Κάνει εμετό...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Τι για ποιό λόγο; Να ζευγαρώνω πχ εγω το σκύλο μου και να σε κράζω που εσυ δεν το στειρώνεις; Δεν το βρίσκω νορμάλ..πόσο μάλλον όταν γίνεται με ύφος επίπληξης. Να σου λέω "μα καλά πας καλά δεν έχεις το σκύλο στο δίπλα - είσαι ανεύθυνος" και να χω εγω το δικό μου να με σέρνει; Ε δεν είναι και πολύ..εχμ..νορμάλ..Σα να λέει η χοντρή στην ανορεξική "πάχυνες λίγο όμως..κρίμα"..

Τώρα περι προσωπικών μομφών..ξεφεύγουμε πάλι. Δε μου άρεσε το ύφος των ατόμων που απάντησαν με ύφος διδασκάλου. Αλλά όπως είπα ήταν η αφορμή γιατί και σε άλλα θρεντς έχω δει σχόλια που δε μου αρέσουν. Πολλά τελευταία. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας - ούτε σε "τραγικά" νήματα άλλων ανθρώπων που τους έχει συμβεί κάτι πραγματικά άσχημο θα μπω να κράξω κάποιον που δε σέβεται τον πόνο του άλλου. Απλά λίγο να ρίξουμε τους τόνους και ειδικά απέναντι σε νέα μέλη.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μιλάμε για κάτι σπάνιο, όταν ο σκύλος τρώει συνεχώς και ασταμάτητα, από κάτω, ότι μα ότι βρει.
Επειδή σ αυτό συμφωνώ υπεραπόλυτα, η σωστότερη λύση δεν είναι να έχεις ΠΑΝΤΑ στο νου σου το να μη φάει από κάτω κ όχι η απόλυτη εμπιστοσύνη στο αδιάσπαστο μιας εντολής; Και μετά απολύτως θεμιτά όλα τα άλλα;

Βιβή, κάτι που έχω δει να φοβούνται πολλοί να το κάνουν: ανοίγεις στόμα κατευθείαν πάσει θυσία, όχι φόβος αχ μην κλείσει το στόμα κ με δαγκώσει, αχ πάει τώρα μπήκε στόμα άρα το κατάπιε, όχι αχ δεν ανοίγουν τα σαγόνια (ανοίγουν), χώνεις χέρι λαρύγγι όσο πάει κ προσπαθείς να ψαρέψεις κ απ το λαρύγγι αν προλάβεις.

• Like
Reactions: Lavernne

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Επειδή σ αυτό συμφωνώ υπεραπόλυτα, η σωστότερη λύση δεν είναι να έχεις ΠΑΝΤΑ στο νου σου το να μη φάει από κάτω...
Φυσικά.
Με ποιούς τρόπους όμως, θα το πετύχεις αυτό;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Α ρε νίντζα...μπορεί να μην τρώει το φαγητό της, αλλά ούτε από κάτω καταδέχεται τίποτα.

Βιβή, δεν ξέρω πώς αντιδράς όταν αρπάζει κάτι αλλά... Αν αρπάζει και κάνεις 'ιιι τι έκανες εκεί" κλπ, τότε τρέχει να το καταπιει. Ξέρει ότι έκανε ζαβολια.... Οπότε μην την 'ενθουσιάσεις'' έτσι. Αντίθετα, δες αν μπορείς κάθε φορά που πάει να φάει κάτι από κάτω, να την ξαφνιάζεις με κάποιον ήχο ή παιχνίδι και να της τραβήξεις την προσοχή. Κάθε φορά που στρέφει την προσοχή σε εσένα, να την επιβραβεύεις πλούσια ώστε να θεωρεί προτιμότερο ερέθισμα εσένα από τη βρωμιά

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Φυσικά.
Με εκπαίδευση φυσικά :p οκ σταματάω λολ

