ΚΟΥΤΣΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΝΟ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΚΟΥΤΣΑΙΝΕ ΤΟ ΑΡΕΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΙ.ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΨΙΛΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΜΟΥ ΕΔςΣΕ ΚΑΤΙ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑς ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΥΠΟΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ.ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΕΨΑΞΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΝΕΒΑΙΒΕΙ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΑΝ ΛΑΓΟΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΤΕ ΛΙΓΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλού κακού κάντε μια ακτινογραφία, μόνο με ακτινογραφία γίνεται η τελική διάγνωση, και όχι με το πώς ανεβαίνει ο σκύλος τα σκαλοπάτια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Το σκυλάκι, το βρήκες ή το πήρες από κάποιον που το βρήκε και το χάριζε;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καταρχήν οι υπόνοιες περί δυσπλασίας έτσι όπως μπήκαν να σου βγουν, από όπου και αν πήρες τον σκύλο!

Υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες καταστάσεις πολύ μέχρι να καταλήξει κάποιος ότι ο σκύλος έχει δυσπλασία!

• Τενοντίτιδα
• Μυικός πόνος
• Κόπωση
Αναπτυξιακά άλγη
• Χτύπημα

Ηρέμησε, συνέχισε το σχήμα χονδροϊτίνης-γλυκοζαμίνης που πιθανόν σου συνέστησε ο γιατρός και ξεκούρασε το κουτάβι το επόμενο διάστημα!Μόνο βόλτα, λίγα πράγματα!

Καλή προσέγγιση του γιατρού!Βλέποντας και κάνοντας!Εφόσον δεν πονάει το κουτάβι απέφυγε τα αντιφλεγμονώδες!

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Το σκυλάκι, το βρήκες ή το πήρες από κάποιον που το βρήκε και το χάριζε;

Καλως σε βρηκα.... το σκυλακι το αγορασα απο εκτροφεα εδω στο ηρακλειο.εναν εκτροφεα σχετικα γνωστο για τα καλα σκυλια που βγαζει.ειδα τους γονεις οπως και τα αδελφια του και τον διαλεξα.οι γονεις φαινονταν υγιεστατοι.βεβαια ενω και οι δυο γονεις ειχαν pedigree, o σκυλος μου δεν εχει.εγινε κατοπιν συνενοησης για να γλιτωσω χρηματα.τωρα αν εκανα καλα δεν ξερω.!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
μάλλον πολλά δεν πήγαν καλά γιατί ο καλός εκτροφέας δε χρεώνει για το pedigree.
Ο 'εκτροφέας' σου τι λέει για το πρόβλημα στο πόδι που έχει οσκυλάκος σου;

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Καταρχήν οι υπόνοιες περί δυσπλασίας έτσι όπως μπήκαν να σου βγουν, από όπου και αν πήρες τον σκύλο!

Υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες καταστάσεις πολύ μέχρι να καταλήξει κάποιος ότι ο σκύλος έχει δυσπλασία!

• Τενοντίτιδα
• Μυικός πόνος
• Κόπωση
Αναπτυξιακά άλγη
• Χτύπημα

Ηρέμησε, συνέχισε το σχήμα χονδροϊτίνης-γλυκοζαμίνης που πιθανόν σου συνέστησε ο γιατρός και ξεκούρασε το κουτάβι το επόμενο διάστημα!Μόνο βόλτα, λίγα πράγματα!

Καλή προσέγγιση του γιατρού!Βλέποντας και κάνοντας!Εφόσον δεν πονάει το κουτάβι απέφυγε τα αντιφλεγμονώδες!

Λετε δηλαδη να ειναι κατι αλλο? σε περιπτωση δυσπλασιας πια ειναι τα συμπτωματα? και κατι αλλο.δεν θα επρεπε ο κτηνιατροσ να βγαλει αμεσως μια ακτινογραφια να κανει διαγνωση μεσω αυτης και στη συνεχεια να μου πει τι ακριβως εχει ο σκυλος και μετα τα χαπια που πρεπει να παρει?

μάλλον πολλά δεν πήγαν καλά γιατί ο καλός εκτροφέας δε χρεώνει για το pedigree.
Ο 'εκτροφέας' σου τι λέει για το πρόβλημα στο πόδι που έχει οσκυλάκος σου;

βασικα δεν ειχε κανει αναγγελια της συγκεκριμενης γεννας πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορει να δοθει pedigree.

Last edited by a moderator:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Λετε δηλαδη να ειναι κατι αλλο? σε περιπτωση δυσπλασιας πια ειναι τα συμπτωματα? και κατι αλλο.δεν θα επρεπε ο κτηνιατροσ να βγαλει αμεσως μια ακτινογραφια να κανει διαγνωση μεσω αυτης και στη συνεχεια να μου πει τι ακριβως εχει ο σκυλος και μετα τα χαπια που πρεπει να παρει?
Δεν μπορεί να διαγνώσει με βεβαιότητα δυσπλασία στην ηλικία που είναι. Αυτό να είναι το τελευταίο σε αυτή τη φάση που θα πρέπει να σκέφτεσαι. Προαναφέρθηκαν πολλοί άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλούν ενόχληση στο σκύλο σου. Μια τενοντίτιδα ας πούμε δεν φαίνεται στην ακτινογραφία, γιατί να υποβάλλεις το σκύλο άδικα σε αυτή τη δοκιμασία;

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Δεν μπορεί να διαγνώσει με βεβαιότητα δυσπλασία στην ηλικία που είναι. Αυτό να είναι το τελευταίο σε αυτή τη φάση που θα πρέπει να σκέφτεσαι. Προαναφέρθηκαν πολλοί άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλούν ενόχληση στο σκύλο σου. Μια τενοντίτιδα ας πούμε δεν φαίνεται στην ακτινογραφία, γιατί να υποβάλλεις το σκύλο άδικα σε αυτή τη δοκιμασία;

Απλα θα ηθελα να ξερω τι ακριβως εχει σκυλος.εχω ανχωθει πολυ.ο γιατρος φευγοντας μου ειπε οτι ισωσ να εχει μια εξαρθρωση.και οτι αν ειναι μεγαλη ο σκυλος μου θα κουτσαινει μονιμωσ.τι ακριβως ειναι η εξαρθρωση?ομοια της δυσπλασιας??

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο γιατρός όπως είναι φυσικό προχωράει βλέποντας και κάνοντας!
Σου συνέστησε μια αγωγή με γλυκοζαμίνης χονδροιτίνης να προστατέψει τον χόνδρο!
Εφόσον είπες ότι τον ψηλάφησε και δεν πόνεσε ο σκύλος δεν σου έδωσε αντιφλεγμονώδες και καλά έκανε!
Σου έδωσε ένα περιθώριο 1 μήνα (και καλά έκανε) να δείτε πως θα πάει το πράγμα και έπειτα βλέπετε!
Ακτινογραφία και να κάνει μπορεί μην φανεί τίποτα + ότι ο σκύλος θα φάει ακτίνα!
Σιγά σιγά το πάει και καλά κάνει!Πιθανόν έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να οφείλεται στην ανάπτυξη σαν οργανισμός!

Η δυσπλασία εμφανίζεται φυσικά με κούτσεμα στο πόδι και στο βάδισμα!
Απροθυμία να τρέξει ή να περπατήσει με τον καιρό!

Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή κουτσαίνει ο σκύλος θα είναι δυσπλασία!
Γι'αυτό για την ώρα βγάλε από το μυαλό σου το χειρότερο σενάριο και προσπάθησε να ξεκουράσεις το κουτάβι από περιττές κινήσεις ασκήσεις και ακολούθα τα χάπια που οσυ έδωσε!

Μια ερώτηση μόνο!Παρατήρησες αν το κουτάβι έχει γρήγορη ανάπτυξη?

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Ο γιατρός όπως είναι φυσικό προχωράει βλέποντας και κάνοντας!
Σου συνέστησε μια αγωγή με γλυκοζαμίνης χονδροιτίνης να προστατέψει τον χόνδρο!
Εφόσον είπες ότι τον ψηλάφησε και δεν πόνεσε ο σκύλος δεν σου έδωσε αντιφλεγμονώδες και καλά έκανε!
Σου έδωσε ένα περιθώριο 1 μήνα (και καλά έκανε) να δείτε πως θα πάει το πράγμα και έπειτα βλέπετε!
Ακτινογραφία και να κάνει μπορεί μην φανεί τίποτα + ότι ο σκύλος θα φάει ακτίνα!
Σιγά σιγά το πάει και καλά κάνει!Πιθανόν έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να οφείλεται στην ανάπτυξη σαν οργανισμός!

Η δυσπλασία εμφανίζεται φυσικά με κούτσεμα στο πόδι και στο βάδισμα!
Απροθυμία να τρέξει ή να περπατήσει με τον καιρό!

Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή κουτσαίνει ο σκύλος θα είναι δυσπλασία!
Γι'αυτό για την ώρα βγάλε από το μυαλό σου το χειρότερο σενάριο και προσπάθησε να ξεκουράσεις το κουτάβι από περιττές κινήσεις ασκήσεις και ακολούθα τα χάπια που οσυ έδωσε!

Μια ερώτηση μόνο!Παρατήρησες αν το κουτάβι έχει γρήγορη ανάπτυξη?

κοιταξε.νομιζω τον τελευταιο 1 με 1,5 μηνα αναπτυχθηκε παραπανω.αλλα δεν μπορω να σου πω με σιγουρια.παντως αν κρινω απο σχολια γνοστων και φιλων που τον βλεπουν ανα 15-20 μερες λενε οτι μεγαλωνει με πολυ γρηγορουσ ρυθμους.τωρα ειναι 20 κιλα και ειναι 5 μηνων και 7 μερων.και κατι αλλο τελικα η εξαρθρωση ειναι ομοιο τησ δυσπλασιας?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πρώτη φορά παρατήρησες ότι κούτσαινε μετά από έντονο παιχνίδι ή τρέξιμο?
Σε ρωτάω γιατί μπορεί να έχει πάθει και ρήξη χιαστού η οποία δεν φαίνεται με ακτινογραφία.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι δυσπλασία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
...εγινε κατοπιν συνενοησης για να γλιτωσω χρηματα.τωρα αν εκανα καλα δεν ξερω.!!
Κι εγώ δεν ξέρω. Με 20,00 ευρώ λιγότερα κέρδισες πχ τι; Το περιλαίμιό του; Μια όμορφη μεταλλική ταυτότητα; Τι ήταν αυτό, που άξιζε τόσο, ώστε να μην μπορείς να αποδείξεις ότι ο σκύλος σου είναι καθαρόαιμος [λέμε τώρα]; Που τι δηλαδή να αποδείξεις, εφόσον η γέννα ολόκληρη δεν δηλώθηκε. Γιατί άραγε; Ελπίζω αν μη τι άλλο, να προβληματιστείς.

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Πρώτη φορά παρατήρησες ότι κούτσαινε μετά από έντονο παιχνίδι ή τρέξιμο?
Σε ρωτάω γιατί μπορεί να έχει πάθει και ρήξη χιαστού η οποία δεν φαίνεται με ακτινογραφία.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι δυσπλασία.

τωρα πλεον μετα απο περιπου δεκα μερες που του δινω τα χαπια, αυτο που παρατηρησα ειδικα τωρα δυο μερες ειναι οτι οταν θελει να τρεξει εστω και λιγο η μαλλον να βαδισει λιγο γρηγορα τα δυο του πισω ποδια τα χρησημοποιει ταυτοχρονα....αυτο δυστηχως δεν μου αρεσει και πολυ.τι λετε εσεις??

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
τωρα πλεον μετα απο περιπου δεκα μερες που του δινω τα χαπια, αυτο που παρατηρησα ειδικα τωρα δυο μερες ειναι οτι οταν θελει να τρεξει εστω και λιγο η μαλλον να βαδισει λιγο γρηγορα τα δυο του πισω ποδια τα χρησημοποιει ταυτοχρονα....αυτο δυστηχως δεν μου αρεσει και πολυ.τι λετε εσεις??
Το ότι τρέχουν ή βαδίζουν έτσι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!

Πολλά κουτάβια bunny-ίζουν μέχρι να μάθουν να trot-άρουν και ν'ανοίξει η έκταση τους!

Το κουτάβι πονάει, "φυλάει" το πόδι, δείχνει να ζορίζεται?Αυτές είναι ενδείξεις!