Κακή τύχη ή ελλείψεις; Συνέχεια αρρωσταίνει

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΎΛΗ ΒΟΗΘΆ ΜΑΣ.
Ναι μπα όχι. Όσο αφορά διάγνωση αλλεργιών/δυσανεξιων κλπ τουλάχιστον, ΑΝ παίζει τέτοιο πράγμα. Αντιμετώπιση των επακόλουθων αυτών ναι.

Ξαναλέω. Μόνο εσύ μπορείς να διαπιστώσεις αν τα παθαίνει αυτά από εξωγενείς κ περιστασιακούς παράγοντες ή αν υπάρχει όντως θέμα ευαισθησίας.

Παρ'ολα αυτά,όσο και να εμβαθύνουμε σε αυτό το κομμάτι,αν οχυρώσεις ορθά το ανοσοποιητικό δε βοηθάς το σκυλί να παλέψει περιβαλλοντικούς και ιικους παράγοντες;
Ιικους ναι. Αλλεργίες κ δυσανεξίες όχι.

Περιβαλλοντικούς ως προς τι;

Οι δυσανεξίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ανοσοποιητικό από όσο ξέρω κ οι αλλεργίες έχουν να κάνουν με υπεραντιδραση του ανοσοποιητικού, όχι με αδυναμία του.

Επίσης το να φορτώνεις τον οργανισμό πράγματα που δε χρειάζεται δε σημαίνει ότι οχυρώνεις κάτι. Ίσα ίσα που μπορεί να κάνεις κ κακό. Ισορροπία κ μέτρο. Κ όχι υποθέσεις για καταστάσεις, αλλά - όσο το δυνατόν - διαπιστώσεις.

Όσο για τη δυσανεξία αυτό που σκεφτόμουν είναι πιο πολύ σε μαλακά κόπρανα κτλ
Όχι.

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Ναι μπα όχι. Όσο αφορά διάγνωση αλλεργιών/δυσανεξιων κλπ τουλάχιστον, ΑΝ παίζει τέτοιο πράγμα. Αντιμετώπιση των επακόλουθων αυτών ναι.

Ξαναλέω. Μόνο εσύ μπορείς να διαπιστώσεις αν τα παθαίνει αυτά από εξωγενείς κ περιστασιακούς παράγοντες ή αν υπάρχει όντως θέμα ευαισθησίας.

Ιικους ναι. Αλλεργίες κ δυσανεξίες όχι.

Περιβαλλοντικούς ως προς τι;
Κάπου έχω μπερδέψει τα μπουτχια μου.

Κοίτα γενικά έχουμε περάσει το κομμάτι της κροκετας από 3-4 εταιρείες. Από μπαρφ στην δεύτερη εταιρεία είμαστε τώρα με μεγάλο κωδικολογιο. Θεωρώ πως αν είχε κάπου δυσανεξία θα το είχα καταλάβει. Γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι σε συνταγή με αρνί,ούτε με κοτόπουλο. Ούτε με κροκετα,ούτε με μπαρφ.
Στους ιικους παράγοντες παίζει ρόλο το ανοσοποιητικό ως προς την καταπολέμηση του ιού,και όχι αν θα κολλήσει η όχι. Οπότε το κενελ κουχ πχ μπορεί να ήταν μονόδρομος να το κολλήσουμε. Αλλά το πώς το ξεπερνά ο μικρός είναι το ζήτημα του ανοσοποιητικού και πώς αντιδρά.

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Οι δυσανεξίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ανοσοποιητικό από όσο ξέρω κ οι αλλεργίες έχουν να κάνουν με υπεραντιδραση του ανοσοποιητικού, όχι με αδυναμία του.
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι άλλο η δυσανεξία και άλλο το ανοσοποιητικό και κατά πάσα πιθανότητα δε συσχετίζονται. Ίσως το βάρος της αντίδρασης της δυσανεξίας να εκδηλώνεται ανάλογα με το ανοσοποιητικό αλλά και αυτό δε το νομίζω.

