ΘΕΛΩ ΕΜΠΕΙΡΗ ΓΝΩΜΗ

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Όχι φίλε μου ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτομαι να τον δώσω γιατί δεν μου κάνει πλέον μετά από τόσα χρόνια. Όταν τον βλέπω να αγριεύει στα παιδιά μου στεναχωριέμαι δεν θυμώνω γιατί βλέπω ότι τα παιδιά μου δεν μπορούν να έχουν σκύλο εξ'αιτίας των δικών μου λαθών. Ότι και να λένε κάποιοι εγώ ακόμη θυμάμαι τον Φοίβο μου εκεί που ορμούσε με τα πόδια πάνω στη σύζυγό μου όταν κατάλαβε ότι είναι έγγυος να πηγαίνει πλέον και να τρίβεται στην κοιλιά της.Και τώρα όσο και να φαίνεται ψεύτικο σε κάποιους μου έρχονται δάκρυα στα μάτια στη σκέψη. Θέλω να βρω έναν τρόπο ο Φοίβος το μωρό μου που με κοροιδεύουν πολλοί όταν τον λέω έτσι και βλέπουν ένα ¨σκύλο δολοφόνο που ακούν στις ειδήσεις ότι έφαγε κόσμο" να πεθάνει στα χέρια μου αλλά και τα βιολογικά μου παιδιά να μεγαλώσουν με την εμπειρία του να έχουν έναν σκύλο για μικρό τους αδελφό. Υπάρχει κανείς που να μου προτείνει πως θα μπορούσε να γίνει αυτή η συμβίωση δύο σκύλων?
όταν λες η συμβίωση ? τι χαρακτήρα έχει ο σκύλος σου εκτός με το θέμα με τα παιδιά σου ?
Συνήθως τα σκυλιά ειναι ανεκτικά με τα κουτάβια αλλά αν αυτό το συνήθως ισχύει και σε εσένα θα πρέπει να το γνωρίζεις εσύ.
Δεν ξέρω για τις άλλες φυλές που ρώτησες , στο μυαλό μου τις έχω για πιο δύσκολες από το ροτ, το ροτ όπως το γνώρισα εγώ μέσα από τον δικό μου είναι είναι ο απόλυτος οικογενειακός σκύλος , αλλά θα πρέπει (όπως όλοι οι σκύλοι ) να ζει με την οικογένεια του και όχι απομονωμένος.
Έχεις σκεφτεί την περίπτωση να πάρεις ένα θηλυκό σκύλο ? που να μοιράζεται τον χρόνο του με τον Φοίβο όταν είναι έξω και με τα παιδιά σου όταν ειναι μέσα ?

• Like
Reactions: mareco

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεν μπορώ να καταλάβω αφού υπάρχει χώρος να βρίσκεται ο σκύλος όταν τα παιδιά είναι έξω γιατί να δοθεί??απλά ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΣΟΥ να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του κάθε μέρα...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αφού σε πονάει τόσο πολύ το θέμα όπως λες να θες τόσο άμεσα να το λύσεις όπως-όπως και να πας καπάκι για το επόμενο...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού τον αγαπάς τόσο πολύ δεν έκανες τίποτα όταν έβλεπες ότι χρονιάρικο ακόμα,όρμουσε όπως λες στην κοιλιά της εγκύου...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετά από τέτοια εμπειρία θέλεις πάλι τόσο δυναμικό σκυλί και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την τόσο επιλεκτική αναγνωστική σου ικανότητα...και τις μονομερεις απαντήσεις...

• Like
Reactions: Haris Drazen

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
Δεν μπορώ να καταλάβω αφού υπάρχει χώρος να βρίσκεται ο σκύλος όταν τα παιδιά είναι έξω γιατί να δοθεί??απλά ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΣΟΥ να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του κάθε μέρα...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αφού σε πονάει τόσο πολύ το θέμα όπως λες να θες τόσο άμεσα να το λύσεις όπως-όπως και να πας καπάκι για το επόμενο...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού τον αγαπάς τόσο πολύ δεν έκανες τίποτα όταν έβλεπες ότι χρονιάρικο ακόμα,όρμουσε όπως λες στην κοιλιά της εγκύου...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετά από τέτοια εμπειρία θέλεις πάλι τόσο δυναμικό σκυλί και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την τόσο επιλεκτική αναγνωστική σου ικανότητα...και τις μονομερεις απαντήσεις...
Στην πρώτη σου ερώτηση το πρόβλημα είναι οτι θέλω ένα σκύλο για τα παιδιά. Αν μπορέσω να βρω μια λύση να έχω και τον φοίβο και ένα σκύλο για τα παιδιά είναι το ιδανικό. Εαν δεν ήθελα σκύλο για τα παιδιά και φυσικά και τα παιδιά δεν ήθελαν σκύλο, τότε θα πορευόμουν όπως είναι έστω και αν θα έπρεπε να είμαι πάντα εγώ για να βάλω τον σκύλο μέσα, γιατί αν και τον εμπιστεύομαι με την σύζυγο, δεν ξέρω αν μπορεί να τον βάλει μέσα στο κλουβί του.
Ο σκύλος δεν ορμούσε στην κοιλιά της γυναίκας μου και δεν είπα αυτό. Ίσα ίσα είπα ότι ενώ πιο πριν ορμούσε με τα πόδια στο στήθος της από αγάπη φυσικά μόλις κατάλαβε ο ίδιος ότι είναι έγκυος αυτόματα σταμάτησε να το κάνει και απλώς πήγαινε και έτριβε τη μούρη του στην κοιλιά της. Οπότε δεν υπήρχε κάτι κακό για να παρέμβω τότε.
Το δυναμικό σκυλί δεν έχει να κάνει με το ότι θέλω τέτοιο χαρακτήρα αλλά με το ότι θέλω μεγαλόσωμο σκύλο. Πως να το κάνουμε δεν μου αρέσουν τα μικρά σκυλάκια για εμένα. Και αυτό κακό ειναι δηλαδή;
Το δύο σκυλιά είναι ακραίο, και ναι θα ήθελα για να ¨έχει¨το καθένα το ¨δικό¨του. Αυτό είναι κάτι που μόνο καποιος με δίδυμα θα το καταλάβει.
Για τις μονομερείς απαντήσεις, δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω στο κάθε σχόλιο ξεχωριστά γιατί δεν θεωρώ ότι είμαι σε δικαστήριο που πρέπει να απολογηθώ για την κάθε ενέργεια, πράξη ακόμη και σκέψη μου. Αν θεωρείς ότι σε κάτι σημαντικό δεν απάντησα μπορείς να μου στέιλεις και ένα προσωπικό μήνυμα και να σου απαντήσω ευχαρίστως

kora

Member
16 Μαρτίου 2016
18
31
44
φιλε μου εγω θα το κρατουσα το σκυλι και θα του εδινα απειρες ευκαιριες με τεχνικες που υπαρχουν να βαλω στην "αγέλη" και τα παιδια με γνωμονα την ασφαλεια παντα. Βρες εκπαιδευτη που να εχει εμπειρια ομως, με αναλογες συμπεριφορες και πραξε υπευθυνα. Και εγω αντιμετωπισα "ζηλιες" με τη πρωτη θηλυκια που ειχα οταν εφερνα γυναικες στο σπιτι και εφαρμοζαμε τη τακτικη της παριζα <<οποιος ταιζει - κερδιζει>> . Υ.Γ. ενα γιγαντοσωμο ζωο δεν θεωρειτε ιδανικο για παιδια κατω τον 10...γι αυτο παρε τους απο ενα hamster να παιζουν...και κρατα τον μαντραχαλο να τον χαιρεσαι για την υπολοιπη 5ετια που εχει ( στο ευχομαι) και φτιαξε και ενα ευρυχωρο dog kennel στον κηπο που θα τον διατηρεις οταν παιζουν τα παιδια μεχρι να μαθετε "ολοι" μαζι πως θα παιζετε...

• Like
Reactions: Aslan

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
όταν λες η συμβίωση ? τι χαρακτήρα έχει ο σκύλος σου εκτός με το θέμα με τα παιδιά σου ?
Συνήθως τα σκυλιά ειναι ανεκτικά με τα κουτάβια αλλά αν αυτό το συνήθως ισχύει και σε εσένα θα πρέπει να το γνωρίζεις εσύ.
Δεν ξέρω για τις άλλες φυλές που ρώτησες , στο μυαλό μου τις έχω για πιο δύσκολες από το ροτ, το ροτ όπως το γνώρισα εγώ μέσα από τον δικό μου είναι είναι ο απόλυτος οικογενειακός σκύλος , αλλά θα πρέπει (όπως όλοι οι σκύλοι ) να ζει με την οικογένεια του και όχι απομονωμένος.
Έχεις σκεφτεί την περίπτωση να πάρεις ένα θηλυκό σκύλο ? που να μοιράζεται τον χρόνο του με τον Φοίβο όταν είναι έξω και με τα παιδιά σου όταν ειναι μέσα ?
Εκτός από το θέμα με τα παιδιά μου και ένα μικρό θέμα με τις κότες του γείτονα( αλλά αυτό είναι πρόβλημα του γείτονα περισσότερο) δεν έχω θέμα. Ναι το σκέφτηκα να πάρω ένα θηλυκό ροτ και μάλιστα το όνειρό μου πάντα ήταν να έχω ένα αρσενικό και ένα θηλυκό ροτ μαζί και γιαυτό αναφέρθηκα και στην επιθυμία μου να πάρω δυο σκυλιά, αλλά μου έχουν πει ότι το καινούριο σκυλί που μπορεί να πάρω θα ακολουθήσει τη συμπεριφορά πρώτον του μεγαλύτερου, και δεύτερο όταν ο ίδιος ζηλεύει τα παιδιά αν τα δει να παίζουν μαζί με το κουτάβι ενώ αυτός θα είναι είτε στο κλουβί του είτε δίπλα μου πως θα αντιδράσει; Με θηλυκό ροτ όταν το έβαλα να ζευγαρώσει τα πήγε μια χαρά για τις 2-3 ημέρες που έμεινε το θηλυκό στο σπίτι μου.

