ΚΟΥΤΣΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Το ότι τρέχουν ή βαδίζουν έτσι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!

Πολλά κουτάβια bunny-ίζουν μέχρι να μάθουν να trot-άρουν και ν'ανοίξει η έκταση τους!

Το κουτάβι πονάει, "φυλάει" το πόδι, δείχνει να ζορίζεται?Αυτές είναι ενδείξεις!

οχι δεν εχω παρατηρησει ουτε να παραπονιεται δηλαδη να ποναει αλλα ουτε και να φυλαει τα ποδια του..απλα αυτο το bunny-σμα που κανει δεν το εκανε μεχρι τωρα που ειναι 6 μηνων, και αρχιζει τωρα να μου το κανει??

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
παιδια , σας εχω νεα!ειμαι ερκετα χαρουμενος ,του εκανα ακτινογραφια και οι αρθρωσεις του ειναι πολυ καλες συμφωνα με το γιατρο απλα εχει χτυπησει πριν περιπου δυο μγνεσ σε ενα σημειο και για αυτο πηγαινε ετσι.μου εδοσε για δυο μηνες χονδροβοηθητικα και κατι χαπια με κορτιζωνη.απλα μου ειπε οτι μπορει στην κινηση να φαινεται αργοτερα....σας εχει τυχει τιποτα παρομοιο?λετε μεγαλονωντασ να φαινεται περισσοτερο?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν απάντησα επίτηδες στο πιο πάνω ερώτημα σου!

Ευχάριστη εξέλιξη!
Είσαι λίγο επηρεασμένος αυτήν την στιγμή και την παραμικρή λεπτομέρεια την ερμηνεύεις λίγο υπερβολικά!Λογικό είναι!

Εφόσον βρήκατε την αιτία του προβλήματος το μόνο που μένει είναι να αδειάσεις το μυαλό σου από την δυσπλασία, που φυσιολογικά σκέφτηκες!Δεν είναι όλα δυσπλασία!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση του κουταβιού και το πως θα επηρεάσει στον μέλλον αυτό το χτύπημα!

Να προσέξεις την κορτιζόνη στο χάπι!Είναι λίγο ύπουλη σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί δεν θέλεις να καλύψεις το πρόβλημα αλλά να βλέπεις την εξέλιξη του!

Θα σε συμβούλευα να συζητήσεις με τον γιατρό σου χορήγηση μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (Μ.Σ.Α.Φ), όπως πχ. το Onsior.

Επίσης συζήτησε με τον γιατρό σου την άσκηση και την ένταση της στον χρόνο!Το καλύτερο για μια άρθρωση είναι να περιβάλλεται από έναν ισχυρό μυ!;)
Το θέμα είναι ότι, αν υπάρξει ευαισθησία στο σημείο, θα πρέπει να τον χτίσεις προσεκτικά για να θωρακίσει τη σημείο!

Last edited:

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion

Ευχάριστη εξέλιξη!
Είσαι λίγο επηρεασμένος αυτήν την στιγμή και την παραμικρή λεπτομέρεια την ερμηνεύεις λίγο υπερβολικά!Λογικό είναι!

Εφόσον βρήκατε την αιτία του προβλήματος το μόνο που μένει είναι να αδειάσεις το μυαλό σου από την δυσπλασία, που φυσιολογικά σκέφτηκες!Δεν είναι όλα δυσπλασία!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση του κουταβιού και το πως θα επηρεάσει στον μέλλον αυτό το χτύπημα!

Να προσέξεις την κορτιζόνη στο χάπι!Είναι λίγο ύπουλη σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί δεν θέλεις να καλύψεις το πρόβλημα αλλά να βλέπεις την εξέλιξη του!

Θα σε συμβούλευα να συζητήσεις με τον γιατρό σου χορήγηση μη στεροειδή αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (Μ.Σ.Α.Φ), όπως πχ. το Onsior.

Επίσης συζήτησε με τον γιατρό σου την άσκηση και την ένταση της στον χρόνο!Το καλύτερο για μια άρθρωση είναι να περιβάλλεται από έναν ισχυρό μυ!;)
Το θέμα είναι ότι, αν υπάρξει ευαισθησία στο σημείο, θα πρέπει να τον χτίσεις προσεκτικά για να θωρακίσει τη σημείο!

ευχαριστω πολυ!!! απλα δεν ξερς απο αυτα αλλα τα κορτιζονουχα χαπια ειναι συνολο μονο για 9 ημερες .τον υπολοιπο καιρο ειναι μονο χονδροβοηθητικα για αυτο δεν εδςσα ιδιαιτερη σημασια.....

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion

Ευχάριστη εξέλιξη!

Θα σε συμβούλευα να συζητήσεις με τον γιατρό σου χορήγηση μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (Μ.Σ.Α.Φ), όπως πχ. το Onsior.

Γεια σας και παλι....δυστηχως θα ξαναχρειαστω τη βοηθεια σας γι αυτο το θεμα και λεω δυστηχως γιατι με προβληματιζει πολυ!εχουν περασει περιπου 20 μερες .του εδωσα την θεραπια με την κορτιζωνη τις πρωτες εννια μερες και σε συνδυασμο με ξεκουραση φαινεται οτι καλυτερεψε αρκετα σε σημειο που να φινεται ελαχιστα.αλλα μολις τον πηρα μαζι μου εκδρομη σε βουνο για ενα τριημερο τον ειχα ελευθερο να παιζει πανω κατω, πηγαμε και ενα περιπατο κανα 2 ωρο και αυτο ηταν.εδω και 2 μερες κουτσαινει το ποδι οπως και πριν.και εδω εχω την εξης απορια.ναι ενταξει ο γιατρος ειπε οτι μπορει να του μεινει καποιο θεματακι στο ποδι μονιμα.ωραια δεκτο!αλλα εγω βλεπω το σκυλο να μην κουτσαινει και μετα απο μιση μερα να κουτσαινει αφου το κουρασει, αυτο δεν το λεω μονιμο προβλημα , αυτο εμενα μου φαινεται οτι κατι τρεχει και αμα το ζορισει τον ποναει....εσεις τι λετε?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ειναι πολυ νωρις για τετοιες αθλοπαιδειες! Αν το σκυλακι τελειωσε θεραπεια πριν 10 μερες ισως τον ζορισες

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος θέλει απόλυτη ξεκούραση Στέλιο!Τα εντελώς απαραίτητα!

Αν συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι οι ακτίνες έγιναν σωστά και έδειξαν ότι δεν έχει κάτι στα οστά τότε επόμενο ενδεχόμενο είναι μυικό ή τένοντας!

Λάθος που πήγες στο βουνό και τον άφησες ελεύθερο να ασκηθεί!Αν δεν θες να μεγαλώσει το πρόβλημα του σκύλου αντιμετώπισε υπεύθυνα την κατάσταση!

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Ο σκύλος θέλει απόλυτη ξεκούραση Στέλιο!Τα εντελώς απαραίτητα!

Αν συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι οι ακτίνες έγιναν σωστά και έδειξαν ότι δεν έχει κάτι στα οστά τότε επόμενο ενδεχόμενο είναι μυικό ή τένοντας!

Λάθος που πήγες στο βουνό και τον άφησες ελεύθερο να ασκηθεί!Αν δεν θες να μεγαλώσει το πρόβλημα του σκύλου αντιμετώπισε υπεύθυνα την κατάσταση!

μα ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι ενα παλιο χτυπημα το οποιο εχει δεσει και μου εδωσε για τυχων φλεγμονη κορτιζωνη.δεν μου ειπε κατι για απολυτη ξεκουραση η κατι τετοιο και αντιθετως εγω τον ξεκουρασα 20 μερες .τωρα αν εσεις νομιζετε οτι ημουν λαθος τοτε οκ .ξεκουραση

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν ο σκυλος καθοταν 20 μερες και ξαφνικα αμολυθηκε στο βουνο, ειναι λογικο ν αντιδρασει το σημειο.

Οπως κι εμεις, σκεψου καποιον απο καθιστικη ζωη ξαφνικα να βγαινε να τρεχε? πιασμενος θα γυριζε.

Οταν σταματησει να κουτσαινει θα πρεπει σιγα σιγα ν αρχισει δραστηριοτητα κι οχι αποτομα. Περπατημα για αρχη, εντονο πιο μετα, να δυναμωσει το ποδι. Και κολυμπι αν εχεις τη δυνατοτητα να τον πηγαινεις θαλασσα

Sent from my iPad using Tapatalk

STELIOSSS

Active Member
19 Φεβρουαρίου 2014
38
0
heraklion
Αν ο σκυλος καθοταν 20 μερες και ξαφνικα αμολυθηκε στο βουνο, ειναι λογικο ν αντιδρασει το σημειο.

Οπως κι εμεις, σκεψου καποιον απο καθιστικη ζωη ξαφνικα να βγαινε να τρεχε? πιασμενος θα γυριζε.

Οταν σταματησει να κουτσαινει θα πρεπει σιγα σιγα ν αρχισει δραστηριοτητα κι οχι αποτομα. Περπατημα για αρχη, εντονο πιο μετα, να δυναμωσει το ποδι. Και κολυμπι αν εχεις τη δυνατοτητα να τον πηγαινεις θαλασσα

Sent from my iPad using Tapatalk

αυτο θα κανω.θα τον αφησω να ξεκουραστει κανενα μηνα και μετα θα αρχισουμε την ασκηση σιγα σιγα.ισως τελικα να μην το χειριστηκα εγω και τοσο καλα.ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Γραφω εδω γιατι μετα απο αναζητηση ειναι το μονο θεμα που σχετικα ταιριαζει και δεν ηθελα να ανοιξω καινουργιο.
Χθες το μεσημερι ο μικρος (4 μηνων 14 κιλα ημιαιμο καναδςζικο λυκοσκυλο με πιτμπουλ) σηκωσε το ποδι του. Στην αρχη ελαχιστα και εφτασε σε σημειο να μην το παταει καν. Σημερα δεν κουνηθηκε καθολου και το απογευματακι αρχισε να περπαταει κανονικα. Μετα απο συννενοηση με την γιατρο το σαββατο( μας ειχε πει οτι καλυτερα να τον αφησουμε μεχρι την δευτερα και να δουμε) προσπαθησαμε να τον ξεκουρασουμε περιοριζοντας τον χωρο του. Δυστυχως κατα τις 7 το σηκωσε ξανα πρωτη φορα και τωρα ξανα δεν το παταει σχεδον καθολου. Δεν ζηταω ουτε διαγνωση ουτε κατι ειδικευμενο αυτα θα μας τα κανει αυριο ο κτηνιατρος αλλα εαν μπορειτε να κανετε μια υποθεση τι εχει ο σκυλος. Βαση των δικων σας εμπειριων.

Να σημειωθει οτι ο σκυλος βγαινει καθημερινα 6 βολτες οι 5 ειναι 15 λεπτες απλο περπατημα με εντολες και η 1 το απογευμα σε περιφραγμενο χωρο ελευθερος περιπου 1 ωρα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Υποθετω οτι ηδη τον εψαξες μη τυχον κ του καρφωθηκε τιποτα κ τον ψηλαφισες να δεις εαν ποναει (?)...
μπορει να ειναι οτιδηποτε,κατι εντελως αθωο εως κατι πολυ σοβαρο
σε τετοιες περιπτωσεις εγω περιοριζω (σχεδον φυλακιζω),ψηλαφιζω κ κανω μαλαξεις με βαλσαμο
εαν περασουν 3-4 μερες κ το φυλαει ακομη τοτε παμε κτηνιατρο

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Υποθετω οτι ηδη τον εψαξες μη τυχον κ του καρφωθηκε τιποτα κ τον ψηλαφισες να δεις εαν ποναει (?)...
μπορει να ειναι οτιδηποτε,κατι εντελως αθωο εως κατι πολυ σοβαρο
σε τετοιες περιπτωσεις εγω περιοριζω (σχεδον φυλακιζω),ψηλαφιζω κ κανω μαλαξεις με βαλσαμο
εαν περασουν 3-4 μερες κ το φυλαει ακομη τοτε παμε κτηνιατρο
Εννοειτε πως τον εψαξα για τυχον κοψιμο, συγνωμη που δεν το ανεφερα. Μπορει να ρωτησω βλακεια αλλα οταν λετε το φυλαει τι εννοειτε?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο όρος "φυλάει" σημαίνει ότι προστατεύει το πονεμένο σημείο!

Ο σκύλος πότε φυλάει λοιπόν το πόδι του?
Όταν σηκώνεται από ξεκούραση?
Όταν τελειώνει κάποια δραστηριότητα?

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Ο όρος "φυλάει" σημαίνει ότι προστατεύει το πονεμένο σημείο!

Ο σκύλος πότε φυλάει λοιπόν το πόδι του?
Όταν σηκώνεται από ξεκούραση?
Όταν τελειώνει κάποια δραστηριότητα?
Σε ευχαριστω πολυγια την πληροφορια.

Οταν σηκωνεται απο ξεκουραση δεν το φυλαει. Το αντιθετο θα ελεγα αλλα ας πουμε αφου τελειωσε το φαι κςι βγηκε στην αυλη για να παει τουαλετα το σηκωσε. Οποτε υποθετω πως ναι μετα απο δραστηριοτητα (περπατημα) το φυαλει.