Κάτι να με ''φυλάει''

stellalol1

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2008
73
0
Να εξηγησω οτι παιζουν 2 σεναρια. Το ενα ειναι ο σκυλος φυλακας οπου οι υποψηφιοτητες ειναι Γερμανικος κ Μποξερ.(μετα απο συμβουλη του Denis, δικης σας, αλλα και προσωπικης σκεψης..
Το αλλο ειναι αν καταληξω οτι δε με νοιαζει τοσο η φυλαξη, οποτε υποψηφια ειναι και τα λαμπ-γκολντεν.

Θα σας ημουν υποχρεη αν με βοηθουσατε σε 2 συγκριτικα τεστ.
1) Μποξερ vs Γερμανικος
2)Γκολντεν-Λαμπ

Εχω διαβασει αρκετα αρθρα και για τις 4 φυλες αλλα δε μπορω να καταληξω με τιποτα...

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Στέλλα, πάντως το lab και το golden σε πουλάει για ένα μπισκότο :wink: .
Ένα θηλυκό boxer (που τα θηλυκά είναι πιο συνεργάσιμα) μπορεί να είναι καλή επιλογή, και βρίσκεις και εκτροφεία στην Ελλάδα.
Επειδή δεν βιάζεσαι (και καλά κάνεις), πέρνα από πρώτη εύκαιρη έκθεση για να τα δεις από κοντά και να μιλήσεις με τους ιδιοκτήτες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ένα θηλυκό boxer (που τα θηλυκά είναι πιο συνεργάσιμα) μπορεί να είναι καλή επιλογή, και βρίσκεις και εκτροφεία στην Ελλάδα.
Η χρυσή τομή, κατά τη γνώμη μου ...

Μπόξερ καλύτερα από Γ/Ποιμενικό,
και lab καλύτερα από golden ...

αν χρειάζεσαι και ανάλυση, επιφυλάσσομαι για το βράδυ ...

stellalol1

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2008
73
0
απ' οτι εχω καταλαβει ειστε αρκετα εμπειροι οποτε η γνωμη σας μετραει πολυ για μενα.

Θα με ενδιεφερε, αν μπορεις, να μου πεις λιγο που στηριζεις τις επιλογες σου.(λαμπ κ μποξερ).

Δε βιαζομαι να παρω εδω και τωρα σκυλο, και πιστευω οτι πρεπει να ψαξω και να σκεφτω αρκετα πριν τελικα αποκτησω καινουργιο φιλο...

Πφφφφφφ. Οσο διαβαζω τοσο μπερδευομαι.... :? :? Εχω μιλησει με ιδιοκτητες και των 4 φυλων... Πανω κατω ο καθενας επαινουσε το "σπιτι" του αλλα και τα μειονεκτηματα που μου λεγαν ειναι αυτα που ηδη ξερω....
Διαβαζα τωρα και το interpet.gr.........

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aγαπητή φίλη, θα σου πώ την γνώμη μου, αλλά να ακούσεις και την γνώμη του φίλου ΜΑΚΗ, είναι μεγαλύτερος από εμένα, και πιο έμπειρος ...
8) :D

Το Γερμ. ποιμενικό είναι πιο θορυβώδες σκυλί, και χρειάζεται επίσης πολύ επαφή και εκπαίδευση, αλλιώς μπορεί να βγάλει κάποια προβλήματα μοναξιάς, λίγο πιο εύκολα από μολοσσοείδή φυλή ... επίσης κάνει καλή φύλαξη, πράγμα που ίσως να έχω καταλάβει λάθος, αλλά δεν το θές ...

lab αντί για golden, για την τρίχα, αλλά και τον πιο ξύπνιο χαρακτήρα ... επίσης επειδή εμένα μου αρέσει πιο πολύ ... επίσης και αν διαλέξεις μαύρο - καφέ, είναι και κάπως αποτρεπτικό για όποιον ανίδεο θέλει να σε πειράξει ...

stellalol1

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2008
73
0
ναι denis καλα τα λες. Δε με ενδιαφερει η φυλαξη τοσο...(με νοιαζει-ισως- το σκυλι να μπορει να με υπερασπιστει)

Απλα τωρα μενει να ξεκαθαρισω αν ενδιαφερομαι για σωματοφυλακη ή οχι... :?

Μεταξυ γκολντεν και λαμπ, ψηφιζω τελικα λαμπ :wink: Αλλα θα μ' αρεσε ενα ξανθο...

Το μποξερ βγαζει λιγοτερη ή περισσοτερη τριχα απο τον γερμανικο??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οταν επιλεγεις μια ρατσα οπως τις αλλες που προαναφερες οπως ροτ..στα βασικα εξοδα ειναι και η εκπεδευση..
οποτε αν δεν εχεις σκοπο για εκπεδευση αρα τον φυλακα τον ξεχναμε..τοτε πας στις αλλες ρατσες που αναφερες..
επισης επειδη δεν καταλαβα τι ειδους προστασια θελεις?δηλ για παραδειγμα αν μπει ενας κλεφτης στο σπιτι θελεις να τον ακινητοποιησει η να προιδοποιησει με ηχο..?ειναι βασικο γιατι σε προστασια στο σπιτι σαν συναγερμος υπαρχουν και πολλα μικροσωμα με αρχηγο τα μαλτεζ τα οποια παρεχουν φοβερη προστασια απο αποψης προειδοποιησης και χωρις εκπεδευση...

τωρα οσον αφορα Γκολντεν-Λαμπ θα σου απαντησω απο προσωπικης αποψεως μιας και εχω σκεφτει και εγω να παρω μεταξυ αυτων των δυο..
εμενα λοιπον μου αρεσουν απιστευτα τα golden ειμαι και της τριχας..:wink: και επισης θεωρω οτι τα golden ειναι πολυ καλυτερα σε χαρακτηρα απο τα λαμπ..
αλλα εμενα μου αρεσουν τα σκυλια αλοιφες..

:wink: :p

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
είναι και κάπως αποτρεπτικό για όποιον ανίδεο θέλει να σε πειράξει ...
:D :D σωστοςςςςςςςς

συγνωμη τι ρατσα ειναι ο σκυλος σας? μαντροσκυλο.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ένας σκύλος που προσδιορίζεται για σωματοφυλακή, για να εκτελέσει τα καθήκοντα του, πρέπει να περάσει από ειδική εκπαίδευση.
Το ίδιο ισχύ αν κάποιος άνθρωπος παίρνει έναν σωματοφύλακα – δεν παίρνει έναν τυχαίο, που του αρέσει στην φάτσα, παίρνει έναν που ξέρει τι να κάνει στην απειλητική στιγμή.
Η βασική εκπαίδευση δεν αρκεί για να γίνει ένας σκύλος φύλακας ή ακόμα σωματοφύλακας.
Στέλλα, εσύ να ξεκαθαρίζεις μέσα σου αν θέλεις σκυλί για παρέα και παρηγοριά, ή για την προστασία σου. Γιατί για την προστασία μας υπάρχουν συναγερμοί και security και κάνουν ωραία δουλειά :) .

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ΜΑΚΗΣ said:
μην πάρεις ροττ ή μάλι εαν δεν ΄πεχεις σκοπό να δουλέψεις σε εκπαιδευτή μαζί τους.

το ντόπερμαν έχει ΠΟΛΥ υωηλη ενέργεια και δεν σου ταιριάζει.

το μποξερ είναι καλύτερο από χαρακτήρα αλλά όχι φύλακας.

τελικά τι έμεινε.

ο τα κάνω όλα κια συμφέρω Γερμανικός ποιμενικός.

από μορφολογικές γράμμες φυσικά.