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Επίσης το να φορτώνεις τον οργανισμό πράγματα που δε χρειάζεται δε σημαίνει ότι οχυρώνεις κάτι. Ίσα ίσα που μπορεί να κάνεις κ κακό. Ισορροπία κ μέτρο. Κ όχι υποθέσεις για καταστάσεις, αλλά - όσο το δυνατόν - διαπιστώσεις.
Σίγουρα θα συμφωνήσω. Αλλά το φόρτωμα του οργανισμού με βιταμίνες σε μια αρρώστια ή αδυναμία δε νομίζω ότι είναι φόρτωμα. Αλλά όπως είπες με ισσοροπια και μέτρο χωρίς υποθέσεις και με σιγουριά.

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
291
dog-place.blogspot.com
Καλησπέρα,
Μέρες σκέφτομαι να γράψω όλο το αναιρω,λέω είμαι υπερβολικός να το γράψω.

Λοιπόν ο Σκούμπι έφτασε 11 μηνών,πάμε να κλείσουμε έτος.
Τον έχω από 2μιση μηνών.
Απ' όταν έχει έρθει ανά μία εβδομάδα είμαστε στον κτηνίατρο.
Πρώτα είχαμε πάθει 2 ή 3 κολίτιδες,γιατί έτρωγε τα πάντα από κάτω. Έχουμε πάθει 2 φορές kenel cough (τώρα που μιλάμε διανύουμε τον 2ο κύκλο).
Πρόσφατα νομίζω κλείσαμε τον κύκλο με τα hot spots.
Έχουμε πάθει ωτίτιδα και στα δύο αυτιά.

Γενικά όπως λέει και ο γιατρός έχει πάθει "πολλά" αλλά μικρού μεγέθους προβλήματα που είναι κυρίως άμεσα θεραπεύσιμα.

Έχω πρώτη φορά σκύλο,και η ερώτηση μου είναι αν κάνω κάτι λάθος.
Με πολλούς ανά διαστήματα τα λέμε.
Ο σκύλος τρώει μπαρφ. Τρώει ποικιλία πλέον κωδικών,τρώει από μονοπρωτεινικο κοτόπουλο μέχρι μονοπρωτεινικη πάπια. Δηλαδή σε φρούτα - λαχανικά και πρωτεϊνες δε θεωρώ ότι του λείπει κάτι.
Του δίνω για κόκαλα,ανοσοποιητικό,τρίχωμα έξτρα.
Τώρα "πρεσαρω" λίγο το ανοσοποιητικό παραπάνω λόγο της κατάστασης με γιαουρτακι,κεφίρ κτλ. Πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια.

Όσο ορθολογιστής και αν προσπαθώ να είμαι και να ακολουθώ αυτό το τρόπο σκέψης. Οδευω να φορέσω ματάκια σε κολάρα,πνιχτες,σαμαρακια παντού.
ας βαλουμε τις κολιτιδες στην ακρη, επειδη το επαθε αφου εφαγε μπουρδες, οποτε μαλλον δεν φταιει κατι παθολογικο εκει.
για το kennel cough, παει καπου επανειλημμενα οπου πανε αλλα σκυλια? παρκο, grooming, pet shop, ακομα και οι συχνες επισκεψεις στον κτηνιατρο, αν δεν καθαριζεται/απολυμενεται ο χωρος σωστα.
η ωτιτιδα ισως να οφειλοταν σε καποιο μυκητα, ο οποιος δεν εφυγε τελειως, του προκαλεσε φαγουρα, που με το ξυσιμο εξελιχθηκε σε hot spot και μετα σε σταφυλοκοκκο.

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
291
dog-place.blogspot.com
επισης, φοραει περιλαιμιο στην βολτα? αν ναι, καλυτερα σαμαρακι, καθως το περιλαιμιο μπορει να ερεθισει τον λαιμο του και να κανει τον βηχα χειροτερο.