Βιβή ένα δυνατό ΟΧΙ επίσης ή κάπως όσο γίνεται, να το συνδυάσει αρνητικά. Εμείς έτσι έχει τύχει μέχρι και κόκκαλο ν αφήσουμε. Βέβαια έτσι και είναι χαρτοπετσέτα την κατάπιαμε με τη μια. Επειδή είναι φοβιτσιάρα όμως, το δυνατό κοφτό ΟΧΙ/ΑΣΤΟ το χει συνδυάσει και 8/10 θα το αφήσει. Αν προλάβεις εννοείται βάζεις χέρι..:confused:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Φυσικά.
Σε κουτάβι σίγουρα δεν θα ξεκινούσα με την εκμάθηση του δίπλα. Αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο κ βασικό να ξέρει αλλά δεν θα γλιτώσει τίποτα κατά τη γνώμη μου στην περίοδο σκούπα. Κ γενικά, αν είναι στο χαρακτήρα του σκύλου, κ το δίπλα φαινομενικά τέλεια να το εκτελεί, για πότε κάνει τσακ κ τσιμπάει από κάτω ένα πεσμένο κομματάκι γύρο, χαμπάρι δεν θα πάρεις αν δεν έχεις το νου σου στο στόμα του σκύλου.

Δεν τα λέω έτσι, τα χω δει, σε γνωστό που έχει εκπαιδευμένο σκυλί κ νομίζει ότι έχει πιάσει τον παππά από ξέρεις που, μια χαρά εκτελεί τις εντολές η σκύλα κ μια χαρά περπατάει στο δίπλα, αλλά επειδή είναι υπερλαίμαργη κ πανέξυπνη, περιμένει το νανοσεκόντ που δεν θα την κοιτάξει για να μαζέψει ένα ποπ κορν ας πούμε από κάτω.

Αν έχεις τέτοιο σκυλί, οφείλεις να το κοιτάς στο στόμα κάθε ώρα κ στιγμή. Καμιά εκπαίδευση δε σε σώζει κατά τη γνώμη μου. Μόνο η επαγρύπνηση.

Κ δεν τα λέω για να δικαιολογήσω δικιά μου αποτυχία ας πούμε γιατί δεν το έχω αυτό το πρόβλημα πλέον μετά την κουταβοπερίοδο που πραγματικά το σκυλί ήταν μια κινητή ηλεκτρική σκούπα (φτου φτου ΦΤΟΥ κ δεν ήθελα να το πω γιατί η γκαντεμιά αν ανοίξεις το στόμα σου εδώ μέσα πάει σύννεφο). Και πάλι, για αυτή την κακιά στιγμή, πάλι στο στόμα τον κοιτάω, κ αυτόν ΚΑΙ τα σκυλιά που κατά καιρούς βολτάρουμε/παίζουμε μαζί. Πόσα άσχετά μου σκυλιά έχω δει να αρπάζουν κάτι από κάτω κ ο ιδιοκτήτης δίπλα να μην έχει πάρει χαμπάρι... Άσε που αυτό που είπα πριν, το χέρι λαρύγγι, το χω κάνει κανα δυο φορές σε σκυλιά άλλων γιατί αυτοί νομίζανε ότι δεν άνοιγε το σαγόνι όταν προσπάθησαν... Πότε θα φάω καμιά δαγκωνιά ούτε εγώ δεν θα καταλάβω.

My point is εκπαίδευση ναι, αλλά ΠΟΤΕ μην εφησυχάζεις. Ειδικά σε κάτι που αποτελεί primitive ένστικτο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δεν νομίζω, ότι λέμε κάτι διαφορετικό (y)

[του Μαρκούλη τα σαγόνια, δεν ανοίγουν για κανέναν λόγο ;)]

• Like
Reactions: Estranged

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
ειναι τοσες πολες οι απαιτησεις οταν μπενουμε σε ενα φορουμ με σκυλια που πολες δορες ξεχναμε οτι εχουμε απλα (οικιακα) σκυλια που δεν μας ενδιαφερει καν αν κανουν μονο το 1/10 απο καποια αλλα σκλια σουπερ εκπαιδευμενα...ειναι απλα ο σκυλος μας..

βεβαια απο την αλλη και σουπερ εκπαιδευμενα σκλια παντα εχουν την πιθανοτητα να κανουν λαθος..

οποτε καλα ειναι να ξεχωριζουμε το ιδανικο,το μετριο και το καλο σε εναν απλο (οικιακο) σκυλο..

https://www.facebook.com/highintrialk9/videos/1702339136661154/

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Βιβη εγω με τα λιγοστα που ξερω, θα σου προτινα η βολτα σας να γινεται μετα απο 5λεπτα απο την ωρα που θα χει φαει το κουταβι, ωστε να υπαρχει μια αισθηση πληροτητας και ετσι ισως ναμην τρωει απο κατω. Αν το παραπανω αποτυχει, μπορεις να δοκιμασεις να βγαινετε βολτα με φιμωτρο, αλλα οχι αρχης εξαρχης...αλλα θα το χεις μαζι σου και μολις παει να φαει κατι απο κατω...θα της το φορας. Εν θετω χρονο θα καταλαβει οτι καθε φορα που παει να φαει κατι απο κατω θα μπαινει φιμωτρο, το οποιο φιμωτρο ειναι δυσαρεστο, αρα προκειμενου να το αποφυγει, δεν θα τρωει απο κατω.Επισης σιγα σιγα πρεπει να μαθεις στο κουταβι σου το αποτρεπτικο ΜΗ/ΟΧΙ, ξεκινωντας απο μες στο σπιτι και κατοπιν εξω στη βολτα. Καλη τυχη ευχομαι!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
χμ το φίμωτρο όμως αν το συνδέσει με κατι αρνητικό, μήπως έχει ζήτημα αργότερα αν πχ το χρειαστουν σε κανέναν κτηνιατρο?

Επίσης, τι παίζει με συστροφές? μην επηρεασει βγαίνονας βόλτα φαγωμένο.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Βολτα θα παει ρε παιδια, δεν θα παει να κανει "κατοσταρι σε 8 δευτερολετα" με το κουταβι. Χαλαρο, περπατημα μετα το φαι. Αν ειναι αλλωστε 3-4 μηνων θα κανει 4 γευματα των 100-120 γραμμαριων....οποτε θεωρω το θεμα συστροφης λιγο ακραιο.
@st3li0s στα ενηλικα σκυλια ναι, πρωτα κινεισαι,βολταρεις και μετα τρως. Στα κουταβια επειδη δεν εχουν ελεγχο στην κυστη τους για ουρηση ουτε στου σφυγκτηρες του πρωκτου για αφοδευση μπορεις να εχεις πιο "ανορθοδοξο" προγραμμα βολτας. Οπως και να χει ισως η αισθηση πληροτητας να μην πιασει, αν το κουταβι ειναι λαιμαργο η αν αρχισει να παγιωνει την συμπεριφορα αυτη...οποτε το φιμωτρο ειναι πιο safe λυση.

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
34
Βιβη εγω με τα λιγοστα που ξερω, θα σου προτινα η βολτα σας να γινεται μετα απο 5λεπτα απο την ωρα που θα χει φαει το κουταβι, ωστε να υπαρχει μια αισθηση πληροτητας και ετσι ισως ναμην τρωει απο κατω. Αν το παραπανω αποτυχει, μπορεις να δοκιμασεις να βγαινετε βολτα με φιμωτρο, αλλα οχι αρχης εξαρχης...αλλα θα το χεις μαζι σου και μολις παει να φαει κατι απο κατω...θα της το φορας. Εν θετω χρονο θα καταλαβει οτι καθε φορα που παει να φαει κατι απο κατω θα μπαινει φιμωτρο, το οποιο φιμωτρο ειναι δυσαρεστο, αρα προκειμενου να το αποφυγει, δεν θα τρωει απο κατω.Επισης σιγα σιγα πρεπει να μαθεις στο κουταβι σου το αποτρεπτικο ΜΗ/ΟΧΙ, ξεκινωντας απο μες στο σπιτι και κατοπιν εξω στη βολτα. Καλη τυχη ευχομαι!
Η βολτα μας ειναι 5λεπτα μετα το φαγητο.τωρα με το φιμωτρο δε ξερω γτ ειναι 4μηνων κ ειναι μικροσωμη δε ξερω αν γινεται. Παντως μερα με την μερα παει καλυτερα τρωει λιγοτερα κ σημερα ειδικα δεν εφαγε τπτ. μαλλον αρχισε επιτελους να με ακουει γτ εννοειται της φωναζω καθε φορα!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ναι κ εγώ το κανα αυτό, τον έβγαζα μετά το φαί, την περίοδο της σκούπας, αλλά μετά έμαθα για τις συστροφές κ το κοψα μαχαίρι.
Κ επίσης το αρνητικό μάλλον ήταν το χέρι που του χωνα στο λαιμό αντί φιμώτρου. Θεωρητικά άρα έπιασε η μέθοδος του Γιάννη. Αλλά εμένα μετά το γύρισε κ στο ανάφαγο, οπότε μάλλον δεν το χε από χαρακτήρα, οπότε επειδή είναι κ ανορθόδοξη η μέθοδος... Δεν ξέρω τώρα αν θα βγαζα σκυλί φαγωμένο... Κ εκτός από τη συστροφή, πάντα μπορεί να κάνει εμετό αν κατσικιάσει με κανα σκυλι π.χ. και δεν έχει χωνέψει. (?)

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Και είχα αρχίσει να ντρέπομαι που τόσα χρόνια με σκυλιά, δε κατάφερα να μάθω σε κανένα να περπατάει στο δίπλα! Αφού υπάρχουν και αλλοι που τραβολογιουνται στις βόλτες, χαλάρωσα λίγο!! :ROFLMAO:(y)

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
ειναι τοσες πολες οι απαιτησεις οταν μπενουμε σε ενα φορουμ με σκυλια που πολες δορες ξεχναμε οτι εχουμε απλα (οικιακα) σκυλια που δεν μας ενδιαφερει καν αν κανουν μονο το 1/10 απο καποια αλλα σκλια σουπερ εκπαιδευμενα...ειναι απλα ο σκυλος μας..

βεβαια απο την αλλη και σουπερ εκπαιδευμενα σκλια παντα εχουν την πιθανοτητα να κανουν λαθος..

οποτε καλα ειναι να ξεχωριζουμε το ιδανικο,το μετριο και το καλο σε εναν απλο (οικιακο) σκυλο..
Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ συμφωνώ με αυτό το ποστ. Κάποιες φορές διαβάζω κάποια ποστ και βλέπω από κάτω απαντήσεις τύπου "Το σκυλί ΠΡΕΠΕΙ να κάνει αυτό, ΠΡΕΠΕΙ να κάνει το άλλο ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτσι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι και γιουβέτσι" αλλιώς δεν είσαι καλός και υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου. Δεν αναφέρομαι σε απλά κομμάτια που μας ενώνουν ως σκυλόιδιοκτήτες πχ. περί στείρωσης ή να μην παρατάμε τα σκυλιά στα μπαλκόνια και στις αυλές. Αναφέρομαι πχ. σε σχόλια ότι ο σκύλος στην βόλτα δεν τραβάει ΠΟΤΕ ούτε για δευτερόλεπτα, ΠΑΝΤΑ ακούει στο ΕΛΑ ή ότι αν έχει κάποιο δευτερεύων θέμα συμπεριφοράς πρέπει να ασχοληθείς 1293813908 ώρες ώστε να το λύσεις.
Στο παρασύνθημα λοιπόν, για να γίνω κατανοητή, εγώ είμαι μια μέση ιδιοκτήτρια σκύλου συντροφιάς, ο Δίας είναι πρώην αδέσποτο και είχε θέματα συμπεριφοράς. Αναφέρω 2, το 1 είναι οι γάτες, αυτό επειδή δεν γινόταν να με τραβολογάει όποτε πηγαίναμε βόλτα, ασχολήθηκα μέχρι που να μην με τραβάει και να μπορεί να υπακούει στο κάτσε. Δεν του έχω σε καμία περίπτωση εμπιστοσύνη να τον αφήσω να κάνει παρέα με μια γάτα, αλλά προσωπικά χέστηκα, δεν συμπαθώ τις γάτες, δεν σκοπεύω να πάρω. Δεύτερον είναι ότι κάνει σαν να είναι δαιμονισμένος όταν βλέπει χαρταετούς, οκ ασχολήθηκα 1-2-3 δεν το ξεπέρασε, δεν μου ήταν εύκολο να πηγαίνω να αμολάω αετό για να εκπαιδεύω τον Δία, γνωρίζω ότι την καθαρά Δευτέρα ο σκύλος πρέπει να είναι υπό επίβλεψη αλλιώς κάνει πανικό, μπορώ να ζήσω με αυτό, είναι 1 μέρα τον χρόνο.

Εξαρτάται ο καθένας τι ζητάει από τον σκύλο του και τι του δημιουργεί πρόβλημα στην συμβίωση του. Πολλοί αγνοείτε ακόμα και την ύπαρξη των αγαλμάτων "λιονταράκια", και το πως ο σκύλος σας συμπεριφέρεται γύρω από αυτά, εγώ με τον Δία είχα θέμα γιατί τα σκατολιονταράκια υπάρχουν παντού εδώ που μένω διότι αποτελούν πλέον σαν αρχιτεκτονικό στάτους, και ο Δίας ήθελε να τα κατουρήσει ΟΛΑ μέχρι που μουλάρωνε αν του ξέφευγε κάποιο να μυρίσει και κατουρίσει. Οπότε αφιερώσαμε 2οι4732 ώρες να κόβουμε βόλτες γύρω γύρω από 1 λιονταράκι που πήγα εξεπιτούτου και αγόρασα και το έβαλα στην μέση του κήπου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Εξαρτάται ο καθένας τι ζητάει από τον σκύλο του και τι του δημιουργεί πρόβλημα στην συμβίωση του
Αυτό (y)
Το οποίο θεωρώ ότι δίνει και την απάντηση, στην "ένσταση" που τελικά νομίζω, ότι...ΔΕΝ έχεις, για τα όσα γράφονται. Γιατί αν εμένα πχ, με τραβάει ο σκύλος μου στην βόλτα, μπορεί να μην το θεωρώ πρόβλημα, ενώ εσύ ναι. Το σωστό είναι, να μην τραβάει. Αυτό λοιπόν και θα σε συμβουλεύσω, πόσο μάλλον, όταν ζητάς βοήθεια επί αυτού. Το ότι δεν το κάνω εγώ με τον σκύλο μου, δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω, ποιό είναι το σωστό και πως μπορείς να δουλέψεις, για να το πετύχεις ;)

Αν πάλι, ο σκύλος μου έχει μια κακιά συνήθεια, εξαιτίας της οποίας, απειλείται η ζωή του, ΠΡΕΠΕΙ να κόψω τον λαιμό μου, να βρω πως αυτό, θα το φτιάξω. Σε όποιον βαθμό το καταφέρω.

Που τελικά, είναι το μεμπτό σε όλο αυτό; :rolleyes:

* Αγνοώ τα "λιονταράκια", αλλά ο δικός μου σκύλος, μανουριάζει με κάτι πλαστικές αγελάδες σε φυσικό μέγεθος, που έχει ένα κρεοπωλείο στην αυλή του. Sorry κιόλας, αλλά...σκασίλα μου. Σιγά, μην χαλάσω φαιά ουσία και χρόνο, ή να αγοράσω καμμιά τέτοια, προκειμένου να του φτιάξω ΚΑΙ αυτό. Ας μανουριάζει για κάτι δευτερόλεπτα. Και τι έγινε; Να γελάει και ο κόσμος :LOL:

Το θέμα είναι, πόσο τον καθέναν, τον ενοχλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά του σκύλου του και πόσο αποφασισμένος είναι, να την διορθώσει.