Και το όνομα αυτής.... Μαλού!!!!!!!!!!

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Γειά σας παιδια!!!! ψαχνοντας πληροφοριες για την εκπαίδευση της Μαλου βρήκα το forum! εχετε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, και βρήκα αρκετές πληροφορίες! αυτή είναι η μαλού μου!είναι 1,5 σχεδον 2 μηνών και είναι beagle! Την έχω 3 μέρες και έχω πάθει πλάκα! είναι μια γλύκα!!!!! όλα πάνε μία χαρά, (εννοιείται οτι σφουγγαρίζω 23434542 φορές την ημέρα, αλλά είναι λογικό...) απλά θα θελα να ακουσω διάφορες γνωμες. Ας πούμε εγώ πήρα ένα σπρεί που ψεκάζω τις πάνες και υποτίθεται η μυρωδιά ελκυει το κουτάβι και τα κάνει εκεί... δεν ξέρω για σας ρε παιδια αλλα η μαλού τα κάνει σε όλο το μπαλκόνι ΕΚΤΟΣ απο τις πάνες:confused: επίσης εκεί που είναι ήρεμη, γλυκιά, χαδιάρα κ με κοιτάει μ αυτά τα ματάκια, κάτι την πιάνει κ αρχίζει να κάνει σαν τρελή, να μου δαγκώνει την μπιτζάμα,το χέρι όταν πάω να την χαιδέψω, να ξεσκίζει τις πάνες που της στρώνω, να γαβγίζει (οσο μπορεί βέβαια) κ.α! είναι πρώτη φορά που έχω σκυλάκι οπότε δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική αντίδραση. εσεις τι λέτε? κ τέλος, έχει κάποιος beaglaki ή γνώρίζει στοιχεία για την συμπεριφορά τους? τι πρέπει να προσέχω κ τέτοια! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Attachments

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Καλως ηρθες και καλα να περνας με την μικρη ...κουκλιτσα ειναι ...και εμενα καπως ετσι κανει το διαολακι μου και νομιζω οτι ειναι φυσικο για την ηλικια της ...για την πανα (τουλαχιστον εγω) την περιοριζα με ενα λουρακι εκει που κοιματε και την ελυνα πηγαιναμε στην πανα της και την κρατουσα εκει και αφου τα εκανε της ελεγα μπραβο με πολλα χαδια , σημερα (15 μερες μετα περιπου) παει παντα στην πανα της εκτος αν αυτη ειναι αρκετα λερωμενη , οπου και την περιφρονει ...για τα δαγκωματα εφαρμοζω ενα εντονο ΜΗ και δειχνει σιγα σιγα να το καταλαβαινει και να το ελατωνει ....περισσοτερα απο τους εμπειροτερους του φορουμ ...παντα να περνατε καλα σας ευχομαι ....

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Καλως ηρθες και καλα να περνας με την μικρη ...κουκλιτσα ειναι ...και εμενα καπως ετσι κανει το διαολακι μου και νομιζω οτι ειναι φυσικο για την ηλικια της ...για την πανα (τουλαχιστον εγω) την περιοριζα με ενα λουρακι εκει που κοιματε και την ελυνα πηγαιναμε στην πανα της και την κρατουσα εκει και αφου τα εκανε της ελεγα μπραβο με πολλα χαδια , σημερα (15 μερες μετα περιπου) παει παντα στην πανα της εκτος αν αυτη ειναι αρκετα λερωμενη , οπου και την περιφρονει ...για τα δαγκωματα εφαρμοζω ενα εντονο ΜΗ και δειχνει σιγα σιγα να το καταλαβαινει και να το ελατωνει ....περισσοτερα απο τους εμπειροτερους του φορουμ ...παντα να περνατε καλα σας ευχομαι ....
Το κόλπο με το λουράκι το σκέφτηκα και γώ αλλα ο κτηνίατρος ήταν κάθετος οτι είναι πολύ μικρή για λουρι και οτι υπάρχει κίνδυνος να πνιγει... προς το παρόν ακολουθώ την τακτική: την παρακολουθώ και όταν την βλέπω ανησυχη και οτι σκύβει την παίρνω και την βάζω στην πάνα και την επιβραβαιβω με χάδια κ κροκέτες! το προβλημά μου είναι όταν είναι μόνη της που τα κάνει όπου να ναι! θα μάθει λογικά, τι στο καλό???

