Κάλλιο αργά παρά ποτέ :)


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
AGRIAN
μα εισαι με τα καλα σου ρε φιλε;;;
Κρατας τετοια θεματαρα θαμενη; Ασε που μας προβληθηκες για σεντονας και το θεμα ειναι ανενεργο κανα χρονο!!! :p

Περισσοτερες πληροφοριες, ιστοριες, οτι εχεις τελος παντων!
Αν διάβασες το θέμα, θα κατάλαβες γιατί σταμάτησα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, να επανέλθω.
Να σου πω την αλήθεια, έχω πολλά να γράψω, τόσο που θέλω να γράψω βιβλίο για τον προηγούμενο σκύλο μου (φωτό στο αβαταρ - το έχω ξεκινήσει, να δω πότε θα το τελειώσω).

Να τα χαίρεσαι και να περνάτε καλά.

Τώρα που ο όμορφος σχεδόν ενηλικιώθηκε και κατασταλαζει ο χαρακτήρας του, ρίξε καμιά πληροφορία παραπάνω.
Οκ φίλε, θα το κάνω. Το πρώτο που μπορώ να σου πω είναι οτι είχε δίκιο ο εκτροφέας του οτι τα σκυλιά από αυτές τις γραμμές ωριμάζουν μετά τα 2 - 2 1/2 χρόνια τους. Αυτό βλέπω καθημερινά, για μια ράτσα που ούτως ή άλλως μένει σχεδόν πάντα χαζοχαρούμενο κουτάβι μέχρι το τέλος. Οπότε καταλαβαίνεις πώς είναι ο μικρός. Το δεύτερο που μπορώ να σου πω είναι οτι μέχρι αυτήν την ηλικία, είναι πολύ διαφορετικός από τον προηγούμενο που είχα. 'Όταν έρθει η ώρα του θα γράψω πολλά και γι' αυτόν.

Σας ευχαριστώ.
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Τα γραφόμενα σου μου θυμίζουν τον δικό μου που αν και 4μιση πλέον, ειδικά όταν πρόκειται για βόλτα ή παιχνίδι είναι κουτάβι ακόμα. Πολλές φορές αναρωτιέμαι δεν θα μεγαλώσει ποτέ;
Αλλά από την άλλη χαίρομαι που παραμένει ακόμα κουτάβι εκεί που πρέπει.
Όταν είναι κουτάβια περιμένουμε πως και πως να μεγαλώσουν. Όταν μεγαλώνουν αναπολούμε την κουταβοπεριοδο (οι άντρες της παρέας καταλαβαίνουν τι λέω. Είναι σαν τον στατο). Απόλαυσε το και να εύχεσαι ναι είναι για πάντα έτσι. Κουταβοχαρακτηρας εκεί που πρέπει και ταυτόχρονα θα έχει την σοβαρότητα ενός ενήλικου σκύλου όπου χρειαζεται. Ότι καλύτερο.
Να περνάτε καλα και όταν θελήσεις εδώ είμαστε να τα συζητάμε.
 










reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
πως μου χε ξεφυγει αυτο? να χαιρεσαι τον πιτμπουλεα...αντε και το γουεστι χατηρικα...:LOL:
καλα χρονια να χετε αγορινα...

εριξα μια ματια μεχρι την τριτη σελιδα περιπου, λογω περιορισμου χρονου...θα επανελθω δημητριος αμα τη ολοκληρωσει,εκτος εαν επιθυμεις να συνεχιστει μονον ως φωτορομαντζο για να γλιτωσουμε τις μπιλιες των ρουλμαν στα πατωματα...συ ξερς...
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Επιτρεπεται να βαλω :love::love: ή του χαλαω την εικονα του badass; :p
Ό,τι αγαπάει η ψυχή σου βάλε ! Πού είδες badass ;

Ωραίοι τύποι και οι δύο:)
Ναι, ο σκύλος κι ο γιός είναι όμορφοι. Εγώ είμαι ο άσχημος της οικογένειας :(

θα επανελθω δημητριος αμα τη ολοκληρωσει,εκτος εαν επιθυμεις να συνεχιστει μονον ως φωτορομαντζο για να γλιτωσουμε τις μπιλιες των ρουλμαν στα πατωματα...συ ξερς...
Προχώρα ακάθεκτος, κι εγώ τρελαίνομαι για νεροτσουλήθρες και συγκρουόμενα !!

