Θα αποκτούσες...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ με τον Ερμή και την ενέργεια που έχει και βάζει το κεφάλι κάτω και περπατά με βήμα του τύπου <είναι πολλά τα χιλιόμετρα και πρέπει να τα κάνω μέχρι την δύση του ηλίου> δεν θα μπορούσε να έχει για παρέα ένα πιο χαλαρό σκυλί. Καμμιά φορά βγαίνουμε για βόλτα με ενα γουέστι μιας φίλης και εκείνο πάει χαλαρά και σταματάει ή κάθεται κάτω και στο τέλος εκνευριζόμαστε όλοι μαζί. Τώρα στο σπίτι αν είχα πιο χαλαρό σκυλί πιστεύω οτι δεν θα τον άφηνε σε ησυχία. Να έχω 2 τζακ .......:shock:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Απλά δεν πιστεύω να έχω προβλήματα γιατί τα σκυλιά δε θα έρθουν ποτέ σε επαφή μεταξύ τους!
Ποτέ? :eek: Πάντως ξανασκέψου το - ένα καλό που έχουν οι δύο σκύλοι είναι ότι εκτονώνονται μεταξύ τους...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ποτέ? :eek: Πάντως ξανασκέψου το - ένα καλό που έχουν οι δύο σκύλοι είναι ότι εκτονώνονται μεταξύ τους...
Aυτο θελει να αποφύγει ο Κωστας!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
- Είμαι γνωστή ψυχωτική που κοιτάζω στη γωνία πριν ακόμη ξεμυτήσει ο σκύλος εκεί.
Εννοειται!! Παντα!!

Με την Ζηνα δεν ξερεις πότε θα πεταχτει πανω στο πεδοδρομιο ο ντελιβερας με το μηχανακι ή ο ποδηλατης ή καποιος πεζος στην γωνια και θα την πατησει.

Με την Ηρα κοιταζω για αλλους λογους.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Εννοειται!! Παντα!!

Με την Ζηνα δεν ξερεις πότε θα πεταχτει πανω στο πεδοδρομιο ο ντελιβερας με το μηχανακι ή ο ποδηλατης ή καποιος πεζος στην γωνια και θα την πατησει.

Με την Ηρα κοιταζω για αλλους λογους.
Με την Κάρλα δεν έχω πρόβλημα, το σκυλί αυτό είναι πρόβατο σε βαθμό απελπισίας. Μπορεί να περνάμε δίπλα από σκυλιά που σφάζονται και αυτή απλά αποφεύγει και συνεχίζει λες και δεν τρέχει τίποτα. Το πρόβλημα της Κάρλας - που δεν είναι πρόβλημα στην ουσία - είναι ότι είναι πολύ αργή (το παρατσούκλι της είναι "φέεεεεεετα!"). Αυτό το σκυλί είναι αυτό που λέμε "¨Χαλλλλλλλαρά!" ή σκυλί για γέρους όπως την είπε η FrenchieFan τις προάλες.
Όταν βγαίνω βόλτα τσεκάρω πάντα "στη γωνία" για
- Τυχόν αδέσποτο που δεν το ξέρω (γιατί με κάποια από αυτά είμαστε "φίλοι" οπότε όλα οκ)
- Σκανάρω το έδαφος και οπουδήποτε μπορεί να μυρίσει (για φόλες φυσικά)

Ο συνδυασμός τώρα Κάρλα-Pepper έχει τη δυσκολία ότι η μεν "Φέεεεεεεεεεεετα" έχει το δικό της ρυθμό, η δε μικρή ενθουσιάζεται αν δει άλλο σκύλο-γάτα. Έχω βρεθεί σε σχήμα "v", συνήθως με την Κάρλα πίσω μου (σιγά ρε μάνα - τι βιαζόσαστε!) και την Πέππερ μπροστά.

Πάντως το ενιαίο λουρί - είτε είναι προέκταση "v" - είτε είναι το εκπαιδευτικό που το χρησιμοποιείς σαν "v" δεν βολεύει γιατί μπορεί να βρεθείς αγκαλιά με το δέντρο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Απλά δεν πιστεύω να έχω προβλήματα γιατί τα σκυλιά δε θα έρθουν ποτέ σε επαφή μεταξύ τους!
Εγω συμφωνω με αυτο (παλια θερμοαιμη συζητηση), αλλά σκεφτομαι κατι αλλο.

Ενα κουταβι ισως εχει να μαθει πολλα απο καποιον ετοιμο σκυλο.

