε απο εκτροφείς είτε απο απλά μέλη. Μιας και ποτέ δεν υποστήριξα τα βυβ.

Σε πολλά ποστ μου φαίνεται καθαρά η θέση μου, όπως και σε αντίστοιχο που ζητούσε συμβουλή τι να αγοράσει τόνισα: "ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΑΓΟΡΑ, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ".

Επίσης σε διάφορα ποστ μου, δίνω μεγάλη σημασία στους επαγγελματίες, μιας και χωρις ενδοιασμό πρότεινα αρκετές φορές ότι ανθρωποι και σκύλοι χρειάζονται εκπαιδευση και πρέπει να απεθυνθούν σε επαγγελματια.

Η γνώση έρχεται μέσα απο τις ερωτήσεις, οι οποίες ερωτήσεις γεννιούνται απο την αμφισβήτηση.
Ναι, σωστά κάποιος είπε, λέμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά σε ολα τα φορουμ παγκοσμίως επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα, μιας και ο κόσμος τους αλλάζει, παλιά μέλη χάνονται, νέα έρχονται και η γνώμη/γνώση χάνεται μέσα σε χιλιάδες ποστ.
Επίσης τίποτα δεν είναι δογματικά αξίωμα. Οι μαύροι της αμερικής κάποτε λεγόντουσαν νεγροι, μετά έγχωμοι μετά αφρο-αμερικάνοι, μετά απο λίγο καιρό το άλλαξαν και αυτό και το γύρισαν στο μαύροι.. Κατά απαίτηση αυτοπροσδιορισμού τους αυτά και δεν είναι θέμα ρατσισμού η κόμπλεξ .

Κάποια στιγμή είπα ότι απο τα 20 χρόνια εμπειρίας και απο αυτά που διδάχθηκα στο σχολείο αλπινιστών στην Ελβετία, το τσαι μέντας ειναι πολύ καλύτερο απο το νερό για την αφυδάτωση, μιας και χρειάζεσαι περίπου το 1/3 της ποσότητας για την ίδια διαδρομή. Μου ζητήθηκε επίσημο επιστημονικό λινκ για να τεκμηριώσω αυτή μου την άποψη. Σε ανάλογη περίπτωση, όταν είπα ότι απο όσα έχω διαβάσει σε επιστημονικά άρθρα, η αιμομιξία στα θηλαστικά έχει επιπτώσεις, η απάντηση ήταν ότι κάνω λάθος δεν ξέρω τι λέω και να αποδεχθώ αυτά που μου λέει ο εκτροφέας, γιατί απλά έτσι είναι. χωρίς καμία τεκμηρίωση...

Και μετά απο όλα αυτά, εγώ είμαι ο παράξενος και αυτός που προωθεί το βυβ και δημιουργεί θέματα στο φορουμ με τον κομπλεξισμό του και να ασχοληθώ με τον καθρέφτη μου!

Σας ευχαριστώ πολύ, για το χρόνο και τον κόπο να διαβάσετε τις ανοησίες μου!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Σε ανάλογη περίπτωση, όταν είπα ότι απο όσα έχω διαβάσει σε επιστημονικά άρθρα, η αιμομιξία στα θηλαστικά έχει επιπτώσεις, η απάντηση ήταν ότι κάνω λάθος δεν ξέρω τι λέω και να αποδεχθώ αυτά που μου λέει ο εκτροφέας, γιατί απλά έτσι είναι. χωρίς καμία τεκμηρίωση...
Γιατί προσπαθείς πάντα να δημιουργείς εντυπώσεις?
Ποιος σου απάντησε ότι κάνεις λάθος ότι η αιμομιξία έχει επιπτώσεις και να αποδεχθείς αυτά που λέει ο εκτροφέας, και ποιος εκτροφέας?
 






sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αυτό δεν συνιστά άρνηση ότι η αιμομιξία έχει επιπτώσεις, η east δεν είναι εκτροφέας, και είχε απαντήσεις (περισσότερες) που της διευκρίνιζαν και που έχει λάθος.
Λοιπόν?
Κάθε φορά που θα διαφωνεί κάποιος μαζί σου θα είναι φορουμική-εκτροφική συνωμοσία, και θα πρέπει να πηγαίνεις στο άλλο άκρο απ την τσαντίλα?
Δικαίωμά σου φυσικά
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
παντως τοσα χρονια ασχολια με σκυλια το πεντιγκρι δεν με απασχολησε ποτε και οι φορες που εχει ειπωθεί σε κουβεντα είναι το πολύ 2.
αν καποιος λεει ότι πηρε ένα κοκερ και εμφανησιακα δεν είναι κοαλα τοτε οκ.
γιατι θα πρεπει να του πουμε πες το ημιαιμο κοκερ και όχι σκετο κοκερ.
θα πειραχτουν τα πεντιγκρενια ? θα πειραχτεί το αφεντικο ενος πεντιγκρενιου ?
αφήστε τον κάθε ένα να πει αυτό που θελει και θεωρει σωστο αφου δεν πειραζει καποιον.
αν σας ενδιαφερει τοσο πολύ απλα ρωτήστε αν εχει χαρτια και βγαλτε το συμπερασμα από μεσα σας .
αληθεια η πλειοψηφια εδώ είναι εκτροφεις τελικα ??
 
