Τόλη καλησπέρα, να το χαίρεσαι το μικρό σου.
Έχω να σου προτείνω τα εξής για το σκύλο της φυλής που διάλεξες, η οποία είναι από τις αγαπημένες μου. Έχεις πάρει ένα εξαιρετικό κουτάβι το οποίο μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο σκυλί αν δεν προσέξεις τα εξής:
1: Ποτέ δεν χτυπάμε το κουτάβι (ούτε και το ενήλικο αλλά αυτά δεν σε απασχολούν για την ώρα)
2: Βάλε τη ζωή του σε πρόγραμμα (φαγητό τάδε ώρα, παιχνίδι τάδε ώρα) ώστε να μάθει πιο γρήγορα να λερώνει σε συγκεκριμένο σημείο.
3. Βάλε το δάγκωμα του σε πρόγραμμα. Το δάγκωμα του ταυτίζεται με παιχνίδι όταν το κάνεις σωστά ή κυριαρχία όταν δεν ξέρεις πως να το χειριστείς. Προτείνω να επισκεφθείς έναν εκπαιδευτή που γνωρίζει τη φυλή για να σου δώσει συμβουλές ώστε να το κόψεις, αν αυτό θέλεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιτμπουλ είναι καλό να ξέρει να δαγκώνει μόνο όταν ξέρει και πότε να το κόβει. Ένα παιχνίδι δαγκώματος από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα σε βοηθήσει για αρχή να κάνεις το σκύλο να στρέφει το δάγκωμα του στο παιχνίδι του όταν σου δαγκώνει το χέρι.
4. Μην το ξυπνάς και μην το απομονώνεις. Δηλαδή ξέχνα ταράτσες, μπαλκόνια κτλ (αν σκόπευες να το έχεις απομονωμένο) και να έχεις το σκύλο μέσα στο σπίτι. Θα δεθείς τρομερά με το σκυλάκι σου αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία με υπομονή, κοινωνικοποίηση και χωρίς πανικό.
Τώρα όσον αφορά την απόκτηση ενός μικρού πιτ από αγγελία, θεωρώ πως είναι πολύ συνηθισμένος ο τρόπος αυτός. Παρόλαυτα, λόγω της αμφιβόλου καταγωγής των σκύλων και της αδυναμίας να γνωρίζεις αν ο σκύλος σου προήλθε από αιμομιξία, καλό είναι αν θέλεις κουτάβι, ή να περιμένεις να βρεθεί κάποιο αδέσποτο (το οποίο θεωρώ ότι πρέπει είναι η πρώτη επιλογή για να δίνουμε και εμείς κανένα σκυλάκι

), ή να ψάξεις να βρεις τους εκτροφείς πιτ στην Ελλάδα. Είναι 3-4 περιπτώσεις εκτροφεων που ειναι καλες.
Άλλοι εκτροφείς πάλι, κάνουν φουλ αιμομιξίες κάτι που όπως ξέρουμε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβληματα υγείας στα κουτάβια και τότε εύχεσαι να είχες πάρει χίλιες φορές σκύλο από αγγελία ή ιδιώτη.
Γενικά η όλη ιστορία απόκτησης του σκύλου, θέλει ψάξιμο γιατί κάποιοι (αρκετοί) κερδοσκοπούν χοντρά σε βάρος της φυλής αυτής καταστρέφοντας την, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κατακρίνω κάποιον που πήρε το πρώτο κουτάβι που βρήκε μπροστά του, γιατί κάποτε και εγώ το έκανα αυτό (πριν ασχοληθώ με το χώρο) και όταν θυμάμαι την σκέψη μου τότε, θεωρώ την δράση αυτή ανθρώπινη.
Για να σταματήσει όλη αυτή η εξαθλίωση της φυλής, δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες στους ιδιώτες. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον επειδή δεν ήξερε. Για αρχή πρέπει να ρίξουμε ευθύνες στην εφημερίδα που έβαλε την αγγελία ενώ απαγορεύεται, στους ομίλους σκύλων που τα αφήνουν όλα στα φιλοζωικά σωματεία και που σιωπούν όταν βρίσκονται παράνομοι εκτροφείς, ενώ παράλληλα τους δέχονται στις εκθέσεις τους ενώ γνωρίζουν περιπτώσεις κακοποίησης καραμπινάτες, αλλά και στους ίδιους τους παράνομους εκτροφείς, στους back yard breeders κτλ και στην αδυναμία εφαρμογής των νόμων.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις ή αν θέλεις βοήθεια σε κάτι, θα χαρώ να σε βοηθήσω (αν γνωρίζω).
Μαρίνα