Κάλλιο αργά παρά ποτέ :)


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Τραβάει πολλά βλεματα οπου περνάει
κι εγώ αυτό έγραψα για εμάς :

Στη βόλτα το κεφαλογυριστρόμετρο γράφει συνεχώς !!
Αντικειμενικά τα πιτ δεν είναι τα πιο ωραία σκυλιά. Δεν είναι άσχημα, το αντίθετο, αλλά πρέπει να σου αρέσουν για να τα βρεις όμορφα. Θα μου πεις άλλοι βρίσκουν όμορφα τα μαλινουά και τα γπ ...... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (άντε @tasos malinoua ρίξε την ατάκα !).

Προσωπικά ως την πιο ωραία ράτσα θεωρώ τα ντόγκο. Ειδικά αρσενικό, μεγαλόσωμο, με κομμένα αυτιά (μη βαράτε, ξέρω - για παλιά μιλάω) θεωρώ οτι είναι το κάτι άλλο.

Για πιτ όμως ο Γκούναρ είναι πράγματι πολύ όμορφος !!
 
  • Like
Reactions: tasos malinoua


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
κι εγώ αυτό έγραψα για εμάς :



Αντικειμενικά τα πιτ δεν είναι τα πιο ωραία σκυλιά. Δεν είναι άσχημα, το αντίθετο, αλλά πρέπει να σου αρέσουν για να τα βρεις όμορφα. Θα μου πεις άλλοι βρίσκουν όμορφα τα μαλινουά και τα γπ ...... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (άντε @tasos malinoua ρίξε την ατάκα !).

Προσωπικά ως την πιο ωραία ράτσα θεωρώ τα ντόγκο. Ειδικά αρσενικό, μεγαλόσωμο, με κομμένα αυτιά (μη βαράτε, ξέρω - για παλιά μιλάω) θεωρώ οτι είναι το κάτι άλλο.

Για πιτ όμως ο Γκούναρ είναι πράγματι πολύ όμορφος !!
αντικειμενικά είναι πολύ όμορφα :D εμένα μου θυμίζουν τους αθλητές στίβου και όχι της πάλης @zenio :cool:.
Δύναμη , ταχύτητα, ευκινησία σε ένα πακέτο με καλά νεύρα και ταυτόχρονα φοβερό ντράιβ τι άλλο να ζητήσεις από έναν σκύλο, ειδικά οταν είναι τόσο χαδιάρης.
Ο Γκουναρ είναι πραγματικά πολύ όμορφος , όχι μόνο για πιτ είναι ενας πολυ όμορφος σκυλος ;)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
...σε εμένα έξω σωματοφυλακή δεν βγάζει με τπτ. Αν τον βγάλει η γυναίκα ή η κόρη, δεν αφήνει κανέναν να τις πλησιάσει.
Ακούγεται πολύ απλό. Με σένα νοιώθει ασφάλεια και είναι ζεν. Απολαμβάνει την βόλτα του. Με τα κορίτσια σου, νοιώθει προφανώς ότι πρέπει να μπει μπροστά. Οτι δεν το'χουν. Και απολαμβάνει την βόλτα του...περισσότερο :D

Μια χαρά κούκλος είναι. Και το λέω εγώ να φανταστείς, που έχω πολύ συγκεκριμένη έννοια της σκυλομορφάδας, στο μυαλό μου :p
 
  • Haha
  • Like
Reactions: GRDANE and AGRIAN


PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλημέρα κι από μένα,

Και μένα μου αρέσει πολύ. Αλλά εγώ τι άλλο θα μπορούσα να πω με τα γούστα που έχω…

Εδώ όμως εγώ παρατηρώ και κάτι άλλο. Μεγάλη αγάπη σε μια φυλή, βαθιά και ουσιαστική μελέτη της ιστορίας της μέχρι τις μέρες μας και σωστή αναζήτηση με υπομονή επιμονή και κόστος, τις περισσότερες φορές φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Μ’ αυτή τη σειρά πρέπει να γίνονται τα πράγματα…

@AGRIAN να είναι πάντα γερός δίπλα σας!
 




zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
@vek
αποτυχημενο (απο οτι φαινεται) αστειακι εκανα...

