Καλαζαρ - 1/100 ύποπτο?

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
και ο αδεσποτουλης που βρηκαμε 1/100 ειναι υποπτος,παντως αν δεν εχει τπτ αλλο πιο για μενα αυτο ειναι το λιγοτερο γιατι ειναι αντιμετωπισημο,επανεξεταση και ηρεμια,το καλαζαρ ειναι πλεον πολυ συχνο φαινομενο και ευτυχως υπαρχει θεραπεια.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Σημερα πηγαμε στον κτηνιατρο για τις προληπτικες εξετασεις που κανω καθε 6μηνο.Γενικες αιματος,Βιοχημικες,ερλιχιωση,λεισμανια.Το τεστακι για λεισμανια (αυτο με τις γραμμες)εβγαλε μια σκια,οχι κανονικη γραμμη.Ετσι αποφασισαμε να στειλουμε αιμα για εξεταση σε εργαστηριο.Τα αποτελεσμα βγηκε αυθημερον και μολις τωρα γυρισα απο το ιατρειο.Βγηκε Υποπτο 1/100.Ο κτηνιατρος μου προτεινε να κανουμε επανεξεταση σε 20 μερες.Επισης μου ειπε εαν θελω,για να μην χανουμε χρονο, να κανω πιο εξειδικευμενη εξεταση με δειγμα απο τον μυελο των οστω η εξεταση RNA.Δεν θελω να καθομαι σε αναμενα καρβουνα 20 μερες αποφασισα να κανω εξεταση με RNA που θα μου δωσει σιγουρο αποτελεσμα.

Οι υπολοιπες εξετασεις βγηκαν εξαιρετικες...

Last edited:

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Το σκέφτηκα και εγώ αν μπορώ να κάνω κάποια εξέταση πιο σύντομα.....αλλά πέραν του ότι με δυο κτηνιάτρους που μίλησα μου είπαν ότι συνολικά από τις εξετάσεις και την κλινική εικόνα του ζώου είναι υπερβολή να αρχίσουμε να τον ταλαιπωρούμε από τώρα με τέτοιου είδους εξετάσεις. Και εδώ που τα λέμε με πονάει η καρδιά μου να του κάνω τέτοια εξέταση. Τώρα σε περίπτωση που και οι επαναληπτικές του βγουν ύποπτες εννοείτε ότι θα του κάνω εξετάσεις...Και τελικά με το ένα και το άλλο τις φάγαμε τις 9 μέρες.....Εεεε άλλες 11 μείναμε.....θα περάσουν που θα πάει...

P.S. Εμένα στο Παστερ κάναμε 4 μέρες τα αποτελέσματα...:O:O

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Υποπτο λενε οταν δε μπορουν να ξερουν αν εχει ή δεν εχει, δε φαινεται καθαρο αποτελεσμα απ την εξεταση. Περιμενε τον επανελεγχο και μην αγχωνεσαι

Sent from my iPad using Tapatalk HD

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Υποπτο λενε οταν δε μπορουν να ξερουν αν εχει ή δεν εχει, δε φαινεται καθαρο αποτελεσμα απ την εξεταση. Περιμενε τον επανελεγχο και μην αγχωνεσαι

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Πραγματικα και ο κτηνιατρος μου αυτο λεει.Το θεμα ειναι οτι δε μπορω να ζω με το αγχος για 20 μερες.Και εαν στην επομενη εξεταση βγαλει παλι υποπτο?Γιαυτο αποφασισα να κανω ανιχνευση του ιου με εξεταση RNA.Μια ημερα ταλαιπωριας αλλα θα ξερω σιγουρα εαν εχει η δεν εχει.

*Βασικα δεν νομιζω να εχει τοση ταλαιπωρια.Αιμα δε στελνεις?Το κοστος ειναι μεγαλο σε αυτη την εξεταση

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
οι ορολογικες μεθοδοι διαγνωσης εχουν οντως αυτο το αρνητικο, και γι αυτο οι κτηνιατροι δινουν μεγαλη προσοχη στην κλινικη εικονα, αλλα και προχωρουν σε βιοχημικο ελεγχο για να ελεγξουν τα νεφρα & φυσικα γενικη αιματος.

Δεν γνωριζω κανεναν που να χει χρησιμοποιησει τη δευτερη μεθοδο που αναφερεις. Η pcr ειναι αρκετα ακριβη. Σημερα το πρωι παντως στη σχολη καναμε γι αυτες τις μεθοδους, γι αυτο στα γραφω.

Πιστευω οτι τζαμπα θα χαλασεις λεφτα. 20 μερες δεν ειναι πολλες και να θες μπορεις να προχωρησεις στον εργαστηριακο ελεγχο που σου ανεφερα ωστε να εχεις μια εικονα γρηγοροτερα.

Last edited:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Επισης η εξεταση για την ανιχνευση του γενετικου υλικου του ιου, δε γινεται σε δειγμα αιματος.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
οι ορολογικες μεθοδοι διαγνωσης εχουν οντως αυτο το αρνητικο, και γι αυτο οι κτηνιατροι δινουν μεγαλη προσοχη στην κλινικη εικονα, αλλα και προχωρουν σε βιοχημικο ελεγχο για να ελεγξουν τα νεφρα & φυσικα γενικη αιματος.

Δεν γνωριζω κανεναν που να χει χρησιμοποιησει τη δευτερη μεθοδο που αναφερεις. Η pcr ειναι αρκετα ακριβη. Σημερα το πρωι παντως στη σχολη καναμε γι αυτες τις μεθοδους, γι αυτο στα γραφω.

Πιστευω οτι τζαμπα θα χαλασεις λεφτα. 20 μερες δεν ειναι πολλες και να θες μπορεις να προχωρησεις στον εργαστηριακο ελεγχο που σου ανεφερα ωστε να εχεις μια εικονα γρηγοροτερα.
Εκανα σημερα βιοχημικες για συκωτι,νεφρα και γενικες αιματος.Ηταν ολα εξαιρετικα.Το εχω αναφερει στο ποστ μου.
IMG_0313.jpg

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Η ανιχνευση του ιου μεσα απο την εξεταση PCR εγινε σημερα.Πηραμε δειγμα απο γενικη αιματος και το κοστος ηταν 60 ευρω.Το αποτελεσμα θα βγει 2 μερες.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Η ανιχνευση του ιου μεσα απο την εξεταση PCR εγινε σημερα.Πηραμε δειγμα απο γενικη αιματος και το κοστος ηταν 60 ευρω.Το αποτελεσμα θα βγει 2 μερες.
Καλή επιτυχία, όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείς.
Που έκανες την εξέταση pcr και πλήρωσες μόνο 60€? 300 μας ζητάνε εμάς :mad:

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
θενκσ γιάννη το πήρα

Στα εξάρχεια βρε παιδιά... λέτε να μη θυμάμαι καλά; Σε 2 είχα ρωτήσει και προφανώς δεν προχώρησα... Θα ξαναπάρω και θα σας πω

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Βγήκαν τα αποτελέσματα? Τι έγινε τελικά???/

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Δυστυχως Θετικος.Ο σκυλος ζει σε διαμερισμα με σιτες,καθε μηνα αμπουλα Advantix,Scalibor απο αρχες Μαρτη μεχρις τελος Νοεμβριου και παρολα αυτα βγηκε θετικος....

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Δυστυχως Θετικος.Ο σκυλος ζει σε διαμερισμα με σιτες,καθε μηνα αμπουλα Advantix,Scalibor απο αρχες Μαρτη μεχρις τελος Νοεμβριου και παρολα αυτα βγηκε θετικος....
Υπομονή και περαστικά σας.... αν έχω καταλάβει καλά zylapoyr θα χρειαστεί μόνο. Τουλάχιστον το βρήκατε νωρίς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3