Θετικος στο καλαζαρ 1/1600

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
Mιας κ ενημερωθηκε το θεμα, ας πω κ εγω για την πορεια του σκυλου.
Στο διαστημα 2 μηνων απο τις τελευταιες εξετασεις,χειροτερεψη η κατασταση δυστηχως. Εχουν πειραχθει ελαφρως τα νεφρα,κανουμε διαιτα με ρεναλ κ προνεφρα για 2 εβδομαδες κ αν εχουν καπως στρωσει παμε για ενεσεις αλλιως παλι μιλτεφοραν.
ο τιτλος παραμενει 1/1600 παροτι εδωσα πριν ενα μηνα το leishguard.
Ευτυχως ο σκυλος τρωει κ ειναι ευδιαθετος με μονο συμπτωμα λιγες μιξουλες το πρωι οταν ξυπναει.

VickySar

Member
1 Μαϊου 2018
8
3
41
Mιας κ ενημερωθηκε το θεμα, ας πω κ εγω για την πορεια του σκυλου.
Στο διαστημα 2 μηνων απο τις τελευταιες εξετασεις,χειροτερεψη η κατασταση δυστηχως. Εχουν πειραχθει ελαφρως τα νεφρα,κανουμε διαιτα με ρεναλ κ προνεφρα για 2 εβδομαδες κ αν εχουν καπως στρωσει παμε για ενεσεις αλλιως παλι μιλτεφοραν.
ο τιτλος παραμενει 1/1600 παροτι εδωσα πριν ενα μηνα το leishguard.
Ευτυχως ο σκυλος τρωει κ ειναι ευδιαθετος με μονο συμπτωμα λιγες μιξουλες το πρωι οταν ξυπναει.
Κ η δικιά μου ρεναλ τρώει κ θα τρώει μόνο αυτό για τη διάρκεια της θεραπείας.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Λογικα λεει την Αμφοτερικίνη B, το πιο συγχρονο (και πανακριβο) φαρμακο κατα της λεισμανιωσης για τον σκυλο κ τον ανθρωπο
Eπιτρέπεται η χρήση του στα σκυλιά?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.090
Athens
Και ο λόγος που δεν επιτρέπεται να το χορηγούν σε σκυλιά είναι για να μην το "κάψουν" γιατί δεν υπάρχει άλλο για τους ανθρώπους.
Να μην το κάψουν... γιατί?
Εδώ δεν υπάρχει φαντάζομαι επειδή δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ?
Το χρησιμοποιούν σε άλλες χώρες?
Είναι αποτελεσματικό σε σκύλο?
Για τι τιμές μιλάμε?
Πολλές ερωτήσεις...

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
  • Like
Reactions: vrmode

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Η Αμφοτερικινη β χρησιμοποιείται εδω αι καμια 70νταρια χρονια
Ξέρω οτι χρησιμοποιείται για την αντιμυκητιακή δράση της, και νομίζω και στα σκυλιά.
Για την λεεισμανιαση εχει συγκριτικά περισσότερες παρενέργειες και νεφροτοξικότητα και δεν προτιμάται για αυτό το λόγο...νομιζω:cautious:

Αν μπορείτε στειλτε καποιο λινκ ή κατι με το αν έχει πραγματι απαγορευθει η χρηση του στα σκυλιά.
Για τους ανθρωπους και λεεισμανια υπάρχουν και άλλες θεραπείες, αλλά με αυξανόμενους ρυθμούς το παρασιτο εμφανίζει ανθεκτικότητα σε όλα, μεταλλάσσεται ευκολα αλλά δεν χανει την ανθεκτικότητά του.

Last edited:
  • Like
Reactions: Nizinny and vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.090
Athens
Eδιαφέρουσα διατριβή για την Αμφοτερικίνη Β από τον Χρήστο Κουτίνα που έχει ασχοληθεί πολύ με το θέμα λεισμάνια (και δυστυχώς για εμάς συνταξιοδοτήθηκε): http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/15261#page/156/mode/2up

Με μια γρήγορη ματιά στα πορίσματα στη σελίδα 55, έχει αποτελέσματα αλλά δεν μου φαίνεται τόσο για την 100% λύση εκτός αν κατάλαβα λάθος.

