Λοιπόν το περπάτημα το αμελήσαμε πολύ τις τελευταίες μέρες διότι κρυολόγησα και έχω και μια ξεγυρισμένη λαρυγγίτιδα. Σήμερα που ήμουν κάπως καλύτερα πήγα το Μουφ στην κτηνίατρό του για το follow-up. Η αλλεργία έφυγε, μια χαρούλα το βρήκε και έχει χάσει και μισό κιλό. Μου είπε να συνεχίσω να του δίνω ακριβώς τα όσα του έδινα μέχρι τώρα μέχρι τον Ιούνιο να δούμε πώς θα πάει γενικώς. Σχετικά με τη δυσπλασία μου είπε να τον αφήσω να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι εφόσον παίρνει τις βιταμινούλες του και έχει φυσιολογικό βάρος. Μπορεί επίσης να μην εκδηλωθούν ιστορίες με τη δυσπλασία ποτέ, αλλά μου είπε πώς θα καταλάβω αν πονάει ή έχει πρόβλημα. Πάντως πρέπει να τον αφήνω να τρέχει και έτσι διότι πρώτον είναι τσομπάν κιοπέκ (που θα λέγανε και οι γείτονες) και φτιάχτηκε για να τρέχει και δεύτερον διότι ξέρει από μόνος του πότε να σταματήσει έτσι και κουραστεί ή πονέσει. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό που μου λέει διότι τα ίδια μου είπε και ο ορθοπεδικός μου σχετικά με τη δισκοπάθεια που έχω στο λαιμό: ναι μεν το κολύμπι και το τρέξιμο μπορεί να την επιδεινώσουν, είναι όμως καλύτερα για μένα από πολλές απόψεις να τρέχω και να κολυμπάω και να τους βράσω όλους. Άλλωστε πολλοί άνθρωποι την έχουν και δε σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα χάλια. Και όντως δε θέλω να είμαι ούτε εγώ υποχόνδρια, ούτε το Μουφ.
Τέλος θεωρεί ότι το γεγονός ότι το Μουφ θέλει να κοιμάται δίπλα μου δεν έχει να κάνει με το χειμώνα, το κρύο, τη δυσπλασία και τη φλοκάτη που έχω για σκέπασμα, αλλά διότι, λέει, έχει δεθεί ακόμα περισσότερο μαζί μου. Αυτό που δε θέλει να κάνει το Μουφ είναι το λεγόμενο (και πολύ αγαπημένο του) "counter surfing", δηλαδή το ότι ανεβαίνει στα δυο πίσω πόδια και περπατάει ανά τους πάγκους της κουζίνας σε αναζήτηση μάσας. Για να τον εκπαιδεύσω να σταματήσει προτείνει να πάρω μια καραμούζα παλιού αυτοκινήτου με διαπεραστικό ήχο. Θα πρέπει να κάτσω μετά μια ολόκληρη μέρα με την καραμούζα και το Μουφ στο σπίτι και κάθε φορά που θα σηκώνεται να πάει στον πάγκο θα ρίχνω μια καραμουζιά και θα φωνάζω "NO!" Λέει ότι μάλλον θα δουλέψει διότι δούλεψε με το δικό της σκυλί. Να δούμε διότι πολύ φοβάμαι ότι την καραμούζα θα την κατασχέσει το Μουφ και θα μου την πατάει να με σηκώσει από τον καναπέ να του ανοίξω το ψυγείο ή να του κατεβάσω την καλαθούνα του με τις λιχουδιές που την έχω στα επουράνια!
Το μόνο παρατράγουδο που έγινε είναι ότι, αν και την πάει πολύ το Μουφ την κτηνίατρο, όταν την είδε να το πλησιάζει κραδαίνοντας το θερμόμετρο, ανθίστηκε αμέσως τη μαύρη του και άκρως άβολη μοίρα και άρχισε να στριντζώνεται και να γουργουρίζει. Για να του πάρει τη θερμοκρασία είδε και αποείδε η γυναίκα, τον κρατάγαμε δυο και όχι τίποτ' άλλο, επειδή κάνει δίαιτα δεν του δώσανε και λιχουδιά όπως συνηθίζουνε και παρεξηγήθηκε το Μουφ!
Α ναι, της είπα και τα περί Ελλάδας και καλαζάρ και μου είπε να αφήσω το Μουφ εδώ πέρα διότι δε θέλει να του βάζω τόσα μαντζούνια, άσε που δεν έχει εδώ πέρα καλαζάρ και μετά θα τρέχω και δε θα σώνω με τα φάρμακα. Επομένως για το Μουφ Ελλάδα γιοκ!