Καλή χρονιά σε όλους και απο εμάς!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.087
Athens
@ISKENDER
Θες να πιάσουμε την μαραθώνια κουβέντα για το τι λείπει και έχει κοπεί από κάθε φυλή? Άνοιξε άλλο νήμα, βάλε όλες τις φυλές με αλφαβητική σειρά να ξεκινήσουμε σήμερα και να τελειώσουμε το Πάσχα.

Σιγα να μην έπερνε σοβαρή κρίση Σερβικός σκυλος απο ιδιότη στην Ελλαδα μπροςτα σε Ελληνες εκτροφείς. Αν θελει τωρα μπορει να
τον στείλει σε έκθεση στην Σερβία που ειναι πιο σοβαρά τα
πράματα ετσι και αλλιως οι περισοτεροι κριτές Σέρβοι ειναι και
εδω. Οι δικοί μας δεν φτάνουν ουτε μεχρι το Κόσοβο.
Ε ναι. Οπότε ας καταργήσουμε και το θεσμό των εκθέσεων και να τα πούμε καλλιστεία. Τώρα γιατί εδώ μέσα άλλοι με σκύλους ουγγαρέζικους, σέρβικους, γερμανικούς κοκ. έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές... μυστήριο πράγμα!

• Like
Reactions: ioanna a

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Ας μην παραλογιζομαστε κ ας μην εχουμε λογικες του στυλ "το μη χειρον βελτιστο"... Το οτι η εκτρφη εχε βλαψει φυλες το ξερουμε...το οτι υπαρχουν φυλες με προβληματα υγειας επισης...οτι υποφερει περισσοτερο στο καυσωνα το γαλλακι απο το ντοπερμαν χωρις ουρα το καταλαβαινουμε ολοι οκ....δεν γινεται ομως κ να πουμε δεν πειραζει που κοβουν ακομα τα σκυλια...μην τα ισοπεδωνουμε ολα προς καμια κατευθυνση...υπαρχει νομικο κ ηθικο πλαισιο το οποιο εχει αναλυθει ηδη....οκ υπαρχουν διαφωνιες κ αποψεις αλλες (ελπιζω να εκλειψουν συντομα) αλλα υπαρχει αντικειμενικη σκοπια του θεματος μην παμε να τη διαγραψουμε ουτεγια χαριν συζητησεως ουτε για χαριν προσωπικης προτιμησης...

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Ο Τάσος όλο τα ζαχαρώνει τα ντόμπερμαν αλλά δεν θα πάρει ποτέ, το ξέρουμε όλοι αυτό :ROFLMAO::ROFLMAO:

Καλός ο Hewie αλλά αναπόφευκτα θα σταθώ κι εγώ στον Dali, ποια γέννα ήταν; Και βάλε φωτογραφίες, κι άλλες. Τον επέλεξες ή τον διάλεξε ο εκτροφέας για σένα;

Να σου ζήσουν αμφότεροι! :love:
Όλοι έχουμε έναν Hewie.. :love:
Από χαρακτήρα πώς είναι ο μικρός; Βλέπεις να παίρνει τα μαθήματα του μεγάλου ή είναι "και τα μυαλά στα κάγκελα"; (κλασικό ντόμπερμαν δηλαδή :p )

