Καθυστερεί στην αφόδευση


30 Σεπτεμβρίου 2008
2
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σας.Είμαι νέο μέλος στο forum και πραγματικά το βρίσκω πολύ χρήσιμο.Συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν την ιδέα αλλα και σε αυτους που συμμετέχουν.Τώρα θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας.
Έχω εδώ και 5 μήνες ένα golden retriever 16 μηνών που μου το χάρισε ένας φίλος μου λόγω μετακόμισης του στην Αγγλία.Το πρόβλημα μου πιό είναι : Κάθε πρώι ( 6,00 ) που τον βγάζω βόλτα για 1 ώρα περίπου μου βγάζει την ψύχη μεχρι να κάνει την ανάγκη του.Ενω κατουράει αμέσως για να κάνει τα " χοντρά " του μου βγάζει την ψυχή μυρίζοντας εδω και εκεί.Το ίδιο συμβαίνει και το απόγευμα.Δεν ξέρω πια τι να κάνω.Αφού άν τα κάνει σε μισή ώρα έχουμε πάρτυ.Ο φίλος μου τον είχε σε αυλή 1.5 στρέμμα.Μήπως κάνω εγώ λάθος ?
 
Last edited by a moderator:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς ήρθες :)
Αφού αργεί να εκφραστεί το... παιδί, να το πηγαίνεις πάντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο γι' αυτή τη δουλειά και να κάθεσαι να τον περιμένεις. Μόλις με το καλό δημιουργήσει, επιβράβευσέ τον. Κάθε μέρα, πάντα στο ίδιο σημείο! Γρήγορα θα το πιάσει το νόημα: "α εδώ είναι που κάνουμε αυτή τη δουλειά και μας λένε μπράβο".
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H μπορεις να τον ενθαρινεις οπως κανω και εγω!!!
Χρισημοποιω εκφρασεις τυπου : ''Καντα μωρη να τελειωνουμε''!!, ''Χ@σε Χιονα μην σε παρει''!!!...προσεξε να μην σε ακουει κανενας αλλος μονο...:D

Σοβαρα τωρα...
Κανε αυτο π λεει η Λιζα...στο σημειο π ξερεις οτι του ''βγαινουν'' ευκολα να τον πηγαινεις και σε καθε επιτυχημενη προσπαθεια θα λες ''μπρααααβο''!!!:D

Το σημειο αυτο ενδεχεται να αλλαζει καθε μηνα...σε εμας αυτο συμβαινει τουλαχιστον...
 






Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τον έχεις ταϊσει πριν τον βγάλεις βόλτα; Πάρε και κανένα μεζεδάκι μαζί και δίνε του άμα "τα κάνει" :D κι έτσι θα βιαστεί περισσότερο. Πιθανόν να έχει χαμπαριαστεί ότι με το που τα κάνει τελειώνει η βόλτα. :rolleyes:
 


liajoe

Well-Known Member
Τον έχεις ταϊσει πριν τον βγάλεις βόλτα; Πάρε και κανένα μεζεδάκι μαζί και δίνε του άμα "τα κάνει" :D κι έτσι θα βιαστεί περισσότερο. Πιθανόν να έχει χαμπαριαστεί ότι με το που τα κάνει τελειώνει η βόλτα. :rolleyes:
Συμφωνώ!!
Επίσης αν είχε μάθει σε να πηγαίνει ελεύθερος, σε μεγάλο χώρο,
τότε εσένα κατι τετοιο δεν σε βοηθαει.

1. Εάν δεν τον έχεις ταίσει, ίσως να μην θέλει :rolleyes: οπότε
εσένα σε πειράζει αν δε παέι? Ή θα παέι μέσα στο σπίτι?

Η τουαλέτα είναι απλό.
  • Τον βγάζεις, του δίνεις την ευκαιρία
  • Η ευκαιρία δε χρειάζετε να είναι 1 ώρα.
  • Αν δεν παέι, γυρίζετε σπίτι;)
Κάποια στιγμή θα παέι. Το θέμα είναι άν δεν παέι, πιστεύεις ότι
θα λερωνει μέσα?