• Like
Reactions: Sasha

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
επισης, φοραει περιλαιμιο στην βολτα? αν ναι, καλυτερα σαμαρακι, καθως το περιλαιμιο μπορει να ερεθισει τον λαιμο του και να κανει τον βηχα χειροτερο.
Τώρα με το κενελ φοράει σαμαρακι

ας βαλουμε τις κολιτιδες στην ακρη, επειδη το επαθε αφου εφαγε μπουρδες, οποτε μαλλον δεν φταιει κατι παθολογικο εκει.
για το kennel cough, παει καπου επανειλημμενα οπου πανε αλλα σκυλια? παρκο, grooming, pet shop, ακομα και οι συχνες επισκεψεις στον κτηνιατρο, αν δεν καθαριζεται/απολυμενεται ο χωρος σωστα.
η ωτιτιδα ισως να οφειλοταν σε καποιο μυκητα, ο οποιος δεν εφυγε τελειως, του προκαλεσε φαγουρα, που με το ξυσιμο εξελιχθηκε σε hot spot και μετα σε σταφυλοκοκκο.
Ακριβως η κολίτιδες ήταν στάνταρ ότι έφαγε κάτι από κάτω. Όσο για το κενελ κουχ,από εδώ θα κοιτάξεις από την άλλη θα κοιτάξεις σε σκυλοπαρκο θα μας δεις ή σε περιφραγμένους χώρους να το έχουμε κάνει σκύλο πάρκο. Κατάβαση βρίσκεται με 3 σκυλιά συγκεκριμένα .Που και που τον πάω και από το άλλο σκυλοπαρκο τα απογεύματα και παίζει με πολλά. Αλλά και στον κτηνίατρο ήμασταν μια φορά την εβδομάδα λόγο των χοτ σποτ.
Η ωτίτιδα είχε λίγο περίεργο χαρακτήρα. Δηλαδή εκδηλωνόταν όταν του καθαρίζαμε τα αυτιά με τον γιατρό. Μας είχε παραξενεψει. Ο καθαρισμός γινόταν σωστά και καλά.
Δύσκολο το ξύσιμο σε εκείνο το σημείο όσο αναφορά το χοτ σποτ ήταν στην ράχη δύο παλάμες κάτω από το σβέρκο του.

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
291
dog-place.blogspot.com
μηπως προσεξες ποιο υγρο χρησιμοποιησε? εγω βαζω της tropiclean πολλα χρονια και δεν ειχα ποτε θεμα. μια φορα το μηνα βαζεις λιγο στο αυτι, το κανεις μασαζ να ακουγεται το χλουτς-χλουτς και το αφηνεις. ο σκυλος θα κουνησει το κεφαλι του βεβαια, αλλα δεν πειραζει. με βαμβακι θα καθαρισεις το εξω μερος του αυτιου (δεν θα μπεις μεσα στο αυτι δλδ).

στο σκυλοπαρκο οι αλλοι δεν εχουν αρρωστησει? μηπως ο ενας το δινει στον αλλο και κανει κυκλους η κατασταση? εχεις ρωτησεις τους λοιπους που βρισκεστε συχνα? και δεν πρεπει να κανει παρεα με αλλα σκυλια για 2-3 βδομαδες αφου φυγουν τα συμπτωματα (ειναι ακομα μεταδοτικος).

στο σκυλοπαρκο δεν χρειαζεται να πας πανω απο 2 φορες την βδομαδα για κοινωνικοποιηση. η κοινωνικοποιηση ομως δεν ειναι μονο η παρεα με αλλα σκυλια. περπατηστε στην γειτονια, πηγαιντε στα μαγαζια, σε πολυσυχναστα σημεια. να συνηθισει ανθρωπους, παιδια, αυτοκινητα, φορτηγα και να ειναι ηρεμος. ακομα και οταν συναντατε αλλο σκυλο οταν περπατατε, να του ζητας να ειναι συγκεντρωμενος σε σενα. μπορει να τα κανεις ολα αυτα ηδη, απλα προσπαθω να δωσω μια εικονα για την ολοκληρωμενη κοινωνικοποιηση, επειδη κι εγω βλεπω πολλους που τα φερνουν στο παρκο, τα αμολανε και δεν ασχολουνται καθολου.

• Like
Reactions: Estranged

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
291
dog-place.blogspot.com
hot spot μπορει να χε και αλλου, απλα δεν τα ειδατε. με την μπελλα, ειχα δει σταφυλοκκο στο κεφαλι της και ψαχνοντας και ξυριζοντας, ειχε σε ΟΛΗ την πλατη, ειχα παθει σοκ! αλλα δεν εκανε κατι που να το φανταστω οτι ειχε στην πλατη.