θα σου ταιριάξει καλύτερα από όλα
και ο γερμανικος ποιμενικος δεν εχει ενεργεια?
μεγαλη ενεργεια και εχει αναγκη απο εντατικη ασκηση για να εκτονωνεται...
κι εγω αυτη τη ρατσα θα προτεινα,αλλα θηλυκο ωστε να μειωθει λιγο η κυριαρχικοτητα και -ας πουμε- και η ενεργεια...
τωρα το θεμα της φυλαξης ειναι μεγαλη ιστορια,δεν πιστευω οτι εχει καμια σχεση με την εκπαιδευση ,αλλα με τον χαρακτηρα του ιδιοκτητη ο οποιος εαν ειναι σταθερος και εχει δειξει στον σκυλο τι ζηταει απο την αρχη (και φυσικα με καποιες συγκεκριμενες ενεργειες οταν ο σκυλος ειναι κουταβι) και εαν ο σκυλος ειναι απο σωστο εκτροφεα και αν και αν :lol: τοτε στην αναλογη στιγμη θα ξερει καλα τι να κανει,αλλα θα το ξαναπω,τον πρωτο ρολο της επιτυχιας σε ολα αυτα την εχει ο ιδιοκτητης.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
stellalol1 said:
sir-elric said:
ενα θηλυκο κανε κορσο ?
ενα αμσταφ ?

αποριπτονται λογο ?

αν και εγω πιστευω οτι ο σκυλος που τις ταιριαζει ειναι ενα αμερικανικο μπουλντοκ :twisted:
:oops:.... εγινε κατι?
ειπα να κανω την διαφορα :!: :!: ! πιξαμε στην γερμανια και στο βελγιο!

:idea: :idea:

stellalol1

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2008
73
0
magi το σκυλο δεν τον παιρνω για συναγερμο :) ! ασε που κοστιζει πολυ περισσοτερο!!

Εχω αρχισει ψυχοθεραπεια, καθως ο γνωστος μας ψυχολογος εκρινε οτι ειναι απαραιτητο. Ειπε να μη παρω ενα ιδιας ρατσας και καλυτερα θα ειναι γενικως να παρω καποιο που δε θα μοιαζει πολυ σε εμφανιση.(μεγεθος κλπ)

Και επειδη μ' αρεσουν τα μεγαλα σκυλια ειπα να προτιμησω κατι αναλογο.
Πιστευω-και το εχω δει και σε σκυλια φιλων τυπου γιορκι κλπ- οτι το καθε σκυλι εχει μια εμφυτη ταση προστασιας του αφεντικου του. Απλα αλλα την εχουν περισσοτερο κι αλλα λιγοτερο... Ο γιατρος ειπε οτι επειδη ειμαι και ανασφαλης θα με βοηθουσε ενα σκυλι τυπου φυλακας. (Βεβαια αυτος δε ξερει περι εκπαιδευσεων κλπ) Δε νομιζω οτι αν καποιος παει να με πειραξει, το σκυλι(μποξερ οχι λαμπ) θα κατσει να κοιταει... Εδω ο Ρεξ που ηταν και μια σταλια και πηγε μια φορα να κατασπαραξει(!) εναν φιλο μου που στα ψεματα αρχισε να με βαραει...

Νομιζω οτι αφου θα το παρω απο εναν εμπειρο και σωστο εκτροφεα, θα ειναι προθυμος να μου δωσει συμβουλες αλλα και αν απανταει σε πιθανες μελλοντικες ερωτησεις...

Να πω επισης οτι το σκυλι θα ειναι θηλυκο ωστε να εχει εναν πιο ευκολο χαρακτηρα. Επισης η ρατσα που θα διαλεξω θελω να τα πηγαινει καλα εκ φυσεως και με τα αλλα ζωα καθως οι γονεις μου μεσα σε αυτες τις μερες θα παρουν καποιο μικροσωμο αρσενικο.

Εγω αυτο που εχω υπ' οψην μου να κανω, ειναι να μεγαλωσω το κουταβι με πολλη αγαπη και φροντιδα. Να μην του καλλιεργω την επιθετικοτητα και να επιβραυευω την καλη συμπεριφορα. Να ασχολουμαι πολυ μαζι του, να του μαθω να μη τραβαει στη βολτα(ελπιζω!), να του μαθω το "μεινε", να γινει φιλος με αλλα σκυλια και των 2 φυλων, να δεχεται τους επισκεπτες.... Με λιγα λογια να εχω εναν ηρεμο γιγαντα που θα καταλαβει ποτε πρεπει να δειξει το αλλο του προσωπο....(εκτος του λαμπ βεβαια)

Αυτο βασικα. Συγγνωμη αν σας κουρασα

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
kos said:
stellalol1 said:
magi το σκυλο δεν τον παιρνω για συναγερμο :) ! ασε που κοστιζει πολυ περισσοτερο!!

Εχω αρχισει ψυχοθεραπεια, καθως ο γνωστος μας ψυχολογος εκρινε οτι ειναι απαραιτητο. Ειπε να μη παρω ενα ιδιας ρατσας και καλυτερα θα ειναι γενικως να παρω καποιο που δε θα μοιαζει πολυ σε εμφανιση.(μεγεθος κλπ)

Και επειδη μ' αρεσουν τα μεγαλα σκυλια ειπα να προτιμησω κατι αναλογο.
Πιστευω-και το εχω δει και σε σκυλια φιλων τυπου γιορκι κλπ- οτι το καθε σκυλι εχει μια εμφυτη ταση προστασιας του αφεντικου του. Απλα αλλα την εχουν περισσοτερο κι αλλα λιγοτερο... Ο γιατρος ειπε οτι επειδη ειμαι και ανασφαλης θα με βοηθουσε ενα σκυλι τυπου φυλακας. (Βεβαια αυτος δε ξερει περι εκπαιδευσεων κλπ) Δε νομιζω οτι αν καποιος παει να με πειραξει, το σκυλι(μποξερ οχι λαμπ) θα κατσει να κοιταει... Εδω ο Ρεξ που ηταν και μια σταλια και πηγε μια φορα να κατασπαραξει(!) εναν φιλο μου που στα ψεματα αρχισε να με βαραει...

Νομιζω οτι αφου θα το παρω απο εναν εμπειρο και σωστο εκτροφεα, θα ειναι προθυμος να μου δωσει συμβουλες αλλα και αν απανταει σε πιθανες μελλοντικες ερωτησεις...

Να πω επισης οτι το σκυλι θα ειναι θηλυκο ωστε να εχει εναν πιο ευκολο χαρακτηρα. Επισης η ρατσα που θα διαλεξω θελω να τα πηγαινει καλα εκ φυσεως και με τα αλλα ζωα καθως οι γονεις μου μεσα σε αυτες τις μερες θα παρουν καποιο μικροσωμο αρσενικο.

Εγω αυτο που εχω υπ' οψην μου να κανω, ειναι να μεγαλωσω το κουταβι με πολλη αγαπη και φροντιδα. Να μην του καλλιεργω την επιθετικοτητα και να επιβραυευω την καλη συμπεριφορα. Να ασχολουμαι πολυ μαζι του, να του μαθω να μη τραβαει στη βολτα(ελπιζω!), να του μαθω το "μεινε", να γινει φιλος με αλλα σκυλια και των 2 φυλων, να δεχεται τους επισκεπτες.... Με λιγα λογια να εχω εναν ηρεμο γιγαντα που θα καταλαβει ποτε πρεπει να δειξει το αλλο του προσωπο....(εκτος του λαμπ βεβαια)

Αυτο βασικα. Συγγνωμη αν σας κουρασα
Γιατι οχι ενα αγγλικο μπουλντογκ. Καλο για μεσα στο σπιτι, φοβερο με παιδια φυλακασ και οχι μεγαλη ενεργητικοτητα

dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
παρε ενα ντογκ του bordreaux :D :D :D μεγαλοσωμος ...προστατης...δε γαυγιζει πολυ μεσης ενεργειας τα θυληκα τα πανε καλα με τα αλλα σκυλια και τα αρσενικα με κοινωνικοποιηση .κατα τα αλλα αγορασε και ενα ψυγειο μαζι σου οταν ειναι η ωρα να φαει να το ανοιγεις και να μπαινει μεσα... :p :p
περα απο τη πλακα ειναι μια φυλη με στοιχεια που ζητας αν και εχω διαβασει οτι κανουν για διαμερισμα δε ξερω ποσο εφικτο ειναι για το μεγεθος τους...σιγουρα ειναι πολυ υπακουα αλλα νομιζω οτι ο ιδιοκτητης τους πρεπει να εχει εμπειρια.μη με βαρατε οι υπολοιποι ...αν δε πενεσεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει :D

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τα μπόξερ είναι φύλακες Όμως όλες οι φυλές επηρεάζονται απο τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη. Αν ο ιδιοκτήτης είναι ανασφαλής, ο σκύλος πιθανό να ανταποκρίνεται είτε με ανασφάλεια και ο ίδιος, είτε υπερπροστατευτικά. Η εκπαίδευση, έστω και βασική, ή καλύτερα προχωρημένη, ακόμα και αν δεν είναι για φύλαξη θα βοηθήσει και το μελλοντικό ιδιοκτήτη και το σκύλο, ανεξαρτήτως φυλής.

Καλό είναι τα ένστικτα του σκύλου να καλλιεργούνται προς όφελος μας και όχι να μένουν ανεξέλεγκτα.

Boxer Breed Standard

General Appearance
The ideal Boxer is a medium-sized, square-built dog of good substance with short back, strong limbs, and short, tight-fitting coat. His well-developed muscles are clean, hard, and appear smooth under taut skin. His movements denote energy. The gait is firm yet elastic, the stride free and ground-covering, the carriage proud. Developed to serve as guard, working, and companion dog, he combines strength and agility with elegance and style. His expression is alert and his temperament steadfast and tractable.

Character and Temperament
These are of paramount importance in the Boxer. Instinctively a hearing guard dog, his bearing is alert, dignified, and self-assured. In the show ring his behavior should exhibit constrained animation. With family and friends, his temperament is fundamentally playful, yet patient and stoical with children. Deliberate and wary with strangers, he will exhibit curiosity, but, most importantly, fearless courage if threatened. However, he responds promptly to friendly overtures honestly rendered. His intelligence, loyal affection, and tractability to discipline make him a highly desirable companion. Any evidence of shyness, or lack of dignity or alertness, should be severely penalized.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Συγγνωμη παιδια, θεωρειτε οτι ενα θηλυκο dob δεν ειναι καταλληλο;

Απο την στιγμη που θα ασχολειται μαζι του αρκετα γιατι οχι;

Οι βολτες και το παιχνιδι ειναι πολυ καλη εκτονωση για τα σκυλια αυτα,
αλλωστε μπορει να παει σε παραρτημα του Ντομπερμαν κλαμπ και να
βοηθηθει στην εκπαιδευση του με ελαχιστα χρηματα!

Οσο για φυλακας ειναι ιδανικος, θα ενισχυσει και την αισθηση ασφαλειας
που της λειπει το να εχει ενα τετοιο σκυλο διπλα της!
Παραλληλα ειναι πολυ συναισθηματικα σκυλια ιδιως τα θηλυκα και δενονται οσο λιγα με τον ιδιοκτητη τους αρκει να ασχοληθει μαζι τους!!!

Εγω εχω δυο και μιλωντας για τον αρσενικο που ειναι 3 ετων παρολο που
ειναι κυριαρχικος , εχω ενα κουταβι οταν ολα ειναι ενταξει και ενα σουπερ
φυλακα οταν κατι δεν παει καλα!
Ακομα και το κουταβι το θηλυκο που εχω ( 4 μηνων) μολις ακουσει κατι περιεργο γαυγιζει απειλητικα, και μετα αγκαλιτσες και κουταβιες!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
George K said:
'Oλες οι φυλές επηρεάζονται απο τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη. Αν ο ιδιοκτήτης είναι ανασφαλής, ο σκύλος πιθανό να ανταποκρίνεται είτε με ανασφάλεια και ο ίδιος, είτε υπερπροστατευτικά. Η εκπαίδευση, έστω και βασική, ή καλύτερα προχωρημένη, ακόμα και αν δεν είναι για φύλαξη θα βοηθήσει και το μελλοντικό ιδιοκτήτη και το σκύλο, ανεξαρτήτως φυλής.

Καλό είναι τα ένστικτα του σκύλου να καλλιεργούνται προς όφελος μας και όχι να μένουν ανεξέλεγκτα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
δεδομένου ότι η φίλη που άνοιξε την ενότητα αυτή, ψάχνει κάτι να την φυλάει, θα πρότεινα να πάρει μια εικονίτσα της Παναγίας της βρεφοκρατούσας.

Κάποια γνωστή μου, είχε επισκέψεις από κλέφτες, αλλά... δεν κατάφεραν να βρουν τίποτα να κλέψουν.