Ζωμός από κόκαλα + σέλινο είναι 2 από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για παρασκευή bone broth -το δίνουμε στα κουτάβια, στα γερόντια και γενικά για τις αρθρώσεις -είναι καλό συμπλήρωμα χονδροϊτίνης πρακτικά.Παιδιά ένα tip για όποιον δεν το έχει κάνει.
Μπορείτε να πάτε στον κρεοπωλη της γειτονιάς όπως κάνω κι εγώ ή ακόμα και σε super market. Εκεί έχουν κάτι κόκαλα νααααα με το συμπάθιο μοσχαρίσια που κανονικά τα πετάνε. Οπότε αν ζήτησετε θα σας δώσουν τσάμπα. Εγώ πήρα μια σακούλα και τα έβαλα στην κατάψυξη. Εχτές έκανα μια κατσαρόλα μέγαλη ζωμό από τα κόκαλα, έβαλα και λίγο φρέσκο σέλινο μέσα και τους το ανακατεύω με τις κροκετες. Πραγματικά το λατρεύουν. Και έπειτα από πολύ ψάξιμο online έμαθα ότι είναι απίστευτα θρεπτικό λόγω και ότι το μεδουλι(μυελος των οστών) λιώνει στο βράσιμο και περνάει στον ζωμό. Το έχει κάνει κάποιος άλλος?