Θεός κατ' επιλογή

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τι λες βρε Χριτάκι; Πας καλά;
Δεν άφριζε ο σκύλος από το στόμα για να ξέρω πότε θα "έπιανε" η θεραπεία!
Κανένας κτηνίατρος και καμία επιστήμη δεν μπορεί να μου εγγυηθεί πως δεν θα το ξανα έκανε παρ' όλη τη θεραπεία.

Φαντάζεσαι το δεύτερο δάγκωμά του να ήταν στο παιδάκι σου; Κάλλιστα θα μπορούσε να σου φύγει το παιδί σου, να μπει στον κήπο μου να χαϊδεύψει τον όμορφο σκύλο που κοιμάται ήσυχα. Και ο σκύλος μου ΚΑΛΛΙΣΤΑ θα μπορούσε να σκοτώσει το παιδί σου!!! Ασε που θεωρώ αμαρτία να έχω σκύλο κλειδωμένο. Ζωή είναι αυτή;
Να έχω τόσο εμπιστοσύνη στην κτηνιατρική που κάποια μέρα θα ξανάβγαζα τον σκύλο από το σπίτι;;; ΠΟΤΕ δεν θα ξανάβγαζα αυτόν τον σκύλο από το σπίτι.

Και μην μου πεις για φίμωτρα γιατί έχω δει σκύλους της αστυνομία που φορώντας φίμωτρο μαθαίνουν να σε σπάνε στο ξύλο στην κυριολεξία με μεγάλη άνεση. Ο σκύλος μου ήταν ΠΟΛΥ πιο δυνατός, γρήγορος κι ευέλικτος απ' όλους τους Γερμανικούς Ποιμενικούς της αστυνομίας. Μόνο που ήταν και ΤΡΕΛΟΣ!

Τι θα πει τι σύνδρομο είχε;;;;; Το σύνδρομο της κακής εκτροφής είχε!!!! Θες και τίτλο;;;; Δεν υπάρχει.

Θα χώριζες εσύ με τη σχέση σου (σιγά μην άντεχε να ζει με τον σκύλο που του έκανε τη μούρη κυμά!) για να μένεις μόνη μ' έναν πολύ όμορφο, παρανοϊκό και παντελώς άχριστο πλάσμα; Με τρελό άγχος για άλλα 10 χρόνια σχεδόν, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;;;;; Μην τυχόν και σκοτώσει κανένα παιδί;;;

Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο σκύλος σου για να τον θανατώσεις; Τι χειρότερο από το να σημαδεύψει για πάντα τον άνθρωπο που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο, ενω τον ΧΑΙΔΕΥΕ;

Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να προβλέψεις πότε θα κατέβαζε τα μούτρα κάποιου.

Το γεγονός παραμένει πως έδειχνε ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ έντονη επιθετικότητα, σε απλές καθημερινές ανθρώπινες συμπεριφορές. Λες και δεν μεγάλωσε με χάδια μέσα σε διαμέρισμα αλλά μόνος του σε κάποια σπηλιά!!!

Δεν έχεις και καθόλου φαντασία μπορώ να πω. Θα ήθελα να έχεις εσύ ένα σκύλο μεγαλύτερο και ψιλότερο από σένα με 7εκ κυνόδοντες, να σου αφήνει σημάδια για όλη σου τη ζωή, επειδή έκανες το λάθος να το χαϊδέψεις! Ενώ τον ζούσες μαζί του και τον αγαπάγες για 2 χρόνια....

Όσο για τη κυρία, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τρόμαξε! Το παράκανε πολύ κι εκεί ο σκύλος. Λίγο να τις γαύγιζε (ή να τις έδιχνε τα δόντια) και θα έφευγε τρέχοντας. Δεν υπήρχει λόγος να σηκωθεί όλος και να την γρατζουνάει με τα δόντια του. Σου έχει επιτεθεί ποτέ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σκύλος. Δεν είναι τόσο απλό μάλλον όσο νομίζεις.

Εγώ ζούσα μ'ενα δίκανο που όπληζε και πυροβολούσε μόνο του χωρίς προειδοποίηση και εσύ μου λες: "Κακώς το πέταξες και δεν προσπάθισες να το φτιάξεις".
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ακόμη. Γιατί μάλλον το όπλο θα ΕΦΤΙΑΧΝΕ.

Καλή η ευασθησία σου με τα ζώα, αλλά και ο φύλος μου ζώο είναι (και άλλοι πολύ που κινδύνευαν από το σκύλο) και όφειλα να αναλάβω την ευθύνη του σκύλου μου.
Νομίζεις οτι μου ήταν εύκολο;;;;

Είναι απίστευτη ανευθυνότητα να ΜΗΝ θανατώσεις σκύλο απρόβλεπτο/ανισόρροπο που είναι τόσο μεγάλος και αποδεδιγμένα τόσο πόλύ επικίνδυνος.

Το να κάνω υπομονή και φαρμακευτικές προσπάθειες θα έβαζε σε κίνδυνο κόσμο.
Δεν θεωρώ οτι έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό. Μόνο ένας τρόπος υπήρχε να φροντίσω 100% ο σκύλος μου να μην βλάψει ποτέ κανέναν ξανά.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
παρεπιπτώντος είμαι της άποψεις ότι αν ενα σκυλί το οποίο εχει μεγαλώσει σωστά και δεν του εχει ασκηθεί βία, γυρίσει να δαγκώσει μέλος της οικογένειας, του γίνετε ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

δεν πρέπει να περιμένουμε 2ες και 3ες γνώμες
την αποψη μου για την ευθανασια την εχω γραψει πολλες φορες.
παρολα αυτα, εδω συμφωνω μαζι σου , σκυλι δικο μου , ετσι και γυρισει και δαγκωσει ανθρωπο της οικογενειας, εχει πεθανει την ιδια στιγμη.
δεν μπορω να δεχτω να ζησει κλεισμενο σε κλουβι και δεν ρισκαρω ουτε μερα εκπαιδευσης κλπ , διοτι ειμαι της αποψης οτι κατα 99% θα το ξανακανει οσο κι αν προσπαθησω για το αντιθετο, επισης δεν εχω και καμια διαθεση να προσπαθησω, διοτι δεν ειναι πλεον ο σκυλος μου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο σκύλος λόγου της ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ του ανατροφής/εκπαίδευσης θανατώθικε χρόνια μετά από τ'αδέρφια του (που ουδέποτε "πιέστηκαν").

Για τη μάνα δεν μπορώ να πω αλλά έχω ακούσει άσχημα πράγματα.
Έχει βγάλει πολλούς πρωταθλητές, κι έτσι, αναγκαστικά την "πάτησε το αυτοκίνητο".

Οποιος θέλει στοιχεία για τα παραπάνω, εκτροφείο κλπ. τα μοιράζομαι χαρωπά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εβι, αν ο Χάμλετ ενηλικιωθεί και κατεβάσει τα μούτρα του Γιάννη τι θα κάνεις;
Του γιού του;

Η ανέχειά σου (στον "ιδιαίτερο" χαρακτήρα της ομάδας, με το οποίο διαφωνώ κάθετα) απλώς το κάνει πιο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι εκτροφείς του σκύλου μου συμφωνούσαν μαζί σου και είχαν την ανέχειά σου. Και αυτό εξηγεί απόλυτα τον απαίσιο χαρακτήρα του σκύλου. Και οι ίδιοι έκαναν ευθανασία στον αδερφό του (τουλάχιστον) άρα ΟΥΤΕ για αυτούς δεν έκανε "η φυλή".

Είδα πράγματα στο σκύλο μου από την εφηβεία του και φρόντισα να έχει τέλεια υπακοή.

Δεν τον ήξερες. Το ότι τον έβλεπες να τρέχει στο Πάρκο (κάπιους ΜΗΝΕΣ όχι 2 χρόνια) με τη δικιά σου δεν είναι τίποτα. Δεν θεωρώ πως τον πίεσα ποτέ.

Εσύ είχες ερωτευτεί την μορφολογία του, απλώς.

@Εβη:
Αν και κάτι ακόμη. Τα αδέρφια του (που θανατώθικαν για παρόμοιες "παρορμητικές" επιθέσεις ΠΡΙΝ ενηλικιωθούν) έμεναν και τα δύο σε γνωστούς εκτροφείς και ειδικούς της φυλής.

Δεν είναι ότι η φυλή "δεν είναι για όλους". Αυτή η γέννα δεν ήταν για ΚΑΝΕΝΑΝ.