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
οταν λεω λουρακι δεν εννοω μονιμα ...μονιμα το εχω μονο το βραδυ την ωρα που εμεις κοιμομαστε και βαζω ξυπνιτιρι (ενλαξ με την καλλια) καθε δυο ωρες που την βγαζω στο μπαλκονι και τα κανει στην πανα της ...ετσι δεν εχω ατυχηματα εδω και μερες παρα μονο οταν η πανα ειναι αρκετα λερωμενη (κατα την αποψη της ) οποτε παει ποιο διπλα (παντα στο μπαλκονι ομως και εχει ιδιαιτερη αδυναμια στο κυνηγιτο της σφουγγαριστρας σε αυτες τις περιπτωσεις) ...στην διαρκεια της μερα παντα παρουσια μας ειναι χωρις λουρι , εκτος τις ωρες των δουλειων του σπιτιου ...κατα την γνωμη μου ετσι μαθαινει οτι δεν ειναι ολες οι ωρες δικες της ...(παντα μιλοντας απο πρωσοπικες εμπειριες )...την πρωτη μερα πιεζοταν με το ουρι αλλα συντομα καταλαβε οτι δεν πρεπει να το τεντωνει ...με το κολαρο ειχα ενα θεμα μιας και τα παντα της επεφταν μεγαλα ετσι βρηκα το ποιο μικρο το οποιο εκοψα και προσαρμοσα στο λαιμουδακι της και ολα μια χαρα

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως κιόλας, έχεις προλάβει να διαβάσεις ότι δεν αγοράζουμε ποτέ σκύλο από pet shop ή αγγελία και ότι δεν ζευγαρώνουμε ποτέ το σκυλάκι μας;

Βλέπω φωτό σε εξωτερικό χώρο. Ξέρεις ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί έξω, αν δεν έχει τελειώσει πρώτα τα εμβόλιά του;

Ξέρεις ότι χρειάζεται όλο τον χρόνο εντατική και συστηματική προστασία από σκνίπες και τσιμπούρια και ότι κάνουμε δυό φορές τον χρόνο, προληπτικές εξετάσεις για ερλίχεια, λεισμάνεια, γενικές και βιοχημικές;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
1,5 σχεδόν 2 μηνών doesnt sound good. Ενημερώσου σχετικά με το πως αποκτούμε σωστά ένα σκυλί.

Ένα tip για το beagle. Μη σε ξεγελάει η γλυκιά-θλιμμένη φατσούλα του γιατί σύντομα θα σε χορεύει στο ταψί.

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως κιόλας, έχεις προλάβει να διαβάσεις ότι δεν αγοράζουμε ποτέ σκύλο από pet shop ή αγγελία και ότι δεν ζευγαρώνουμε ποτέ το σκυλάκι μας;

Βλέπω φωτό σε εξωτερικό χώρο. Ξέρεις ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί έξω, αν δεν έχει τελειώσει πρώτα τα εμβόλιά του;

Ξέρεις ότι χρειάζεται όλο τον χρόνο εντατική και συστηματική προστασία από σκνίπες και τσιμπούρια και ότι κάνουμε δυό φορές τον χρόνο, προληπτικές εξετάσεις για ερλίχεια, λεισμάνεια, γενικές και βιοχημικές;
εννοείται οτι Δεν την αγόρασα, γεννησε η σκυλίτσα μιας φίλης μου και την πήρα!δεν την βγάζω πολύ έξω παρα μόνον σχεδον κάθε απογευμα στην αυλή του σπιτιού μου που έχει πλακάκια και δεν έρχονται άλλα σκυλιά! είναι κακό αυτό? όσον αφορά την προστασία της έχω μιλήσει με τον κτηνιατρο και με ενημέρωσε!

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
1,5 σχεδόν 2 μηνών doesnt sound good. Ενημερώσου σχετικά με το πως αποκτούμε σωστά ένα σκυλί.

Ένα tip για το beagle. Μη σε ξεγελάει η γλυκιά-θλιμμένη φατσούλα του γιατί σύντομα θα σε χορεύει στο ταψί.
Τι εννοείς? οτι είναι πολύ μικρο? μου είπαν οτι μετά απο ένα μήνα μπορώ να το πάρω! δεν ξέρω και καλά ρε παιδια γιατί όπως είπα είναι πρώτη φορά που απέκτησα σκυλάκι!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
εννοείται οτι Δεν την αγόρασα, γεννησε η σκυλίτσα μιας φίλης μου και την πήρα!
...και ότι δεν ζευγαρώνουμε ποτέ το σκυλάκι μας;
;-)

Πες της φίλης σου, ότι πολύ κακώς ζευγάρωσε το σκυλί της. Να μην το ξανακάνει και να μην μπεις κι εσύ ποτέ στον πειρασμό.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου. Ναι, το πήρες πολύ μικρό. Θέλει τουλάχιστον δύο μήνες δίπλα στη μάνα του. Η πρόωρη αποχώρηση μπορεί να αποφέρει προβλήματα τόσο υγείας, όσο και συμπεριφοράς. Ελπίζω να την προσέχεις όπως πρέπει από δω και πέρα και το φόρουμ είναι ανοιχτό να ενημερωθείς.

Διάβασε αυτά για αρχή και δώστα και στη φίλη σου να τα διαβάσει γιατί βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της σκύλας της και δεν το ξέρει.

http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9.%CE%B4%CE%B5%CE%BD.%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5.%CF%84%CE%B1.%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC-273/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες!
Θα σου πω εγώ γιατί λένε όλοι οι άσχετοι που βάζουν τα σκυλιά τους να γεννοβολάνε ότι 30 ημέρών μπορεί να φύγει το κουτάβι από τη μαμά του.
Γιατί απο 25 ημερών και μετά, τα κουτάβια είναι απλά ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ. Η μάνα δεν καθαρίζει πια τις ακαθαρσίες τους, δεν τα πολυθηλάζει οπότε πρέπει να κάνουν έξοδα για τροφή, πρέπει να τους κάνουν το πρώτο εμβόλιο, αποπαρασσίτωση, να βρουν κάπου να τα βάλουν αφού η γεννήστρα δεν τα κρατάει πια......
ειδικά άμα δεν ξέρεις τι να κάνεις....δεν παλεύεται η κατάσταση.

Ενημέρωσε τη φίλη σου να μην ξαναβάλει τη σκύλα της να γεννήσει!

Τώρα όσο αφορά το κουτάβι σου, όλα αυτά που περιγράφεις είναι φυσιολογικές συμπεριφορές κουταβιού. Και μάλιστα κουταβιού που δεν έχει τα αδελφάκια του να "ξεσπάσει" και τη μάνα του να του δείξει τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Άρα ξεσπάει πάνω σου και πρέπει εσύ να του δείξεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει.
Ξεκοκάλισε όλη την ενότητα εκπαίδευση και συμπεριφορά εδώ! Ιδανικό θα ήταν να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, μιας και είσαι πρωτάρα θα τον χρειαστείς κατά 99%
Επίσης θεωρώ απαραίτητο να αγοράσεις ένα crate. Που την αφήνεις όταν λείπετε όλοι από το σπίτι?

Ελπίζω να έχεις υπ`όψιν σου ότι τα μπιγκλ δεν είναι σκυλάκια του καναπέ, θα χρειάζεται πολύ εκτόνωση μόλις ολοκληρώσει τα εμβόλιά της η μικρή!