Το δικό μας πρόγραμμα είναι το εξής:
  • 6.30 - έξω ΜΟΝΟ για τουαλέτα (δίνετε εντολή), στο "συγκεκριμένο σημείο"
  • σπίτι για πρωινο, μπανιο, κ.τ.λ
  • 7.00 - 8.00, εξω βόλτα / τουαλέτα
Εαν δεν παέι, δικό του πρόβλημα, θα τα κρατήσει μεχρι να βγεί πάλι.
Το ίδιο πρόγραμμα μεσημέρι / βράδυ :)
 


Imakolata

Active Member
3 Ιουνίου 2008
42
0
42
ΠΑΤΡΑ
παλι καλα να λες :p το δικο μου το σκυλι τα "χοντρα" δεν τα κανει ποτε μα ποτε εξω , ακομα και να τον κανω 100 ώρες βολτες . δεν υπαρχει περιπτωση :) ξερετε τι τραγικο ειναι αυτο για μενα και το μπαλκονι μου? εχω καταντησει εθνικός χορηγος της χλωρίνης klinex :p
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Λογικό είναι. Άμα χρησιμοποιείς χλωρίνη... *lingua*
Τι δεν κάνει, τα ψιλά ή τα χοντρά ; ιφ δε ανσερ ιζ ναμπερ 1 κυρίως, μπορεί να φοβάται να αφήσει τη μυρώδια του έξω μην τον μυριστούνε. Δε μας λες αν είναι αρσενικό ή θηλυκό και ηλικία. Κόψε τη χλωρίνη για αρχή, χρησιμοποίησε topine και μετά το φαγητό-νερό του, περιόρισέ τον. Βγάλε τον έξω και άμα δεν τα κάνει πάλι, ξαναπεριόρισέ τον. Να μη βγαίνει στο μπαλκόνι. Να είναι ή δεμένος ή σε crate ή κλείστον στο μπάνιο τέλος πάντων. :D Θα αναγκαστεί να τα κάνει έξω, γιατί περιορισμένος, χλωμό να λερώσει.

Έντιτ: το χες βάλει το "χοντρά" ή έκανες έντιτ;
 
Last edited:


Imakolata

Active Member
3 Ιουνίου 2008
42
0
42
ΠΑΤΡΑ
δε ανσερ ιζ 2 . και δεν τον ενοχλει η χλωρινη πιστευω διοτι με τα "ψιλα" δεν μασαει καθολου. δεν λερωνει μες στο σπιτι μονο στο μπαλκονι και εγω φυσικα μαζευω συνεχως. οταν παμε επισκεψη στην μαμα μου που εχει κτημα τοτε τα κανουμε ολα παντου χωρις προβλημα.αρσενικο ειναι 1,5 χρονων ημιαιμο,τον πηραμε γιατι οι καλοι του ιδιοκτητες τον παραταγανε μαζι με τα αδερφακια του στο δρομο οποτε μας τον χαρισαν(καποια διασταυρωση chow-chow η μανα και νομιζω καυκασου ο πατερας). δεν με ενοχλει που τα κανει στο μπαλκονι ουτε που τα μαζευω . περισσοτερο εντυπωση μου κανει που δεν τα κανει ποτε εξω στη βολτα αν και κατα τα αλλα σημαδευουμε τα παντα οπου περναμε.δεν υπαρχει λογος να τον δεσω ουτε να τον περιορισω γιατι γενικα ειναι πολυ ησυχο σκυλακι
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Το πρόβλημα μου πιό είναι : Κάθε πρώι ( 6,00 ) που τον βγάζω βόλτα για 1 ώρα περίπου μου βγάζει την ψύχη μεχρι να κάνει την ανάγκη του.Ενω κατουράει αμέσως για να κάνει τα " χοντρά " του μου βγάζει την ψυχή μυρίζοντας εδω και εκεί.Το ίδιο συμβαίνει και το απόγευμα.?
Στο έκανε από την αρχή που το πείρες η τώρα τελευταία
Είναι αρσενικό η θηλυκό
 


30 Σεπτεμβρίου 2008
2
0
Thessaloniki
Μου το κανει απο την πρωτη μερα που τον πηρα.Ειναι αρσενικος.Ενβαςς φιλος μου εδωσε και την εκδοχη της επιβραβευσης με κανα μεζεδακι.Συμφωνειτε ?
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Στην περίπτωσή σου θα δοκίμαζα την ακινησία, και με αυτό εννοώ να μείνεις σταθερός σε ένα σημείο μέχρι να λερώσει. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι να παρασύρονται από τις μυρωδιές τριγύρω και να "ξεχνιόνται" και όσο περπατάς τόσο περισσότερες καινούργιες μυρωδιές θα ανακαλύπτει. Μείνε σταθερός σε ένα σημείο άστον να μυρίσει τριγύρω και μετά περίμενε όταν πια θα έχει πάρει όλες τις μυρωδιές το πιθανότερο είναι να λερώσει, τότε αμέσως δώσε του μια λιχουδιά και συνεχίστε την βόλτα για 10 λεπτά τουλάχιστον ώστε να μη θεωρεί ότι μόλις λερώσει επιστρέφει στο σπίτι. Κάνε το και πες μας τι έγινε. Καλή επιτυχία.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981