  • Like
Reactions: Kouros


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Και γιατι θα πρεπει να στραβωσω εγω αν πειτε το ποιντερακι μου ημιαιμο?
Μηπως βοηθηθω περισσοτερο στη λυση του προβληματος μου αφου δεν εχω ενα τυπικο ποιντερ και δεν πρεπει να το αντιμετωπισω ως τετοιο?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.653
19.887
@theo9 αλήθεια τώρα...έλεος δηλαδή!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑΙ. ΟΛΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΑΙΜΩΝ.

Εντάξει τώρα; Ευχαριστημένοι είσαστε;

Μα είναι τελικά δυνατόν, ανά 10 σελίδες σε κάθε θέμα, να πρέπει να εξηγούμε εδώ μεταξύ μας, μέσα στο dogforum, την σημαντικότητα του διαχωρισμού;

Ημαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν εμείς δηλαδή που μάθαμε δύο πράγματα, δεν τα διδάσκουμε στους άσχετους που συναντάμε γύρω μας, και που το γλυκούλη κόκερ τους τους έφαγε, γιατί δεν γνώριζαν βέβαια, ότι τα κόκερ έχουν κληρονομικό τέτοιο πρόβλημα, και πρέπει να προσέξουν από που θα το πάρουν, και πως μπορούν να το εξασφαλίσουν, πως έχουμε την ελπίδα, ότι μπορεί κάποτε, αυτός ο διαολότοπος να πάει μπροστά κυνολογικά;;;;;
Αφήνοντας τον άσχετο, στην ασχετοσύνη του, να καμαρώνει για το "καθαρόαιμό" του, πλήττωντας την original φυλή;

Για όνομα του Θεού πχια!!!!!!!!
 




east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@sea-mol
Γιατι δεν αφηνεις τον ανθρωπο να καταληξει στο συμπερασμα που τον βολευει, περι της ιδιοτητας μου ως εκτροφεα ωστε να μπορει να στηριζει τα επιχειρηματα του;;

Πως αλλιως θα δεχτει οτι ενας ιδιωτης χωρις καμια επαγγελματικη ενασχλοληση με τα σκυλια, οπως εγω, μπορει υπο ορους να αποδεχεται την "αιμομιξια"?? (ακουγεται πιασαρικο ενω το inbreeding δεν ειναι τοσο, αλλα αλλου ξερει ο συγκεκριμενος να κολλαει στις λεξεις κ να δημιουργει επαναστασεις)

Η μονη λογικη εξηγηση που μπορει να δωσει ειναι οτι ειμαι εκτροφεας λοιπον και εχω μονο δυο αδερφια κ οχι λεφτα να παρω κ ετσι καταφευγω σε αυτην ως μονη λυση τσιγκουνιας οπως ειπε παραπανω, και την πλασσαρω κ ως αποδεκτη για να φαω τα λεφτα του κοσμακη!!!

Γιατι του χαλας το ονειρο;

Υ. Γ. Ο δε @Yorkaddict. που δεν εχει αφορισει το inbreeding ειναι παγκοσμιας κλασης εκτροφεας κ να τον προσεξεις...... :ROFLMAO:
 




theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
@theo9 αλήθεια τώρα...έλεος δηλαδή!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑΙ. ΟΛΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΑΙΜΩΝ.

Εντάξει τώρα; Ευχαριστημένοι είσαστε;

Μα είναι τελικά δυνατόν, ανά 10 σελίδες σε κάθε θέμα, να πρέπει να εξηγούμε εδώ μεταξύ μας, μέσα στο dogforum, την σημαντικότητα του διαχωρισμού;

Ημαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν εμείς δηλαδή που μάθαμε δύο πράγματα, δεν τα διδάσκουμε στους άσχετους που συναντάμε γύρω μας, και που το γλυκούλη κόκερ τους τους έφαγε, γιατί δεν γνώριζαν βέβαια, ότι τα κόκερ έχουν κληρονομικό τέτοιο πρόβλημα, και πρέπει να προσέξουν από που θα το πάρουν, και πως μπορούν να το εξασφαλίσουν, πως έχουμε την ελπίδα, ότι μπορεί κάποτε, αυτός ο διαολότοπος να πάει μπροστά κυνολογικά;;;;;
Αφήνοντας τον άσχετο, στην ασχετοσύνη του, να καμαρώνει για το "καθαρόαιμό" του, πλήττωντας την original φυλή;

Για όνομα του Θεού πχια!!!!!!!!