Last edited by a moderator:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πρεπει να το δεχτουμε, καποιοι εδω αγαπουν περισσοτερο τα σκυλια τους και δεν τα "πουλανε" τοσο ευκολα, οπως θα το εκανα εγω, εσυ, ο μακης , η ροττι , ο αντωνης.
:-|

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όσο και να το λάτρευα κι εγώ θα θανάτωνα έναν ανεξέλεγκτα επιθετικό και επικίνδυνο σκύλο - αν άλλη λύση δεν υπήρχε.
Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα αναγνώριζα και τα δικά μου λάθη.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το αν κάποιοι αγαπάν τα σκυλιά τους περισσότρο από κάποιους άλλους και αν θα τα ' πουλήσουμε ' :eek::eek::eek::eek::eek::eek: ευκολότερα σηκώνει πολύ συζήτηση

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
αν ο αμλετ ετρωγε την μουρη του γιαννη αληθεια θα τον κοιμιζα χωρις δευτερη κουβεντα και θα αναρωτιομουν πριν βγω να κατηγορησω το breeding του τι ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΛΑΘΟς και εφτασα εκει τον σκυλο...
οπως εσυ dr zivago ξερεις καλα υπαρχει σκυλος απο αυτο το kennel και το breeding εδω στην αθηνα και ειναι ΑΡΝΙ.
NAI τα sighthounds εχουν προβληματα με τον χαρακτηρα τους και ναι δεν κανουν για ολους.και ΝΑΙ αν βαλεις πνιχτη στο sighthound και το ταπεινωσεις μπροστα σε αλλους σκυλους τρελαινεται...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΝΑΙ αν βαλεις πνιχτη στο sighthound και το ταπεινωσεις μπροστα σε αλλους σκυλους τρελαινεται...
Δεν κατάλαβα βρε EVI.T…
Ο σκύλος τρελάθηκε επειδή φορούσε πνικτη? Στα λαγωνικά όρασης απαγορεύεται η χρήση πνικτη διότι ο σκύλος οδηγείται στην παράνοια?

Τι εννοείς λέγοντας «ταπεινώθηκε μπροστά σε άλλα σκυλιά»?

Last edited:

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εγω λεω για τον ΔΙΚΟ μου σκυλο ροττι.ναι τα sight hounds εχουν πολυ ευαισθητο λαιμο χωρις καθολου λιπος(ιχνος ομως)και οταν του φοραω πνιχτη τρελαινεται και χτυπιεται σαν αφηνιασμενο αλογο γιατι τρελαινεται απ τον πονο και δεν μπορει να καταλαβει τιποτα εκεινη τη στιγμη.ειναι αρκετα υστερικα ζωα με τον πονο.αν βαλω λοιπον πνιχτη εχω τα αντιθετα αποτελεσματα.
τελος παντων ειμαστε off topic.
το θεμα ειναι αν μπορουμε να ειμαστε θεοι.
εγω λοιπον ζευγαρωσα την σκυλα μου με τεχνητη.δεν μπηκα καν στον κοπο να δοκιμασω φυσικα γιατι λογο της υστεριας με τον πονο που εχουν αρνιοταν να ζευγαρωσει.
γεννησε υπεροχα μονη της,τα μεγαλωσε μονη της,ειναι αχωριστη απ τα κουταβια της και κανει εμετο την τροφη της για να φανε τα μωρα μολις την πλησιαζουν στο στομα.
θα επρεπε να της στερησω την μητροτητα ναι η οχι?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για κάτσε ρε EVI.T γιατί δεν μας τα λες καλά

εγω λοιπον ζευγαρωσα την σκυλα μου με τεχνητη.δεν μπηκα καν στον κοπο να δοκιμασω φυσικα γιατι λογο της υστεριας με τον πονο που εχουν αρνιοταν να ζευγαρωσει.
έκανες προσπάθεια να ζευγαρώσει φυσικά ναι ή οχι?

μεσα σε δυο γραμμές αυτοανερήσε

2. ο πόνος του ζευγαρώματος θα την πείραζε αλλά ο πόνος της γέννας όχι????

με μπέρδεψες πολύ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν θεωρώ οτι είναι Αρνί. ΚΑΘΟΛΟΥ.
Είναι πολύ μικρός και σε πολύ λάθος χέρια. Ο ιδιοκτήτης του φοβάται (και φοβόταν) ΟΛΟΥΣ τους σκύλους του (όταν τον μαλώνουν).
Και δεν θεωρώ πως έχει καλό χαρακτήρα. ΕΙΧΕ. Λίγο μικρότερος. Αλλαξε.
Κι ο δικός μου "αρνί" ήταν μικρός. Μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ακόμα....

Βέβαια, δεν τα πάει ποτέ τα σκυλιά του πουθενά αυτός (εκτός από εκθέσεις). Δεν ζήτησε ποτέ να είναι πραγματικοί σκύλοι και όχι διακοσμητικά μόνο. Κινδυνεύεις λιγότερο έτσι (όταν δεν τα ενοχλείς ποτέ).

Βασικά δεν ζήτησε τίποτα και δεν έδωσε ποτέ τίποτα σε σκύλο. Βρήκες άτομο για να με συγκρίνεις, Μπράβο σου.

Όσο για το αν αναρωτιώμουν άν θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι αλλίως, μπορώ να σου πω πως ΑΚΟΜΗ το κάνω. Γιατί μου λείπει ακόμη. Σκεφτόμουν τις προάλλες, αν τον είχα στειρώσει πολύ μικρό θα το είχε κάνει;;;; Διάφορα τέτοια. ΠΟΛΥ μετά έψαξα για κληρονομικά προβλήματα. Αν και για το κορίτσι το ήξερα 2 χρόνια ίδη.

Όσο για την εκτροφή, πως είναι δυνατόν να σου λέω πως τα άλλα δύο σκυλιά θανατώθηκαν από εκτροφείς, πως η μάνα έχει κακή φήμη στη χώρα της (και είναι νεκρή κι αυτή) και να διανοείσαι ΑΚΟΜΗ πως ΙΣΩΣ να ΜΗΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΕΚΤΡΟΦΗ!
Μήπως κι εκείνοι έκαναν λάθος που θανάτωσαν τ 'αδέρφια;
Να τους ενημερώσω. Να τους δώσεις καμιά συμβουλη.

Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Γιατί κοιμάσαι πραγματικά!

Πληροφοριακά σου λέω πως το αρνί που ανέφερες είναι ανηψιός του δικού μου. Γιός του αδερφού του. ΙΔΙΑ ΜΑΝΑ.
Υπόψην.

Αν Ο Χάμλετ κατέβαζε τη Μούρη του Γιάννη, θα σου έλεγα πως κακώς αγόρασες ένα σκύλο 16 μηνών με εμφανές πρόβλημα χαρακτήρα (φοβικός/νευρικός) ενώ φαινόταν κι έντονα μάλιστα από την πρώτη στιγμή.

Πως όταν αγοράζεις ένα σκύλο ΜΟΝΟ με βάση τα χαρτιά και την ομορφιά του, ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣ ΤΑ. Εγώ τουλάχιστον το μεγάλωσα από μωρό, υπο της καλύτερες συνθήκες ΡΙΣΚΑΡΑ τα πάντα (παίρνοντας μωρό) γιατί ήθελα ΠΡΩΤΑ καλό χαρακτήρα και μετά όλα τ' άλλα. ΠΗΓΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ στη Στοκχόλημη (και το σόι όλο). Και όλ' αυτά για ένα τόνο ΠΟΝΟ;

Κανόνισε απόγονός του εκτροφείου σου να προκαλέσει τέτοιο πόνο. Εκεί να δεις αυτοκριτική που θα χρειαστεί να κάνεις.΄
Δεν έκανα τίποτα λάθος κατά τη γνώμη μου. Ειληκρινά το πιστεύω αυτό.
ΑΛΛΑ, τουλάχιστον εγώ ΑΝ έκανα λάθη, επιρέασα ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

Εσύ με το χαλαρό στυλ που εκτρέφεις (με κανένα ενδιαφέρον για τον χαρακτήρα) ενδέχεται να επηρεάσεις άλλα σπίτια και οικογένειες. Να προκαλέσεις πόνο σε ΑΛΛΟΥΣ που απλώς έκαναν το λάθος να σ' εμπιστευτούν.

Το ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ συμπαράσταση από εσένα ενώ τον "αγαπούσες" όπως λες θα μου μείνει αξέχαστο. Σου εύχομαι να μην σου συμβεί κάτι παρόμοιο ποτέ με τον Χάμλετ. Αλλά περισσότερο σου εύχομαι να κάνει καλούς απογόνους με πολύ πιο σταθερό χαρακτήρα από τον πατέρα τους. Να είσαι καλά.

Το θέμα μας ήταν "Να το παίζεις Θεός". Και μάλλον είπα ότι είχα να πω. Ολοι το παίζουμε "θεοί" ενίωτε. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να μην κάνουμε κακό σε άλλους, παίζοντας αυτό το "παιχνίδι".

Εγώ έχω την συνείδησή μου καθαρή.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
ναι ακριβως ετσι..μεχρι και στο επιχρησμα που της επαιρνε ο γιατρος αυτη ουρλιαζε..γεννησε χωρις να βγαλει αχνα και τα υπολοιπα τα ειπα ποιο πανω για την συμπεριφορα της σαν μανα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
εγω λεω για τον ΔΙΚΟ μου σκυλο ροττι.
Συγνώμη, αλλά είχα την εντύπωση πως αναφερόσουν στο Borzoi της Dr Zhivago για το οποίο κάναμε λόγο σε όλα τα προηγούμενα posts.

Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω για ποιο λόγο έγινε αναφορά στον πνικτη (διότι το θεμα των προηγούμενων δημοσιεύσεων δεν αφορούσε τη χρήση πνικτη στα λαγωνικά όρασης), τη στιγμή που δεν είχε σχέση με το σκύλο που θανατώθηκε…

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ναι ακριβως ετσι..μεχρι και στο επιχρησμα που της επαιρνε ο γιατρος αυτη ουρλιαζε..γεννησε χωρις να βγαλει αχνα και τα υπολοιπα τα ειπα ποιο πανω για την συμπεριφορα της σαν μανα
δεν το καταλαβαίνω

είσαι σίγουρη ότι πόναγε και δεν ενοχλιόταν ή πιο απλά δεν γούσταρε??

δεν ξέρω

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν είναι τα Αφγκαν υστερικά. Της Εβης είναι.
Ο σκύλος μου ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν είχε με Αφγκαν.
Μπορζόι ήταν (με ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ!)

Πήγε να φαέι ένα γκόλντεν στο πάρκο (χωρίς να τον πειράξει καθόλου!) και τον έπνιξα και τον πέταξα κάτω. ΔΕΝ ξανά επιτέθικε ΠΟΤΕ σε σκύλο (για 2 χρονια που έζησε ακόμη). Καλά του έκανα του Μ_λάκα.

Μια φορά είδε κι η Εβη να μαλώνω το σκύλο μου και της έμεινε τραύμα. Δεν συνέβαινε συχνά αυτό (να τον πνίγω έτσι) γι' αυτό και το θυμάμαι τόσο καλά.
Δεν έκλαψε καθόλου ο σκύλος, και ούτε πόνεσε ιδιαίτερα. Εμαθε όμως να μην καβγαδίζει.

Πάντα σκεφτόμουν πως θα του έκοβα την επιθετικότητα με τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο (το πιστεύω μάλλον ακόμα) αλλά δεν τον προλάβαινα με ΤΙΠΟΤΑ.
Πολύ ύπουλος και γρήγορος. Τη μία κοιμόταν σχεδόν (ένα με το χαλί) και τη άλλη στον αέρα όλος, και ολος δόντια....

Πάλι καλά που δεν κατάπιε το Γιορσάιρ της Εβης μια μέρα.... έκανε να συνέλθει βδομάδες το μικρό από το φόβο του. Άλλο κακό χαρακτηριστικό. Ποιός ενήλικας μεγάλος σκύλος τρομάζει τόσο πολύ ένα ΚΟΥΤΑΒΙ Γιορσάιρ, και ας πλησίασε το παιχνίδι του.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.
η συγκεκριμενη φυλη, δεν ανεχεται με τιποτα τον πονο του πνιχτη, επειδη δεν εχει λιπος στον λαιμο, ουτε καν του ζευγαρωματος ( επειδη, τι?), αλλα αντεχει τον πονο της γεννας , παρολα αυτα ειναι καλες μαναδες.
δηλαδη ζευγαρωνουν ΜΟΝΟ τεχνητα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48