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
φιλε μου εγω θα το κρατουσα το σκυλι και θα του εδινα απειρες ευκαιριες με τεχνικες που υπαρχουν να βαλω στην "αγέλη" και τα παιδια με γνωμονα την ασφαλεια παντα. Βρες εκπαιδευτη που να εχει εμπειρια ομως, με αναλογες συμπεριφορες και πραξε υπευθυνα. Και εγω αντιμετωπισα "ζηλιες" με τη πρωτη θηλυκια που ειχα οταν εφερνα γυναικες στο σπιτι και εφαρμοζαμε τη τακτικη της παριζα <<οποιος ταιζει - κερδιζει>> . Υ.Γ. ενα γιγαντοσωμο ζωο δεν θεωρειτε ιδανικο για παιδια κατω τον 10...γι αυτο παρε τους απο ενα hamster να παιζουν...και κρατα τον μαντραχαλο να τον χαιρεσαι για την υπολοιπη 5ετια που εχει ( στο ευχομαι) και φτιαξε και ενα ευρυχωρο dog kennel στον κηπο που θα τον διατηρεις οταν παιζουν τα παιδια μεχρι να μαθετε "ολοι" μαζι πως θα παιζετε...
Το ευρύχωρο κένελ που αναφέρεις υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Ο σκύλος δεν έχει δεθεί ποτέ στη ζωή του και το κένελ του και ίσως λανθασμένα αναφέρθηκα σε αυτό σαν κλουβί είναι κοντά στα 30 τετραγωνικά. Δοκίμασα και έβαζα τα παιδιά να του ρίχνουν φαγητό για ένα διάστημα πριν τα βγάλω μαζί του, και ενώ δεν έκανε κάποια κίνηση εναντίον τους όταν σιγά σιγά πήγαν να τον χαιδέψουν ένας ένας ενώ ήμουν και εγώ μαζί δίπλα του και τον είχα αγκαλία ¨δάγκωσε" το ένα παιδί.

kora

Member
16 Μαρτίου 2016
18
31
44
οταν λες "δαγκωσε" εννοεις αρπαξε με το στομα του το χερι του ενος παιδιου? η απλα γρυλισε και εκανε επιθετικη κινηση προσ το μερος του?

kora

Member
16 Μαρτίου 2016
18
31
44
βασικα οτι και αν εγινε εχουμε να κανουμε με ενα μαλλον δυστροπο ενηλικο αρσενικο ροτ που θελει πιο προσεχτικη προσεγγιση στις νεες γνωριμιες...αληθεια με σενα και την γυναικα σου πως συμπεριφερεται?

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
βασικα οτι και αν εγινε εχουμε να κανουμε με ενα μαλλον δυστροπο ενηλικο αρσενικο ροτ που θελει πιο προσεχτικη προσεγγιση στις νεες γνωριμιες...αληθεια με σενα και την γυναικα σου πως συμπεριφερεται?
Όχι τον δάγκωσε, αλλά το δάγκωμα που αφήνει ίσα ίσα ένα σημαδάκι στο χέρι και λίγο αίμα. Περισσότερο δάγκωμα του στυλ φύγε και παράτα με.
Με εμένα και τη γυναίκα μου είναι πολύ καλός. Με διαφορά φυσικά σε εμένα από τη γυναίκα μου. Την γυναίκα μου την αγαπάει, εμένα με λατρεύει.