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
μηπως προσεξες ποιο υγρο χρησιμοποιησε? εγω βαζω της tropiclean πολλα χρονια και δεν ειχα ποτε θεμα. μια φορα το μηνα βαζεις λιγο στο αυτι, το κανεις μασαζ να ακουγεται το χλουτς-χλουτς και το αφηνεις. ο σκυλος θα κουνησει το κεφαλι του βεβαια, αλλα δεν πειραζει. με βαμβακι θα καθαρισεις το εξω μερος του αυτιου (δεν θα μπεις μεσα στο αυτι δλδ).
Ένα με μυρωδιά τριαντάφυλλο δεν θυμάμαι εταιρεία.
Ακριβώς έτσι όπως λες.
Πλέον δεν αφήνει βεβεα οπότε βρέχω μια αποστειρωμενη γάζα και του τα καθαρίζω με αυτό το "υγρό πανακι".

Στο σκυλοπαρκο οι αλλοι δεν εχουν αρρωστησει? μηπως ο ενας το δινει στον αλλο και κανει κυκλους η κατασταση? εχεις ρωτησεις τους λοιπους που βρισκεστε συχνα? και δεν πρεπει να κανει παρεα με αλλα σκυλια για 2-3 βδομαδες αφου φυγουν τα συμπτωματα (ειναι ακομα μεταδοτικος).

στο σκυλοπαρκο δεν χρειαζεται να πας πανω απο 2 φορες την βδομαδα για κοινωνικοποιηση. η κοινωνικοποιηση ομως δεν ειναι μονο η παρεα με αλλα σκυλια. περπατηστε στην γειτονια, πηγαιντε στα μαγαζια, σε πολυσυχναστα σημεια. να συνηθισει ανθρωπους, παιδια, αυτοκινητα, φορτηγα και να ειναι ηρεμος. ακομα και οταν συναντατε αλλο σκυλο οταν περπατατε, να του ζητας να ειναι συγκεντρωμενος σε σενα. μπορει να τα κανεις ολα αυτα ηδη, απλα προσπαθω να δωσω μια εικονα για την ολοκληρωμενη κοινωνικοποιηση, επειδη κι εγω βλεπω πολλους που τα φερνουν στο παρκο, τα αμολανε και δεν ασχολουνται καθολου.
Η βραδινή μας βόλτα είναι σκυλοπαρκο ή οτιδήποτε κάνουμε εμείς σκυλοπαρκο που είναι καθαρά εκτόνωση.
Η πρωινή και η μεσημεριανή όπως είπες είναι περπάτημα σε μέρη με κόσμο κτλ. Και η βραδινή έχει και περπάτημα ανάμεσα σε ερεθίσματα. Προφανώς όλα περιέχουν και ασκήσεις εκπαίδευσης κτλ.

Στο πάρκο δεν έχει δείξει κανένα συμπτώματα ,αλλά τα 2-3 σκυλιά που κάνουν παρέα και παίζουν τα βράδια έχουν όλα συμπτώματα. Τώρα από πού; πώς; Δε βρίσκουμε την πηγή το θέμα είναι ότι ο Σκούμπι και άλλα 2 σκυλιά περνάνε σίγουρα κενελ. Το ένα από αυτά δε παίζει με σκυλιά παρά μόνο με το μπαλάκι του. Οπότε υποψιάζομαι ότι το μπαλάκι είναι πηγή.

Τώρα αυτά που έχουν έρθει ήδη σε επαφή παίζουν μεταξύ τους,ο Σκούμπι είναι καλά δεν έχει κλινικά συμπτώματα. Σκυλοπαρκο δε πάμε απλά πάμε σε περιφραγμένο χώρο και τα αφήνουμε λίγο εκεί. Πλέον πολύ λιγότερο σε χρόνο. Μπας και κοιμηθούμε και λίγο το βράδυ :ROFLMAO:

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
33
Καλησπέρα,
Μέρες σκέφτομαι να γράψω όλο το αναιρω,λέω είμαι υπερβολικός να το γράψω.

Λοιπόν ο Σκούμπι έφτασε 11 μηνών,πάμε να κλείσουμε έτος.
Τον έχω από 2μιση μηνών.
Απ' όταν έχει έρθει ανά μία εβδομάδα είμαστε στον κτηνίατρο.
Πρώτα είχαμε πάθει 2 ή 3 κολίτιδες,γιατί έτρωγε τα πάντα από κάτω. Έχουμε πάθει 2 φορές kenel cough (τώρα που μιλάμε διανύουμε τον 2ο κύκλο).
Πρόσφατα νομίζω κλείσαμε τον κύκλο με τα hot spots.
Έχουμε πάθει ωτίτιδα και στα δύο αυτιά.

Γενικά όπως λέει και ο γιατρός έχει πάθει "πολλά" αλλά μικρού μεγέθους προβλήματα που είναι κυρίως άμεσα θεραπεύσιμα.

Έχω πρώτη φορά σκύλο,και η ερώτηση μου είναι αν κάνω κάτι λάθος.
Με πολλούς ανά διαστήματα τα λέμε.
Ο σκύλος τρώει μπαρφ. Τρώει ποικιλία πλέον κωδικών,τρώει από μονοπρωτεινικο κοτόπουλο μέχρι μονοπρωτεινικη πάπια. Δηλαδή σε φρούτα - λαχανικά και πρωτεϊνες δε θεωρώ ότι του λείπει κάτι.
Του δίνω για κόκαλα,ανοσοποιητικό,τρίχωμα έξτρα.
Τώρα "πρεσαρω" λίγο το ανοσοποιητικό παραπάνω λόγο της κατάστασης με γιαουρτακι,κεφίρ κτλ. Πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια.

Όσο ορθολογιστής και αν προσπαθώ να είμαι και να ακολουθώ αυτό το τρόπο σκέψης. Οδευω να φορέσω ματάκια σε κολάρα,πνιχτες,σαμαρακια παντού.
Αν θες την δική μου γνώμη, η μπαρφ έχει προκαλέσει πολλές φορές προβλήματα ωτίτιδας, δερματικα όσο και αν σου ακουστεί αστείο αυτό που σου λέω. Ίσως έχει μια ευαισθησία παραπανω ο σκυλακος σου σαν ζωακι, μη το μπουκώνεις με πολλά πολλά. Βρες μια καλή ξηρα και θα είσαι οκ. Τα σκυλια είναι όπως τα παιδιά. Κάποια παιδιά τα έχουν πάθει όλα και τρέχανε οι γονείς στους γιατρούς και κάποια άλλα παιδάκια σήκωναν κανένα πυρετό με λιγο βηχα και χτυπησαν ελαφρα ολο κι ολο 2 φορες με το ποδηλατο. Δεν είναι ούτε από μάτι ούτε τίποτα. Αν σου βγάζει συνέχεια προβλήματα με το έντερο διωξε την μπαρφ απευθείας. Για να σου δώσω να καταλάβεις εγω εχω ένα γαλλικο που ήταν τέρμα ευαίσθητο στο έντερο. Άλλαζα κάθε 2 μήνες ξηρα μπορει να λεω και πολύ, γιατί μια θα είχε αέρια, μια τα κόπρανα μετά από 2 εβδομάδες χρήση της ξηράς τα έκανε τέρμα μαλακα και γενικα δεν είχε υγιή όψη. Δοκιμασα (optima, forma360, acana, farmina, belcando κλπ). Ειχα δοκιμασει και μαγειρευτο! Παλι τα ιδια και χειροτερα. Σιχαινομουν να μαζεψω τα κοπρανα του τετοια οψη που ειχαν. Από όταν άκουσα το ενστικτο μου και πήγα σε μια ξηρα πολύ γνωστής μάρκας παρότι λένε να τις αποφεύγουμε και καλα γτ δεν προσφέρουν τίποτα, το σκυλι εφτασε 5 και ειναι υγιέστατο. Ούτε γιαούρτια δίνω ούτε τίποτα για το έντερο( Προς θεού δεν λέω ότι είναι κακό να δίνεις γιαουρτι) και χαίρει άκρας υγείας. Όπου λέω δεν έχει αλλεργίες και αέρια μένουν κάγκελο. Χαχα. Οπότε κάνε υπομονή, είναι μωρο ακόμα και προφανώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανάπτυξη και το σύστημα του, και είναι ευαίσθητος. Αλλά αν θες τη γνώμη μου βγάλε τη μπαρφ για ένα διάστημα, αν θες να σου πω ποια τροφη δίνω εγώ και δες πως θα παει! Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι η μπαρφ προκάλεσε προβλήματα στο σκυλι και δεν του έκατσε σαν τροφη.

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
@Katerinarp
Σίγουρα είναι το πώς θα κάτσει η τροφή σε κάθε σκύλο.
Σου προτείνω να διαβάσεις και τα παραπάνω μηνύματα που αναλύω και τα προβλήματα του μικρού. Τα γαστρεντερικά προβλήματα ήταν όλα με κροκετα. Αλλά όπως ανέφερα δεν ήταν από κροκετα αλλά από χαζομάρες που έτρωγε από κάτω.
Ωτίτιδα πάλι δεν είχε σίγουρα διατροφική αιτία.
Το χοτ σποτ επειδή μπορεί να ακμάσει από αλλεργία,θα μπορούσε,αλλά πάλι με τον γιατρό έχουμε αποκλείσει το διατροφικό κομμάτι.
Ο γιατρός μου είναι κατά της μπαρφ και επίτηδες τον ρωτάω κάθε φορά αν ότι έχει πηγάζει από διατροφική αιτία.
Προς το παρόν η μπαρφ μας κάθεται πολύ καλά,έχει καλά κακά και καλή αφομοίωση της τροφής. Συν ότι επιτέλους πήρε κιλά ενώ με κροκετα δεν έπαιρνε.

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
291
dog-place.blogspot.com
Ένα με μυρωδιά τριαντάφυλλο δεν θυμάμαι εταιρεία.
Ακριβώς έτσι όπως λες.
Πλέον δεν αφήνει βεβεα οπότε βρέχω μια αποστειρωμενη γάζα και του τα καθαρίζω με αυτό το "υγρό πανακι".

Η βραδινή μας βόλτα είναι σκυλοπαρκο ή οτιδήποτε κάνουμε εμείς σκυλοπαρκο που είναι καθαρά εκτόνωση.
Η πρωινή και η μεσημεριανή όπως είπες είναι περπάτημα σε μέρη με κόσμο κτλ. Και η βραδινή έχει και περπάτημα ανάμεσα σε ερεθίσματα. Προφανώς όλα περιέχουν και ασκήσεις εκπαίδευσης κτλ.

Στο πάρκο δεν έχει δείξει κανένα συμπτώματα ,αλλά τα 2-3 σκυλιά που κάνουν παρέα και παίζουν τα βράδια έχουν όλα συμπτώματα. Τώρα από πού; πώς; Δε βρίσκουμε την πηγή το θέμα είναι ότι ο Σκούμπι και άλλα 2 σκυλιά περνάνε σίγουρα κενελ. Το ένα από αυτά δε παίζει με σκυλιά παρά μόνο με το μπαλάκι του. Οπότε υποψιάζομαι ότι το μπαλάκι είναι πηγή.

Τώρα αυτά που έχουν έρθει ήδη σε επαφή παίζουν μεταξύ τους,ο Σκούμπι είναι καλά δεν έχει κλινικά συμπτώματα. Σκυλοπαρκο δε πάμε απλά πάμε σε περιφραγμένο χώρο και τα αφήνουμε λίγο εκεί. Πλέον πολύ λιγότερο σε χρόνο. Μπας και κοιμηθούμε και λίγο το βράδυ :ROFLMAO:
αν οι 2-3 κολλητοι του ειναι κι αυτοι αρρωστοι, λογικο να κολλησε κι αυτος, ειναι πολυ μεταδοτικο αλλωστε. νομιζω τζαμπα αγχωνεσαι, εισαι λιγο γκαντεμης μονο!

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
αν οι 2-3 κολλητοι του ειναι κι αυτοι αρρωστοι, λογικο να κολλησε κι αυτος, ειναι πολυ μεταδοτικο αλλωστε. νομιζω τζαμπα αγχωνεσαι, εισαι λιγο γκαντεμης μονο!
H κολλητή του δεν έχει τίποτα,ούτως η άλλος έμπολα να πάθουν αυτή με μια κολίτιδα θα την περάσει. Αυτός που την έχει έχει σηκώσει τα χέρια ψιλά :ROFLMAO:
Ο κολλητός του χθες που τον είδα είχε βγάλει συμπτώματα,τον κλασικό τον βήχα.