Καλώς μας βρήκατε και πάλι!

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Καλησπέρα! θέλω να ρωτήσω δυό πράγματα για την Μαλόυ!1) ενα κουτάβι 2 μηνων καθε ποτε μπορω να το κάνω μπάνιο κ 2) τι κινδυνεύει να πάθει η Μαλού αν την βγάλω βόλτα στην αυλή του σπιτιου που έχει λουλουδια πλακάκια και χώματα?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
1) Μην την κανεις μπανιο μεχρι να ολοκληρωσει τα εμβόλιά της. Και αφού τα ολοκληρώσει, το πολύ 1 φορά στο δίμηνο μπάνιο με σαμπουάν. Το πάρα πολύ!
2) Αν στην αυλή σας δεν μπαινουν γατες ή ποντίκια τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος. Καλύτερα όμως να τη βγαζεις βόλτα αγκαλιά έξω από την αυλή σας ώστε να βλέπει διάφορα και να κοινωνικοποιείται χωρίς να κινδυνευει. Μεχρι να ολοκληρωσει τα εμβόλια φυσικά, μετά κανονικά!

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Καλημέρα παιδια!!!! μας μάτιασαν βρε παιδια... δυστυχώς η Μαλού έχει μύκητες! είχε κάτι στην ουρίτσα της και την πήγα στον κτηνιατρο, πήρε δείγμα για καλλιέργεια και περιμένουμε τα αποτελεσματα αλλα είναι σχεδοσ σίγουροσ οτι είναι μύκητες... αφήστε πολύ στενοχώρια!!! δεν μπορώ να βλέπω την ουρίτσα της ετσι, με μια φόλα πάνω:( και σαν να μην έφτανε αυτό, (δεν ξέρω πως να το πώ,γιατί είμαστε και ΚΥΡΙΕΣ του σαλονιού τρομαρα μας...) τις τελευταίες 2 μέρες η Μαλού μας έχει ταράξει στα ''αέρια'', και έχουν μια μυρωδια τα αναθεματισμένα...να λιποθυμάς:confused: κρυωσε λέτε?????αυριο θα πάω να πάρω τα αποτελέσματα της καλιέργειας και θα την πάρω και αυτή για να δούμε τι θα πεί και ο γιατρός!λέτε επειδή την βάζω να κοιμάται στο μπαλκόνι?????σε σπιτάκι την έχω αλλα να κρυώνει? και τέλος αλλη μια ερώτηση, την παρατήρησα μια μέρα που έκανε τα κακά της και μετά τα έφαγε... όταν το καταλαβα,γιατί στην αρχή νόμιζα οτι τα μύριζε, κ πήγα να τα πάρω απο εκει γρύλιζε και γαύγιζε... τι είναι αυτό τώρα??? φυσιολογικο είναι?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλημέρα!

Δεν είναι κάτι σοβαρό οι μύκητες! Θα ακολουθήσετε τη θεραπεία που θα σας δώσει ο γιατρός και σύντομα η ουρά της μικρής θα είναι μια χαρα!
Για τα αέρια και την κοπροφαγία μπορεί να φταίει η τροφή... τι την ταίζεις???

Τώρα για το μπαλκόνι, το μόνο που θα σου πω είναι να βάλεις το σκυλάκι μέσα! Δε μπορώ να καταλάβω γιατι να το έχεις έξω!

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Καλημέρα!

Δεν είναι κάτι σοβαρό οι μύκητες! Θα ακολουθήσετε τη θεραπεία που θα σας δώσει ο γιατρός και σύντομα η ουρά της μικρής θα είναι μια χαρα!
Για τα αέρια και την κοπροφαγία μπορεί να φταίει η τροφή... τι την ταίζεις???