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Καλημέρα σας. Το θέμα σκύλος και παιδιά έίναι σαν τα νομίσματα έχει δύο όψεις. Απο τη μία πλευρά τα παιδιά μαθένουν να γίνονται πιο υπεύθυνα,γίνονται πιο συναισθηματικά και μαθένουν να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους. Απο την άλλη πλευρά τα παιδιά,όπως και να το κάνουμε τα πάντα γύρω τους τα εκλαβάνουν ως παιχνίδι. Δεν πέρνω σκύλο για να παίζουν τα παιδιά μου μαζί του.Τα παιδιά είναι επίσης άγαρμπα στις κινήσεις τους. Η κάθε τους λανθασμένη κίνηση μπορεί να έχει μεγάλη επίπτωση στην συμπεριφορά του σκύλου. Θέλουν και τα παιδιά"εκπαίδευση".Πήρες ποτέ τα παιδάκια σου να τους πείς πάμε να βάλετε εσείς σήμερα φαγητό στο "φίλο"σας?πάμε να του αλλάξετε το νεράκι. Πάμε να του δώσετε μια λιχουδιά. Μήπως το σκυλί πρέπει να το κάνεις να αντιληφθεί την καλή προθεση των παιδιών;μήπως τα παιδιά σου πρέπει να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο σκύλο?

• Like
Reactions: Kanga

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Archo καλως ηρθες
καπως με εχεις μπερδέψει.
Εχει ενα σκύλο πολύ καλό, σε όλα του εκτός από τα παιδιά με τα οποία δεν τον εμπιστεύεσαι. Αυτο το καταλαβαίνω απόλυτα, η ασφάλεια των παιδιών ερχεται πανω απ ολα. Αλλα σκεφτεσαι να τον δώσεις για να παρείς ταυτόχρονα δυο άλλα όχι εύκολα παλι σκυλιά για τα παιδια.

Απο τη μια λες οτι δεν σου αρεσουν τα μικρόσωμα σκυλια και απο την αλλη οτι θες το καθε παιδι να εχει το δικό του. Για σενα ειναι τα σκυλια ή για τα μικρά; Και τι εννοεις το καθε ενα το δικό του; Ο σκύλος ειναι της οικογένειας, δεν ειναι ποδηλατο. Ούτως ή αλλως 6,5 χρονων παιδιά δεν ειναι οτι θα αναλάβουν να φροντισουν ή να εκπαιδευσουν ενα σκύλο (το καθένα!) Παντα εσυ θα εισαι αναμεσα στα παιδια και στο σκυλο.

Προτείνω για το υπολοιπο της ζωής του σκύλου σου να βρεις τον τροπο να συνυπαρχετε με τα μικρά (πχ βόλτες εκτος σπιτιου), να ψαξετε ολοι μαζι τι σκυλος σας αρεσει, να μιλησεις με εκτροφείς, αν δείτε σκυλιά απο κοντα. Αυτός ο σκυλος, με τις παρεξενιες του, μπορεί να είναι καλος δάσκαλος για τα παιδια. Για το πως τα σκυλια θελουν το χωρο τους, για το ότι δεν ειναι παιχνιδια, για το ότι παντα πρέπει να υπαρχει ενας ενηλικος. Για το πως το σκύλο μας τον φρόντιζουμε ακομα και οταν ειναι γερος και μας χρειαζεται.
Βρες εναν εκπαιδευτη να δει το σκυλο απο κοντα και να σας πει καποια πράγματα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λενε οτι δεν μπορεις να μαθεις σε ενα γερικο σκυλι καινουρια κολπα
ΛΑΘΟΣ...ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
Για το σκυλι δεν υπαρχει παρελθον μειτε μελλον,υπαρχει μονο το παρον,ζει στο τωρα!
Εαν πραγματικα τα εννοεις αυτα που λες,και πραγματικα το ελπιζω,κυριε θεματοθετη,ψαξε βρες εναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ εκπαιδευτη (ας προτεινει καποιος απο δω μεσα ρε παιδια,εστω με π.μ.) κ ασχολειθειτε ουσιαστικα με το σκυλι...αλλα να ξερεις μαγικα δεν υπαρχουν,θα χρειαστει κ η δικη σου συμβολη κ σκληρη εργασια!
Δεν υπαρχουν πολλα σκυλια φυλακες που συγχρονως ειναι κ "της οικογενειας" οπως τα ροτ,κ καλυτερα,ειλικρινα,δεν θα βρεις!
Το σκυλι αποσο λες,επι της ουσιας,προειδοποιει,δεν παει να κανει ζημια,αρα κ για μενα δεν ειναι επικινδυνο,ακομη κ νεο κουταβι να θες να φερεις,παλι μπορεις,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ!
Παντα το μοτο ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ,ΕΠΙΜΟΝΗ & ΑΓΑΠΗ!
Εν κατακλειδι....ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Αρκει πραγματικα να το θες κ να εισαι διατεθιμενος να επενδυσεις,οικονομικα,χρονικα,συναισθηματικα...να θες κ να μπορεις να ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΣ!

Κ οσοι λαλακες σου λενε οτι δεν υπαρχει ελπιδα,ειναι ΛΑΛΑΚΕΣ!
Πεστους να παν να μαθουν σε κανα κουταβι πως να κατσει (πατωντας του συγχρονως τον κωλο κατω)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Όπως είπαν και πιο πάνω τα παιδιά έχουν σκύλο...αλλά κ να μην είχαν δεν είναι ποδήλατο να έχει το καθένα το δικό του...

Καλά κάνεις και σου αρέσουν τα μεγαλόσωμα. Δεν υπάρχουν μόνο όμως αυτά τα δύο που ανέφερες...πολλά μέλη σου έχουν προτείνει πιο ήπιες ράτσες...

Εαν πάρεις όμως πάλι ένα μεγάλο δυνατό σκυλί που θα ζει εκτός αγέλης είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις ακριβώς τα ίδια θέματα. Εν ολίγοις η κοσμοθεωρία πρέπει να αλλάξει πριν το σκύλο...

(Αυτό με το ζευγάρωμα δεν θα το ακουμπήσω καν....)

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ΘΑ σου απαντήσω πως βλέπω εγώ τα πράγματα , η ηλικία των παιδιών σου είναι δύσκολη για ένα κουτάβι, ειδικά δυναμικής φυλής.
Τα κουτάβια τρέχουν , δαγκώνουν και ενθουσιάζονται με ότι κινήτε και ότι τρέχει ειδικά με μικρά ανθρωπάκια που σε αυτές τις καταστάσεις τσιρίζουν κιόλας.
Αυτό πρέπει να ήταν και το μεγαλο πρόβλημα με τον φοιβο, ήταν κουτάβι και μετά ένας έφηβος όταν εσείς είχατε τα δίδυμα , βγήκε από το σπίτι και δεν γνώρισε ποτέ αυτά τα θορυβώδη ανθρωπακια δεν τα ένιωσε ποτέ δικά του, και φαντάζομαι πάνω στην ηλικία της εφηβείας του εσείς δεν είχατε τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθείτε μαζί του. Διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του και τώρα είναι δύσκολο, θέλει εμπειρία πολύ δουλειά και πάλι δεν θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Το ίδιο όμως είναι πιθανό να γίνει και με το καινούργιο αν δεν έχετε τον χρόνο και την δυνατότητα να ασχοληθείτε σωστά μαζί του.
Εγώ θα περίμενα να γίνουν τα παιδιά 8 + να μπορούν να "αντέχουν" τα άγαρμπα παιχνίδια ενός μεγαλόσωμου κουταβιού, να μην βγάζουν φωνές κάθε φορά που θα τους έχει πιάσει το παπούτσι ή το μπατζάκι ή και ακόμα το χέρι στην προσπάθεια του να παίξει.
Και βέβαια όλα αυτά με τον σκύλο να περνάει μέσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας του αλλιώς θα ξαναδεις το εργο να επαναλαμβάνεται.
Κάνε υπομονή ένα χρόνο , άφησε τον Φοίβο να περάσει τα τελευταία του χρόνια στο σπίτι του και πάρε μετά από 1- 1,5 χρόνο ένα θηλυκό κουτάβι αφού έχεις κατασταλάξει στην φυλή, από έναν σοβαρό εκτροφέα που θα μπορέσει να αξιολογήση όσο μπορει καλύτερα τον χαρακτηρα του και να σας δώσει ότι ειναι στο κοντινότερο καλύτερα για τις ανάγκες της οικογένειας σου.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Λοιπον, μετα την γενικη κατακραυγη που επεσε στα πρωτα posts, σχεδον ολοι σου ειπαμε τα ιδια πραγματα:
  1. Φουλ προσπαθεια πανω στον Φοιβο με εμπειρο εκπαιδευτη
  2. αν τελικα επιμεινεις και σε νεο σκυλο παρε μονο ενα (κατα προτιμηση θηλυκο) και εκπαιδευσε τους ταυτοχρονα ολους μαζι -Φοιβο (απο το μηδεν)- κουταβι-παιδια,συμβιβασου με φυλη μικροτερου μεγεθους απο τις δικες σου επιθυμιες (ειπαμε οτι τα rotts ειναι ιδανικα για αυτο που θες), δοκιμασε πως θα λειτουργησει ολο αυτο το σχημα.
  3. Αν ο Φοιβος δεν στρωσει με τα παιδια, αναγκαστικα θα ζει εκτος οικογενειας στο kennel του, οταν θα ζειτε οικογενειακες στιγμες στον κηπο.
  4. Σε αυτο το σεναριο και μονο αν ο Φοιβος την πεφτει και στο νεο σκυλο,λογω ζηλειας και ουσιαστικα αποτελει πλεον ξενο και επικινδυνο σωμα για ολα τα μελη της οικογενειας, ψαξε παρα, μα παρα, πολυ να βρεις καποιον με τον οποιο θα συμβιωσει αξιοπρεπως για την υπολοιπη ζωη του.
Αρα πριν την εγκαταλειψη του Φοιβου εχεις 4 πολυ (δυσκολα μεν απο αποψη προσπαθειας και χρονου που πρεπει να αφιερωσεις) σοβαρα σταδια που πρεπει να περασεις.
Θεωρω το θεμα ληξαν, νομιζω οτι δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο να αναλυσουμε.

Να επισημανω κατι τελευταιο που δεν ειδα να σχολιαζει κανεις. Εγραψες:
Το ευρύχωρο κένελ που αναφέρεις υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Ο σκύλος δεν έχει δεθεί ποτέ στη ζωή του και το κένελ του και ίσως λανθασμένα αναφέρθηκα σε αυτό σαν κλουβί είναι κοντά στα 30 τετραγωνικά. Δοκίμασα και έβαζα τα παιδιά να του ρίχνουν φαγητό για ένα διάστημα πριν τα βγάλω μαζί του, και ενώ δεν έκανε κάποια κίνηση εναντίον τους όταν σιγά σιγά πήγαν να τον χαιδέψουν ένας ένας ενώ ήμουν και εγώ μαζί δίπλα του και τον είχα αγκαλία ¨δάγκωσε" το ένα παιδί.
εμενα αυτο μου δειχνει οτι ο Φοιβος δεν σε σεβεται και δεν σε βλεπει ως αργηγο του. Στην πραγματικοτητα μαλλον δεν ζηλευει τα παιδια, απλα βγαζει αντιδραση γιατι σε βλεπει να ασχολεισαι μαζι τους, την ωρα που εχεις παραμελησει εκεινον. Αν ηταν απλη ζηλεια προς τα παιδια, το "δαγκωμα" θα το εκανε μονο πισω απο την πλατη σου. Απλα τωρα εχει παγιωθει αυτη η συμπεριφορα, που εσυ ως αρχηγος οφειλεις και μπορεις (κατα την γνωμη μου) με την βοηθεια ενος εκπαιδευτη, να διορθωσεις.

υγ. δεν ειχα σχολιασει κ εγω το γεγονος οτι εχεις ζευγαρωσει τον Φοιβο και δυο φορες μαλιστα. Δεν θα σε κρινω. Επειδη δειχνεις ανθρωπος που αντιλαμβανεται τα λαθη του και ψαχνει να τα διορθωσει (αλλιως δεν θα συνεχιζες τον διαλογο εδω μεσα). Διαβασε λοιπον και σχετικα με το ζευγαρωμα των σκυλων μας και πιστευω οτι θα καταλαβεις γιατι και αυτη η αποφαση σου ηταν ενα ακομα "εγκλημα". Γενικα πρεπει να γινεις πιο υπευθυνος "σκυλάς"(chic). Και μετα ολα θα στρωσουν

Last edited:

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
Καλημέρα σας. Το θέμα σκύλος και παιδιά έίναι σαν τα νομίσματα έχει δύο όψεις. Απο τη μία πλευρά τα παιδιά μαθένουν να γίνονται πιο υπεύθυνα,γίνονται πιο συναισθηματικά και μαθένουν να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους. Απο την άλλη πλευρά τα παιδιά,όπως και να το κάνουμε τα πάντα γύρω τους τα εκλαβάνουν ως παιχνίδι. Δεν πέρνω σκύλο για να παίζουν τα παιδιά μου μαζί του.Τα παιδιά είναι επίσης άγαρμπα στις κινήσεις τους. Η κάθε τους λανθασμένη κίνηση μπορεί να έχει μεγάλη επίπτωση στην συμπεριφορά του σκύλου. Θέλουν και τα παιδιά"εκπαίδευση".Πήρες ποτέ τα παιδάκια σου να τους πείς πάμε να βάλετε εσείς σήμερα φαγητό στο "φίλο"σας?πάμε να του αλλάξετε το νεράκι. Πάμε να του δώσετε μια λιχουδιά. Μήπως το σκυλί πρέπει να το κάνεις να αντιληφθεί την καλή προθεση των παιδιών;μήπως τα παιδιά σου πρέπει να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο σκύλο?
Πριν το περιστατικό έβαζα τα παιδιά για ένα περίπου μήνα και του έδιναν φαγητό και του πέταγαν λιχουδιές. Το παιδί απλώς ενώ εγώ τον είχα στην αγκαλία μου πήγε να τον χαιδέψει στην πλάτη

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
@Archo καλως ηρθες
καπως με εχεις μπερδέψει.
Εχει ενα σκύλο πολύ καλό, σε όλα του εκτός από τα παιδιά με τα οποία δεν τον εμπιστεύεσαι. Αυτο το καταλαβαίνω απόλυτα, η ασφάλεια των παιδιών ερχεται πανω απ ολα. Αλλα σκεφτεσαι να τον δώσεις για να παρείς ταυτόχρονα δυο άλλα όχι εύκολα παλι σκυλιά για τα παιδια.

Απο τη μια λες οτι δεν σου αρεσουν τα μικρόσωμα σκυλια και απο την αλλη οτι θες το καθε παιδι να εχει το δικό του. Για σενα ειναι τα σκυλια ή για τα μικρά; Και τι εννοεις το καθε ενα το δικό του; Ο σκύλος ειναι της οικογένειας, δεν ειναι ποδηλατο. Ούτως ή αλλως 6,5 χρονων παιδιά δεν ειναι οτι θα αναλάβουν να φροντισουν ή να εκπαιδευσουν ενα σκύλο (το καθένα!) Παντα εσυ θα εισαι αναμεσα στα παιδια και στο σκυλο.

Προτείνω για το υπολοιπο της ζωής του σκύλου σου να βρεις τον τροπο να συνυπαρχετε με τα μικρά (πχ βόλτες εκτος σπιτιου), να ψαξετε ολοι μαζι τι σκυλος σας αρεσει, να μιλησεις με εκτροφείς, αν δείτε σκυλιά απο κοντα. Αυτός ο σκυλος, με τις παρεξενιες του, μπορεί να είναι καλος δάσκαλος για τα παιδια. Για το πως τα σκυλια θελουν το χωρο τους, για το ότι δεν ειναι παιχνιδια, για το ότι παντα πρέπει να υπαρχει ενας ενηλικος. Για το πως το σκύλο μας τον φρόντιζουμε ακομα και οταν ειναι γερος και μας χρειαζεται.
Βρες εναν εκπαιδευτη να δει το σκυλο απο κοντα και να σας πει καποια πράγματα.
Μην κολλάς στα δυο σκυλιά που είπα φίλε μου. Ξέρω ότι ειναι ανέφικτο και ότι απλώς αποτελεί δική μου επιθυμία.

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
Λοιπον, μετα την γενικη κατακραυγη που επεσε στα πρωτα posts, σχεδον ολοι σου ειπαμε τα ιδια πραγματα:
  1. Φουλ προσπαθεια πανω στον Φοιβο με εμπειρο εκπαιδευτη
  2. αν τελικα επιμεινεις και σε νεο σκυλο παρε μονο ενα (κατα προτιμηση θηλυκο) και εκπαιδευσε τους ταυτοχρονα ολους μαζι -Φοιβο (απο το μηδεν)- κουταβι-παιδια,συμβιβασου με φυλη μικροτερου μεγεθους απο τις δικες σου επιθυμιες (ειπαμε οτι τα rotts ειναι ιδανικα για αυτο που θες), δοκιμασε πως θα λειτουργησει ολο αυτο το σχημα.
  3. Αν ο Φοιβος δεν στρωσει με τα παιδια, αναγκαστικα θα ζει εκτος οικογενειας στο kennel του, οταν θα ζειτε οικογενειακες στιγμες στον κηπο.
  4. Σε αυτο το σεναριο και μονο αν ο Φοιβος την πεφτει και στο νεο σκυλο,λογω ζηλειας και ουσιαστικα αποτελει πλεον ξενο και επικινδυνο σωμα για ολα τα μελη της οικογενειας, ψαξε παρα, μα παρα, πολυ να βρεις καποιον με τον οποιο θα συμβιωσει αξιοπρεπως για την υπολοιπη ζωη του.
Αρα πριν την εγκαταλειψη του Φοιβου εχεις 4 πολυ (δυσκολα μεν απο αποψη προσπαθειας και χρονου που πρεπει να αφιερωσεις) σοβαρα σταδια που πρεπει να περασεις.
Θεωρω το θεμα ληξαν, νομιζω οτι δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο να αναλυσουμε.

Να επισημανω κατι τελευταιο που δεν ειδα να σχολιαζει κανεις. Εγραψες:

εμενα αυτο μου δειχνει οτι ο Φοιβος δεν σε σεβεται και δεν σε βλεπει ως αργηγο του. Στην πραγματικοτητα μαλλον δεν ζηλευει τα παιδια, απλα βγαζει αντιδραση γιατι σε βλεπει να ασχολεισαι μαζι τους, την ωρα που εχεις παραμελησει εκεινον. Αν ηταν απλη ζηλεια προς τα παιδια, το "δαγκωμα" θα το εκανε μονο πισω απο την πλατη σου. Απλα τωρα εχει παγιωθει αυτη η συμπεριφορα, που εσυ ως αρχηγος οφειλεις και μπορεις (κατα την γνωμη μου) με την βοηθεια ενος εκπαιδευτη, να διορθωσεις.

υγ. δεν ειχα σχολιασει κ εγω το γεγονος οτι εχεις ζευγαρωσει τον Φοιβο και δυο φορες μαλιστα. Δεν θα σε κρινω. Επειδη δειχνεις ανθρωπος που αντιλαμβανεται τα λαθη του και ψαχνει να τα διορθωσει (αλλιως δεν θα συνεχιζες τον διαλογο εδω μεσα). Διαβασε λοιπον και σχετικα με το ζευγαρωμα των σκυλων μας και πιστευω οτι θα καταλαβεις γιατι και αυτη η αποφαση σου ηταν ενα ακομα "εγκλημα". Γενικα πρεπει να γινεις πιο υπευθυνος "σκυλάς"(chic). Και μετα ολα θα στρωσουν
Έχεις υπ' όψιν σου κάποιο λινκ για το ζευγάρωμα που μου λες γιατί ναι δεν είχα ιδέα ότι ήταν κακό. Λόγω κακής συμπεριφοράς δηλαδή δεν θα έπρεπε να τον ζευγαρώσω για να μην περάσει η κακή συμπεριφορά στα κουτάβια του?

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Έχεις υπ' όψιν σου κάποιο λινκ για το ζευγάρωμα που μου λες γιατί ναι δεν είχα ιδέα ότι ήταν κακό. Λόγω κακής συμπεριφοράς δηλαδή δεν θα έπρεπε να τον ζευγαρώσω για να μην περάσει η κακή συμπεριφορά στα κουτάβια του?
Καταρχήν γιατί τα αδέσποτα σκυλιά περισσεύουν, άρα δεν υπάρχει λόγος να προσθέτεις κι άλλα δυνητικά αδέσποτα σκυλάκια στο συνολικό πρόβλημα.
Αλλά και γιατί άντε κ πες ότι είχες εξασφαλίσει ότι τα κουτάβια όλα θα πάνε σε καλά χέρια, η αναπαραγωγή έχει νόημα όταν έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της φυλής. Φυσικά δεν συζητάω καν τους οικονομικούς λόγους, ελπίζω ότι δεν τον ζευγάρωσες για να "βγάλεις λεφτά".
Όσο για link είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα κ στο forum (ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουν τα παλιά μέλη), αλλά και αν γκουγκλάρεις θα βρεις άπειρα άρθρα.

Δεν θυμάμαι αν έχει ειπωθεί, τον Ορφέα από που τον είχες πάρει;

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
Καταρχήν γιατί τα αδέσποτα σκυλιά περισσεύουν, άρα δεν υπάρχει λόγος να προσθέτεις κι άλλα δυνητικά αδέσποτα σκυλάκια στο συνολικό πρόβλημα.
Αλλά και γιατί άντε κ πες ότι είχες εξασφαλίσει ότι τα κουτάβια όλα θα πάνε σε καλά χέρια, η αναπαραγωγή έχει νόημα όταν έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της φυλής. Φυσικά δεν συζητάω καν τους οικονομικούς λόγους, ελπίζω ότι δεν τον ζευγάρωσες για να "βγάλεις λεφτά".
Όσο για link είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα κ στο forum (ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουν τα παλιά μέλη), αλλά και αν γκουγκλάρεις θα βρεις άπειρα άρθρα.

Δεν θυμάμαι αν έχει ειπωθεί, τον Ορφέα από που τον είχες πάρει;
Τον Φοίβο τον είχα πάρει από γέννα σε σπίτι. Και φυσικά όχι δεν τον ζευγάρωσα για να βγάλω λεφτά. Εξάλλου εγώ θα έπαιρνα το πολύ ένα κουτάβι από τη γέννα και αυτό αν το αποφάσιζα εγώ. Με πλησίασε ένας γνωστός που ήθελε να ζευγαρώσει το θηλυκό του για πρώτη φορά.