• Like
Reactions: spyv

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
@vrmode εγώ βρήκα αυτό http://users.auth.gr/harala/a08.Leishmaniosis.html
λίγο πιο φιλικό προς ανάγνωση , του ΣΘ Χαραλαμπίδη
8η Ερώτηση: Υπάρχει λόγος επιλογής της amphotericin B με λιποσώματα (AmBisome®) για την αντιμετώπιση της λεϊσμανίωσης του σκύλου;
Απάντηση
Όχι. Η χρησιμοποίηση της amphotericin B με λιποσώματα (AmBisome) στην αντιμετώπιση της λεϊσμανίωσης του σκύλου: α) δεν πλεονεκτεί σε σύγκριση με τα άλλα φαρμακευτικά σχήματα, β) είναι δαπανηρή, και γ) υπάρχει ο κίνδυνος το παράσιτο να αναπτύξει αντοχή στο φάρμακο και έτσι, να αποδυναμωθεί το φαρμακευτικό «οπλοστάσιο» για την αντιμετώπιση του νοσήματος στον άνθρωπο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Eδιαφέρουσα διατριβή για την Αμφοτερικίνη Β από τον Χρήστο Κουτίνα που έχει ασχοληθεί πολύ με το θέμα λεισμάνια (και δυστυχώς για εμάς συνταξιοδοτήθηκε): http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/15261#page/156/mode/2up

Με μια γρήγορη ματιά στα πορίσματα στη σελίδα 55, έχει αποτελέσματα αλλά δεν μου φαίνεται τόσο για την 100% λύση εκτός αν κατάλαβα λάθος.
Όταν είχα πάει τον Λανς στο ιατρείο που έχει η κόρη του στο Βόλο αλλά συνήθως βρίσκεται εκεί κι ο ίδιος, οι θεραπείες για τις οποίες που μίλησε ήταν μόνο 2 το milteforan και το glucantim.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
εγω νομιζω οτι δεν χρησιμοποιειτε τοσο στα σκυλια για να μην αναπτυχθει ανθεκτικοτητα κ για τους ανθρωπους μιας κ ειναι οτι πιο δραστικο υπαρχει αυτη τη στιγμη.Παρανομο δεν ειναι.
100% επιτυχια σε κανενα φαρμακο δεν υπαρχει,αλλα στατιστικα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες απο το γκλουκαντιμ κ μιλτεφοραν.
Επισης το παρασιτο λειτουργει διαφορετικα στον ανθρωπο απο τι στον σκυλο.
Ειναι συχνο το φαινομενο της πληρης ιασης στους ανθρωπους για παραδειγμα.

• Like
Reactions: Nizinny

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
εγω νομιζω οτι δεν χρησιμοποιειτε τοσο στα σκυλια για να μην αναπτυχθει ανθεκτικοτητα κ για τους ανθρωπους μιας κ ειναι οτι πιο δραστικο υπαρχει αυτη τη στιγμη.Παρανομο δεν ειναι.
100% επιτυχια σε κανενα φαρμακο δεν υπαρχει,αλλα στατιστικα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες απο το γκλουκαντιμ κ μιλτεφοραν.
Επισης το παρασιτο λειτουργει διαφορετικα στον ανθρωπο απο τι στον σκυλο.
Ειναι συχνο το φαινομενο της πληρης ιασης στους ανθρωπους για παραδειγμα.
+1. (y)

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
Μετα απο σχεδον 2 εβδομαδες με ρεναλ και προνεφρα οι εξετασεις βγηκαν πολυ καλυτερες,ολα πεσανε-ανεβηκαν στις φυσιολογικες τιμες εκτος απο την αλβουμινη και τον αιματοκριτη που ειναι στο 28
Παρασκευη λογικα ξεκιναμε τις ενεσεις.