Θέλω να αγοράσω Χάσκι.


Nikolasrag

New Member
28 Δεκεμβρίου 2017
1
0
26
καλησπερα εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα χάσκι από μικρό παιδί τα είχα ερωτευτει τις τελευταίες μερες σκέφτομαι να το κάνω πράξη επειδή γενικά δεν γνωρίζω από πωλήσεις σκυλιών και από ότι διαβάζω δεν πρέπει να πάω σε κάποιο πετ σοπ και θα ήταν καλύτερα να βρω εκτροφείο μήπως γνωρίζετε κάποιο;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ (y)

Ποτέ δεν πας σε pet shop και ποτέ δεν κοιτάς αγγελίες που διατίθενται δήθεν καθαρόαιμα κουτάβια, σε τιμή ευκαιρίας. Επίσης, δεν αποκτάς σκύλο, από γέννα φίλου/γνωστού/συγγενή, που έβαλε το καμάρι του, να ζευγαρώσει και να γεννοβολήσει, γιατί...έτσι!

Επικοινωνείς με τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος [www.koe.gr] και ζητάς να σου πουν, αν υπάρχουν δηλωμένες γέννες. Αν υπάρχουν, θα σου δώσουν τα στοιχεία και θα αρχίσεις τις γνωριμίες και τις συζητήσεις. Στο site μπορείς να δεις και τις επερχόμενες εκθέσεις μορφολογίας, τις οποίες πρέπει να επισκεφθείς, για να δεις και να μιλήσεις από κοντά. Και να αρχίσεις να διαμορφώνεις την γνώμη σου. Οσο περισσότερο βιαστείς, τόσο μεγαλύτερο λάθος στην επιλογή σου, θα κάνεις.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Επισης μπορείς να κοιταξεις κ σε διαφορες φιλοζωικες που ειναι γεματες με χασκοειδη...μπορει καποιο να σου κερδισει τη καρδιά...

Καλωσηρθες!!
 
  • Like
Reactions: eddieK and spyv


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
http://www.dogpark.gr/dog-breeders-comparison-matrix/
Καλως ηρθες! Υπαρχει ενας πινακας εδω που εξηγει ποιος ειναι ο στοχος εκεινων που πουλανε κουταβια. Την στιγμη που εχεις ψαξει τα χαρακτηριστικα της φυλης κ σε ενδοαφερει εξωτερικη εμφανιση αλλα και χαρακτηρας, στοχος δικος σου ειναι να κανεις μια οικονομια πρωτον:D (δεν ειναι οικονομικος ουτε ο τροπος αποκτησης ουτε τα εξοδα του μετεπειτα) και να ερευνησεις παραλληλα ποιοι εκτροφεις ενδιαφερονται πραγματικα για την φυλη, εχουν τα σκυλια τους σε πολυ καλες συνθηκες (σιγουρα θα τους κανεις μια επισκεψη πρωτα) και που θα σε στηριξουν κ κατα την διαρκεια ζωης του σκυλου. Σιγουρα πρεπει να ειναι στην λιστα του ΚΟΕ. Ισως καποιο μελος απο εδω να γνωριζει εκτροφεα στην ελλαδα. Λογικα θα εχεις διαβασει οτι ειναι σκυλια που θελουν πολυ ασκηση δεν μπορουν να μεινουν δεμενα ή σε κλουβακι για πολλες ωρες και το καλοκαιρι θα εχεις τα ιδια θεματα που εχω κ εγω:D, καθολου ζεστη ειναι φυλη του χειμωνα:) ολα αυτα θα στα εξηγησει τελεια και ο εκτροφεας σου.
 
  • Like
Reactions: Six


thanos-ektoras

Active Member
17 Αυγούστου 2017
34
67
καλησπερα εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα χάσκι από μικρό παιδί τα είχα ερωτευτει τις τελευταίες μερες σκέφτομαι να το κάνω πράξη επειδή γενικά δεν γνωρίζω από πωλήσεις σκυλιών και από ότι διαβάζω δεν πρέπει να πάω σε κάποιο πετ σοπ και θα ήταν καλύτερα να βρω εκτροφείο μήπως γνωρίζετε κάποιο;
Καλημερα και καλως ηρθες.
Προσωπικα και χωρις να θελω να δημιουργησω θεμα στο forum θα σου ελεγα πρωτα απο ολα να σκεφτεις αν πραγματικα θελεις να αποκτησεις σκυλακο και μετα να μπεις στην διαδικασια.
Θες να απκτησεις σκλυλο γιατι απλα σου αρεσει μια ρατσα η γιατι γουσταρεις και αγαπς τα ζωα γενικα ανεξαρτητα απο την οψη τους?
 




Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν είναι καθόλου κακό να θέλεις σκύλο μιας συγκεκριμένης φυλής ΑΝ καταλαβαίνεις τι ιδιαιτερότητες έχει αυτή η φυλή, ΑΝ σου αρέσει όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και σαν σύνολο χαρακτηριστικών, ΑΝ είσαι έτοιμος να επενδύσεις χρήματα και να προσφέρεις στον καινούργιο σου φίλο ότι χρειάζεται. :)
Μπράβο σου που αποφάσισες να ρωτήσεις για τα εκτροφεία κ δεν παρασύρθηκες από την πρώτη αγγελία που ειδες (υπάρχουν χιλιάδες αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι που αγοράζουν τέτοια κουταβάκια άθελά τους στηρίζουν οικονομικά κανονικούς απατεώνες.)
Υπάρχει όμως και μια εναλλακτική λύση... να ψάξεις για χάσκυ που να χαρίζεται είτε από καταφύγιο είτε από εθελοντή που το φιλοξενεί προσωρινά. Βέβαια θα πεις ότι θέλεις να μεγαλώσεις το κουτάβι μόνος σου, να είσαι το μοναδικό του αφεντικό. Η αλήθεια είναι ότι είναι ωραίο να έχεις έναν σκύλο "λευκή σελίδα" κ να χτίσεις την σχέση μαζί του όπως εσύ θα ήθελες. Αλλά το να αλλάξεις προς το καλύτερο τη ζωή ενός παρατημένου σκύλου και να γίνεις το μοναδικό του αφεντικό, αυτό έχει άλλη χάρη. Επίσης, σαν πρώτος σκύλος ένα ενήλικο ζώο πάντα είναι πιο εύκολο (σίγουρα θα αντιμετωπίσεις θέματα συμπεριφοράς αλλά θα ξέρεις από την αρχή τι χαρακτήρας είναι. Πολλές φορές οι πρωτάρηδες τα χάνουν όταν η "χνουδωτή μπαλίτσα" εξελίσσεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα περίμεναν να δουν. Κάποιος ήθελε θαρραλέο σκυλί κ του βγήκε ντροπαλό, άλλος ήθελε ήρεμο κ απέκτησε ζαβολιάρη, κλπ. Όταν υιοθετείς ενήλικο σκύλο μετά από 2-3 συναντήσεις μαζί του καταλαβαίνεις τι καπνό φουμάρει.)
Αυτά.
 
Last edited: