magi το σκυλο δεν τον παιρνω για συναγερμο

! ασε που κοστιζει πολυ περισσοτερο!!
Εχω αρχισει ψυχοθεραπεια, καθως ο γνωστος μας ψυχολογος εκρινε οτι ειναι απαραιτητο. Ειπε να μη παρω ενα ιδιας ρατσας και καλυτερα θα ειναι γενικως να παρω καποιο που δε θα μοιαζει πολυ σε εμφανιση.(μεγεθος κλπ)
Και επειδη μ' αρεσουν τα μεγαλα σκυλια ειπα να προτιμησω κατι αναλογο.
Πιστευω-και το εχω δει και σε σκυλια φιλων τυπου γιορκι κλπ- οτι το καθε σκυλι εχει μια εμφυτη ταση προστασιας του αφεντικου του. Απλα αλλα την εχουν περισσοτερο κι αλλα λιγοτερο... Ο γιατρος ειπε οτι επειδη ειμαι και ανασφαλης θα με βοηθουσε ενα σκυλι τυπου φυλακας. (Βεβαια αυτος δε ξερει περι εκπαιδευσεων κλπ) Δε νομιζω οτι αν καποιος παει να με πειραξει, το σκυλι(μποξερ οχι λαμπ) θα κατσει να κοιταει... Εδω ο Ρεξ που ηταν και μια σταλια και πηγε μια φορα να κατασπαραξει(!) εναν φιλο μου που στα ψεματα αρχισε να με βαραει...
Νομιζω οτι αφου θα το παρω απο εναν εμπειρο και σωστο εκτροφεα, θα ειναι προθυμος να μου δωσει συμβουλες αλλα και αν απανταει σε πιθανες μελλοντικες ερωτησεις...
Να πω επισης οτι το σκυλι θα ειναι θηλυκο ωστε να εχει εναν πιο ευκολο χαρακτηρα. Επισης η ρατσα που θα διαλεξω θελω να τα πηγαινει καλα εκ φυσεως και με τα αλλα ζωα καθως οι γονεις μου μεσα σε αυτες τις μερες θα παρουν καποιο μικροσωμο αρσενικο.
Εγω αυτο που εχω υπ' οψην μου να κανω, ειναι να μεγαλωσω το κουταβι με πολλη αγαπη και φροντιδα. Να μην του καλλιεργω την επιθετικοτητα και να επιβραυευω την καλη συμπεριφορα. Να ασχολουμαι πολυ μαζι του, να του μαθω να μη τραβαει στη βολτα(ελπιζω!), να του μαθω το "μεινε", να γινει φιλος με αλλα σκυλια και των 2 φυλων, να δεχεται τους επισκεπτες.... Με λιγα λογια να εχω εναν ηρεμο γιγαντα που θα καταλαβει ποτε πρεπει να δειξει το αλλο του προσωπο....(εκτος του λαμπ βεβαια)
Αυτο βασικα. Συγγνωμη αν σας κουρασα