Αυριο το πρωι εχω ραντεβου να δουμε ποια αγωγη θα ακολουθησουμε....Δυστυχως δεν ειναι απιθανο
Τουλαχιστον το προλαβατε στην αρχη!
Τι σου ειπε τωρα για θεραπεια?Μονο ζυλαπουρ?
Το Zylapour ειναι λεϊσμανιοστατικο φαρμακο και οχι λεϊσμανιοκτονο οπως το milteforan.Μilteforan για 1/100?
Ποιο σιροπι δεν ειναι αποτελεσματικο?το μιλτεφοραν?
Μου εδωσε βεβαια και αυτη την επιλογη μονο με Zylapour.Εχω μια βδομαδα να το σκεφτω.Θα ψαξω το θεμα εξονυχιστικα.Να παρω και αλλες γνωμες απο αλλους κτηνιατρους βεβαια.O μεγάλος μου πριν 3 χρόνια διαγνώστηκε με 1/100 (ύποπτο). Έγινε χορήγηση zylapour για 15 ημέρες και ξανά εξετάσεις, όπου ο δείκτης ήταν πάλι στο 1/100.
Χορήγηση zylapour για 2 μήνες, παύση για 20 ημέρες και εξετάσεις όπου βγήκαν αρνητικές
Μετά από 1 χρόνο εξέταση real time PCR όπου βγήτε τελείως αρνητική στο παράσιτο.
Σε σκυλια που εχουν θεμα με τις εξετασεις το milteforan ειναι μονοδρομος.Ο σκυλος μου ειναι απολυτα υγιης και με αριστες εξετασεις.Απερριψα την επιλογη Glucantime μονο και μονο επειδη ειναι ενεσιμο και θα ταλαιπωρησω τον σκυλο με ενεσεις πρωι-βραδυ.Υπάρχει η άποψη από πολλούς γιατρούς ότι θεραπεια γίνεται μόνο με το Glucantime και τα υπόλοιπα είναι καλοί διαχειριστές της αρρώστιας με μεγάλα ποσοστά αυτοθεραπείας , αλλά σε σκυλιά με όχι καλές αιματολογικές εξετάσεις είναι μονόδρομος.
Δεν ξέρω τι ισχύει γιατί, τα τελευταία 25 + χρόνια είμουν τυχερή και δεν το έχω ψάξει παραπάνω.
ναι τα ξερω ολα αυτα μιας και η δικια μου εχει 1/800!Το Zylapour ειναι λεϊσμανιοστατικο φαρμακο και οχι λεϊσμανιοκτονο οπως το milteforan.
Σιροπι εννοει milteforan.Το Glucantime ειναι ενεσιμο.Αναμεσα στις 2 θεραπειες θεωρει αποτελεσματικοτερη το Glucantime αλλα αυτο ειναι νεφροτοξικο.Γιαυτο αποφασισα να κανω θεραπεια με milteforan
Στην δικια μου περιπτωση παυει να ειναι υποπτο γιατι εκανα ανιχνευση του ιου με εξεταση PCR και βγηξε Θετικος.Αρα ο σκυλος εχει μολυνθει...To 1/100 δεν ειναι υποπτο? Γιατι μιλαμε για θεραπεια σε τετοιον τιτλο? Ενα ακομα που μου εκανε εντυπωση ειναι πως σε τιτλους που δινουν υποπτο σας εδωσαν zylapour μεχρι την επανεξεταση.Αυτο δεν θα βοηθησει στο να εχουμε πιο αντιπροσωπευτικο αποτελεσμα,το αντιθετο μαλιστα.
Έλα ρε συ..Nα πω καλωσταδεχτήκαμε ή να πάω να σπάσω κανα κωλομηχάνημα?
Και Κάρλα και Πέππερ, ύποτες για λεισμάνια 1/50. Συνιστάται επανεξέταση σε 1 μήνα - και αύριο πρωί θα μιλήσω με το γιατρό.
Υπόλοιπες εξετάσεις οκ με της Κάρλας το SGPT ελαφρώς σηκωμένο (105 με φυσιολογικό έως 93) που όμως είναι πάντα λίγο ή και περισσότερο τσιμπημένο.
Μα και οι δύο ?????????
Tις χθεσινές τις έκανα στον Κέστη που τα δινει στον Κοντό. Σήμερα το πρωί δεν κρατήθηκα και πήγα στο Μαραγκό και ξαναδώσαμε αίμα - θα βγουν την Τετάρτη το βράδυ. Οπότε περιμένω.Έλα ρε συ..