μαθηματα ελληνορωμαικης παλης χρειαζεται ο @AGRIAN-> δηλαδη δεν την παλευει, που λεει οτι τα πιτ δεν ειναι ομορφα :)
 
  • Like
Reactions: vek and vrmode


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Το πρωτο πιτ που ειδα, πρεπει να ημουν 7-8 χρονων αλλα το θυμαμαι πολυ καλα, ηταν ενα brindle, με ψηλα ποδια, τελειο κεφαλι και γυμνασμενο φετες:)
Σκετο αιλουροειδες!
Νομιζες οτι εβλεπες τιγρακι!
Μαγεια:)
Δεν ειναι τα πιο ωραια σκυλια, ανηκουν σε αλλη κατηγορια. Μπορεις να συγκρινεις πιτ μονο με αλλο πιτ οχι με τα σκυλια γενικως;)

Υγ. Το brindle και το fawn ειναι τα πιο ωραια χρωματα
 




AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Ο Ματ δεν είχε ποτέ δικό του θέμα, αλλά με αφορμή την απόκτησή του γράφτηκα στο φόρουμ και άνοιξα το πρώτο μου θέμα, αυτό εδώ. Του αξίζει λοιπόν ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο για το τελευταίο του ταξίδι :

Μετά το θάνατο του προηγούμενου σκύλου μας του Μπρούνο, για χρόνια δεν μπορούσα να σκεφθώ ότι θα πάρουμε άλλον. Η κόρη μας όμως είχε άλλη γνώμη. Απ’ όταν μπήκε στο γυμνάσιο μας έπρηζε καθημερινά ότι θέλει να πάρει σκύλο. Προσπάθησα – χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα – να την αποτρέψω. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντισταθεί επί μακρόν στη θέληση μιας γυναίκας, ειδικά αν είναι κόρη του.

Το πρώτο χρόνο αρνούμουν σθεναρά, το δεύτερο προέβαλλα τις λογικές και συναισθηματικές αντιρρήσεις και επιχειρήματα. Τον τρίτο αποδέχτηκα την ήττα και δέχτηκα να το συζητήσουμε. Ήθελε γουέστι και μας το επέβαλλε. Στη φυλή δεν έφερα σοβαρή αντίδραση γιατί ήταν και η αγαπημένη της γυναίκας μου – άρεσε και σε μένα, αν και δεν το παραδέχτηκα ποτέ. Εκεί που δεν το συζήτησα κάν, ήταν η πηγή της αγοράς του. Η κόρη ήθελε να το πάρει από το πετ σοπ της γειτονιάς, στη βιτρίνα του οποίου ξημεροβραδιαζόταν χαζεύοντα τα κουταβάκια στα γυάλινα κουτιά τους. Τότε ακόμη επιτρέπονταν να εκτίθενται ζωντανά ζώα, δυστυχώς. Επέβαλλα (η μόνη νίκη μου) να το πάρουμε από ένα καλό εκτροφέα.

Αφού η κόρη διάβασε κι έμαθε κάθε τι σχετικό με τη φυλή, τις απαιτήσεις της, την εκτροφή, τις εκθέσεις κ.λ.π. και γιατί πρέπει να το πάρουμε από εκτροφέα κι όχι από πετ σοπ/πάπυ μιλ, αρχίσαμε να πηγαίνουμε σε εκθέσεις και να μιλάμε με έλληνες εκτροφείς. Η επαφή μου μαζί τους ήταν απλά απογοητευτική. Στραφήκαμε σε ευρωπαϊκά εκτροφεία, ήρθαμε μέσω emails και τηλεφώνων σε επαφή με αρκετά από αυτά, μελετήσαμε pedigrees, είδαμε γονείς. Καταλήξαμε σε μία short list τριών από αυτά (Ισπανία, Αγγλία, Αυστρία) και τελικά συμφωνήσαμε με το ισπανικό. Ο εκτροφέας ήταν πολύ συνεργάσιμος, επικοινωνήσαμε πάρα πολλές φορές μαζί του κι αφού η κόρη είχε καταλήξει ο σκύλος ΤΗΣ να είναι show quality γιατί εν τω μεταξύ είχε κολλήσει και το μικρόβιο των εκθέσεων (σπυριά εγώ, αλλά είπαμε….) περιμέναμε για πάνω από ένα χρόνο μέχρι την κατάλληλη γέννα.

Δεν χρειάζεται να περιγράψω τη χαρά της κόρης όταν λάβαμε την ενημέρωση ότι η πολυπόθητη γέννα ήρθε. Ο καημένος εκτροφέας μας έστελνε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα φωτογραφίες των κουταβιών, μας πρότεινε δύο αρσενικά και η κόρη σχετικά γρήγορα επέλεξε το ένα εξ αυτών, τον Ματ. Σε ηλικία τεσσάρων μηνών τον αποκτήσαμε.

Ο Ματ διέθετε ένα εντυπωσιακότατο γενεαλογικό χάρτη. Στους άμεσους προγόνους του είχε παγκόσμιους, πανευρωπαϊκούς και εθνικούς πρωταθλητές, όπως και νικητές στην Κραφτ. Αλλά αυτό το άσπρο, χνουδωτό κουταβάκι που έμοιαζε εντυπωσιακά με πολικό αρκουδάκι, μας κέρδισε με τον χαρακτήρα του. Δεν επηρεάστηκε καθόλου από το αεροπορικό ταξίδι κι από την πρώτη στιγμή στο σπίτι μας συμπεριφέρθηκε σαν να γεννήθηκε σε αυτό. Δεν γαύγισε, δεν έκλαψε, δεν γκρίνιαξε καθόλου. Ούτε όταν κοιμήθηκε στο crate του την πρώτη νύχτα. Εξερεύνησε τα πάντα, λέρωσε στο χώμα του κήπου, έφαγε την τροφή του – άψογος σε όλα από την πρώτη στιγμή.

Μεγάλωσε με άπειρη αγάπη και φροντίδα. Έκανε το χατίρι της κόρης και πήρε υπομονετικά μέρος σε ελληνικές εκθέσεις με μεγάλη υπομονή κι επιτυχία. Στο σπίτι εξελίχθηκε σε alarm dog και δεν άφηνε ήχο αναπάντητο… Όταν ωρίμασε έγινε πολύ ανεξάρτητος, σχεδόν όσο μια γάτα. Ερχόταν όποτε αυτός ήθελε για χάδια και παιχνίδι κι όποτε δεν ήθελε σχεδόν απομονώνονταν για ώρες, ξεροκέφαλος κι απαιτητικός, γνήσιο τερριέ. Ζημιές δεν έκανε καθόλου, εκτός από κάτι καλώδια του στερεοφωνικού. Πανέξυπνος και πολύ εκπαιδεύσιμος, έμαθε άπειρα κόλπα, εντολές και τρικ. Πολύ φιλικός με όλους, έκανε άπειρες χαρές σε όσους φίλους μας θεωρούσε φίλους του. Στους λίγους άλλους, πήγαινε και τους χαιρετούσε, εισέπραττε ένα χάδι κι αποχωρούσε.

Συνόδευσε την κόρη μου στις σπουδές της στην Ευρώπη. Έμεινε για μεγάλα διαστήματα Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία. Προσαρμόστηκε παντού με μοναδική άνεση κι ευκολία. Όταν ερχόταν σπίτι μας, ήταν σαν να μην είχε λείψει καθόλου, ούτε μία ημέρα. Εκπληκτικός σκύλος.

Υπέστη δύο σοκ στη ζωή του, τα οποία δεν ξεπέρασε ποτέ. Το πρώτο ήταν όταν γερμανικός ποιμενικός ελεύθερος στο πάρκο επιτέθηκε στον Ματ και στην κόρη μου. Δάγκωσε και τους δύο, τον Ματ περισσότερο που τον είχε πάρει η κόρη μου αγκαλιά για να τον γλυτώσει. Έκανε χειρουργείο, σώθηκε, αλλά από τότε και μετά ανέπτυξε φοβία για τα μεγαλύτερα σκυλιά κι επιθετικότητα στα μικρότερα. Αυτή η επιθετικότητα εξαντλούνταν σε γαυγίσματα και γρυλλίσματα, αλλά πριν δεν υπήρχε ούτε η φοβία ούτε η επιθετικότητα.

