Θανατώθηκε ο σκύλος, που σκότωσε 5χρονο αγοράκι

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και το ακιτα το παιδακι το ειχα δαγκωσει δυνατα και σε αλλα σημεια αρα ειχε κανει επιθεση κανονικα και οχι απλα ενα δυνατο δαγκωμα στο λαιμο,,, αν το σκυλι προκληθηκε επρεπε να θανατωθει,,?? δηλαδη αν το ειχε εκπαιδευσει το ακιτα ο ιδιοκτητης του να κανει επιθεση σε οποιον του φεροταν εχθρικα τοτε ο σκυλος ενεργησε φυσιολογικα βασει αυτων που ειχα διδαχτει... αλλα τωρα που το θανατωσαν δεν μπορουν οι ειδικοι να το εξετασουν για τη συμπεριφορα του λογω της κακης εκπαιδευσης που ειχε,,,,,,

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Παιδιά ο σκύλος δεν δάγκωσε ένα παιδάκι, το σκότωσε. Κι επειδή ο σκύλος πάντοτε, ο οποιοσδήποτε σκυλος, δεν λειτουργεί με κακία ή εκδικητικότητα αλλά με γνώμονα τα ένστικτα του και τις εμπειρίες του σίγουρα φταίνει πολλοί παράγοντες που συνέβη αυτό και όχι ο ίδιος. Αλλά εσείς σαν ιδιοκτήτες, αν ο σκύλος σας είχε σκοτώσει ένα παιδί θα μπορούσατε να συνεχίσετε να ζείτε με το ζώο αυτό; Εγώ πάντως όχι.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.141
1.409
κάνοντας λίγο "ψαχτικη" σήμερα αυτό που διάβασα ήταν λίγο μη αναμενόμενο μέσα στο μαυλό μου αλλα πλέον fanatzei απόλυτα λογικό.
τα περισσότερα δαγκώματα σε παιδιά έχουν επέλθει από σκυλιά που τα αφεντικά τους τους είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να είναι πιο χαλαροί και να μην έχουν στο βάθος του μυαλού τους ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί
βρήκα και μάη μελέτη σε πιο γενική κλίμακα Behavioral assessment of child‐directed canine aggression

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
τα περισσότερα δαγκώματα σε παιδιά έχουν επέλθει από σκυλιά που τα αφεντικά τους τους είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να είναι πιο χαλαροί και να μην έχουν στο βάθος του μυαλού τους ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί
Αυτό ισχύει. Είναι όπως τα child safe καπάκια απορρυπαντικών και τους αναπτήρες. Περισσότερα ατυχήματα συνέβησαν ακριβώς για αυτόν τον λόγο!

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
Ποια εμπιστοσυνη ρε παιδια? ειδικα με τοσο μεγαλοσωμο σκυλο,ακομα και στο παιχνιδι λογω ογκου και δυναμης μπορει να το χτυπησει το 5χρονο παιδι.

εμενα κυριακη του πασχα,ειχε ερθει ο ξαδελφος μου με τον 7χρονο γιο του,και το κρατουσα το σκυλι οταν παιζανε,παρολο που ειναι 3μισι μηνων κουταβι,με τετοια ποδια που εχει,μπορει να τραυματισει το παιδι αθελα του,διχως να φταιει το κουταβι.

@Παντως και γω συμφωνω,μετα απο ενα τετοιο συμβαν,θα μου ηταν δυσκολο να μεινω με αυτον τον σκυλο,σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να το σκοτωσουν,απλα καποια αλλη λυση.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
μελέτη σε πιο γενική κλίμακα Behavioral assessment of child‐directed canine aggression
μπορει καποιος που διαβασε τη μελετη και εχει παραπανω εμπειρια ή εχει διαβασει περισσοτρερες μελετες να πει τη γνωμη του πανω στα αποτελέσματα της μελετης? πχ αν κρινει οτι η μελέτη εχει βάση ή όχι;
ευχαριστώ