Εντάξει, όπως είπα όλοι έχουμε έναν Hewie και καταλαβαίνω πως θες να μιλήσεις γι'αυτόν, αλλά δεν έχει και πολλούς άλλους με ντόμπερμαν εδώ μέσα (κάνει μοναξιά που λέμε), πες λίγα για τον μικρό. Τους γονείς τους είδες; Τι χαρακτήρες; Από εργασία πώς πάνε (και οι συγκεκριμένοι και στη Σερβία γενικώς); Ποιες οι εντυπώσεις σου από το εκτροφείο; Πώς σου φαίνεται ως τώρα ο Dali; Είσαι ευχαριστημένη απ'την επιλογή σου τελικά;
-Χωρίς πλάκα, μόνο Στάσου μύγδαλα δεν έχω πει ακόμα, με τρομάζω.. o_O
Ταξιδεψα στη Σερβία για να δω το εκτροφείο, να γνωριστούμε και να δω τα κουταβια! Ειδα τη μαμά και τα μωρά αρχικά. Ειδα όλες τις εξετάσεις γονέων( μάτια,δυσπλασία,καρδιά κτλ) και τίτλους από εκθέσεις κτλ..Αφού με φιλοξένησε και μιλούσαμε ώρες αυτό που με κέρδισε είναι ότι μου έκανε ερωτήσεις για τον λόγο που θέλω να αποκτήσω doberman, τον τρόπο ζωής μου κτλ..άλλο που μου έκανε εντυπώση είναι ότι πήγαινε τα παιδιά του σίγουρα 1 φορά τη μέρα να χαϊδέψουν τα κουταβια( πάντα με επίβλεψη)! Όλοι οι χώροι πεντακάθαροι και τα σκυλια το ίδιο! Μάνα και μωρά καλοταϊσμένα! Μου είπε όλη την ιστορία του εκτροφείου και πως αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό και μου έδωσε πολλές συμβουλές και δωράκια για τον μικρό. Αυτό που με έκανε και διάλεξα τον Dali ήταν ότι ειδα ένα κουτάβι να παίζει με τα αδέρφια του χωρίς τάσεις κυριαρχίας, ήταν που περίεργος για το περιβάλλον γενικά και ήρθε κοντά μου όχι τρέχοντας όπως άλλα..με πλησίασε με μύρισε και μετά έκανε χαρές! Χαχα! Ήταν κάτι μεταξύ σοβαρος και παιχνιδιαρης κουταβος! Το χρώματα έρχεται τελευταιο! Έκατσα 2 μέρες. Γύρισα και όταν ήρθε ο μικρός ειδα και τον μπαμπά! Το είχε φέρει για αναπαραγωγή στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα Ελληνικά εκτροφεία ζευγαρώνουν τα σκυλια τους με σκυλια από Σερβία.

Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ!

καμια φωτο του Hewie από όλα αυτα τα χρονια συμβιωσης θα δουμε τουλαχιστον; ή εφαγε λογοκρισια και αυτος;
Αμέτρητες φωτό με τον Hewie! Προσεχώς...

Last edited by a moderator:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
@ISKENDER
Θες να πιάσουμε την μαραθώνια κουβέντα για το τι λείπει και έχει κοπεί από κάθε φυλή? Άνοιξε άλλο νήμα, βάλε όλες τις φυλές με αλφαβητική σειρά να ξεκινήσουμε σήμερα και να τελειώσουμε το Πάσχα.

Ε ναι. Οπότε ας καταργήσουμε και το θεσμό των εκθέσεων και να τα πούμε καλλιστεία. Τώρα γιατί εδώ μέσα άλλοι με σκύλους ουγγαρέζικους, σέρβικους, γερμανικούς κοκ. έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές... μυστήριο πράγμα!

Τι να την πιάσουμε την κουβεντα; Τα λεμε καθε μέρα. Τα ειπαμε χιλιάδες φορές. Αν θες άνοιξε εσυ θεμα. Αλλα δεν χριαζετε έχουμε
Θέματα πολλα πχ "γαλλικό γιατι να μην το παρω"

Άνοιξε και εγω πρώτος θα πω για της πομπές της εκτροφής των CAO
Θα σου πω πχ οτι στα CAO περισσοτερο ανήθικο ειναι το τούμπανο
μακριά απο την εργασία (την παλια) σκυλί και οτι μπροςτα σε αυτο
το προβλημα με το κόψιμο με αφήνει αδιάφορο.

Αλλα δεν θα με δεις να την πέφτω σε νεοεισερχόμενα μελη (και ενώ γνωρίζετε τα παντα για την δυσωδία) και να τους αναγάγω σε εγκληματίες μπροςτα στην βρόμα της εκτροφής.

Δεν μου απάντησες ομως θα ξαναπάρεις κομμένο; :p

Εγω θα ξαναπάρω..... :D

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Ταξιδεψα στη Σερβία για να δω το εκτροφείο, να γνωριστούμε και να δω τα κουταβια! Ειδα τη μαμά και τα μωρά αρχικά. Ειδα όλες τις εξετάσεις γονέων( μάτια,δυσπλασία,καρδιά κτλ) και τίτλους από εκθέσεις κτλ..Αφού με φιλοξένησε και μιλούσαμε ώρες αυτό που με κέρδισε είναι ότι μου έκανε ερωτήσεις για τον λόγο που θέλω να αποκτήσω doberman, τον τρόπο ζωής μου κτλ..άλλο που μου έκανε εντυπώση είναι ότι πήγαινε τα παιδιά του σίγουρα 1 φορά τη μέρα να χαϊδέψουν τα κουταβια( πάντα με επίβλεψη)! Όλοι οι χώροι πεντακάθαροι και τα σκυλια το ίδιο! Μάνα και μωρά καλοταϊσμένα! Μου είπε όλη την ιστορία του εκτροφείου και πως αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό και μου έδωσε πολλές συμβουλές και δωράκια για τον μικρό. Αυτό που με έκανε και διάλεξα τον Dali ήταν ότι ειδα ένα κουτάβι να παίζει με τα αδέρφια του χωρίς τάσεις κυριαρχίας, ήταν που περίεργος για το περιβάλλον γενικά και ήρθε κοντά μου όχι τρέχοντας όπως άλλα..με πλησίασε με μύρισε και μετά έκανε χαρές! Χαχα! Ήταν κάτι μεταξύ σοβαρος και παιχνιδιαρης κουταβος! Το χρώματα έρχεται τελευταιο! Έκατσα 2 μέρες. Γύρισα και όταν ήρθε ο μικρός ειδα και τον μπαμπά! Το είχε φέρει για αναπαραγωγή στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα Ελληνικά εκτροφεία ζευγαρώνουν τα σκυλια τους με σκυλια από Σερβία.Μεχρι τώρα ο μικρός έχει πολύ καλό χαρακτήρα. Από την αρχή δεν έδειχνε φόβους πχ αυτοκίνητα, δυνατούς θορύβους, μεγαλύτερα ζώα ( έχουμε και αγελάδες εδώ) Χαχα και επίσης ποτε δεν έκλαψε όταν έφυγα από το σπιτι. Δε γκρίνιαξε τη νύχτα κτλ..μαθαίνει πολύ γρήγορα και είναι πανέξυπνος. Φαίνεται στο βλέμμα του ότι γουστάρει να μαθαίνει! Δε τον μαλώνω ποτέ με τιμωρίες κτλ και όσο μπορώ επιβραβεύω τις καλές συμπεριφορές που είτε μόνος του κάνει είτε κατόπιν εντολής με clicker. Είναι 4 μηνών τώρα όποτε μπαινομαι στην έφηβια σιγά σιγά. Δεν επαναπαύομαι ότι είναι καλός γιατί έχουμε δρόμο ακόμα. Ελάττωμα έχει..είναι λαιμαργος και ο,τι βρει κάτω θα το βάλει στον στόμα. Είναι συνέχεια με τη μύτη κάτω και ψάχνει τι θα καταβροχθίσει. Τέλειο σκυλί δεν υπάρχει όμως! Είναι στο χέρι μας πως θα το δουλέψουμε!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.087
Athens
Τι να την πιάσουμε την κουβεντα; Τα λεμε καθε μέρα. Τα ειπαμε χιλιάδες φορές. Αν θες άνοιξε εσυ θεμα. Αλλα δεν χριαζετε έχουμε
Θέματα πολλα πχ "γαλλικό γιατι να μην το παρω"

Άνοιξε και εγω πρώτος θα πω για της πομπές της εκτροφής των CAO
Θα σου πω πχ οτι στα CAO περισσοτερο ανήθικο ειναι το τούμπανο
μακριά απο την εργασία (την παλια) σκυλί και οτι μπροςτα σε αυτο
το προβλημα με το κόψιμο με αφήνει αδιάφορο.

Αλλα δεν θα με δεις να την πέφτω σε νεοεισερχόμενα μελη (και ενώ γνωρίζετε τα παντα για την δυσωδία) και να τους αναγάγω σε εγκληματίες μπροςτα στην βρόμα της εκτροφής.

Δεν μου απάντησες ομως θα ξαναπάρεις κομμένο; :p

Εγω θα ξαναπάρω..... :D
Εδώ σχολιάσαμε το κόψιμο αυτιών, καθώς είδαμε να παρουσιάζεται ένα κουτάβι με κομμένα αυτιά.
Εσύ μιλάς για άλλο θέμα (την μορφολογική vs εργασιακή εκτροφή, τον λόγο ύπαρξης φυλών κοκ.). Αν μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης τι είναι καλύτερο και χειρότερο στα περί κυνοφιλίας γενικότερα όπως το θέτεις, θα πρέπει να εμπλέξουμε 3.000 διαφορετικά θέματα (όλη τη θεματολογία του φόρουμ δηλαδή), να φτιάξουμε διλήμματα και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Η μπαλα στην εξέδρα.

Άντε και του χρόνου που θα βγαλουν οι εκτροφείς τρίποδα CAO και
γαλικά εμείς θα καμονόμαστε και απο πάνω θα κάνουμε και
καταγγελίες (ξιφουλκουμε του κωλου δηλ.) για αυτιά.

• Like
Reactions: Dogaholic

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Οχι... τα κάκαλα τα ειχε....:p
ξερεις γιατι το λεω
γιατι μεθαυριο πχ θα βγουν να κρινουν εμενα που ετσι μου λεει το μυαλο και θα παω εγω να κοψω αφτια και ουρα ενω τον καθε ηθικο εκτροφεα που ζευγαρωνει κομμενο οχι..
εγω παρανομω,αυτος οχι.
αλλα που να βρουν τα κακαλα να την πουν σε κανεναν,ο καθενας εχει μια βρωμια για να κρυψει οποτε κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.
και ετσι για την αλητεια οχι δεν ειμαι κατα στο ζευγαρωμα κομμενων,ουτε ειμαι κατα στο κοψιμο λογω γουστου αν θες..ειμαι κατα σε κατι τετοιους που βρισκουν ενα θυμα να του την χωσουν την ιδια ωρα που υπαρχουν αναγγελιες γεννας με κομμενα..ψευτονταιλικια.
και λογικα ο μπαμπας κομμενος θα ειναι,αυτο δεν τον εμποδισε βεβαια να ζευγαρωσει στην ελλαδα..

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οι μακρυτριχοι Γερμανικοι μου αρεσουν πολυ,τα Ντομπερμαν παλι οχι,καλως ηρθατε οπως και να εχει :p Διαφωνω με την αποκτηση,την αναπαραγωγη και σε ενα βαθμο και με την ιδιοκτησια ακρωτηριασμενων σκυλων,just for the record.

Ο Κυνολογικος Ομιλος Σερβιας ειναι μελος της FCI ; Αντιλαμβανομαι οτι ο νομος ενος κρατους ειναι πανω απο οποιαδηποτε αποφαση ενος ομιλου,αλλα δεν μπορει η FCI τροπον τινα να "εξαναγκασει" τα μελη της να ακολουθουν συγκεκριμενες κατευθηντηριες γραμμες σε ευαισθητα θεματα (θα γινει τελικα WDS στην Κινα το 2019 :whistle: ; )

• Like

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
ξερεις γιατι το λεω
γιατι μεθαυριο πχ θα βγουν να κρινουν εμενα που ετσι μου λεει το μυαλο και θα παω εγω να κοψω αφτια και ουρα ενω τον καθε ηθικο εκτροφεα που ζευγαρωνει κομμενο οχι..
εγω παρανομω,αυτος οχι.
αλλα που να βρουν τα κακαλα να την πουν σε κανεναν,ο καθενας εχει μια βρωμια για να κρυψει οποτε κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.
και ετσι για την αλητεια οχι δεν ειμαι κατα στο ζευγαρωμα κομμενων,ουτε ειμαι κατα στο κοψιμο λογω γουστου αν θες..ειμαι κατα σε κατι τετοιους που βρισκουν ενα θυμα να του την χωσουν την ιδια ωρα που υπαρχουν αναγγελιες γεννας με κομμενα..ψευτονταιλικια.
και λογικα ο μπαμπας κομμενος θα ειναι,αυτο δεν τον εμποδισε βεβαια να ζευγαρωσει στην ελλαδα..

Δες εδω τωρα τι γίνετε φιλε Τάσο :)

Το κύριος ζήτημα για μένα οπως παντα σε τέτοιες περιπτώσεις ειναι
το πέσιμο στον καινούργιο. Ανούσιο, ανέτιο, υπερβολικό εμείς
ήμαστε οι γνώστες και οι σούπες ντουπερ κυνόφιλοι και γυρο μας
ειναι γεμάτο εγκληματίες που κακοποιούν τα σκυλια τους μεχρι
που τα κοιμάνε όξω. Σύγχρονες μπούρδες. Μπαϊράκι ξεβαμμένο.

"Θα σε κανω καταγγελία" λέει.... θα του τα κλάσεις θα έγραφα αλλα
κρατήθηκα και απάντησα αλλιως. Τωρα που μπορούμε να υπολογίσουμε και τον εκτροφέα που εκανε το ζευγάρωμα με το πιθανόν κομμένο λεω οτι το κλασιμο θα παει ομαδικό.:cool:

• Like

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
κομμενος ο μπαμπας;
Κομμένος και ο μπαμπάς.

κομμενος ο μπαμπας;
Κομμένος και ο μπαμπάς.
Δες εδω τωρα τι γίνετε φιλε Τάσο :)

Το κύριος ζήτημα για μένα οπως παντα σε τέτοιες περιπτώσεις ειναι
το πέσιμο στον καινούργιο. Ανούσιο, ανέτιο, υπερβολικό εμείς
ήμαστε οι γνώστες και οι σούπες ντουπερ κυνόφιλοι και γυρο μας
ειναι γεμάτο εγκληματίες που κακοποιούν τα σκυλια τους μεχρι
που τα κοιμάνε όξω. Σύγχρονες μπούρδες. Μπαϊράκι ξεβαμμένο.

"Θα σε κανω καταγγελία" λέει.... θα του τα κλάσεις θα έγραφα αλλα
κρατήθηκα και απάντησα αλλιως. Τωρα που μπορούμε να υπολογίσουμε και τον εκτροφέα που εκανε το ζευγάρωμα με το πιθανόν κομμένο λεω οτι το κλασιμο θα παει ομαδικό.:cool:
Το να διαφωνεί καποιος επειδη απέκτησα κουτάβι με κομμένα αυτιά και ουρά το δέχομαι! Το να κάνουν τέτοια επίθεση όμως με χαρακτηρισμούς και να κρίνουν οι κύριοι δικαστές εάν είμαι φιλόζωη η δεν είμαι δε μπορώ παρά να το αγνοήσω γιατί κρίνουν ένα προφίλ με 2 φωτογραφίες και ένα ποστ! Δεν με γνωρίζουν σαν άνθρωπο και ούτε και εγώ. Να προσθέσω ότι οι περισσότεροι εκτροφείς(τουλάχιστον της ράτσας του ντόπερμαν) ζευγαρώνουν τις σκύλες τους με αρσενικά της Σερβίας ( είμαστε και κοντά) ΟΛΑ κομμένα. Δε θα πω αλλά όμως περί Ελληνικής εκτροφείς γιατί είναι κατινιά. Εάν όμως καποιος θέλει να αποκτήσει κουτάβι κομμενο από Ελλάδα μπορεί να το κάνει άνετα πλέον και με χαρτιά που δικαιολογούν το κόψιμο κτλ σαν ιατρικός λογους! Το ότι την πέφτουν στον καινούργιο φίλε μου είναι συνηθισμένο...ας κοιτάξει λοιπόν ο καθένας τι κάνει και ποσό φιλόζωος είναι στη καθημερινότητα του και στη προσωπική του ζωή. Όλοι ξέρουμε κατά βάθος τι είμαστε κι ας προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από προφίλ.

Κομμένος και ο μπαμπάς.

Το να διαφωνεί καποιος επειδη απέκτησα κουτάβι με κομμένα αυτιά και ουρά το δέχομαι! Το να κάνουν τέτοια επίθεση όμως με χαρακτηρισμούς και να κρίνουν οι κύριοι δικαστές εάν είμαι φιλόζωη η δεν είμαι δε μπορώ παρά να το αγνοήσω γιατί κρίνουν ένα προφίλ με 2 φωτογραφίες και ένα ποστ! Δεν με γνωρίζουν σαν άνθρωπο και ούτε και εγώ. Να προσθέσω ότι οι περισσότεροι εκτροφείς(τουλάχιστον της ράτσας του ντόπερμαν) ζευγαρώνουν τις σκύλες τους με αρσενικά της Σερβίας ( είμαστε και κοντά) ΟΛΑ κομμένα. Δε θα πω αλλά όμως περί Ελληνικής εκτροφείς γιατί είναι κατινιά. Εάν όμως καποιος θέλει να αποκτήσει κουτάβι κομμενο από Ελλάδα μπορεί να το κάνει άνετα πλέον και με χαρτιά που δικαιολογούν το κόψιμο κτλ σαν ιατρικός λογους! Το ότι την πέφτουν στον καινούργιο φίλε μου είναι συνηθισμένο...ας κοιτάξει λοιπόν ο καθένας τι κάνει και ποσό φιλόζωος είναι στη καθημερινότητα του και στη προσωπική του ζωή. Όλοι ξέρουμε κατά βάθος τι είμαστε κι ας προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από προφίλ και προς θεού πάλι μη παρεξηγηθώ κι εγώ κρύβομαι πίσω από προφίλ όπως όλοι..έτσι είναι το διαδυκτιο
ξερεις γιατι το λεω
εγω παρανομω,αυτος οχι.
Και ο μπαμπάς κομμένος!

Οι μακρυτριχοι Γερμανικοι μου αρεσουν πολυ,τα Ντομπερμαν παλι οχι,καλως ηρθατε οπως και να εχει :p Διαφωνω με την αποκτηση,την αναπαραγωγη και σε ενα βαθμο και με την ιδιοκτησια ακρωτηριασμενων σκυλων,just for the record.

Ο Κυνολογικος Ομιλος Σερβιας ειναι μελος της FCI ; Αντιλαμβανομαι οτι ο νομος ενος κρατους ειναι πανω απο οποιαδηποτε αποφαση ενος ομιλου,αλλα δεν μπορει η FCI τροπον τινα να "εξαναγκασει" τα μελη της να ακολουθουν συγκεκριμενες κατευθηντηριες γραμμες σε ευαισθητα θεματα (θα γινει τελικα WDS στην Κινα το 2019 :whistle: ; )[/QUOTE
Καλός σας βρήκα!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα θέματα με τους κακούς και ανήθικους εκτροφείς, με το συγκεκριμένο κομμάτι του νόμου που αναφέρεται σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την ας πούμε...ευζωία του σκύλου. Δλδ πως μπορεί να αναλυθεί περαιτέρω ...το "απαγορεύεται το κόψιμο αυτιών και ουράς" ;
Τι να πούμε τώρα που βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να κόψουν αυτιά ....δείχνει την συμπεριφορά μας απέναντι στην απαγόρευση...σαν το κάπνισμα ένα πράγμα ή σαν όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν μασάμε γενικά.
Επίσης θεωρώ παγίδα το να λέμε αυτό είναι περισσότερο ανήθικο από το άλλο, λες και μετράμε την ανηθικότητα με κάποιο μέτρο. Για μένα μπορεί να είναι πιο ανήθικο να μου πασάρει ένας εκτροφέας ένα σκυλί κακού χαρακτήρα και να μην με πειράζει αν είναι τούμπανο. Αν κάποιος πάει σε εκτροφικό σκυλί όλα παίζουν ρόλο.
Αυτό που όλοι γύρω μας συμπεριφέρονται αγενώς (από υπηρεσίες, από το κράτος το ίδιο, από το γείτονα, από το διπλανό μας...κ.ο.κ ) αλλά θέλουμε να μας συμπεριφέρονται με το σεις και με το σας σε ένα φόρουμ, όπου πίσω από το κάθε προφίλ δεν ξέρουμε ποιος είναι ...με ξεπερνά. Τα νέα μέλη στην πλειοψηφία τους μια χαρά υποστηρίζουν τις επιλογές τους, όπως η θεματοθέτης. :)

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Προφανώς όχι τόσο πολύ. Η ηθική πλευρά του κοψίματος υπήρχε πάντα, αλλά στο μεταξύ απαγορεύτηκε κιόλας επισήμως.

Πάντως είναι πάρα μα πάρα πολύ κρίμα να έχεις πάρει τον σούπερ ντούπερ σκύλο από το σούπερ ντούπερ εκτροφείο και να μην μπορείς να τον κατεβάσεις σε εκθέσεις, αγώνες κλπ. στη χώρα μας τουλάχιστον. Κρίμα και για τη δουλειά του εκτροφέα δηλαδή που δεν δείχνεται.
Καθόλου κρίμα για εμένα που δε πήρα τον σκυλο για επιδείξεις και διαγωνισμούς. Η δουλεια του εκτροφέα φαίνεται κυριως στον ιδιώτη!Το πραγματικό κρίμα θα ήταν να αποτύχω εγώ σαν ιδιοκτητης του ζώου στην εκπαιδευση,διατροφή και ανατροφή και κρίμα στον εκτροφέα εάν ο σκύλος έβγαζε κληρονομικά προβλήματα είτε ιατρικά είτε ψυχιατρικά. Εαν πάλι απόφασιζα να τον πάω σε διαγωνισμούς κτλ υπάρχει η Σερβία, η Ρωσία, η Μακεδονία και όλες χώρες..Όσο για το κόψιμο, απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν είναι καινούριο..

Καθόλου κρίμα για εμένα που δε πήρα τον σκυλο για επιδείξεις και διαγωνισμούς. Η δουλεια του εκτροφέα φαίνεται κυριως στον ιδιώτη! Το πραγματικό κρίμα θα ήταν να αποτύχω εγώ σαν ιδιοκτητης του ζώου στην εκπαιδευση,διατροφή και ανατροφή και κρίμα στον εκτροφέα εάν ο σκύλος έβγαζε κληρονομικά προβλήματα είτε ιατρικά είτε ψυχιατρικά. Εαν πάλι απόφασιζα να τον πάω σε διαγωνισμούς κτλ υπάρχει η Σερβία, η Ρωσία, η Μακεδονία και όλες χώρες..Όσο για το κόψιμο, απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν είναι καινούριο..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εαν πάλι απόφασιζα να τον πάω σε διαγωνισμούς κτλ υπάρχει η Μακεδονία και όλες χώρες..
Και στη Μακεδονία, αν εννοούμε την δική μας .....απαγορεύεται και εκεί....μην ανοίγεις και άλλες πληγές :D

Α...και η δουλειά του εκτροφέα φαίνεται παντού και στις εκθέσεις και στα σκυλιά των ιδιωτών που δεν πάνε εκθέσεις.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.398
Εχουμε φτάσει τα 90 ποστ, να συζητάμε, να δικαιολογούμε, και κυρίως να εκθειάζουμε, το παράνομο!!!
Ας το ξεπεράσουμε, γιατί είναι τουλάχιστον προκλητικό.

@Dogaholic εδώ στο φόρουμ, κρινόμαστε όλοι, από όσα γράφουμε εμείς, για τους εαυτούς μας. Οχι για το ποιοί είμαστε πραγματικά, παρόλο που πολλοί από εμάς, γνωριζόμαστε και face to face, χρόνια τώρα. Δεν σε ξέρω λοιπόν, έξω από εδώ, δεν με ξέρεις... [και αφήνω να συμπληρώσουν το υπόλοιπο, οι συνήθεις που θα πεταχτούν κάθε όποτε γράφω εγώ, να πετάξουν την μπούρδα τους, αφού αρέσκονται σ'αυτό ;) ]. Εσύ δηλώνεις φιλόζωη, κι εμένα μου ακούγεται ανήκουστο, για έναν φιλόζωο, αυτή η επιλογή. Η οποία βέβαια, έτσι κι αλλιώς, δεν ξεγίνεται. Προφανώς και οι δύο μπορούμε να ζήσουμε με αυτό. Εσύ μάλλον, ακόμη περισσότερο. Πάμε παρακάτω λοιπόν, γιατί...από συζήτηση να γίνεται εδώ μέσα, θα σου δοθούν πολλές ακόμη ευκαιρίες! :rolleyes:

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Καθόλου κρίμα για εμένα που δε πήρα τον σκυλο για επιδείξεις και διαγωνισμούς. Η δουλεια του εκτροφέα φαίνεται κυριως στον ιδιώτη! Εαν πάλι απόφασιζα να τον πάω σε διαγωνισμούς κτλ υπάρχει η Σερβία, η Ρωσία, η Μακεδονία και όλες χώρες..Όσο για το κόψιμο, απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν είναι καινούριο..
Εννοείς την FYROM φαντάζομαι, έτσι? Γιατί στην Μακεδονία ισχύουν οι ίδιοι νόμοι με την υπόλοιπη Ελλάδα ;)o_O

Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου. Και δεν χρειάζεται να αποδείξει κανένας σε κανένα τίποτα απολύτως. Το αν είναι κάποιος φιλόζωος η όχι κρίνεται απο πολλά πράγματα και στην τελική τελική για ποιο λόγο πρέπει να το αποδείξω ή να το διατυμπανίζω??? Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό απο μερικούς ανθρώπους. Άσε που πολλοί στη προσπάθεια τους να δείξουν το πόσο φιλόζωοι είναι και πόσο αγαπούν τα κατοικίδια τους καταντούν να κάνουν τραγικά λάθη με τα ζώα τους (βλ. βαμμένα νύχια ή τρίχωμα ζώου, βόλτα του ζώου σε καροτσάκια μωρού κλπ.. κλπ...κλπ.....) :cautious::cautious:

Dogaholic

Active Member
5 Ιανουαρίου 2017
42
67
Εννοείς την FYROM φαντάζομαι, έτσι? Γιατί στην Μακεδονία ισχύουν οι ίδιοι νόμοι με την υπόλοιπη Ελλάδα ;)o_O

Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου. Και δεν χρειάζεται να αποδείξει κανένας σε κανένα τίποτα απολύτως. Το αν είναι κάποιος φιλόζωος η όχι κρίνεται απο πολλά πράγματα και στην τελική τελική για ποιο λόγο πρέπει να το αποδείξω ή να το διατυμπανίζω??? Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό απο μερικούς ανθρώπους. Άσε που πολλοί στη προσπάθεια τους να δείξουν το πόσο φιλόζωοι είναι και πόσο αγαπούν τα κατοικίδια τους καταντούν να κάνουν τραγικά λάθη με τα ζώα τους (βλ. βαμμένα νύχια ή τρίχωμα ζώου, βόλτα του ζώου σε καροτσάκια μωρού κλπ.. κλπ...κλπ.....) :cautious::cautious:
Ναι αυτό εννοώ! Τα βαμμένα νύχια και όλα αυτά είναι η υπερβολή και η θέληση να κάνουμε τον σκυλο άνθρωπο. Ένα ακόμα πιο απλό παράδειγμα είναι η διατροφή. Από τον τρόπο που τα ταΐζουμε μέχρι και το τι τα ταΐζουμε που αρκετές φορές καταλήγουμε να δολοφονούμε τον σκυλο στο όνομα της ζωοφιλίας μας! Ποσά υπέρβαρα σκυλια έχω δει που υποφέρουν από μυοσκελετικά και αλλά προβλήματα και ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι επειδή το αγαπάει και το λυπάται του δίνει ότι τρώει και αυτός η το ταΐζει παραπάνω η τον ταΐζει ότι πιο φτηνό κτλ..αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ζωοφιλία όπως και τα παραδείγματα που ανέφερες και αλλά πολλά! Αυτό όμως είναι πάλι ένα τεράστιο θέμα! Χαχα!

καμια φωτο του Hewie από όλα αυτα τα χρονια συμβιωσης θα δουμε τουλαχιστον; ή εφαγε λογοκρισια και αυτος;
Να τος ο αρκουδάκος μου! Έστειλα και μια που είναι κουταβάκι! Οι άλλες είναι με τους φίλους του! Χαχα! Πραγματικά πολύ ευγενικός και τρυφερός με όλα τα ζωάκια! Τους ανθρώπους του έχει λίγο γραμμένους, όχι ότι δε μπορεί καποιος να τον χαϊδέψει, αλλά δείχνει να μη του καίγεται καρφί κιόλας. Εάν μπεις όμως στο σπιτι μας και σε σε μάθει κτλ γίνεται χαλβαδακος!

Attachments

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Να τος ο αρκουδάκος μου! Έστειλα και μια που είναι κουταβάκι! Οι άλλες είναι με τους φίλους του! Χαχα! Πραγματικά πολύ ευγενικός και τρυφερός με όλα τα ζωάκια! Τους ανθρώπους του έχει λίγο γραμμένους, όχι ότι δε μπορεί καποιος να τον χαϊδέψει, αλλά δείχνει να μη του καίγεται καρφί κιόλας. Εάν μπεις όμως στο σπιτι μας και σε σε μάθει κτλ γίνεται χαλβαδακος!
Οk........ είμαι η TLilith και μόλις.... έλιωσα!!!! :p:p:p:p:p
Είναι απλά υπέροχος. (y)(y)(y)

• Like