Αν επαιρνα αλλο σκυλι (σκυλα παντα!:D ), που θα ηταν πιθανοτατα παλι ΓΠ, εκτροφης ομως, θα το αφηνα να ακολουθει την Ηρα (ειδικα στο κτημα) και να αντιγραφει συμπεριφορες.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Ενα κουταβι ισως εχει να μαθει πολλα απο καποιον ετοιμο σκυλο.
Σωστά. Π.χ. στη μικρή δεν χρειάστηκε ποτέ να μάθω μερικά πρακτικά πράγματα όπως λουρί και αυτοκίνητο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ναι, αλλά μαζί με κάποιες επιθυμητές συμπεριφορές, μπορεί να αντιγράψει και κάποιες ανεπιθύμητες.

Και ειδικά σε ένα σκύλο που έχω κάνει τα άπειρα και βλακώδη λάθη, δε θέλω να το διακινδυνέψω με τίποτα.

ΥΓ: Σκέψου τώρα να μου έρθει το κουτάβι, να του πετάξω μπαλάκι και αντί να το φέρει, να το πάρει και να απομακρυνθεί. Του έχω βγάλει εισητήριο ανευ επιστροφής για εκεί απ' όλου ήρθε :D:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
:D:D

Και εκτος απο αυτο, μπορει ο "παλιος" σκυλος να χαλασει τον μικρο με αλλους τροπους και να τον "κοψει".

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Lindaki, γιατί το αρσενικό που ονειρεύεσαι θα τραβάει μια ζωή; Δεν θα το εκπαιδεύσεις να μην τραβάει;
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα αρσενικά τραβάνε περισσότερο από τα θηλυκά;
Η ότι δεν μπορεί ένα αρσενικό να είναι βούτυρο και ακόμη πιο καλόβολο από το θηλυκό σου;
Γιατι ειναι αρσενικό και πάντα θα είναι κάτι τι πιο ζωηρό απο το θυληκο, βέβαια με εκπαιδευση όλα διορθώνονται, αλλά στην πράξη δε ξέρω τι μπορεί να γίνει τελικα. Φυσικά δε θα του στερω τις βόλτες επειδη θα τραβάει.
Παίρνω παράδειγμα την Ήρα μου, τραβάει λίγο στην βόλτα στην αρχή. Γιατι λαχταράει να τρέξει, να μυρίσει, να προλάβει λες και θα χάσει το τρένο. Οχι, εντάξη δεν έχω παράπονο, είναι πάρα πολύ καλή στην βόλτα. Απλά δε ξέρω αν θα έχω την ίδια δύναμη για δύο σκυλιά και μάλιστα τέτοιου μεγάθους.
Καλά δεν είπα και τίποτα τρομερό!:eek:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εννοείται, ειδικά για την περίπτωση που ο "παλιός" είναι ένας κυριαρχικός μ*&^κας και μισός

:)

χαχα ναι, αλλά απο την αλλη δεν θα προσεχει το κουταβι? Ποιος σοβαρος σκυλος θα κοιταξει να κατατροπωσει ενα κουταβι?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αν επαιρνα αλλο σκυλι (σκυλα παντα!:D )...
Αρη, ίσως θα πρέπει να το προσέξεις αυτό...:D

Δεν έχουν μαζευτεί ...πολλές?:cool:

Υ.Γ. Εγώ έχω καταντήσει, ο μόνος που βρίσκω για να κάθομαι να πιώ ένα ποτάκι, να είναι ο ...γάτος:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγω αναρωτιέμαι για κατι αλλο...
Οταν εχεις ήδη ενα σκυλο που κάνει σπορ και αφιερώνεις Α χρόνο γι αυτον, παιρνοντας ένα δευτερο για τον ίδιο ακριβώς λόγο και οχι για αποκλειστικά πετ, δεν κινδυνεύεις να παραμελήσεις τον πρώτο? Οπως λες τα σκυλιά δε θα βλέπονται καν αρα ο χρονος που θα μπορούσες να ασχολείσαι και με τα 2 μαζί παιζοντας ή εκττελώντας εντολες δε θα υπάρχει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εγω αναρωτιέμαι για κατι αλλο...
Οταν εχεις ήδη ενα σκυλο που κάνει σπορ και αφιερώνεις Α χρόνο γι αυτον, παιρνοντας ένα δευτερο για τον ίδιο ακριβώς λόγο και οχι για αποκλειστικά πετ, δεν κινδυνεύεις να παραμελήσεις τον πρώτο? Οπως λες τα σκυλιά δε θα βλέπονται καν αρα ο χρονος που θα μπορούσες να ασχολείσαι και με τα 2 μαζί παιζοντας ή εκττελώντας εντολες δε θα υπάρχει.
Ισως, μόνο αν είσαι εκπαιδευτής, ή γενικότερα επαγγελματίας του χώρου. Τουλάχιστον αυτό μπορώ να φανταστώ εγώ...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι ρε παιδιά.

Ο παλιός θα είναι στο σπίτι κανονικά, απλά θα βγει σε... προωρη σύνταξη από το sport.

Ο νέος θα είναι κλούβα, βόλτα, παιχνίδι, club, μαμ, κακά, νάνι και ξανα μανα

:)