Το δεύτερο σοκ το υπέστη όταν ήρθε στο σπίτι ο δεύτερος σκύλος μας, ο Γκούναρ, κουτάβι τριών μηνών. Δεν τον δέχτηκε ποτέ. Συνεχώς και καθημερινά του έκανε μπούλινγκ, επιβεβαιώνοντας την ανώτερη θέση του στην αγέλη. Όλες τις άλλες ώρες τον απέφευγε και έκανε σαν να μην υπάρχει άλλος σκύλος στο σπίτι. Ο Γκούναρ, άλλος εξαιρετικός σκύλος, δεν αντέδρασε ποτέ, αυτά τα έβλεπε όλα σαν παιχνίδια κι είχε τον Ματ σαν μπαμπά του. Μέχρι το τέλος. Τον έψαχνε για να παίξουν κι ο μικρός ξεροκέφαλος τον αγνοούσε επιδεικτικά. Ξάπλωνε δίπλα του κι ο Ματ έφευγε και πήγαινε αλλού. Κι αυτό επαναλαμβανόταν συνεχώς.

Ο Ματ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Από πέντε ετών άρχισε διάρροιες και εμετούς. Πήγε σε πολλούς κτηνιάτρους, Ελλάδα κι εξωτερικό. Αυτά τα εντερικά και στομαχικά προβλήματα συνεχίστηκαν με υφέσεις και εντάσεις όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Καμία θεραπεία δεν λειτούργησε και δοκιμάσαμε τα πάντα. Σεπτέμβριο του 2019 άρχισε η τελευταία μεγάλη περίοδος έντασης των συμπτωμάτων. Διάρροια, ακράτεια, εμετοί σε καθημερινή βάση. Κάθε εβδομάδα τον πηγαίναμε για τρεις μέρες στη σειρά στον κτηνίατρο για ορό (για την αφυδάτωση) και ενέσεις.

Αρχές Ιανουαρίου 2020 μετά από μία κρίση στο κτηνιατρείο, ο κτηνίατρος που είναι φανατικά κατά της ευθανασίας, μας σύστησε να τον κοιμίσουμε. Είχε φτάσει 3 κιλά και κάτι από 9. Δεν το συζητήσαμε καν. Στο σπίτι δεν μπορούσε να περπατήσει, να φάει, να πιεί νερό. Δοκιμάσαμε κάθε πιθανή κι απίθανη τροφή. Τίποτε. Κατέρρεε. Έχανε κι άλλο βάρος κι άρχισε επιληπτικές κρίσεις.

Μετά από 10 ημέρες περίπου αποφασίσαμε να τον κοιμίσουμε. Τον πήγα εγώ με το γιό μου, αλλά τελευταία στιγμή δεν άφησα τον γιατρό να του κάνει τις ενέσεις. Δεν μπόρεσα.

Το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2020 έφυγε από κοντά μας. 14 μήνες μετά, το σπίτι είναι άδειο χωρίς αυτόν και τα γαυγίσματά του, τις γκρίνιες και τις απαιτήσεις του. Την αγάπη και την αφοσίωση που μας έδειχνε. Την προσωπικότητά του που ήταν πολύ μεγαλύτερη από το μικρό του μέγεθος. Ο Γκούναρ, που έκλαιγε για μήνες αναζητώντας τον στα δωμάτια, εξακολουθεί μόλις βλέπει γουέστι στο δρόμο να ηλεκτρίζεται και να θέλει να πάει κοντά του.

14 μήνες μετά, μπορούμε (;) να τον αποχαιρετήσουμε …..

Καλό ταξίδι μικρέ αδελφέ, θα ζεις για πάντα στις καρδιές και στη μνήμη μας, αναπόσπαστο μέρος και μέλος της ζωής και της ιστορίας μας.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Μαχητής ο σπόρος!
Καλή του ξεκούραση! Καλό του ταξίδι αν και 14 μήνες μετά, θα είναι ήδη ξεκούραστος και τακτοποιημένος, στο νέο του σπίτι!
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Ο Ματ δεν είχε ποτέ δικό του θέμα, αλλά με αφορμή την απόκτησή του γράφτηκα στο φόρουμ και άνοιξα το πρώτο μου θέμα, αυτό εδώ. Του αξίζει λοιπόν ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο για το τελευταίο του ταξίδι :

Μετά το θάνατο του προηγούμενου σκύλου μας του Μπρούνο, για χρόνια δεν μπορούσα να σκεφθώ ότι θα πάρουμε άλλον. Η κόρη μας όμως είχε άλλη γνώμη. Απ’ όταν μπήκε στο γυμνάσιο μας έπρηζε καθημερινά ότι θέλει να πάρει σκύλο. Προσπάθησα – χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα – να την αποτρέψω. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντισταθεί επί μακρόν στη θέληση μιας γυναίκας, ειδικά αν είναι κόρη του.

Το πρώτο χρόνο αρνούμουν σθεναρά, το δεύτερο προέβαλλα τις λογικές και συναισθηματικές αντιρρήσεις και επιχειρήματα. Τον τρίτο αποδέχτηκα την ήττα και δέχτηκα να το συζητήσουμε. Ήθελε γουέστι και μας το επέβαλλε. Στη φυλή δεν έφερα σοβαρή αντίδραση γιατί ήταν και η αγαπημένη της γυναίκας μου – άρεσε και σε μένα, αν και δεν το παραδέχτηκα ποτέ. Εκεί που δεν το συζήτησα κάν, ήταν η πηγή της αγοράς του. Η κόρη ήθελε να το πάρει από το πετ σοπ της γειτονιάς, στη βιτρίνα του οποίου ξημεροβραδιαζόταν χαζεύοντα τα κουταβάκια στα γυάλινα κουτιά τους. Τότε ακόμη επιτρέπονταν να εκτίθενται ζωντανά ζώα, δυστυχώς. Επέβαλλα (η μόνη νίκη μου) να το πάρουμε από ένα καλό εκτροφέα.

Αφού η κόρη διάβασε κι έμαθε κάθε τι σχετικό με τη φυλή, τις απαιτήσεις της, την εκτροφή, τις εκθέσεις κ.λ.π. και γιατί πρέπει να το πάρουμε από εκτροφέα κι όχι από πετ σοπ/πάπυ μιλ, αρχίσαμε να πηγαίνουμε σε εκθέσεις και να μιλάμε με έλληνες εκτροφείς. Η επαφή μου μαζί τους ήταν απλά απογοητευτική. Στραφήκαμε σε ευρωπαϊκά εκτροφεία, ήρθαμε μέσω emails και τηλεφώνων σε επαφή με αρκετά από αυτά, μελετήσαμε pedigrees, είδαμε γονείς. Καταλήξαμε σε μία short list τριών από αυτά (Ισπανία, Αγγλία, Αυστρία) και τελικά συμφωνήσαμε με το ισπανικό. Ο εκτροφέας ήταν πολύ συνεργάσιμος, επικοινωνήσαμε πάρα πολλές φορές μαζί του κι αφού η κόρη είχε καταλήξει ο σκύλος ΤΗΣ να είναι show quality γιατί εν τω μεταξύ είχε κολλήσει και το μικρόβιο των εκθέσεων (σπυριά εγώ, αλλά είπαμε….) περιμέναμε για πάνω από ένα χρόνο μέχρι την κατάλληλη γέννα.

Δεν χρειάζεται να περιγράψω τη χαρά της κόρης όταν λάβαμε την ενημέρωση ότι η πολυπόθητη γέννα ήρθε. Ο καημένος εκτροφέας μας έστελνε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα φωτογραφίες των κουταβιών, μας πρότεινε δύο αρσενικά και η κόρη σχετικά γρήγορα επέλεξε το ένα εξ αυτών, τον Ματ. Σε ηλικία τεσσάρων μηνών τον αποκτήσαμε.

Ο Ματ διέθετε ένα εντυπωσιακότατο γενεαλογικό χάρτη. Στους άμεσους προγόνους του είχε παγκόσμιους, πανευρωπαϊκούς και εθνικούς πρωταθλητές, όπως και νικητές στην Κραφτ. Αλλά αυτό το άσπρο, χνουδωτό κουταβάκι που έμοιαζε εντυπωσιακά με πολικό αρκουδάκι, μας κέρδισε με τον χαρακτήρα του. Δεν επηρεάστηκε καθόλου από το αεροπορικό ταξίδι κι από την πρώτη στιγμή στο σπίτι μας συμπεριφέρθηκε σαν να γεννήθηκε σε αυτό. Δεν γαύγισε, δεν έκλαψε, δεν γκρίνιαξε καθόλου. Ούτε όταν κοιμήθηκε στο crate του την πρώτη νύχτα. Εξερεύνησε τα πάντα, λέρωσε στο χώμα του κήπου, έφαγε την τροφή του – άψογος σε όλα από την πρώτη στιγμή.