κατσε βρε συ,
δηλαδή αν εγω μπω και πω παιδια εχω τον αγαθωνα ένα κοκερακο 3 χρονων κτλ κτλ. δε μπορω να καμαρωνω για το σκυλι μου επειδή δεν θα εχει χαρτια ?? ποα φυλη θα πληγει??θα δεις τα αλλα κοκερ να κλαινε μωρε?? το κερδος ισως να πληγει καποιου και αυτό παλι παιζεται γιατι το κερδος του δεν εξαρτάται από το πως θα πω εγω την μικρη μου....καμια σχεση αυτό που εχεις συνδεσει.
εγω αυτό που ειπα που μαλλον το διαβασες αλλιως από όπως το ειπα είναι ότι οποιον τον ενδιαφερει καλως να ασχολειται.οποιον δεν τον ενδιαφερει το θεμα χαρτια δεν πρεπει να τον θεωρούμε ότι κανει κακο ουτε να πρεπει να του υποδείξουμε πως θα λεει.
ο τοπος κυνολογικα δεν θα παει μπροστα αν ο κοσμος μαθει το διαχωρισμο με τα πεντιγκρι.
θελει πολλα για να παει ο τοπος μπροστα κυνολογικα και δυστυχως θελει πολλες αλλαγες σε όλα ειτε είναι εκτροφεις , φιλοζωικες ,μυαλα,ιδεες,κομπλεξ,ανωτερότητες-κατωτερότητες κτλ κτλ.
οσο για το αν η πλειοψηφια είναι εκτροφεις αν το βαλεις κατω το θεμα ε προς τα κει θα κλινεις...
αν όχι ότι είναι κετροφεις πολλοι τουλάχιστον ότι εχουν σχεση με την εκτροφη.
 
  • Like
Reactions: Eraki


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
αληθεια η πλειοψηφια εδώ είναι εκτροφεις τελικα ??
Με πρόχειρες στατιστικές, το 98% των μελών δεν είναι εκτροφείς (με βάση τους εκτροφείς που ξέρω εγώ). (y)
Επίσης κοιτάζοντας τα μέλη που είναι τώρα on line, και απ όσο θυμάμαι, γύρω στο 10% έχει pedigreνιο σκύλο. Οι υπόλοιποι είτε έχουν υιοθετημένο, είτε bybατο που μετάνιωσαν.
Και είναι και δυο τρία μέλη που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για να μην χαλάσουν την ζαχαρένια τους. Είναι συνήθως τύποι ανθρώπων που δεν μπορούν να ζήσουν στο "γκρι"...(έκανα μια μαλακία και προχωράω με αυτή). Αλλά πρέπει να έχουν δικαιωμένη την κάθε τους πράξη για να μην έχει πληγούλα το εγώ τους μωρεαχουτοοοοοοοοο
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Με πρόχειρες στατιστικές, το 98% των μελών δεν είναι εκτροφείς (με βάση τους εκτροφείς που ξέρω εγώ). (y)
Επίσης κοιτάζοντας τα μέλη που είναι τώρα on line, και απ όσο θυμάμαι, γύρω στο 10% έχει pedigreνιο σκύλο. Οι υπόλοιποι είτε έχουν υιοθετημένο, είτε bybατο που μετάνιωσαν.
Και είναι και δυο τρία μέλη που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για να μην χαλάσουν την ζαχαρένια τους. Είναι συνήθως τύποι ανθρώπων που δεν μπορούν να ζήσουν στο "γκρι"...(έκανα μια μαλακία και προχωράω με αυτή). Αλλά πρέπει να έχουν δικαιωμένη την κάθε τους πράξη για να μην έχει πληγούλα το εγώ τους μωρεαχουτοοοοοοοοο

οκ δεν ειστε εκτροφεις το παιρνω πισω.
η ζωη όμως εχει και γκρι.
και ότι παρουσιάζεται στο "Είναι συνήθως τύποι ανθρώπων που δεν μπορούν να ζήσουν στο "γκρι"...(έκανα μια μαλακία και προχωράω με αυτή). Αλλά πρέπει να έχουν δικαιωμένη την κάθε τους πράξη για να μην έχει πληγούλα το εγώ τους μωρεαχουτοοοοοοοοο "
να ξερεις ότι από πισω εχουν θαφτει πολλες μαλακιες και πολλα γκρι.
 
  • Like
Reactions: sea-mol




Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.872
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki