Θηλυκό πιτμπουλ 49 ημερών ήρθε στην παρέα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Christosp
Δεν αντιλέγω..
Απλά εδώ (και σε πολλές άλλες περιπτώσεις πιτ μπουλ) χωρίς να ξέρουμε τι παίζει αρχίζουμε το κράξιμο. Μου φαίνεται λίγο άδικο μια και στη συγκεκριμένη φυλή τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα.
Μπορεί να έχω και λάθος, τι να πω.. Απλά σκέφτομαι φωναχτά..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κι εμείς φωναχτά σκεφτόμαστε :)
Απλώς σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Ο φίλος TOLIS σου φαίνεται να είχε την γνώση, να πάει συνειδητά ψαχτά για κάτι σωστό;
Το οποίο κιόλας του...χαρίστηκε;

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Ο φίλος TOLIS σου φαίνεται να είχε την γνώση, να πάει συνειδητά ψαχτά για κάτι σωστό;
Το οποίο κιόλας του...χαρίστηκε;
Όχι ιδιαίτερα, αλλά καμιά φορά η τύχη βοηθάει κάποιους ανθρώπους και πέφτουνε στα μαλακά.
Δεν ξέρω πόσα έδωσε για το κουτάβι ώστε να θεωρείται χάρισμα, αλλά το αν έδωσε πολλά ή λίγα δεν είναι αυτό που θα κάνει σωστή ή λάθος την επιλογή του.

Εγώ γενικά μιλάω, και ρωτάω..
Θέλω να πάρω πιτ μπουλ. Αλήθεια δε γνωρίζω, ας με καθοδηγήσει κάποιος πως πρέπει να το κάνω για να το κάνω σωστά. Και μετά αν είναι ίσως να μη σκεφτόμαστε πια και τόσο διαφορετικά.
Ας μου πει λοιπόν κάποιος, περιμένω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν εχει νόημα να κάνουμε αφορισμούς που βασίζονται στην νοοτροπία ορισμένων να πουλήσουν κουτάβια, γιατι πολύ απλά δεν ειναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι που το κάνουν. Υπάρχει και η ημιμάθεια, του τύπου η σκύλα μου ειχε ανάγκη να βιώσει το μητρικό της κλπ... Οπότε ναι το να μποϋκοτάρουν, συνεχίζω να μην το θεωρώ ενδεδειγμένη λύση. Απαξ και πάρει κάποιος το κουτάβι, τι θα κάνει όταν δει το λάθος? θα το δώσει πίσω επειδη δεν ειναι από εκτροφέα (που και παλι όσο επαιρνα τηλ εκτροφείς από τη λιστα του ΚΟΕ αντιμετώπισα και σκυλεμπορική συμπεριφορά εκ μερους τους)?

Και το τελευταίο που είπα mareco εχει σχέση γιατι κάποτε και αυτό ήταν κουτάβι και κάποιος το αγόρασε και το παράτησε. Θα μπορούσα ανετα να αρχισω τα "δεν παρατάμε τον σκύλο μας και ειναι ανώριμη, ανευθυνη και κτηνώδης συμπεριφορα" αλλά ο σκύλος θα συνεχιζε να παραμένει στο δρόμο τραυματισμένος. Όπως και με τους ηλιθιους bybs τα κουτάβια θα συνέχιζαν να εινα στα αζήτητα, σε κάδους ή στο δρόμο παρατημένα....
Το πρόβλημα bybs-αγοραστών ειναι όταν οι δεύτεροι ζητούν να γίνει γέννα για να πάρουν σκυλι (τότε ναι θα ήταν λύση το μποϋκοτάζ), δεν ειναι το ίδιο με το να τύχει να πάρουν ενα κουτάβι που ο ηλιθιος γέννησε αλλά δεν μπορεσε να πασάρει.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Christosp
Εγώ ξέρω πως θα έψαχνα αν πραγματικά με ενδιέφερε. Και θα την έβρισκα την άκρη, τα do's & don'ts. Αναρωτιέμαι όμως, όλοι όσοι "κράζουν" το κάνουν επειδή όντως γνωρίζουν την ενδεδειγμένη οδό; Εκεί είναι η ένστασή μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Christosp
Εγώ ξέρω πως θα έψαχνα αν πραγματικά με ενδιέφερε. Και θα την έβρισκα την άκρη, τα do's & don'ts. Αναρωτιέμαι όμως, όλοι όσοι "κράζουν" το κάνουν επειδή όντως γνωρίζουν την ενδεδειγμένη οδό; Εκεί είναι η ένστασή μου.
Αν δεν γίνεις πιο συγκεκριμένη, δύσκολο να πάρεις απάντηση...
Αν πχ θεωρείς ότι κράζω εγώ, τότε θα σου πω, οτι εγώ...ναι γνωρίζω την ενδεδειγμένη οδό.
Σε καλύπτω;

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Christosp
Χρήστος ασε το ChristosP :)

Ε τι να σου πω τωρα θεωρω οτι μιλαμε σοβαρα ( κανουμε και καμια πλακιτσα μεταξυ μας βεβαια) και αυτος που λεει κατι το λεει γιατί το ξερει

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
mareco
Θεωρώ ότι αν φτιάξω τώρα ένα 2ο λογαριασμό και πω "χαίρεται, μόλις αγόρασα ένα κουτάβι πιτ μπουλ, να μου ζήσει!" θα φάω κράξιμο. Τόσο απλά. Θα αρχίσουν πολλοί να μου ρωτάνε "το πήρες από εκτροφέα;" χωρίς καν να γνωρίζουν ότι στη χώρα μας δεν υπάρχουν εκτροφείς της φυλής με την έννοια που γνωρίζουμε (κοε κλπ κλπ). Είναι κάτι που γίνεται ξανά και ξανά και ξανά.. Διαφωνείς;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Οι γέννες τους όμως λογικά δε δηλώνονται κάπου ούτε εκδίδονται pedigree, σωστά; (ειλικρινής απορία, δε γνωρίζω).
Αν λοιπόν είναι έτσι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δε διαφέρει και τόσο από γέννες τύπου ας ζευγαρώσουμε τα καθαρόαιμά μας.
Νομίζω με τα πιτ μπουλ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και δε θα πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί.
Εγώ, σε πρώτο επίπεδο βλέπω μια ωραιότατη γεννήστρα, καθαρά και περιποιημένα πράγματα και όχι κάποια εγκληματική αδιαφορία από τη μεριά του ανθρώπου που έκανε τη γέννα. Κακώς τα έδωσε τόσο μωρά, συμφωνώ.
Απλά νομίζω ότι το τραβάμε λίγο από τα μαλλιά, στη συγκεκριμένη φυλή τα πράγματα είναι μάλλον λίγο διαφορετικά.

Τόλη, να την χαίρεσαι την μικρή σου. :)
Mπορει να μη δηλωνονται στον ΚΟΕ ή στην FCI αλλά δηλώνονται στη ΑDBA απο οτι ξερω και τα κουταβια εχουν πεντιγκρι.
Αν για σενα η γεννα 2 καθαρόαιμων σκυλων που εχουν ενα ιστορικο πισω τους σε θέματα υγειας και συμπεριφοράς είναι ακριβως το ιδιο με τη γεννα του οποιουδηποτε εχει πιτμπουλ αλλα εχει φτιαξει μια ωραια γεννηστρα... τοτε διαφωνουμε στα βασικα. Γιατί λοιπον να μη ζευγαρώσω και γω τη Μπουλα μου που ειναι μιξ λυκοσκυλο με το Μπουλη του γειτονα που μοιαζουν ? Θα εχω μια σουπερ γεννηστρα και γω και θα τα δωσω 2 μηνων?

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ναι διαφωνω, γιατί δεν ειναι εκει το θεμα αρχικα δηλαδητου εκτροφεα για την συγκεκριμενη φυλή αλλά αυτος που θελει να αγορασει πιτ πρεπει να εχει αποφασισει τι το θελει το πιτ και να μαθει για τον σκυλο αυτον που ειναι δυσκολος σκυλος .....
αν τα μαθει αυτα τοτε θα ηξερε και για τις γραμμες και για τα εκτροφεια αλλά οπως σου ειπα οι ηληκιες που ασχολουνται ειναι συνηθως μικρά παιδια με λαθος προσανατολισμό για το τι θελουν να κανουν με τον σκυλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οσα σου απαντάει ο Χρήστος, καλύπτουν απόλυτα κι εμένα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Αν για σενα η γεννα 2 καθαρόαιμων σκυλων που εχουν ενα ιστορικο πισω τους σε θέματα υγειας και συμπεριφοράς είναι ακριβως το ιδιο με τη γεννα του οποιουδηποτε εχει πιτμπουλ αλλα εχει φτιαξει μια ωραια γεννηστρα... τοτε διαφωνουμε στα βασικα. Γιατί λοιπον να μη ζευγαρώσω και γω τη Μπουλα μου που ειναι μιξ λυκοσκυλο με το Μπουλη του γειτονα που μοιαζουν ? Θα εχω μια σουπερ γεννηστρα και γω και θα τα δωσω 2 μηνων?
Εντάξει, αν δε θέλεις να καταλάβεις το πνεύμα μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.
Τελικά θα βρω και τον μπελά μου επειδή πάω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου για να είμαστε δίκαιοι.
Στην πυρά λοιπόν, σταυρώστε τον! Και ας μην ξέρετε τίποτε για αυτόν. Και ας μην είστε καν σίγουροι για τη σωστή οδό σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη φυλή οι περισσότεροι σας.

Αλλά έχετε πολύ πλάκα. Έχω δει πολλές φορές μέλη εδώ μέσα να θαμπώνονται από τη γεννήστρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) χωρίς να γνωρίζουν αν όλα τα υπόλοιπα είναι οκ.
Αλλά υποθέτω υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά..

Τόλη να χαίρεσαι το σκυλάκι σου,
Χρήστο χάρηκα για τη γνωριμία
Αναστασία :)

Πάω να παίξω με τα σκυλάκια μου. ;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Χρήστο όσα λες ισχύουν για όλες τις φυλές, όχι μόνο για τα πιτ.
Εγώ αυτό που βλέπω εδώ και χρόνια στα σκυλοφόρουμ, είναι ένα πέσιμο σε όποιον πήρε πιτ, αλλά κανένας δε λέει το έκανες λάθος, το σωστό είναι να είχες κάνει αυτό κι αυτό κι αυτό.
Εκεί είναι η ένστασή μου. Το πέσιμο χωρίς γνώση. Με χαλάει, πως να το κάνουμε;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Loukia προσπαθω να καταλαβω το πνευμα σου και νομιζω οτι τα χω καταφερει κατα πολυ... εδω ομως δεν ειμαστε εγω και εσυ... φοβαμαι οτι πολλοι που διαβαζουν θα βγαλουν συμπερασμα οτι επειδη ειναι μια φυλη που δεν ειναι αναγνωρισμενη απο την FCI (ασε το πιτ στην ακρη), εαν υπαρχει μια ομορφη γεννηστρα, ταιζουμε τους γονεις ξηρα τροφη α ποιοτητας, τους εχουμε μεσα στο σπιτι μας φροντισμενους κλπ ειμαστε ετοιμοι για γεννα.
Με καταλαβαινεις ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Loukia ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.

Ρώτησες, αν όσοι έκραξαν, γνωρίζουν.
Σου απαντήσαμε "ναι" και στράβωσες.
Ποιά θα ήταν δηλαδή η σωστή απάντηση;

Και ποιά είναι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Και που κολλάνε στην παρούσα συζήτηση;

Εγώ δεν μπορώ ακόμη, να πάω να παίξω με τα σκυλάκια μου, αλλά μπορώ να προσπαθήσω να ενημερώνεται ο κόσμος.

Αν και ο TOLIS είναι αμέτοχος. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι είναι και αδιάφορος σε όσα λέμε.
Αρα μην στενοχωριέσαι. Δεν φαίνεται να χαλάστηκε και πολλύ.

Μπορεί όμως, να διαβάσει το θέμα, κάποιος που ετοιμάζεται να πάρει τώρα ένα pitbullάκι.
Γι' αυτόν και μόνο...αξίζει να τα λέμε και να τα ξαναλέμε.

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Τόλη καλησπέρα, να το χαίρεσαι το μικρό σου.

Έχω να σου προτείνω τα εξής για το σκύλο της φυλής που διάλεξες, η οποία είναι από τις αγαπημένες μου. Έχεις πάρει ένα εξαιρετικό κουτάβι το οποίο μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο σκυλί αν δεν προσέξεις τα εξής:

1: Ποτέ δεν χτυπάμε το κουτάβι (ούτε και το ενήλικο αλλά αυτά δεν σε απασχολούν για την ώρα)

2: Βάλε τη ζωή του σε πρόγραμμα (φαγητό τάδε ώρα, παιχνίδι τάδε ώρα) ώστε να μάθει πιο γρήγορα να λερώνει σε συγκεκριμένο σημείο.

3. Βάλε το δάγκωμα του σε πρόγραμμα. Το δάγκωμα του ταυτίζεται με παιχνίδι όταν το κάνεις σωστά ή κυριαρχία όταν δεν ξέρεις πως να το χειριστείς. Προτείνω να επισκεφθείς έναν εκπαιδευτή που γνωρίζει τη φυλή για να σου δώσει συμβουλές ώστε να το κόψεις, αν αυτό θέλεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιτμπουλ είναι καλό να ξέρει να δαγκώνει μόνο όταν ξέρει και πότε να το κόβει. Ένα παιχνίδι δαγκώματος από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα σε βοηθήσει για αρχή να κάνεις το σκύλο να στρέφει το δάγκωμα του στο παιχνίδι του όταν σου δαγκώνει το χέρι.

4. Μην το ξυπνάς και μην το απομονώνεις. Δηλαδή ξέχνα ταράτσες, μπαλκόνια κτλ (αν σκόπευες να το έχεις απομονωμένο) και να έχεις το σκύλο μέσα στο σπίτι. Θα δεθείς τρομερά με το σκυλάκι σου αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία με υπομονή, κοινωνικοποίηση και χωρίς πανικό.

Τώρα όσον αφορά την απόκτηση ενός μικρού πιτ από αγγελία, θεωρώ πως είναι πολύ συνηθισμένος ο τρόπος αυτός. Παρόλαυτα, λόγω της αμφιβόλου καταγωγής των σκύλων και της αδυναμίας να γνωρίζεις αν ο σκύλος σου προήλθε από αιμομιξία, καλό είναι αν θέλεις κουτάβι, ή να περιμένεις να βρεθεί κάποιο αδέσποτο (το οποίο θεωρώ ότι πρέπει είναι η πρώτη επιλογή για να δίνουμε και εμείς κανένα σκυλάκι :rolleyes:), ή να ψάξεις να βρεις τους εκτροφείς πιτ στην Ελλάδα. Είναι 3-4 περιπτώσεις εκτροφεων που ειναι καλες.

Άλλοι εκτροφείς πάλι, κάνουν φουλ αιμομιξίες κάτι που όπως ξέρουμε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβληματα υγείας στα κουτάβια και τότε εύχεσαι να είχες πάρει χίλιες φορές σκύλο από αγγελία ή ιδιώτη.

Γενικά η όλη ιστορία απόκτησης του σκύλου, θέλει ψάξιμο γιατί κάποιοι (αρκετοί) κερδοσκοπούν χοντρά σε βάρος της φυλής αυτής καταστρέφοντας την, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κατακρίνω κάποιον που πήρε το πρώτο κουτάβι που βρήκε μπροστά του, γιατί κάποτε και εγώ το έκανα αυτό (πριν ασχοληθώ με το χώρο) και όταν θυμάμαι την σκέψη μου τότε, θεωρώ την δράση αυτή ανθρώπινη.

Για να σταματήσει όλη αυτή η εξαθλίωση της φυλής, δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες στους ιδιώτες. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον επειδή δεν ήξερε. Για αρχή πρέπει να ρίξουμε ευθύνες στην εφημερίδα που έβαλε την αγγελία ενώ απαγορεύεται, στους ομίλους σκύλων που τα αφήνουν όλα στα φιλοζωικά σωματεία και που σιωπούν όταν βρίσκονται παράνομοι εκτροφείς, ενώ παράλληλα τους δέχονται στις εκθέσεις τους ενώ γνωρίζουν περιπτώσεις κακοποίησης καραμπινάτες, αλλά και στους ίδιους τους παράνομους εκτροφείς, στους back yard breeders κτλ και στην αδυναμία εφαρμογής των νόμων.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις ή αν θέλεις βοήθεια σε κάτι, θα χαρώ να σε βοηθήσω (αν γνωρίζω).

Μαρίνα

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
(υπαρχει μηπως καπου ενα τοπικ στο φορουμ που να λεει ποιες ειναι οι απαραιτητες εξετασεις για να γινει καποιος εκτροφεας...περα απο τις διακρισεις και την αναγνωριση σε εκθεσεις μορφολογιας...

η ακομη καλυτερα τι οριζει ο νομος περι της ερωτησης μου...)