Τώρα για το μπαλκόνι, το μόνο που θα σου πω είναι να βάλεις το σκυλάκι μέσα! Δε μπορώ να καταλάβω γιατι να το έχεις έξω!
Στην αρχή της έδινα friskies αλλα εδώ και 2 μέρες της πήρα pedigree! τώρα που το λές,αέρια έχει τις τελευταίες 2-3 μέρες, δηλαδή όσο τις δίνω καινούργια τροφή! λές να ναι απο αυτό? θα ρωτησω και τον κτηνιατρο βεβαια... όσο για το μπαλκόνι, όταν την αφήνω μέσα στο σπίτι πρέπει να είμαι όλη την ώρα μη και μη (δαγκώνει τον καναπέ, πειράζει τα περιοδικά, πηγαίνει στον κάδο σκουπιδιών στην κουζίνα και τα σκορπίζει κ.α) οπότε εγώ πρέπει να κοιμάμαι στον καναπέ για να την ελέγχω... το έκανα αυτό τις πρώτες μέρες αλλα δεν γίνεται... αυτή κοιμάται 2 ώρες και μετά παίζει στο σαλόνι δεν μπορώ να μένω ξύπνια τόσες ώρες... βέβαια κ αυτό προσωρινό είναι γιατι τώρα που θα χαλάσει ο καιρός και θα αρχίσουν οι βροχές εννοείται οτι θα την βάλω μέσα!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Και να φανταστώ οτι η αλλαγή έγινε απότομα....

Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις μια άλλη πιο ποιοτική τροφή για τη μικρή σου! Και η αλλάγή να γίνεται σταδιακά! Θα βρεις πολλά θέματα που θα σε βοηθήσεις εδώ μέσα.

Όσο για το μπαλκόνι... με αυτή σου την κίνηση δεν έχεις λύσει το πρόβλημα, απλά την έχεις βγάλει έξω στο μπαλκόνι! Νομίζεις οτι όταν αρχίσουν το κρύο και η βροχή και θα την έχεις μέσα θα έχει αλλάξει και κάτι? Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα crate και να την περιορίζεις μέσα. Και οι ζημιές θα σταματήσουν, και θα τη βοηθήσεις στο θεμα της εκπαίδευσης τουαλέτας και σίγουρα θα κοιμάσαι πιο ήσυχη και κυρίως το σκυλάκι δε θα είναι στο μπαλκόνι!

kynthia.k

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
16
0
Και να φανταστώ οτι η αλλαγή έγινε απότομα....

Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις μια άλλη πιο ποιοτική τροφή για τη μικρή σου! Και η αλλάγή να γίνεται σταδιακά! Θα βρεις πολλά θέματα που θα σε βοηθήσεις εδώ μέσα.

Όσο για το μπαλκόνι... με αυτή σου την κίνηση δεν έχεις λύσει το πρόβλημα, απλά την έχεις βγάλει έξω στο μπαλκόνι! Νομίζεις οτι όταν αρχίσουν το κρύο και η βροχή και θα την έχεις μέσα θα έχει αλλάξει και κάτι? Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα crate και να την περιορίζεις μέσα. Και οι ζημιές θα σταματήσουν, και θα τη βοηθήσεις στο θεμα της εκπαίδευσης τουαλέτας και σίγουρα θα κοιμάσαι πιο ήσυχη και κυρίως το σκυλάκι δε θα είναι στο μπαλκόνι!
ξέρεις περίπου πόσο στοιχίζει ένα crate? συμφέρει να το πάρω απ το internet ή απο ένα pet shop? ρωτάω γιατί κ αυτοί στα pet shop το έχουν παρακάνει... όλα πανάκριβα σε σχέση με το internet ή jumpo, praktiker κ.α Νομιζω κ γώ πως ήτθε η ώρα να της πάρω crate! τα κακα κ τα τσισα της θα τα κάνει εκεί μέσα? ή την βγάζω απ το crate?σορυ για τις ερωτήσεις αλλα είναι η πρώτη φορά που έχω σκυλάκι...