Θεός κατ' επιλογή

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Admin. Δεν βλέπω το λόγο να διαχωριστεί η συζήτηση -δεν απέχει τόσο από το θέμα.

Και εμείς μιλάγαμε περί ηθικής στην εκροφή και το πως το παίζουμε ενίωτε θεόι.

Πιστεύω πως είναι καλή θέση εδώ για τα ποστ μας (ως επι το πλήστων).
Φοβάμαι πως εάν πάει αλλού θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Δεν πιστεύω πως τα Μπορζόι είναι κακά σκυλιά. Στάθηκα απλώς εγώ πάρα πολύ άτυχη. ΔΕΝ πιστεύω πως η ομάδα 10 έχει (ή μάλλον πρέπει να έχει) "περίεργα" σκυλιά στις αντιδράσεις τους. Γι αυτό και δεν ανέφερα για πολλά μηνύματα τη Φυλή του σκύλου μου. Για να ΜΗΝ νομίζετε όσοι δεν την ξέρουν πως είναι όλα "απροσάρμοστα".

Η Έβη (που δεν έχει τέτοια κολλήματα περί προσταστίας κάποιας φυλής) το έκανε να μοιάζει σαν να είχα Αφγκαν (ή τουλάχιστον κάτι παρόμοιο) και έτσι ανέφερα τη φυλή για να την υπερασπιστώ δεόντως. θεωρώ μάλιστα πως υπερασπίστηκα και τη δικιά της φυλή, πολύ καλύτερα από την ίδια (κι ας μην είναι η αδυναμία μου).

'Εβη "αγαπητή μου" τελειώσα. Μία δασκάλα μπορεί να σε πάει μόνο μέχρι ένα σημείο (άμα θες κι όλας). Πραγματικά εύχομαι να βγω λάθος και να σου πάνε όλα καλύτερα κι από τέλεια!

Κι αν δεν πάνε, να μάθεις από τα λάθη σου, όλα όσα δεν κατάφερα να σου μάθω εγώ...

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Λυπάμαι πολύ Dr. Zhivago για αυτά που πέρασες. Θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου. Τα σκυλιά είναι καταπληκτικά, τα και γι'αυτό καθόμαστε και συζητάμε εδώ. Το θέμα είναι ότι αν μπει το ερώτημα "σκύλος ή ασφάλεια της οικογένειας μας" η ζυγαριά σίγουρα γέρνει προς την οικογένεια. Ναι, θα θανάτωνα τον σκύλο μου εάν είχε επιτεθεί σε μέλος της οικογένειάς μου (όχι χωρίς πόνο ψυχής αλλά θα το έκανα). Θα το έκανα όπως θα χώριζα χωρίς δεύτερη σκέψη έναν σύντροφο που με έδειρε (αν μπορούσα θα τον θανάτωνα και αυτόν γιατί σίγουρα θα το κάνει και στην επόμενη άτυχη). Είναι θέμα εμπιστοσύνης και επειδή δεν υπάρχουν φυλακές και ψυχιατρεία για σκύλους, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσα να συνεχίσω να ζω με έναν σκυλο ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιτεθεί σε οποιονδήποτε. Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μιλάμε για μεγάλο σκύλο. Άλλο είναι να το κάνει ένα γκριφονάκι, τσιουάουα κλπ και άλλο ένα ροτβάιλερ, ντόμπερμαν κλπ. Είναι πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη και ο φόβος όταν έχεις μεγάλο σκυλί γιατί η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι τεράστια.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Επειδή τα περισσότερα σκυλιά είναι "φυσιολογικά" δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γεννιούνται σκυλιά με κληρονομικά, νευρολογικά προβλήματα, όπως συμβαίνει και στους ανθρώπους άλλωστε. Είναι κάτι που με έχει απασχολήσει αρκετές φορές. 'Ολα τα προβλήματα συμπεριφοράς δεν είναι επίκτητα. Εφόσον το συγκεκριμένο σκυλί μεγάλωσε από κουτάβι στα χέρια εκπαιδεύτριας, θεωρώ ότι μεγάλωσε με τις καλύτερες προδιαγραφές και ήξερε καλά τη θέση του στην οικογένεια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι
1. Επιτέθηκε - άσχημα - χωρίς προειδοποίηση/μάλωμα ενώ έχει τόσες εναλλακτικές
2. σε άτομο της αγέλης του και ανώτερό του
3. και τα αδέρφια του από την ίδια γέννα είχαν ανάλογα κρούσματα επιθετικότητας
μάλλον δεν ήταν επίκτητο το πρόβλημά του και φυσικά δε μπορείς να ρισκάρεις την πιθανόητα να ξανασυμβεί.
Τα σκυλιά μου τα θεωρώ παιδιά μου και τα λατρεύω, μην έχοντας παιδιά αλλά ούτε ιδιαίτερη διάθεση να αποκτήσω. Αν συνέβαινε κάτι ανάλογο όμως στον άνθρωπό μου και πίστευα ότι το σκυλί έχει ανισόρροπο κι απρόβλεπτο χαρακτήρα και όχι πρόβλημα συμπεριφοράς, θα έπραττα ανάλογα, όσο κι αν πόναγε. Το ότι η Dr.Zhivago το συζητάει δημοσίως, δέχεται την κριτική του καθένα που μπαίνει εδώ και κρίνει "έξω από τον χορό" και ξαναζεί όλο τον πόνο που προκάλεσε το γεγονός αλλά και η απόφασή της, για μένα σημαίνει ότι έχει @@. Θα μπορούσε απλά να μην το αναφέρει.