(Γράψτε ο,τι θέλετε, δεν θεωρώ τίποτε off topic, ούτε με ενδιαφέρει να "μη χαλάσει" το θέμα. Αντίθετες απόψεις, αντιρρήσεις, συγκρούσεις κλπ είναι όχι μόνο καλοδεχούμενες, αλλά έως και απαιτητέες. Πώς αλλιώς θα γίνουμε καλύτεροι ; Ένα θέμα χαλάει μόνο από μικρότητες και κακεντρέχειες. Αυτές, αν και όσο είναι δυνατόν, ας τις αποφύγουμε.)
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Παραθέτω εδώ μήνυμα του @Yorkaddict (τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την ανάρτηση) από άλλο νήμα, μιας και αφορά το σκύλο μου :

"Και εδώ έρχεται το παράδειγμα του @AGRIAN

Coeficient of inbreeding (COI): 0.488 %
Ancestor loss (AVK): 22.941 %
This COI and AVK is calculated from 8 generations pedigree

O σκύλος του έχει πάρα πολύ μικρό ποσοστό ενδογαμίας (coi) μέχρι την 8η γενιά.
Εχει όμως πάρα πολύ αυξημένο AVK μέχρι την ίδια γενιά.

Σε ένα πεντιγκρί 8 γενεών το σύνολο των προγόνων που "έπρεπε" να υπάρχουν είναι :
2 + 4 + 8 + 16 + 32 + 64 + 128 + 256 = 510 διαφορετικοί σκύλοι
Στην προκειμένη περίπτωση έχει μόλις το 22.941% των σκύλων αυτών, που σημαίνει με απόλυτα νούμερα 117 σκύλους από τους 510.
Εχει "χάσει" δηλαδή 393 σκύλους ή το 77% της γενετικής ποικιλομορφίας που θα μπορούσε να έχει, αν υπήρχαν και οι 510 σκύλοι.

Αν το πάρουμε αντίστροφα, στον σκύλο του έχουν "κληρώσει" γονίδια μέσω 117 σκύλων - έναντι 510.
Έχει μειωθεί η δεξαμενή που τραβάς γονίδια, και με την προϋπόθεση πως αυτοί οι 117 σκύλοι ήταν εξαιρετικά δείγματα της φυλής τους, αυξάνεις τις πιθανότητες να πάρεις αυτό που θες.
Στην ίδια όμως μικρή δεξαμενή υπάρχουν και γονίδια που δεν θες, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες να τα πάρεις και αυτά μαζί. Δεν διαλέγεις...
Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. "

Οι Αμερικανοί λένε “THE TEST OF A DOG IS THE SHOW.. THE TEST OF A FAMILY IS TIME..”. Ο Γκούναρ είναι "αποτέλεσμα" πολύ συγκεκριμένης και σχεδιασμένης εκτροφής για χρόνια, προκειμένου να έχει (φυσικά όχι μόνο αυτός) συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από συγκεκριμένο σκύλο/σκύλους που θεωρούνται (από) τα κορυφαία στη φυλή. Από το σκύλο αναφοράς έχει περίπου 21 % και από λίγα σχετικά άτομα της "οικογένειας" γύρω στο 80 % χωρίς να εμφανίζει inbreeding, πού ήταν ένα ζητούμενο από εμένα.

Τώρα γιατί ήθελα σκύλο τέτοιας εκτροφής και γενεαλογικής αξίας για να τον έχω αποκλειστικά ως πετ, αυτό αφορά τα δικά μου προσωπικά κωλύματα και επιλογές.
 








AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
πολύ όμορφος!!
Παρ' όλο που τα πιτ δεν φημίζονται για την ομορφιά τους, ναι ο Γκουν είναι πολύ ωραίος. Ζεν πρεμιέ λέμε ! Στη βόλτα το κεφαλογυριστρόμετρο γράφει συνεχώς !!

Πέρα από αυτό, είναι τρομερά ισορροπημένος και καλός χαρακτήρας. Έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι καθόλου προκλητικός, ούτε επιθετικός. Το αντίθετο. Πολύ χαλαρός και άνετος. Από τον Ματ ανέχεται τα πάντα (πολύ κ@λόπαιδο αυτό το γουέστι Κούλα), έξω κύριος αν δεν τον προκαλέσει κάποιος (κι εκεί αντιδρά όσο πρέπει). Με τα φιλικά σκυλιά - ανεξαρτήτως φύλου - είναι σαν μαλτεζ. Με τα επιθετικά - πάλι ανεξαρτήτως φύλου - γίνεται πιτ. Με τους ανθρώπους άψογος, με τα παιδάκια αλοιφή. Στο σπίτι μετά τα 2 1/2 χρόνια παραδόξως αντιδρά σαν φύλακας. Ακόμα κι όταν κοιμάται, αν ακουστεί κάποιος ασυνήθιστος θόρυβος πετάγεται, πάει στην πόρτα που ακούστηκε και βγάζει ένα υπόκωφο γρύλισμα που σου παγώνει το αίμα. Αν χρειαστεί, νομίζω θα δαγκώσει και θα δαγκώσει πολύ.

Όπως κι ο προηγούμενος, σε εμένα έξω σωματοφυλακή δεν βγάζει με τπτ. Αν τον βγάλει η γυναίκα ή η κόρη, δεν αφήνει κανέναν να τις πλησιάσει. Στήνεται και κυτάει αυτόν που τις πλησιάζει στα μάτια. Αυτό συνήθως είναι υπεραρκετό. Αν τις πλησιάσει περισσότερο, αγριεύει. Αν είμαι κι εγώ μαζί, πάλι γίνεται μαλτέζ. Πλησιάζουν οι πάντες. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν κάποιος έκανε κάποια απειλητική κίνηση. Υπ' όψιν, χωρίς καθόλου εκπαίδευση φύλαξης.Λίγη βασική υπακοή μόνο. Απλά μένει μέσα μαζί μας 24/7 και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της οικογένειας.

Ένας εκπαιδευτής που πήγαμε και κάναμε μερικά δαγκώματα, μου είπε οτι έχει απίστευτα δυνατό δάγκωμα. Έχωνε το μανίκι μέχρι τις αμυγδαλές και τίναζε σαν να μην υπάρχει αύριο. Επειδή του άρεσε πολύ, το κάναμε μία φορά και σταματήσαμε ! Είναι "ζουμερός" στα 27-28 κιλά και "στεγνό"
τον κόβω στα 23-24. Αν και αγύμναστος, είναι πολύ δυνατός και με άριστο μυικό σύστημα.

Με δύο απλές βόλτες (20' το πρωί και 40' το βράδυ) είναι άψογος. Ούτε την παραμικρή ζημιά (εκτός αν βρει κάλτσες). Ούτε εκτόνωση, ούτε τρέξιμο, ούτε τίποτε. Πού και πώς κρύβει την ενέργεια που έχει, δεν ξέρω. Τον τελευταίο χρόνο, μόνο μία φορά τον άφησα κι έτρεξε σε ελεγχόμενο χώρο με μια θηλυκιά πιτμπουλίτσα και δύο ώρες έτρεχε σαν τον Σπίντυ Γκονζάλες. Ασταμάτητα.

Δεν έχει ζευγαρώσει, αλλά δεν κάνει και καμία σχετική κίνηση σε μαξιλάρια κλπ. Κύριος. Φοβερά ανθρωποκεντρικός, συνέχεια είναι κοντά μας, δίπλα μας. Δεν μας χάνει ποτέ από τα μάτια του - σε αντίθεση με το Ματ που μας θεωρεί κάτι σαν σκλάβους : έρχεται όποτε θέλει κάτι, αλλιώς είναι στον κόσμο του και στο χώρο του. Σε εμάς δεν έχει κάνει ποτέ καμία επιθετική κίνηση, ούτε στην εφηβεία. Δεν αμφισβήτησε ποτέ τη θέση του στην ιεραρχία και δεν είχαμε ούτε ένα γρύλισμα ή αγρίεμα. Ποτέ.
(Η σχέση του με τον Ματ είναι μια άλλη ιστορία. Για δύο ενήλικα αρσενικά, συμβιώνουν πολύ καλά. Ο Ματ δεν τον έχει αποδεχτεί ως φίλο, απλά τον ανέχεται. Τον πρώτο ενάμισυ χρόνο του έκανε μπούλιγκ κι ο Γκουν το έπαιρνε για παιχνίδι. Στον ενάμισυ χρόνο, ο Ματ τον δάγκωσε στο αυτί κι ο Γκουν τον πάτησε με το πόδι στην πλάτη. Έκτοτε ο Ματ τον αγνοεί επιδεικτικά αλλά ο Γκουν τον έχει κάπως σαν μπαμπά και τον ψάχνει για παρέα....).

Αυτά τα ολίγα για τον χαρακτήρα του, μιας και μέχρι τώρα - πλην του φωτορομάντζου που έλεγε και μια ψυχή - δεν είχα πει και πολλά πράγματα γι' αυτόν.Νομίζω οτι άξιζε μια πιο αναλυτική παρουσίαση κι ευχαριστώ για την πάσα ! Κάθε ερώτηση/απορία/παρατήρηση καλοδεχούμενη.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Να τον χαιρεσαι φιλε!
Καποιον μου θυμιζει και εμφανισιακα και στον χαρακτηρα:)
Και ο δικος μου ειχε μεγαλωσει μαζι με τον κοκονο που εχουμε, δεν εμεναν στο ιδιο σπιτι, αλλα ειχαν σχεδον καθημερινη επαφη.
Στα τρια χρονια, χωρις να εχει προηγηθει αλλο περιστατικο, του εκανε πεσιμο μια ωραια μερα επειδη το κοκονι πλησιασε το πιατο με λιγες κροκετες που ειχε αφησει ο δικος μου...
Ευτυχως ημουν στο σπιτι.


Υγ. Αυτο το μουγκρισμα του πιτ ειναι μοναδικο. Αναλογο του σκυλου δλ:cool:
 




sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
γαματος, ειδικα αυτη με τη μπλουζα πολυ αλανι ! γιατι τα πιτ δεν ειναι ομορφα?
εμενα ο δικος μου τραβαει βλεμματα παντως ! :cool::cool:

παντως οσο αναφορα το χαρακτηρα του εμενα ο δικος μου δεν ξερω ειναι καπως με τους ανθρωπους! πρεπει να τον πλησιαζεις χωρις τρελες και χαρες, αν ερθεις κατα πανω του τρεχοντας θα φοβηθει... αν το πλησιαζεις νορμαλ μετα ειναι οκ ! γενικα ομως εχει καποιες φοβιες και εδω που τα λεμε pitbull και φοβιες δεν πανε μαζι ! δεν φοβαται καθολου τα σκυλια και τα ζωα αλλα μπορει να φοβηθει ενα μηχανακι που περασε ξαφνικα απο διπλα του, η εκει που τρωει αν ακουσει το χρατς καποιας σακουλας τιναζετε ολοκληρος...

πως μπορω να τον τονωσω λιγο? λιγο πιο πολυ αυτοπεποιθηση?


****ξεχασα να επισημανω οτι αυτα τα κανει μονο εκτος σπιτιου.. μεσα στο σπιτι αγνωστος χωρις εμενα δεν τον αφηνει να μπει ..σηκωνει τριχα και αν τον ζορισει ο αγνωστος παιζει και να κανει attack
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Όλα καλά τα λες εκτός απ' αυτό. :p
γιατι τα πιτ δεν ειναι ομορφα?
Τα πιο ωραία μάτια είναι αυτά που αγαπάς, που λέει κι ο ποιητής. Για μας είναι κουκλιά, ρώτα όμως και κανένα άλλο......

πως μπορω να τον τονωσω λιγο? λιγο πιο πολυ αυτοπεποιθηση?
Κοινωνικοποίηση. Δηλαδή, σταδιακή έκθεση στο ερέθισμα που τον ενοχλεί. Πχ με τα μηχανάκια που λές, δες τι ακριβώς τον φοβίζει. Είναι ο ήχος ή η εικόνα ; Αν είναι ο ήχος, μαγνητοφώνησε μια μηχανή ή βρες ένα βίντεο στο Youtube και εκεί που είναι χαλαρός στο σπίτι, βάλε να παίξει 5 δευτερόλεπτα σε πολύ χαμηλή ένταση. Όταν το συνηθίσει, αύξησε διάρκεια και ένταση προοδευτικά. Όταν δείχνει να μην ενοχλείται, επιβράβευση. Αν είναι η εικόνα, βγες έξω μαζί του και πες σε ένα φίλο σου με μηχανή να κάνει βόλτες μακριά. Όταν είναι χαλαρός, ο φίλος να μειώνει την απόσταση. Συνήθως, τα συνδυάζει και τα δύο, οπότε ξεκινάς με το πρώτο κι ακολουθεί το δεύτερο. Αυτό θέλει χρόνο, μπορεί και πάνω από μήνα, μην το κάνεις σε μια φορά αλλά σταδιακά. Η μαγική λέξη είναι η εξοικείωση.
 
  • Like
Reactions: vrmode


The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
45
Γιατί παρακαλώ λέτε οτι δεν είναι όμορφα τα πιτ;;;;
Πάρτε μια φωτο του Ρόκι.
7ετων του αδελφού μου πιταρος!
Τραβάει πολλά βλεματα οπου περνάει, μάλλον είναι το αιλαινερ στα ματια...
:)
 

Attachments

  • Like
Reactions: AGRIAN




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf