Ιατρικό περιστατικό σχετικά σπάνιο!

lykos14

Member
29 Νοεμβρίου 2010
6
0
Μαγκες καλησπερα σε ολους.Εχω ενα γερμανικο ποιμενικό αυθεντικό.Ειναι 8,5 μηνων.Όταν ηταν 5 μηνών χτύπησε το ποδι του πηδώντας απο το παραθυρο του αυτοκινητου εξω.Έσκασε άτσαλα κάτω και χτυπησε ψηλα στον ώμο το μπροστά αριστερά πόδι.Του εβγαλα ακτινογραφιες και δεν εδειξαν τιποτα σπάσιμο η ράγισμα οστών,ούτε εξάρθρωση ώμου.Έκτιμήθηκε από τον γιατρό ότι είναι φλεγμονή.Ο σκύλος έχει φάει ένα τσουβάλι αντιφλεγμονώδη χάπια αλλά το πόδι δεν λέει να φτιάξει.Ύστερα από 3,5 μήνες,δηλαδή πρόσφατα του ξαναέβγαλα ακτινογραφίες και πάλι δεν δείξανε τίποτα σπάσιμο και τέτοια,μόνο που παρατηρήθηκε μια μάζα πάνω στην άρθρωση (όχι όγκος)η οποία εμποδίζει τον σκυλο να περπατήσει καλά.Ο γιατρός μου ο οποίος θεωρείτε πολυ καλος όντας χειρουργός ορθοπεδικός μου εξήγησε οτι είχε δημιουργηθεί αιμάτωμα στην περιοχή και στην συνέχεια κόλλησε πάνω στο αιμάτωμα ασβέστιο και εχει τώρα μια μάζα απο ασβέστωμα γύρω απο την άρθρωση που εμποδίζει τον σκύλο να περπατήσει καλά.Το αποτέλεσμα ειναι πως όταν ο σκύλος τρώει χάπια αντιφλεγμονώδη,πετάει,μόλις του τα κόψω αμέσως κουτσαίνει.Τα χάπια που του δίνω ειναι RYMADILE, ή PREVICOX.Ο γιατρός μου να μην σας τα πολυλογώ έχει ψιλοσηκώσει τα χέρια ψηλά λέγοντας μου οτι ίσως περάσει απο μονο του επειδη ο ώμος ειναι ύπουλο σημείο,και ότι χειρουργειο δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.Έχω στείλει τις ακτινογραφίες σε εναν άλλον επίσης κορυφαίο χειρουργό ορθοπεδικό που ειδικεύετε στον ώμο και περιμένω απάντηση με τις ελπιδες μου μηδαμινές δεν σας κρύβω.Αν κάποιος έχει ξανακούσει παρόμοια ιστορία και γνωρίζει κάτι που μπορεί να βοηθήσει ας το γράψει.Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων όλους!!!

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Τα χάπια αυτά έχουν παυσίπονη δράση?
Δηλαδή γιατί αφού ο όγκος αυτός παραμένει, ο σκύλος περπατάει καλύτερα όταν τα παίρνει?:-k
Κάτι δεν μου κολλάει...

lykos14

Member
29 Νοεμβρίου 2010
6
0
Εκει ακριβως ειναι το ζητημα.Τα χάπια εχουν αντιφλεγμονωδη δραση και ταυτοχρονα ισως καποια παυσίπονη δραση.Αλλα κατα βαση ειναι αντιφλεγμωνωδη.Το θεμα ειναι οτι οταν τα τρωει περπαταει μια χαρα,οταν τα σταματαω κουτσαινει.Δειχνει δηλαδη οτι ακουει με τα χαπια,αλλα τι σοι φλεγμονη ειναι αυτη που δεν υποχωρει εδω και 3,5 μηνες?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Εκει ακριβως ειναι το ζητημα.Τα χάπια εχουν αντιφλεγμονωδη δραση και ταυτοχρονα ισως καποια παυσίπονη δραση.Αλλα κατα βαση ειναι αντιφλεγμωνωδη.Το θεμα ειναι οτι οταν τα τρωει περπαταει μια χαρα,οταν τα σταματαω κουτσαινει.Δειχνει δηλαδη οτι ακουει με τα χαπια,αλλα τι σοι φλεγμονη ειναι αυτη που δεν υποχωρει εδω και 3,5 μηνες?
Δευτερη, ίσως και τρίτη γνώμη.
Αν τον έχεις πάρει από εκτροφέα, ρώτα και αυτόν.
Η εμπειρία καμία φορά...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δηλαδή γιατί αφού ο όγκος αυτός παραμένει, ο σκύλος περπατάει καλύτερα όταν τα παίρνει?:-k
Κάτι δεν μου κολλάει...
Κατά πάσα περίπτωση, ο όγκος δημιουργεί νέα φλεγμονή γύρω του με την κίνηση του ώμου οπότε αυτή η φλεγμονή θα υποχωρεί όταν ο σκύλος πάιρνει αντιφλεγμονώδη. Πολύ ατυχές περιστατικό, μου φαίνονται πολλοί οι τρεις μήνες με αντιφλεγμονώδη, πάντως μην απογοητεύεσαι και ζήτα κι άλλες γνώμες!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για μαλακά μόρια μου ακούγεται η όλη υπόθεση, δηλαδή τένοντες, σύνδεσμοι και έτσι. Που είναι πολύ μεγάλη υπόθεση δυστυχώς, ακόμα και στους ανθρώπους. Λένε π.χ. ότι καλύτερα να σπάσει κανείς κόκκαλο, παρά να χτυπήσει συνδέσμους και τα συναφή. Ο γιατρός καλά έκανε και σου έδωσε αντιφλεγμονώδη, αλλά συνήθως τέτοιοι τραυματισμοί παίρνουν καιρό να περάσουν. Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να δεις τι πραγματικά συμβαίνει είναι η μαγνητική τομογραφία, που θα είναι όμως πανάκριβη. Πιστεύω θα περάσει αλλά μπορεί να του κάνει οστεοαρθρίτιδα.

Περαστικά. :) Έχε υπόψη σου πάντως πως ο ώμος είναι ύπουλο σημείο ακόμα και στους ανθρώπους. Έσκισα το δικό μου πριν από κάτι χρόνια και πήρε τρία χρόνια μέχρι να περάσει όσα χάπια και να μου δώσανε. Το θέμα είναι να μη θέλει εγχείριση για ράψιμο.... :(

lykos14

Member
29 Νοεμβρίου 2010
6
0
Σε ευχαριστω πολυ ΣΑΡΑ.Το ξερω πως έχω δρομο ακομα μπροστα μου.Δεν με νοιαζει,αρκει να βρουμε τι εχει ο σκυλος και πως αντιμετωπιζετε.Και επισης και τα χρηματα δεν τα σκεφτομαι γιατι ο σκυλος ειναι 8,5 μηνων μονο.Καταλαβαινεις........Κούταβος!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σκέψου επίσης ότι ο κούταβος, λόγω ηλικίας, θα είναι πιο εύκολο να γίνει καλά απ' ό,τι αν ήταν μεγαλύτερος. Τώρα αν γλυτώνει την οστεοαρθρίτιδα δεν ξέρω, αλλά αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά τίποτα κακό. Πολλά σκυλιά έχουν για διάφορους λόγους και ούτε το δείχνουν, καθώς επίσης και άνθρωποι. Μου έλεγε ο δικός μου ορθοπεδικός (ο ανθρώπινος) ότι αν πάρουμε 10 τυχαίους ανθρώπους απ' το δρόμο και τους χώσουμε στο μαγνητικό τομογράφο θα βρούμε ένα σωρό οστεοαρθριτικά που ούτε τα ήξεραν, ούτε τους ενοχλούσαν. Το ίδιο και τα σκυλιά, π.χ. το Μουφ που έχει ελαφρά δυσπλασία χαμπάρι δε δείχνει να παίρνει και μόνο εγώ κάθομαι και στεναχωριέμαι. Τώρα βέβαια είναι καλό να γίνει καλά το δικό σου διότι εκτός των άλλων κουράζει άδικα άσχετους μύες προκειμένου να προσαρμόσει το περπάτημά του. Νομίζω θα γίνει καλά όμως και πάλι περαστικά. :)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κάτι δεν μου κολλάει...
Τα αντιφλεγμωνώδη έχουν και αναλγητική δράση. Δίνονται και ως αναλγητικά εκτός απο την αντιφλεγμωνώδη δράση τους και στις χειρουργικές επεμβάσεις. Τώρα σε μεγάλες δόσεις και μεγάλη συχνότητα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αλλού πχ ήπαρ