Καλή χρονιά σε όλους και απο εμάς!

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Θα μου λυσεις μια απορια σε παρακαλω;; ειναι κατι που ποτε δεν καταλαβα..θα απευθυνω την ερωτηση σε σενα αλλα ειναι πρςγματικη γενικη απορια ..με τοση αγαπη (που δεν αμφισβητω οτι εχεις στα σκυλια σου προς θεου) πως γινεται να δεχεσαι να τα παρεις απο καποιον που τους εχει προκαλεσει τοσο πονο;;;;;; πραγματικα ποτε δεν το καταλαβα...ενισχυεις καποιον που/εσυ ο ιδιος πηγαινεις κ πετσοκοβεις το σκυλο σου;;;;
Ο τόσο μεγάλος πόνος δεν είναι αλήθεια. Το αυτί είναι πέτσα. Δε κόβουν κανένα νεύρο η ζωτικό όργανο. Η ουρά από την άλλη πέφτει μόνη της. Ο ακρωτηριασμός από ειδικό γιατρό λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που πετσοκόβουν τα σκυλια τους είτε μόνοι τους είτε σε άσχετους. Οι ίδιοι οι κτηνιατροι εδώ στην Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό το διδάσκονται στη σχολή. Είναι λοιπόν κάτι που έχουν εκπαιδευτεί να το κάνουν. Απαγορεύεται εδώ όπως και σε κάποιες άλλες χώρες αλλά σε άλλες ακόμα επιτρέπεται. Εγώ πήρα αυτό το κουτάβι γιατί ήθελα από τη συγκεκριμένη γεννά. Σε πληροφορώ ότι όχι μόνο πόνο δεν έδειξε να πέρασε αλλά τα ράμματα επουλώθηκαν γρήγορα χωρίς φαγούρες και ενόχληση και ήταν μια χαρά. Δε θα πήγαινα το σκυλί μου για ακρωτηριασμό αλλά επέλεξα αυτόν γιατί όπως είπα και παραπάνω με ενδιέφερε η γεννά. Είναι απολύτως υγειής και χαρούμενος! Σε πληροφορώ ότι άλλες επεμβάσεις που γίνονται για προληπτικούς λόγους είναι πολύ πιο επώδυνες και μακάβριες. Το να μην τον έπαιρνα γιατί είχε ήδη κομμένα αυτιά και ουρά δε θα το έκανα. Ήθελα να τον πάρω και α τον κάνω ένα ευτυχισμένο και ισορροπημένο σκυλί. Αυτός όπως και ο άλλος θα ζήσει και θα χαρεί τη σκυλίσια ζωή του με όλη τη φροντίδα και την αγάπη κι ας είναι ένα ακόμη ακρωτηριασμένο doberman. Στα μάτια μου δε βλέπω αυτό. Αλλά ένα κουτάβι με όρεξη και χαρά για τη ζωή και η ευθύνη να του προσφέρω υγεία, σταθερότητα και αγάπη είναι πολύ μεγαλύτερη όλων!

Καλη χρονια με υγεια...να σου ζησουν. :D
Σ'ευχαριστω πολύ!!! Καλή χρόνια και σε σένα!!

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: GRDANE

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Οκ....τελειως παραλογη για μενα ολη η αναλυση...το αν ποναει ο χονδρος η οχι θα ηθελα να μου το πει ο σκυλος σου...η εσυ η εγω αν χωρις λογο κ αιτια κοψουμε ενα κομματι απο το αυτι μας...αληθεια θα το εκανες;;;
Δεν αμφισβητω κ παλι οτι τον αγαπας κ θα κανεις οτι μπορεις για εκεινον...οοοοολο το υπολοιπο ομως...ουτε καν που το αγγιζω....νομικα κ συναισθηματικα διαφωνω καθετα και οριζοντια...απλα ηθελα να δω τη σκεψη...κ τη βρισκω καπως σκληρη τοση εκλογικευση...

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Ο τόσο μεγάλος πόνος δεν είναι αλήθεια. Το αυτί είναι πέτσα. Δε κόβουν κανένα νεύρο η ζωτικό όργανο. Η ουρά από την άλλη πέφτει μόνη της. Ο ακρωτηριασμός από ειδικό γιατρό λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που πετσοκόβουν τα σκυλια τους είτε μόνοι τους είτε σε άσχετους. Οι ίδιοι οι κτηνιατροι εδώ στην Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό το διδάσκονται στη σχολή. Είναι λοιπόν κάτι που έχουν εκπαιδευτεί να το κάνουν. Απαγορεύεται εδώ όπως και σε κάποιες άλλες χώρες αλλά σε άλλες ακόμα επιτρέπεται. Εγώ πήρα αυτό το κουτάβι γιατί ήθελα από τη συγκεκριμένη γεννά. Σε πληροφορώ ότι όχι μόνο πόνο δεν έδειξε να πέρασε αλλά τα ράμματα επουλώθηκαν γρήγορα χωρίς φαγούρες και ενόχληση και ήταν μια χαρά. Δε θα πήγαινα το σκυλί μου για ακρωτηριασμό αλλά επέλεξα αυτόν γιατί όπως είπα και παραπάνω με ενδιέφερε η γεννά. Είναι απολύτως υγειής και χαρούμενος! Σε πληροφορώ ότι άλλες επεμβάσεις που γίνονται για προληπτικούς λόγους είναι πολύ πιο επώδυνες και μακάβριες. Το να μην τον έπαιρνα γιατί είχε ήδη κομμένα αυτιά και ουρά δε θα το έκανα. Ήθελα να τον πάρω και α τον κάνω ένα ευτυχισμένο και ισορροπημένο σκυλί. Αυτός όπως και ο άλλος θα ζήσει και θα χαρεί τη σκυλίσια ζωή του με όλη τη φροντίδα και την αγάπη κι ας είναι ένα ακόμη ακρωτηριασμένο doberman. Στα μάτια μου δε βλέπω αυτό. Αλλά ένα κουτάβι με όρεξη και χαρά για τη ζωή και η ευθύνη να του προσφέρω υγεία, σταθερότητα και αγάπη είναι πολύ μεγαλύτερη όλων!
Οκ....τελειως παραλογη για μενα ολη η αναλυση...το αν ποναει ο χονδρος η οχι θα ηθελα να μου το πει ο σκυλος σου...η εσυ η εγω αν χωρις λογο κ αιτια κοψουμε ενα κομματι απο το αυτι μας...αληθεια θα το εκανες;;;
Δεν αμφισβητω κ παλι οτι τον αγαπας κ θα κανεις οτι μπορεις για εκεινον...οοοοολο το υπολοιπο ομως...ουτε καν που το αγγιζω....νομικα κ συναισθηματικα διαφωνω καθετα και οριζοντια...απλα ηθελα να δω τη σκεψη...κ τη βρισκω καπως σκληρη τοση εκλογικευση...
Το να τους βγάζουμε τη μήτρα η τους όρχεις μόνο και μόνο για πρόληψη αυτό δεν είναι ακρωτηριασμός και βάναυσο; Καλα κανείς και διαφωνείς. Λέω λοιπόν για τελευταία φορά ότι τον σκύλο το πήρα έτσι. Δε πήρα να τον ακρωτηριάσω όπως και δεν θα έκανα στείρωση για πρόληψη. Τον επέλεξα για τους λόγους μου από το συγκεκριμένο εκτροφείο και γεννά. Ο καθένας όμως μπορεί να έχει την άποψη του. Σεβαστή!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Τα αυτια δεν ειναι πετσα εχουν νευρικες αποληξεις και κοβονται τα 2/3 ολου του πτερυγιου σε ηλικια ανω των 7βδομαδων για να εχουν σχηματιστει πρωτα καπως με αναισθησια γιατι ποναει πολυ, γινονται ραμματα και δινονται και αναλγητικα για μετα! Η ουρα επισης δεν πεφτει μονη της (εκτος αν ηταν αυτο που εκαναν παλια με σφυκτο δαχτυλιδι, το ιδιο που εκαναν και στους ορχεις για στειρωση αρσενικου) και σιγα σιγα σταματουσε η αιματωση σε εκεινο το σημειο και επεφτε (απιστευτος πονος). Η ουρα κοβοταν χωρις ναρκωση κ το κουταβι μπορει να ηταν και ημερων.. οταν κοβεται η ουρα κοβονται τενοντες μυες νευρα κοκαλα κ χονδροι μιας και ειναι η συνεχεια της σπονδυλικης στυλης. Συγνωμη που τα λεω ετσι ωμα αλλα ως βοηθος χειρουργειου παλια που επιτρεποταν κιολας τα εβλεπα.. απορω ποιοι ηταν αυτοι που τα πρωτοσκεφτηκαν ολα αυτα δηλαδη οταν τα βλεπεις να γινονται μπροστα σου αισθανεσαι οτι ειναι κατι το ανωμαλο! Προφανως δεν θελω να πω κατι για το συγκεκριμενο ε ουτε να επιτεθω ετσι.. απλα ετσι γενικες γνωσεις.. κουκλια τα σκυλακια!! Καλη χρονια σε ολους κ απο εμενα!!

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Τα αυτια δεν ειναι πετσα εχουν νευρικες αποληξεις και κοβονται τα 2/3 ολου του πτερυγιου σε ηλικια ανω των 7βδομαδων για να εχουν σχηματιστει πρωτα καπως με αναισθησια γιατι ποναει πολυ, γινονται ραμματα και δινονται και αναλγητικα για μετα! Η ουρα επισης δεν πεφτει μονη της (εκτος αν ηταν αυτο που εκαναν παλια με σφυκτο δαχτυλιδι, το ιδιο που εκαναν και στους ορχεις για στειρωση αρσενικου) και σιγα σιγα σταματουσε η αιματωση σε εκεινο το σημειο και επεφτε (απιστευτος πονος). Η ουρα κοβοταν χωρις ναρκωση κ το κουταβι μπορει να ηταν και ημερων.. οταν κοβεται η ουρα κοβονται τενοντες μυες νευρα κοκαλα κ χονδροι μιας και ειναι η συνεχεια της σπονδυλικης στυλης. Συγνωμη που τα λεω ετσι ωμα αλλα ως βοηθος χειρουργειου παλια που επιτρεποταν κιολας τα εβλεπα.. απορω ποιοι ηταν αυτοι που τα πρωτοσκεφτηκαν ολα αυτα δηλαδη οταν τα βλεπεις να γινονται μπροστα σου παισθανεσαι οτι ειναι κατι το ανωμαλο! Προφανως δεν θελω να πω κατι για το συγκεκριμενο ε ουτε να επιτεθω ετσι.. απλα ετσι γενικες γνωσεις.. κουκλια τα σκυλακια!! Καλη χρονια σε ολους κ απο εμενα!!
Έχεις την άποψη σου και κάποιες γνώσεις επι του θέματος και καλά έκανες και έγραψες! Το ότι δεν έχεις επιθετική πρόθεση φαίνεται και το εκτιμώ. Καλή χρόνια και σε σένα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Και το 2017, με τις ίδιες εμμονές θα μείνετε μερικοί!
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει πλάκα, ή αν είστε για λύπηση!
Μάλλον και τα δύο συγχρόνως :whistle:(y)

• Like
Reactions: ioanna a

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Ενώ κάποιοι άλλοι το -16 παρουσίασαν βελτίωση....:D

....οχι σημαντική πράμα που σημένει οτι σηκώνουν λιγο ακομα...

Θα βοηθήσομε την προσπάθεια τους.

• Like
Reactions: tasos malinoua

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
56
Οποιοδήποτε σκυλί με κομμένη ουρά και αυτιά ή φουσκωμένους μύες με άλλες μεθόδους, πάρτε το χαμπάρι, στις μέρες μας πια, δεν σας κάνει σκληρό-η γκόμενο-α. Υπάρχουν τόσοι τρόποι για να εντυπωσιάσει κανείς με τον σκύλο του. Οσο για την σύγκριση ακρωτηριασμός για καλωπιστικούς λόγους και πρόληψη (ακρωτηριασμός κατά τα λεγόμενά σας) με στείρωση αυτό σίγουρα σας κάνει απαίδευτο άνθρωπο.

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Τα αυτια δεν ειναι πετσα εχουν νευρικες αποληξεις και κοβονται τα 2/3 ολου του πτερυγιου σε ηλικια ανω των 7βδομαδων για να εχουν σχηματιστει πρωτα καπως με αναισθησια γιατι ποναει πολυ, γινονται ραμματα και δινονται και αναλγητικα για μετα! Η ουρα επισης δεν πεφτει μονη της (εκτος αν ηταν αυτο που εκαναν παλια με σφυκτο δαχτυλιδι, το ιδιο που εκαναν και στους ορχεις για στειρωση αρσενικου) και σιγα σιγα σταματουσε η αιματωση σε εκεινο το σημειο και επεφτε (απιστευτος πονος). Η ουρα κοβοταν χωρις ναρκωση κ το κουταβι μπορει να ηταν και ημερων.. οταν κοβεται η ουρα κοβονται τενοντες μυες νευρα κοκαλα κ χονδροι μιας και ειναι η συνεχεια της σπονδυλικης στυλης. Συγνωμη που τα λεω ετσι ωμα αλλα ως βοηθος χειρουργειου παλια που επιτρεποταν κιολας τα εβλεπα.. απορω ποιοι ηταν αυτοι που τα πρωτοσκεφτηκαν ολα αυτα δηλαδη οταν τα βλεπεις να γινονται μπροστα σου αισθανεσαι οτι ειναι κατι το ανωμαλο! Προφανως δεν θελω να πω κατι για το συγκεκριμενο ε ουτε να επιτεθω ετσι.. απλα ετσι γενικες γνωσεις.. κουκλια τα σκυλακια!! Καλη χρονια σε ολους κ απο εμενα!!
Οποιοδήποτε σκυλί με κομμένη ουρά και αυτιά ή φουσκωμένους μύες με άλλες μεθόδους, πάρτε το χαμπάρι, στις μέρες μας πια, δεν σας κάνει σκληρό-η γκόμενο-α. Υπάρχουν τόσοι τρόποι για να εντυπωσιάσει κανείς με τον σκύλο του. Οσο για την σύγκριση ακρωτηριασμός για καλωπιστικούς λόγους και πρόληψη (ακρωτηριασμός κατά τα λεγόμενά σας) με στείρωση αυτό σίγουρα σας κάνει απαίδευτο άνθρωπο.
Επειδή δε με ξέρεις δε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω αναλόγως. Τον λόγο που πήρα τον σκύλο και έχω σκύλο τον ξέρω μόνο εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι. Παρακαλώ λοιπόν οι χαρακτηρισμοί και οι υπόνοιες να λείπουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Δεν θα πω ότι είναι κούκλος το ντοπ γιατί από αισθητικής άποψης για μένα τουλάχιστον, κουκλιά είναι τα ντοπ με τα αυτιά τους και την ουρά τους. Τα κομμένα είναι λίγο φρανκεστάιν.

Στο θέμα κόψιμο αυτιών για να μην κοροιδευόμαστε και να μην κοροιδεύουμε και τον καινούργιο κόσμο που μπαίνει:
  • Καμία επέμβαση δεν είναι ανώδυνη. Και φυσικά έχουν και νευρικές απολήξεις τα αυτιά, και αγγεία έχουν, και φυσικά δημιουργείται πληγή που πρέπει να επουλώσει και φυσικά θέλει και αντιβιοτικά (τα οποία στα κουτάβια επίσης τα αποφεύγουμε αν μπορούμε και δεν τα δίνουμε για ψύλλου πήδημα - κι όποιος το αμφισβητεί ας διαβάσει και τις αντενδείξεις στις σκυλίσιες αντιβιώσεις)
  • Φορτώνεις μια (άχρηστη) νάρκωση στο κουτάβι που και πάλι όπως ξέρουμε, οι ναρκώσεις δεν είναι αθώες. Εδώ κοιτάμε σε ένα σκύλο να μαζέψουμε τα χειρουργικά του απαραίτητα σε μία επέμβαση όποτε και εάν γίνεται για να εξοικονομούμε ναρκώσεις.
  • Δύο φορές έχω πετύχει στο παρελθόν στον κτηνίατρό μου ντοπ με κομμένα αυτιά (από άλλο κτηνίατρο) που είχαν μολυνθεί και είχαν επιπλοκές. Για να μην κοροιδευόμαστε δηλαδή ξαναλέω ότι δεν τρέχει τίποτα με το κόψιμο αυτιών.
  • Το γιατί εξακολουθούν οι κτηνίατροι εδώ ή έξω να κόβουν ...follow the money που λέει και κάποιος εδώ μέσα. Μακάκες είναι να πουν όχι στα φράγκα και εδικά σε αμφιλεγόμενη επέμβαση που όπως κοστίζει και παραπάνω?
Δεν περίμενα εν έτει 2017 να δω εδώ μέσα κουτάβι κομμένο...

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
@Dogaholic

Καλώς όρισες και συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις και διαχειρίζεσαι συμπεριφορές από ανθρώπους που μιλούν για ευαισθησία και ευγένεια, αλλά αποτυγχάνουν να την επιδείξουν.

Στο θέμα έχουν γραφτεί επιστημονικές και όχι μόνο ανακρίβειες, αλλά δεν είναι απαραίτητο (και δεν έχω διάθεση) να σταθώ σε αυτές.

Παράνομος είσαι, παράλογος δεν δείχνεις...

Προσωπικά δεν θα έκοβα και δεν θα αφαιρούσα κάτι από τον σκύλο μου χωρίς σοβαρό λόγο, εσωτερικά ή εξωτερικά... και ναι, υπάρχει διαφορά στην αφαίρεση τμήματος του πτερυγίου του αυτιού από την αφαίρεση της μήτρας μα η ζυγαριά της σοβαρότητας και των επιπλοκών δεν γέρνει προς το μέρος της επέμβασης στα αυτιά.

Οι άνθρωποι ταλαιπωρούμε και χρησιμοποιούμε τα κατοικίδια ζώα καθημερινά και ποικιλοτρόπως. Άλλοι στο όνομα της ομορφιάς, άλλοι της εργασίας, άλλοι της επιστήμης, άλλοι της φροντίδας και άλλοι της αγάπης.

Εύχομαι πάντα τέτοια (όχι σκυλιά με κομμένα αυτιά και ουρές... αλλά τέτοια διάθεση και συμπεριφορά)!

:)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Γιατί ο μεγάλος δεν είναι για ζαχαρωμα ;)
εγω εχω δηλωσει προ πολου αδυναμια στα ντοπερμαν και οτι θα παρω καπια στιγμη (δεν θα το παρουσιασω ομως για ευνοητους λογους)

το αλλο νταξ,συμπαθητικο ειναι.

• Like
Reactions: ripper2.1

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
@Dogaholic για πες μας λίγα λόγια , όσον αφορά την επιλογή του νέου μέλους ,
εγω εχω δηλωσει προ πολου αδυναμια στα ντοπερμαν και οτι θα παρω καπια στιγμη (δεν θα το παρουσιασω ομως για ευνοητους λογους)

το αλλο νταξ,συμπαθητικο ειναι.
ΧΑχα Τασαρα γίγαντα

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
@Dogaholic

Καλώς όρισες και συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις και διαχειρίζεσαι συμπεριφορές από ανθρώπους που μιλούν για ευαισθησία και ευγένεια, αλλά αποτυγχάνουν να την επιδείξουν.

Στο θέμα έχουν γραφτεί επιστημονικές και όχι μόνο ανακρίβειες, αλλά δεν είναι απαραίτητο (και δεν έχω διάθεση) να σταθώ σε αυτές.

Παράνομος είσαι, παράλογος δεν δείχνεις...

Προσωπικά δεν θα έκοβα και δεν θα αφαιρούσα κάτι από τον σκύλο μου χωρίς σοβαρό λόγο, εσωτερικά ή εξωτερικά... και ναι, υπάρχει διαφορά στην αφαίρεση τμήματος του πτερυγίου του αυτιού από την αφαίρεση της μήτρας μα η ζυγαριά της σοβαρότητας και των επιπλοκών δεν γέρνει προς το μέρος της επέμβασης στα αυτιά.

Οι άνθρωποι ταλαιπωρούμε και χρησιμοποιούμε τα κατοικίδια ζώα καθημερινά και ποικιλοτρόπως. Άλλοι στο όνομα της ομορφιάς, άλλοι της εργασίας, άλλοι της επιστήμης, άλλοι της φροντίδας και άλλοι της αγάπης.

Εύχομαι πάντα τέτοια (όχι σκυλιά με κομμένα αυτιά και ουρές... αλλά τέτοια διάθεση και συμπεριφορά)!

:)
Καταρχήν εγώ σ'ευχαριστω που με όμορφο και πολιτισμένο τρόπο διαφωνείς και λες την άποψη σου! Είναι κατανοητές όλες οι απόψεις. Ο τρόπος με ενοχλεί και όχι η άποψη! Επέλεξα καλώς η κακώς να αποκτήσω το συγκεκριμένο doberman με κομμένα αυτιά και ουρά. Αυτό που ενδιαφέρει και εστιάζω είναι στη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα του και την υγεία του σωματική και πνευματική χωρίς αφύσικους τρόπους όπως διάβασα σε κάποιο σχόλιο. Άσκηση, καλή διατροφή, πνευματική και σωματική διέγερση, κοινωνικοποίηση και πολλά αλλά είναι αυτά που θα κάνουν τον σκύλο μου όμορφο, επιβλητικό και μυώδη και όχι τα αυτιά του τα κομμένα. Θα τον καμαρώνω γιατί θα γίνει ένας σκύλος ισορροπημένος όπως καμαρώνω και για τον λυκακο μου! Συγνώμη να ζητήσω που επέλεξα αυτόν; οκ, να ζητήσω συγνώμη λοιπόν που διάλεξα ένα ακροτηριασμενο doberman. Σε όλο αυτό όμως εγώ μόνο ένα σκοπό έχω! Να τον κάνω ευτυχισμένο! Να είσαι καλά και καλή χρόνια σου εύχομαι !!

@Dogaholic για πες μας λίγα λόγια , όσον αφορά την επιλογή του νέου μέλους ,

ΧΑχα Τασαρα γίγαντα
Ο Hewie(ο λυκακος) είναι πλέον 9+ ετών. Ήθελα να αποκτήσω doberman πολλά χρόνια..η ζωή μου όμως ήταν ήδη σχετικά ίσα ίσα όσον αφορά τα οικονόμα και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν ήθελα να πάρω ένα κουτάβι και να έρθει κάποια στιγμή που δε θα μπορώ να του πάω τη τροφή που χρειαζεται, τον γιατρό του και ο,τι άλλο μπορεί να προκύψει..Έτσι λοιπόν το έκανα τώρα! Τα τελευταία 2 χρόνια η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο. Άφησα τη πρωτεύουσα όπου ζούσα πάντα και δοκίμασα μια νέα αρχή σε νησί. Τώρα πλέον τον χειμώνα δε δουλεύω. Έτσι λοιπόν πήρα τον Dali. Έψαξα πολλά εκτροφεία. Έχω φίλους όμως από τη Σερβία και μου πρότειναν εκτροφεία. Κατέληξα σε ένα από αυτά γιατί είχε γεννά με δυνατά γονίδια. Υγειή σκυλια με τίτλους και αυτό το λέω για τη συμπεριφορά και την υγεία. Μη παρεξηγηθώ πάλι από μερικούς..

Last edited by a moderator:

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Ο Hewie(ο λυκακος) είναι πλέον 9+ ετών. Ήθελα να αποκτήσω doberman πολλά χρόνια..η ζωή μου όμως ήταν ήδη σχετικά ίσα ίσα όσον αφορά τα οικονόμα και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν ήθελα να πάρω ένα κουτάβι και να έρθει κάποια στιγμή που δε θα μπορώ να του πάω τη τροφή που χρειαζεται, τον γιατρό του και ο,τι άλλο μπορεί να προκύψει..Έτσι λοιπόν το έκανα τώρα! Τα τελευταία 2 χρόνια η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο. Άφησα τη πρωτεύουσα όπου ζούσα πάντα και δοκίμασα μια νέα αρχή σε νησί. Τώρα πλέον τον χειμώνα δε δουλεύω. Έτσι λοιπόν πήρα τον Dali. Έψαξα πολλά εκτροφεία. Έχω φίλους όμως από τη Σερβία και μου πρότειναν εκτροφεία. Κατέληξα σε ένα από αυτά γιατί είχε γεννά με δυνατά γονίδια. Υγειή σκυλια με τίτλους και αυτό το λέω για τη συμπεριφορά και την υγεία. Μη παρεξηγηθώ πάλι από μερικούς..
Ευχαριστώ για την ανάλυση !! Κ εγώ ταξίδεψα Τσεχία για να φέρω την σκυλα μου , Tyra Mineo είναι το θέμα , αν θέλεις να το δεις :) Έχεις πολύ σωστό τρόπο σκέψης !! Εγώ μένω στην Κω τα τελευταία 13 χρόνια !! Θα λατρέψεις τη ζωή στο νησί !! Έχει ποιότητα ζωής ! Μου αρέσει κ μένα πολύ το καφέ χρωμα στα ντόπερμαν !!

• Like
Reactions: Dogaholic