ΚΑΛΑΖΑΡ 1/400

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
Καλήσπερα,αγωρασα μια σκυλιτσα πριν μια βδομαδα μου την εφεραν απο το αγρινιο ειναι καθαροαιμη αγιου βερναδου ειναι 2,5 χρονον και 49 κιλα,η σκυλιτσα ηταν πολυ αδυνατη πραγμα υποπτο αλλα ο τυπος που μου την εδωσε μου ειπε οτι την ειχε σε ενα χωραφι με αλλα ζωα και την ταιζε αποφαγια...ηταν παραμελιμενη η σκυλιτσα φενοτανε...τελος παντον μην πολυλογο..η σκυλιτσα ηταν μεσα στην ορεξη και στο να πεξει αλλα και στο να φαει..φενοταν το σκυλι οτι πιναγε πολυ γιατι οσο και να του εβαζες θα ετρωγε..σημερα το πηγα στον γιατρο και μου ειπε οτι οι εξετασεις δεν βγηκαν καλες και καναμε τεστ για καλαζαρ και βγηκε θετικο...το κοστος για να συντηρησω το σκυλι οπως μου ειπε ειναι πολυ υψηλο λογο του βαρους του σκυλου...εχω φρικαρει...το να το δωσω πισω ειναι το πιο ευκολο αλλα ξερω οτι δεν θα εχει καλη καταλιξει το σκυλι..εχω στεναχωρηθει πολυ και δεν ξερω τι να κανω..το να το κρατησω εαν ειναι θετικο δεν μπορω...γιατι μου ειπε οτι με την σκνιπα μεταφερεται και στον ανθρωπο και εχω εγκιο γηνεκα σπιτι δεν το ρισκαρω...εγω και ενα γκριφον στο σπιτι που φοβαμαι μην το κολησει και αυτο..!τι με σημβουλευεται να κανω αυριο θα παω σε αλλους δυο κτηνιατρους να παρω 2 και 3 γνωμη...!:(

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η πιθανότητα να μεταφέρει την μόλυνση σε μέλος της οικογένειας σου (δίποδο ή τετράποδο) είναι σχεδόν μηδενική. Κάτσε σε παρακαλώ και διάβασε πως μεταδίδεται η ασθένεια...

Από κει και πέρα κάνε ότι σου υπαγορεύει η καρδία σου και η λογική σου

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
το σκυλι θελω πολυ να το κρατησω..απλα το σχεδον μιδενικη η πιθανοτητα δεν με καλιπτει..δεν μπορω να ρισκαρω εστω και μια μικρη πιθανοτητα μια ανθρωπινη ζωη για το σκυλο!ο κτηνιατρος μου ειπε οτι καλητερο ειναι να το απομακρινω απο εγκιους αλλα και απο καρκινοπαθεις και απο αλλα ζωα εφοσον εχω κιαλο σκυλι σπιτι γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μεταφερθει η αρωστεια!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
το καλαζαρ δεν κολλαει σε αλλα σκυλια κι επισης ειναι σχεδον αδυνατο να κολλησεις απο το σκυλι σου!
καταλαβαινω οτι εχεις φρικαρει κι εγω πριν 3 μηνες βρηκα ροτβαιλερ με 1/800 και ειχα φρικαρει με το τι με περιμενει απο αποψη εξοδων αλλα τα πραγματα ηταν πολυ πιο απλα αποτι φανταζομουν!
Μην τη γυρισεις πισω γιατι τη συνεχεια τη ξερεις!

Υπηρχε ενα θεμα με ενα μελος που ειχε σκυλι με καλαζαρ και νεογεννητο, αν μπορει καποιος να στο βρει να το διαβασεις γιατι εγω ειμαι απο το κινητο θα δεις και απαντηση που του ειχαν δωσει και παρασιτολογοι!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Και πού ξέρεις ότι το αδέσποτο της γειτονιάς σου δεν έχει λεισμανια? Με τόσα αδέσποτα στη χώρα μας, που τα μισά και παραπάνω νοσούν, αν ήταν τόσο εύκολη η μετάδοση - ειδικά από σκύλο σε άνθρωπο - θα είχαμε δεκάδες περιστατικά κάθε χρόνο. Δεν έχουμε όμως. Και θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη στάση του γιατρού.

Το θέμα της μετάδοσης είναι απλά αστείο. Το ότι η θεραπεία ενός τόσο μεγαλόσωμου σκύλου θα κοστίσει πολύ είναι γεγονός, αλλά γενικώς όταν παίρνεις ένα τόσο μεγαλόσωμο σκύλο θα πρέπει να ξέρεις ότι τα έξοδα είναι πολλά. Και μόνο τα άκρως απαραίτητα να υπολογίσεις, ειναι αρκετά. Τι θεραπεία σου πρότεινε αλήθεια?

Α! και για να μη νομίζεις ότι μιλάω "εκ του ασφαλούς" έχω 3 σκυλιά και ο ένας μου σκύλος βρέθηκε θετικό στη λεισμάνια με τιτλο 1/800, έκανε τη θεραπεία του και συνεχίζουμε, πάει ένας χρόνος τώρα. Τα 2 άλλα σκυλιά μου είναι μια χαρά κι αν/όταν μείνω έγκυος δε σκοπεύω να τον διώξω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Αντε πάλι...ρε παιδιά για θυμήστε μου...το κωλο2013 δεν διανύουμε; :confused:

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
Μου ειπε για ενα φαρμακο 30μλ 196 ευρο και θα χριαστω 3 τετια λογο των κιλων του σκυλου..δεν ρωτησα τι γιατι ειχα κατεβασει τα μουτρα κατω..ειχα ξενερωσει τελιως και μου μιλησε οτι οι στις καλητερες συνθηκες το σκυλι μπορει να το συντηρησω αλλα 4 χρονια!τα εξωδα ενος τετιου σκυλου τα ηξερα αλλα οχι ενος αρωστου σκυλου..τελος παντον εγω θελω το καλητερο για το σκυλο και δεν με νιαζουν ουτε τα λεφτα που εδωσα για να τον αποκτησω ουτε οι εξετασεις ουτε και οι τροφες..απλα επηδει οι εποχες ειναι δυσκολες δεν μου περισευυν 300ευρα και στο τελος να χασω και το σκυλι και να μου γ......ολη η ψιχολογια δεν μου αρεσει να το βλεπω χρονο με το χρονο το σκυλι να πεφτει!!!τελος παντον διαβαζω μερικα post εδω στο φορουμ..να παρω ιδεες μπας και βγαλω καπια ακρη!!εχω στεναχωρηθει πολυ!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Θάνο...θύμησέ μου κι εσύ...έχεις άλλο ένα Αγ.Βερνάρδου από pet shop. Οταν μας το σύστησες, άκουσες όσα δεν ήξερες και έπρεπε να ακούσεις. Αρα...έμαθες ότι ένας καθαρόαιμος σκύλος, έχει pedigree. Η συγκεκριμένη σκύλα λοιπόν έχει; Ελεγες επίσης, ότι ήθελες κουτάβι από τον σκύλο σου. Τον έχεις ακόμη; Γι'αυτό πήρες και την θυληκιά; Κι αφού έχεις ήδη ζήσει με Αγ.Βερνάρδου, δεν εμπέδωσες τόσο καιρό, ότι το κόστος είναι τεράστιο; Πως αποφάσισες να πάρεις και δεύτερο; Και αν αυτή τη χρονική στιγμή ήταν υγιέστατο, αν αρρωστούσε στο μέλλον τι θα έκανες; Αν αρρωστήσει ο Βρούτος τι κάνεις;

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣΕΤΕ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :mad::mad::mad:

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
τον βρουτο τον εχει η κοπελα μου..και ειναι μια χαρα εμβολιασμενος μονο το εμβολιο του καλαζαρ δεν του εχω κανει την μαντονα την πηρα τωρα.ο βρουτος δεν θυμαμαι εαν το ειχα γραψει τοτε τον ειχα κανει δωρο στην κοπελα μου απο πετ σοπ τον μαγαλωναμε μαζι,τωρα τον εχουμε στο σπιτι της γιατι εχει πιο απλα ειναι επισης σε μονοκατοικια οπως εγω..εχει και λουρακι αλλα και αμπουλα για σκνιπα για τα τσιμπουρια.και θα εδηνα οσα λεφτα χριαζοταν γιατι τον εχουμε 6 χρονια και εγω δεθει παρα πολυ!!!τωρα οσο για το θυλικο το πηρα μολις τωρα και ψαχνω να κανω το καλητερο για το σκυλι..γιαυτο εγραψα και εδω και στην φιλοζωικη αγιων αναργιρων να μου πειτε τη να κανω εσενα το προβλημα σου ειναι γιατι το πηρα?μπορεις να μου πεις τι φαρμακαι και απο που μπορω να τα προμηθευτω χωρης να βγαλει ο κτηνιατρος ενα σορο λεφτα???αφτω ζηταω το σκυλι δεν θα παω να το παρατησω και ουτε θα το δωσω πισω γιατι ειναι το ιδιο..μπορει καποιος να με βοηθισει με την εμπηρια του!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
το σκυλι θελω πολυ να το κρατησω..απλα το σχεδον μιδενικη η πιθανοτητα δεν με καλιπτει..δεν μπορω να ρισκαρω εστω και μια μικρη πιθανοτητα μια ανθρωπινη ζωη για το σκυλο!ο κτηνιατρος μου ειπε οτι καλητερο ειναι να το απομακρινω απο εγκιους αλλα και απο καρκινοπαθεις και απο αλλα ζωα εφοσον εχω κιαλο σκυλι σπιτι γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μεταφερθει η αρωστεια!
Στην ερώτηση σου μπορεί να απυ απαντησει ο smoodah ή κάπως έτσι που έχει και προσωπική εμπειρία, κράτησε τον ακύλο του με μωρό παιδί αφού τον διαβεβαίωσαν γιατροί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να βρω το θρεντ αν μπορεί κάποιος ας το βάλει.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Στην ερώτηση σου μπορεί να απυ απαντησει ο smoodah ή κάπως έτσι που έχει και προσωπική εμπειρία, κράτησε τον ακύλο του με μωρό παιδί αφού τον διαβεβαίωσαν γιατροί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να βρω το θρεντ αν μπορεί κάποιος ας το βάλει.

Δεν υπάρχει θέμα πλέον Μυρτώ με αυτό... το κόστος της θεραπείας μας απασχολεί τώρα

@thanos13... αγοράζεις εσύ το φάρμακο και ο γιατρός δεν βγάζει δεκάρα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
..γιαυτο εγραψα και εδω και στην φιλοζωικη αγιων αναργιρων να μου πειτε τη να κανω εσενα το προβλημα σου ειναι γιατι το πηρα?μπορεις να μου πεις τι φαρμακαι και απο που μπορω να τα προμηθευτω χωρης να βγαλει ο κτηνιατρος ενα σορο λεφτα???
Το πως θα εξασφαλίσεις την ευζωία του σκύλου, που αποφάσισες να βάλεις στην ζωή σου, είναι δικό σου πρόβλημα. Οχι αλλωνών. Και σίγουρα όχι οποιασδήποτε φιλοζωικής. Αν είναι δυνατόν, να ζητάς από φιλοζωική να σε συνδράμει για να την βγάλεις πιο φθηνά σε οτιδήποτε αφορά τον σκύλο, που εσύ, αποφάσισες να βάλεις στην ζωή σου [ξαναλέω]. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι και που το σκέφτηκες. Τα φάρμακα δεν τα πουλάει ο κτηνίατρος. Ο φαρμακοποιός τα πουλάει. Και ναι...θα σου στοιχίσει η θεραπεία της. Ετσι πάει...με το κιλό...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Thanos13 το σκυλι δεν προκειται να ζησει μονο 4 χρονια τι ειναι αυτα τα πραγματα??

επισης δεν υπαρχει μονο 30 μλ μπουκαλι υπαρχει και των 60 μλ που ερχεται πιο φθηνα! Μου φαινονται λιγα τα 3 μπουκαλακια των 30 που σου ειπε..90 μλ πηρε η δικια μου σκυλα που ειναι 30 κιλα!

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
mareco πραγματικα δεν ξερω τι ζορι τραβας με την παρτη μουκαι δεν με νιαζει κιολας.οσο για το σκυλι πεσε οτι δεν θα το επερνα εγω θα εμενε παρατημενω σε ενα χωραφι με κοτες και προβατα!γιατι το pasport του σκυλιου εχει να κανει εμβολια απο τοτε που το πηρε ο αλλος!οποτε παψε να το πεζεις ο ρομπεν των δασων και αν μπορεις βοηθα...δεν ζητησα οικονομικη υποστριξη απο κανεναν απλα ρωτησα και εκει μπας και μπορω να παρω κατι απο το φαρμακειο που να ειναι πιο οικονομικο...και οχι τα φαρμακα δεν μου τα γραφει ο κτηνιατρος και παω και τα περνω απο φαρμακειο αλλα μου ειπε πως θα μου τα φερει ο ιδιος!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
thanos13 με αυτον που στη πουλησε επικοινωνησες?

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
επικοινονησα δεν ηταν αρωστο το σκυλι αλλα νιστικο και να το παω αλλου μου ειπε...θα παω αυριο σε αλλον εναν γιατρο και θα στειλω με φαξ και στον γιατρο τις ξαδερφης μου τις εξετασεις επισης ενημερωσα και την φιλοζωικη μιμπος μου πουν να το παω απο κι να του ριξουν μια ματια,μολις εχω 100% το αποτελεσμα θα τον ξανα παρω να τον χ...!γιατι στεναχωρεθηκα και δεν ειχα σημερα ορεξη να τσακωθω μαζι του..!