Μεγάλωσε με άπειρη αγάπη και φροντίδα. Έκανε το χατίρι της κόρης και πήρε υπομονετικά μέρος σε ελληνικές εκθέσεις με μεγάλη υπομονή κι επιτυχία. Στο σπίτι εξελίχθηκε σε alarm dog και δεν άφηνε ήχο αναπάντητο… Όταν ωρίμασε έγινε πολύ ανεξάρτητος, σχεδόν όσο μια γάτα. Ερχόταν όποτε αυτός ήθελε για χάδια και παιχνίδι κι όποτε δεν ήθελε σχεδόν απομονώνονταν για ώρες, ξεροκέφαλος κι απαιτητικός, γνήσιο τερριέ. Ζημιές δεν έκανε καθόλου, εκτός από κάτι καλώδια του στερεοφωνικού. Πανέξυπνος και πολύ εκπαιδεύσιμος, έμαθε άπειρα κόλπα, εντολές και τρικ. Πολύ φιλικός με όλους, έκανε άπειρες χαρές σε όσους φίλους μας θεωρούσε φίλους του. Στους λίγους άλλους, πήγαινε και τους χαιρετούσε, εισέπραττε ένα χάδι κι αποχωρούσε.

Συνόδευσε την κόρη μου στις σπουδές της στην Ευρώπη. Έμεινε για μεγάλα διαστήματα Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία. Προσαρμόστηκε παντού με μοναδική άνεση κι ευκολία. Όταν ερχόταν σπίτι μας, ήταν σαν να μην είχε λείψει καθόλου, ούτε μία ημέρα. Εκπληκτικός σκύλος.

Υπέστη δύο σοκ στη ζωή του, τα οποία δεν ξεπέρασε ποτέ. Το πρώτο ήταν όταν γερμανικός ποιμενικός ελεύθερος στο πάρκο επιτέθηκε στον Ματ και στην κόρη μου. Δάγκωσε και τους δύο, τον Ματ περισσότερο που τον είχε πάρει η κόρη μου αγκαλιά για να τον γλυτώσει. Έκανε χειρουργείο, σώθηκε, αλλά από τότε και μετά ανέπτυξε φοβία για τα μεγαλύτερα σκυλιά κι επιθετικότητα στα μικρότερα. Αυτή η επιθετικότητα εξαντλούνταν σε γαυγίσματα και γρυλλίσματα, αλλά πριν δεν υπήρχε ούτε η φοβία ούτε η επιθετικότητα.

Το δεύτερο σοκ το υπέστη όταν ήρθε στο σπίτι ο δεύτερος σκύλος μας, ο Γκούναρ, κουτάβι τριών μηνών. Δεν τον δέχτηκε ποτέ. Συνεχώς και καθημερινά του έκανε μπούλινγκ, επιβεβαιώνοντας την ανώτερη θέση του στην αγέλη. Όλες τις άλλες ώρες τον απέφευγε και έκανε σαν να μην υπάρχει άλλος σκύλος στο σπίτι. Ο Γκούναρ, άλλος εξαιρετικός σκύλος, δεν αντέδρασε ποτέ, αυτά τα έβλεπε όλα σαν παιχνίδια κι είχε τον Ματ σαν μπαμπά του. Μέχρι το τέλος. Τον έψαχνε για να παίξουν κι ο μικρός ξεροκέφαλος τον αγνοούσε επιδεικτικά. Ξάπλωνε δίπλα του κι ο Ματ έφευγε και πήγαινε αλλού. Κι αυτό επαναλαμβανόταν συνεχώς.

Ο Ματ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Από πέντε ετών άρχισε διάρροιες και εμετούς. Πήγε σε πολλούς κτηνιάτρους, Ελλάδα κι εξωτερικό. Αυτά τα εντερικά και στομαχικά προβλήματα συνεχίστηκαν με υφέσεις και εντάσεις όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Καμία θεραπεία δεν λειτούργησε και δοκιμάσαμε τα πάντα. Σεπτέμβριο του 2019 άρχισε η τελευταία μεγάλη περίοδος έντασης των συμπτωμάτων. Διάρροια, ακράτεια, εμετοί σε καθημερινή βάση. Κάθε εβδομάδα τον πηγαίναμε για τρεις μέρες στη σειρά στον κτηνίατρο για ορό (για την αφυδάτωση) και ενέσεις.

Αρχές Ιανουαρίου 2020 μετά από μία κρίση στο κτηνιατρείο, ο κτηνίατρος που είναι φανατικά κατά της ευθανασίας, μας σύστησε να τον κοιμίσουμε. Είχε φτάσει 3 κιλά και κάτι από 9. Δεν το συζητήσαμε καν. Στο σπίτι δεν μπορούσε να περπατήσει, να φάει, να πιεί νερό. Δοκιμάσαμε κάθε πιθανή κι απίθανη τροφή. Τίποτε. Κατέρρεε. Έχανε κι άλλο βάρος κι άρχισε επιληπτικές κρίσεις.

Μετά από 10 ημέρες περίπου αποφασίσαμε να τον κοιμίσουμε. Τον πήγα εγώ με το γιό μου, αλλά τελευταία στιγμή δεν άφησα τον γιατρό να του κάνει τις ενέσεις. Δεν μπόρεσα.

Το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2020 έφυγε από κοντά μας. 14 μήνες μετά, το σπίτι είναι άδειο χωρίς αυτόν και τα γαυγίσματά του, τις γκρίνιες και τις απαιτήσεις του. Την αγάπη και την αφοσίωση που μας έδειχνε. Την προσωπικότητά του που ήταν πολύ μεγαλύτερη από το μικρό του μέγεθος. Ο Γκούναρ, που έκλαιγε για μήνες αναζητώντας τον στα δωμάτια, εξακολουθεί μόλις βλέπει γουέστι στο δρόμο να ηλεκτρίζεται και να θέλει να πάει κοντά του.

14 μήνες μετά, μπορούμε (;) να τον αποχαιρετήσουμε …..

Καλό ταξίδι μικρέ αδελφέ, θα ζεις για πάντα στις καρδιές και στη μνήμη μας, αναπόσπαστο μέρος και μέλος της ζωής και της ιστορίας μας.
Γράφετε πολύ όμορφα. Συγκινήθηκα πολύ. Ο Ματ σας πέρασε υπέροχα κοντά σας. Να είστε σίγουροι γι αυτό..
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Μαχητής ο σπόρος!
Καλή του ξεκούραση! Καλό του ταξίδι αν και 14 μήνες μετά, θα είναι ήδη ξεκούραστος και τακτοποιημένος, στο νέο του σπίτι!
Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία. Όπως λέει κι ένας συγγραφέας, οι σκύλοι δεν έφυγαν ποτέ από τον Παράδεισο, όπως οι άνθρωποι.....
 






Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Γειά σου Ματ. Χάρηκα που σε "γνώρισα". Ήσουν πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους σου κ θέλαν να το μοιραστούν. Θα το θυμόμαστε, θα σε θυμόμαστε, κ εμείς που δε σε ξέραμε.
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Γεια σου ρε ΜΑΤ
Δεν σε γνώρισα ποτέ, δεν γνωρίζα τι έφυγες από αυτόν τον κοσμο, δεν γνώριζα καν την ύπαρξή σου. Οπότε είναι ψεμα να γράψω ότι στεναχωρήθηκα που έφυγες.
Θέλω όμως να σου πω ένα Ευχαριστώ που ήσουν η αιτία να γραφτεί στο φόρουμ ο αγκριαν. Ένας άνθρωπος που παρόλο έχω διαφωνήσει πολλές φορές μαζί του (και άλλες τόσες έχω συμφωνήσει) οφείλω να παραδεχτώ πως τον τρόπο που γράφει τον ζηλεύω και θα ήθελα να συμμετέχει πιο συχνά. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερα άτομα στο φόρουμ με την ποιότητα του.
Σε ευχαριστώ ξανα.
Καλά να περνάς εκεί που είσαι και είμαι σίγουρος πως σε τούτο τον κόσμο έζησες ευτυχισμένος.
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Πραγματικά με συγκινείτε.

Όντως @GRDANE κάποια σκυλιά είναι πολύ ιδιαίτερα, και το αποτύπωμά τους ανεξίτηλο.

@Estranged είναι πολύ σημαντικά τα λόγια σου και χαίρομαι βαθιά που "άγνωστοι" γνώρισαν τον Ματ και θα τον θυμούνται.... η υστεροφημία (δλδ το να σε θυμούνται αφού έχεις "φύγει") είναι η πραγματική αθανασία, υποστήριζαν οι ομηρικοί

@manolo το "ευχαριστώ" είναι λίγο για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και τον πλούτο της ψυχής σου.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.791
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf