Καλαζαρ - 1/100 ύποπτο?

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Παιδιά γεια σας.... Πήγαμε τη Δευτέρα στο Παστέρ για εξετάσεις Καλαζαρ και ερλίχεια και σήμερα πήρα τηλεφωνικά τα αποτελεσματα και στο Καλαζάρ μου είπε 100 (υποθέτω ότι εννοούσε 1/100) και επαναληπτική εξέταση σε 20 μέρες. Μετά το πρώτο σοκ και τον πανικό και αφού ηρέμησα κάπως κατέληξα σε δύο απορίες.

- Και η κοπέλα στο Παστέρ και σε κάποια άρθρα που διάβασα το 1/100 αναφερόταν σαν ύποπτο γιατί βρισκόταν στα όρια του θορύβου. Ωστόσο μετά διάβασα ότι έχει σίγουρα Καλαζάρ. Τι ακριβώς ισχύει εν τέλει? Υπάρχει περίπτωση στην επαναληπτική να φανεί ότι τελικά δεν έχει?

- Ο γιατρός μας λείπει και έρχεται την Παρασκευή. Μήπως να ξεκίναγα να παίρνω μερικές γνώμες γιατρών ακόμα μέχρι να έρθει ο δικός μας? Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω από μόνη μου.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Γεια σου.

το ποσοστο αυτο δειχνει τα αντισωματα που εχει αναπτυξει ο σκυλος στον ιο, το 1/100 σημαινει υποπτο.
Η επανεξεταση θα δειξει σιγουρα.
Να περιμενεις 20 μερες και να ξανακανεις το τεστ.
Διαβασε γ το καλαζαρ(προληψη,θεραπεια) κ ρωτησε κ αλλους γιατρους αν μπορεις.
Βαλε σκαλιμπορ κ σπρευ ,αν δεν εχεις ηδη.

Κανε κ βιοχημικες εξετασεις για συκωτι - νεφρους .περιμενε κ υπομονη.

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο. Έχουμε Scalibor, βάζουμε αμπούλες (ex spot) και καθημερινά σπρέυ σιτρονέλλας (και μάλιστα ένα καινούριο που από ότι μου είπαν στο pet shop προστατεύει ακι από τις σκνίπες) και τέλος ανάβουμε και φιδάκια το βράδυ στον κήπο. Τουλάχιστον η κλινική του εικόνα είναι άριστη.....Ωραία άρα αύριο πάμε για βιοχημικές....

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
πως λεγεται το σπρευ αυτο?
Το βραδυ που κοιμαται? τν βαζεις μεσα?

Νομιζω το εξσποτ δεν ειναι για σκνιπα αλλα κ παλι σκαλιμπορ κ σιτρονελα ειναι καλα μετρα προληπτικα.

Το προσεχες ετσι(σκαλιμπορ,σπρευ,φιδακι) κ περσυ τ καλοκαιρι-φθινοπορο?που κοιμοταν τοτε?

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Κανονικά μένουμε Ζωγράφου και είναι εντός σπιτιού πλην τις βόλτες του. Τις τελευταίες δέκα μέρες μέναμε στο σπίτι του φίλου μου στην Αργυρούπολη, όπου έχει και κήπο και μπαινόβγαινε μέσα. Βόλτες αρκετά μεγάλες στο Υμμητό. Μέσα κοιμάται και προσπαθούσα μόλις άρχιζε να σουρουπώνει να τον κλείνουμε μέσα αλλά μιας και οι υπόλοιποι καθόμασταν έξω που να κάτσει αυτός μόνος του μέσα. Η αλήθεια είναι ότι εκεί έχει μπόλικες σκνίπες κλπ (ειδικά τώρα με την υγρασία) αλλά δεν το περίμενα με τίποτα. Και πάλι καλά που θα λείπουμε Μάιο και έτσι πήγαμε τώρα για τις εξετάσεις....:(:(:(

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
πως λεγεται το σπρευ αυτο?
Το βραδυ που κοιμαται? τν βαζεις μεσα?

Νομιζω το εξσποτ δεν ειναι για σκνιπα αλλα κ παλι σκαλιμπορ κ σιτρονελα ειναι καλα μετρα προληπτικα.

Το προσεχες ετσι(σκαλιμπορ,σπρευ,φιδακι) κ περσυ τ καλοκαιρι-φθινοπορο?που κοιμοταν τοτε?
Πέρσυ τέτοια εποχή δεν τον είχα εγώ ακόμα. Μας ήρθε από Θεσσαλονίκη με τις εξετάσεις του και όλα οκ. Κάναμε εξετάσεις τον Οκτώβριο (τότε δεν ήξερα ακόμα το Παστερ και τις πληρώσαμε 120 στον κτηνίατρο) και πάλι όλα οκ. Και το καλοκαίρι είμασταν στη Πρέβεζα και γυρόφερνε όλη τη μέρα στον κήπο. Δεν μαζευόταν με τίποτα.
Το σπρέυ δεν το έχω αυτή τη στιγμή μαζί μου για να σου πω το όνομα αλλα θα ενημερώσω μόλις γυρίσω σπίτι....

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Κανονικά μένουμε Ζωγράφου και είναι εντός σπιτιού πλην τις βόλτες του. Τις τελευταίες δέκα μέρες μέναμε στο σπίτι του φίλου μου στην Αργυρούπολη, όπου έχει και κήπο και μπαινόβγαινε μέσα. Βόλτες αρκετά μεγάλες στο Υμμητό. Μέσα κοιμάται και προσπαθούσα μόλις άρχιζε να σουρουπώνει να τον κλείνουμε μέσα αλλά μιας και οι υπόλοιποι καθόμασταν έξω που να κάτσει αυτός μόνος του μέσα. Η αλήθεια είναι ότι εκεί έχει μπόλικες σκνίπες κλπ (ειδικά τώρα με την υγρασία) αλλά δεν το περίμενα με τίποτα. Και πάλι καλά που θα λείπουμε Μάιο και έτσι πήγαμε τώρα για τις εξετάσεις....:(:(:(
Σε ρωταω για περσυ πως ηταν, γιατι τωρα ειναι δυσκολο πριν 1 μηνα να αρωστησε κ να φανει στις εξετασεις.Ισως πριν τον παρεις , ισως το καλοκαιρι,ισως ειναι καθαρος!

Παντως να προσεχεις πολυ γιατι μπορει να ξαναμολυνθει .
Στον υμμητο φανταζομαι θα εχει μπολικο εντομο, να μην πηγαινεις σουρουπο αλλα ουτε κ νωρις το πρωι, μετα τις 10.

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Παντως να προσεχεις πολυ γιατι μπορει να ξαναμολυνθει .
Στον υμμητο φανταζομαι θα εχει μπολικο εντομο, να μην πηγαινεις σουρουπο αλλα ουτε κ νωρις το πρωι, μετα τις 10.
Δυστυχώς λόγω σχολής κλπ η πρωινή βόλτα ήταν γύρω στις 9.00 (ήταν μικρή βέβαια)... Άμα είναι έτσι κάπως θα το οργανώσουμε να πηγαίνει μετά τις 10.00... Υπάρχει δηλ. περίπτωση στην επαναληπτική εξέταση να βγει αρνητικός?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Aς μη γινομαστε τοσο υπερβολικοι!
Αριελ ευχομαι περαστικα και γρηγορα.
Δεν γνωριζω να σου πω αν στην επομενη φανει αρνητικος. Σας εδωσαν καποια θεραπεια?
Οπως και να χει ομως, το προλαβατε στην αρχη και μπορει πολυ ευκολα να μηδενιστει!

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Μίλησα με το γιατρό τηλεφωνικά και βιαζότανε αρκετά. Μου είπε ότι μέχρι την επαναληπτική δεν κάνουμε τίποτα και μια δικιά του πρόχειρη γνώμη είναι ότι ακόμα και να βγει θετικός με τέτοιο τίτλο δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία θεραπεία. Ίσως zylapur για κάποιο διάστημα. Μόνο που οι 20 μέρες μου φαίνονται άπειρες....................

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Δυστυχώς λόγω σχολής κλπ η πρωινή βόλτα ήταν γύρω στις 9.00 (ήταν μικρή βέβαια)... Άμα είναι έτσι κάπως θα το οργανώσουμε να πηγαίνει μετά τις 10.00... Υπάρχει δηλ. περίπτωση στην επαναληπτική εξέταση να βγει αρνητικός?
η επαναληπτικη θα δειξει σιγουρα .

Δν μπορω να σου πω οτι θα βγει αρνητικο, υπαρχει η πιθανοτητα επειδη ειναι χαμηλο/υποπτο το δειγμα κ για αυτο συστηνεται η επανεξεταση .

Μακαρι να μην ειναι, αλλα μονο με εξεταση παλι θα εισαι σιγουρη

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Μίλησα με το γιατρό τηλεφωνικά και βιαζότανε αρκετά. Μου είπε ότι μέχρι την επαναληπτική δεν κάνουμε τίποτα και μια δικιά του πρόχειρη γνώμη είναι ότι ακόμα και να βγει θετικός με τέτοιο τίτλο δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία θεραπεία. Ίσως zylapur για κάποιο διάστημα. Μόνο που οι 20 μέρες μου φαίνονται άπειρες....................
μηπως να ρωτησεις και καποιον αλλον? Δεν ξερω, εγω ετσι δεν θα το αφηνα.
Σε γιατρο πας στου Ζωγραφου?

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
προσωπικη μου γνωμη
μην δωσεις ζυλαπουρ πριν τις εξετασεις.
κ μην δωσεις τπτ αλλο , περαν της προληψης
για 20 μερες κ πηγαινε ξανα για εξετασεις.

θα πρεπει να περιμενεις:(

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Ναι και μέχρι στιγμής μου έχει φανεί αρκετά αξιόπιστος. Αφού κάνω και την επανεξέταση και το συζητήσω μαζί του, θα πάρω και κάποιες άλλες γνώμες. Αλλά σε πρώτη φάση μάλλον πρέπει να περιμένω.....

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Άριελ υπομονή έχω να πω. Τον Αύγουστο που βρήκαμε το δικό μας (σε άθλια κατάσταση) τον πήγαμε κατευθείαν σε κτηνίατρο. Βγήκε το καλαζάρ 1/100 και του έδωσε ζυλαπουρ και επανεξέταση σε 1 μήνα. Στο μήνα πήγαμε σε άλλο κτηνίατρο (γιατί μετακομίσαμε στο μεταξυ) και μας είπε ότι κακώς έδωσε το ζυλαπούρ με 1/100 το οποίο είναι ύποπτο μεν αλλά στο όριο δε, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε άλλη ασθένεια, ότι το έχει περάσει παλαιότερα και έχει αντισώματα ή ότι έχει μολυνθεί. Ξαναπεριμέναμε άλλον 1 μήνα (για να φύγει η επίδραση του ζυλαπούρ) να τελειώσουμε και τη θεραπέια για την ερλίχια και έβγαλε πάλι 1/100. Μην τα πολυλογώ κάνουμε κάθε μήνα και τα ίδια. Αυτό το μήνα πέραν της κανονικής εξέτασεις του πήραν δείγμα από λεμφαδένες όπου επειδή δεν έδειξε τίποτα (ενώ παραμένει 1/100) μας είπαν επανεξέταση σε 3 μήνες.

Τα προληπτικά μέτρα είναι πολύ σημαντικά, όχι μόνο για να μην ξαναμολυνθεί αλλά και επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να συμβάλει στη διασπορά της ασθένειας.

Παρόλα αυτά μας σύστησαν και την εξέταση PCR η οποία δείχνει 100% αλλά είναι κάπως ακριβή. Τη σκέφτομαι σοβαρά.

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Μάλιστα. Άρα μάλλον ακόμα και να βγει πάλι θετικός δεν θα ξεκινήσουμε κανονική θεραπεία (milteforn κλπ). Και στην ουσία δηλ. η επανεξέταση δεν θα μας οδηγήσει σε σίγουρα συμπεράσματα. Ωραία. Τέλεια. Φοβερό καλοκαίρι θα περάσουμε. :O:O:O

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Ψυχραιμία χρειάζεται και προφανώς θα κάνεις ότι πει ο γιατρός σας... ο καθένας έχει τη δική του αντιμετώπιση μάλλον... 1/100 από ότι κατάλαβα δεν είναι θετικό είναι ύποπτο, ίσως εξαρτάται και από τη γενικότερη εικόνα του σκυλιού, δεν είμαι κτηνίατρος (δυστυχώς)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Μάλιστα. Άρα μάλλον ακόμα και να βγει πάλι θετικός δεν θα ξεκινήσουμε κανονική θεραπεία (milteforn κλπ). Και στην ουσία δηλ. η επανεξέταση δεν θα μας οδηγήσει σε σίγουρα συμπεράσματα. Ωραία. Τέλεια. Φοβερό καλοκαίρι θα περάσουμε. :O:O:O
milteforan με 1/100 δεν θα παρει ο μικρος, οποτε μην αγχωνεσαι. Μονο ζυλαπουρ αν σας δωσει!

σου στελνω πμ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Λοιπόν, ύποπτη σε καλαζάρ και ερλειχίωση μου χει τύχει και μένα εξέταση στην Κάρλα και κόντεψα να χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου Πήγα στο καπάκι (2 μέρες αργότερα?) και ξαναέκανα εξετάσεις (αλλού) και όλα καλά.

Καμιά φορά τα αποτελέσματα βγαίνουν κουλά, είτε γιατί είναι ακαλιμπράριστα τα μηχανήματα, είτε γιατί ο σκύλος εκείνη την ώρα είναι σε σοκ και αλλοιώνονται τα αποτελέσματα κλπ. Στις πρώτες μας εξετάσεις πάντως που βγήκαν ύποπτες, το σκυλί ταλαιπωρήθηκε πολύ και τσίριξε για πρώτη φορά στη ζωή της επειδή δεν έβρισκαν φλέβα. :mad: Οπότε πιθανόν να οφειλόταν και σε αυτό?

Το 20 μέρες εναμονή δεν το καταλαβαίνω πάντως - κακό για σένα βασικά που θα είσαι σε αναμμένα κάρβουνα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3