Ποιος ο impostor που έφερε αυτό το πράγμα στη παρέα ξανά :ROFLMAO:
Στο σκυλοπαρκο από την άλλη,όλοι φέρουν άκρας υγείας πάλι καλά.
Τέλος πάντων,αυτό είναι τώρα βελόνα στα άχυρα.
Να γινει καλά ο γκαντεμης ο δικός μου,να δούμε το επόμενο chapter τι θα είναι.

Sammie

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2022
283
256
42
H κολλητή του δεν έχει τίποτα,ούτως η άλλος έμπολα να πάθουν αυτή με μια κολίτιδα θα την περάσει. Αυτός που την έχει έχει σηκώσει τα χέρια ψιλά :ROFLMAO:
Ο κολλητός του χθες που τον είδα είχε βγάλει συμπτώματα,τον κλασικό τον βήχα.

Ποιος ο impostor που έφερε αυτό το πράγμα στη παρέα ξανά :ROFLMAO:
Στο σκυλοπαρκο από την άλλη,όλοι φέρουν άκρας υγείας πάλι καλά.
Τέλος πάντων,αυτό είναι τώρα βελόνα στα άχυρα.
Να γινει καλά ο γκαντεμης ο δικός μου,να δούμε το επόμενο chapter τι θα είναι.
Πάντως ο δικός μου ντοκ,που τον εμπιστεύομαι φουλ, δεν μ αφήνει να καθαρίζω αυτιά με υγρά. Αυτοκαθαρίζονται λέει κ μόνο να μαζεύω περίσσεια κεριού με στεγνη γάζα,αν δω πολύ κερί. Οι καθαρισμοί λέει,σε ευαίσθητα ειδικά σκυλιά,μπορεί να κάνουν ωτίτιδα.
2 σκύλοι με χαμηλά αυτιά κ συχνά βρεξιματα,σε 12 χρόνια,ούτε 1 φορά δεν έπαθαν λοιμωδη ωτιτιδα.
Σαν γενικη αισθηση που έχω αποκτήσει από αυτά που λες, κ χωρίς να το βασιζω επιστημονικα, έχεις κάνει πάρα πολλές κ δύσκολες μεταβολές σε κουτάβι,που ούτως ή άλλως έχει αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικο.
Μια βλακεια της μπαρφ, είναι πως θέλει συμπληρωματα από όσο έχω διαβάσει, αλλά ποια κ κυρίως πόσο, δεν είναι σαφές Νομίζω.
Μήπως σου έχει πάθει καμία τοξικωση από βιταμίνες, από υπερβάλλοντα ζηλο:LOL:

Sammie

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2022
283
256
42
2 φορές κενελ ενώ έχουμε κάνει το εμβόλιο :|
Την πρώτη φορά δε το καταλάβαμε. Την δεύτερη έκανε 12 ώρες εμετούς και τελικά ήταν από το βήχα του κενελ.

Οι κολίτιδες πρέπει να κόψανε στο 6μηνο και από τότε τον έχω "κουράσει" με διατροφές για να δω αν τον πειράζει κάτι ή αν έχει κάπου δυσανεξία. Πολυπρωτεινικες η μονοπρωτεινικες. Διαφορετικές συστάσεις τροφής. Πάμε καλά.

Γενικά έχει την τάση να αφήνει το ένα ζήτημα και να πιάνει το επόμενο - που κατά πάσα πιθανότητα- θα είναι νέο ζήτημα. Τώρα έκανε μια επανάληψη στο κενελ σε πιο βαριά μορφή.
Το παθογονο ιδιο; γιατί ο όρος Αυτός,είναι γενικός,δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο παθογόνο. Πχ μπορεί να είναι βακτήρια η/και ιοί. Λοίμωξη αναπνευστικου είναι.
Σαν εσύ να προσβαλεσαι κ να νοσεις από ιό κοινού κρυολογηματος κ 2 μήνες πχ μετά από ιό γρίπης. Πολυ νορμαλ.
Τα περισσότερα εμβόλια γενικά,δεν αποκλείουν νοσηση. Όμως προστατεύουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τις αντίστοιχες επιπλοκές.

• Like

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Πάντως ο δικός μου ντοκ,που τον εμπιστεύομαι φουλ, δεν μ αφήνει να καθαρίζω αυτιά με υγρά. Αυτοκαθαρίζονται λέει κ μόνο να μαζεύω περίσσεια κεριού με στεγνη γάζα,αν δω πολύ κερί. Οι καθαρισμοί λέει,σε ευαίσθητα ειδικά σκυλιά,μπορεί να κάνουν ωτίτιδα.
2 σκύλοι με χαμηλά αυτιά κ συχνά βρεξιματα,σε 12 χρόνια,ούτε 1 φορά δεν έπαθαν λοιμωδη ωτιτιδα.
Σαν γενικη αισθηση που έχω αποκτήσει από αυτά που λες, κ χωρίς να το βασιζω επιστημονικα, έχεις κάνει πάρα πολλές κ δύσκολες μεταβολές σε κουτάβι,που ούτως ή άλλως έχει αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικο.
Μια βλακεια της μπαρφ, είναι πως θέλει συμπληρωματα από όσο έχω διαβάσει, αλλά ποια κ κυρίως πόσο, δεν είναι σαφές Νομίζω.
Κοίτα ένα έτοιμο ολοκληρωμένο γεύμα μπαρφ υποτίθεται δε θέλει κάτι έξτρα.
Μετά πας από μόνος σου του τύπου "χμ έχω μεγαλόσωμο σκύλο,τι έχουν τα μεγαλόσωμα,θέμα με οστά,οκ μπουσταρω οστά" κτλ.

Αυτό που λες με τον Ντοκ σου το έχω ξανά ακούσει. Ότι απλά θέλει προσοχή αν βγάζει πολύ κερί να βρεις την αιτία. Και μόνο μετά από βρωμονερα, σαπούνι ή θάλασσα πλένεις το αυτακι του.

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Μήπως έχω υπερβάλει και εγώ ναι.. θέλοντας τον καλύτερο τον μπουχτισα. Βέβαια τα δύο τελευταία που πάθαμε εντός μήνα είναι χοτ σποτ και κενελ που δε σχετίζεται με τις βιταμίνες

Sammie

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2022
283
256
42
Μήπως έχω υπερβάλει και εγώ ναι.. θέλοντας τον καλύτερο τον μπουχτισα. Βέβαια τα δύο τελευταία που πάθαμε εντός μήνα είναι χοτ σποτ και κενελ που δε σχετίζεται με τις βιταμίνες
Ε κάποιες βιταμίνες σχετίζονται με ανοσοποιητικο, μήπως μπλοκάρεις κάνα μόριο-κλειδί στην ανοσοαποκριση! Οκ,λίγο τραβηγμένο είναι,το παραδέχομαι!
Λοιπόν πάντως συγχαρητήρια για την αφοσίωση σου κ τον ζήλο σου:giggle:

• Love

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Ε κάποιες βιταμίνες σχετίζονται με ανοσοποιητικο, μήπως μπλοκάρεις κάνα μόριο-κλειδί στην ανοσοαποκριση! Οκ,λίγο τραβηγμένο είναι,το παραδέχομαι!
Λοιπόν πάντως συγχαρητήρια για την αφοσίωση σου κ τον ζήλο σου:giggle:
Κοίτα το μόνο που δίνω το οποίο βοηθάει στο ανοσοποιητικό είναι το γαϊδουράγκαθο. Που μεν το έχει και η τροφή απλά σε πολύ μικρή ποσότητα.
Δε νομίζω να κατάφερα να μπλοκάρω κάτι απλά όπως είπε και η @bella_gr είναι γκαντεμης δεν εξηγείται.
Από βιταμίνες το μεγαλύτερο κομμάτι τώρα που είχαμε το θέμα ήταν για την τρίχα. Λάδι σολομού και κελπ. Για τα ωμέγα και βοηθάνε και λιγάκι σε ανοσοποιητικό. Και μετέπειτα πράσινο μύδι για τα οστά. Ναι μεν είναι αρκετά αλλά το μόνο που είναι λίγο παραπάνω είναι για την τρίχα. Σκέφτομαι τώρα 2 μέρες αν του χω δώσει παραπάνω κάπου κάτι και να του έχω εκτροχιάσει το ανοσοποιητικό η κάτι παρόμοιο.