Η σημασία της λέξης «κοπρίτης»

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Όταν κάποιος φτωχός δεν μπορούσε να αναθρέψει το 2ο, 3ο ή 4ο κ.λπ. παιδί του, κάποια νύχτα το άφηνε πάνω σε ένα σωρό κοπριάς (που αυτοθερμαίνεται) ώστε να μην πεθάνει από το ψύχος και να το υιοθετήσει κάποιος άτεκνος. Όταν αυτός ο θετός γιος έκανε αταξίες, ο θετός γονιός του τον χλεύαζε, λέγοντάς τον «κοπρίτη». Αρα η λέξη αυτή τότε σήμαινε «θετός γιος».

Τελικά δεν είναι κακό να έχουμε έναν κοπρίτη , κατά μια έννοια αυτό δηλώνει και τη μαγεία της διάσωσης.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Όταν κάποιος φτωχός δεν μπορούσε να αναθρέψει το 2ο, 3ο ή 4ο κ.λπ. παιδί του, κάποια νύχτα το άφηνε πάνω σε ένα σωρό κοπριάς (που αυτοθερμαίνεται) ώστε να μην πεθάνει από το ψύχος και να το υιοθετήσει κάποιος άτεκνος. Όταν αυτός ο θετός γιος έκανε αταξίες, ο θετός γονιός του τον χλεύαζε, λέγοντάς τον «κοπρίτη». Αρα η λέξη αυτή τότε σήμαινε «θετός γιος».

Τελικά δεν είναι κακό να έχουμε έναν κοπρίτη , κατά μια έννοια αυτό δηλώνει και τη μαγεία της διάσωσης.
Aυτο μου θυμισε λιγο το "μη ελεγχομενο ζευγαρωμα"!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Καθόλου κακό δεν είναι να έχουμε έναν κοπρίτη, αρκει να μην τον χλευάζουμε όταν κάνει αταξίες. :)

Εγώ πάντως μετά από πρόσφατη εμπειρία με τη μικρή βρωμίλω, έχω να σας προτείνω κι άλλη σημασία της λέξης "κοπρίτης".....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.345
Μέλη
20.113
Νεότερο μέλος
ουτεκαν