Καλησπέρα σε όλους!! [Bullmastiff]

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Νικολέτα, καλώς όρισες!:)

Και ζητάμε συγγνώμη που δυσάρεστα πράγματα γράφονται στο θέμα σου...

Δεν ξέρω Κώστα, ωστόσο επειδή ειναι ετεροθαλής αδελφός του δικού μου όσο να ναι μου έχουν μπει ιδέες...
Δεν ξέρω τι ιδέες σου μπαίνουν, Θοδωρή, αλλά μόλις διάβασα... σκέφτηκα κι εγώ, άμεσα, κάτι: Ευτυχώς η Μόκα μου (επίσης, ετεροθαλής αδελφούλα του Cargo), που ζυγίστηκε προ 15 ημερών... είναι μόνο 44,5 κιλά!

...Μπορει αραγε η διατροφη αν δεν ειναι σωστη να δημιουργησει τοσο σοβαρο προβλημα και να φυγει ετσι γρηγορα ενα σκυλι ή ειναι κληρπνομικο....? ...
Ολα παίζουν ρόλο... και δεν μπορούμε να απαντήσουμε εύκολα...
Παίζουν ρόλο τα γονίδια... παίζει ρόλο το περιβάλλον (π.χ. διατροφή)... παίζει ρόλο η γενικότερη εικόνα διαβίωσης...

Τι να πω, ειλικρινά δεν ξέρω... σαν κwλ@γερος που είμαι, σε σχέση με εσάς τους υπόλοιπους, το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι: "όταν φτάσεις στο σημείο να θες να κάνεις δηλώσεις... οποιεσδήποτε δηλώσεις... καλύτερα να σκέφτεσαι χίλιες φορές και να μιλάς μία"...

Υ.Γ. Cargo, R.I.P.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Δεν ξερω αν θα πω βλακεια αλλα στον ανθρωπινο οργανισμο η νεφρικη ανεπαρκεια μπορει να προκληθει και απο κακης ποιοτητας συμπληρωματα.....παιζει κατι τετοιο και για τον σκυλο;
παντως ο εκτροφεας του μιλησε για αυτοανοσο!!!
Υ.Γ.: συγνωμη για την εκτος θεματος συζητηση αλλα μαθαινειςπολλα απο τετοιου ειδους συζητησεις!!!!!

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Κώστα , δυστυχώς ο Cargo "εφυγε". Μετα απο αδιαθεσία , τον πήγαν στην κλινική για να δουν τι εχει και εκεί του βρήκαν νεφρική ανεπάρκεια,η οποία δημιούργησε τοξικωση. Όλα αυτά σε 3 μέρες μέσα.
Οι αιματολογικές δεν είχαν δείξει κάτι ανησυχητικό; Μπορεί να είχε Glomerulonephropathy;

Familial glomerulonephropathy in the Bullmastiff. [Vet Pathol. 2004] - PubMed - NCBI

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ενδιαφέρον το παραπάνω Αλεξια, ωστόσο δεν γνωρίζω να σου απαντήσω με ακρίβεια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν ξερω αν θα πω βλακεια αλλα στον ανθρωπινο οργανισμο η νεφρικη ανεπαρκεια μπορει να προκληθει και απο κακης ποιοτητας συμπληρωματα.....παιζει κατι τετοιο και για τον σκυλο;
παντως ο εκτροφεας του μιλησε για αυτοάνοσο.
Μίλησα με τον Κιμωνα και δεν ειναι σίγουρος αν υπήρχε αυτοάνοσο ή οχι. Παίζει σαν εκδοχή όπως και αν είχε χτυπήσει στο παρελθόν και δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Κώστα , δυστυχώς ο Cargo "εφυγε". Μετα απο αδιαθεσία , τον πήγαν στην κλινική για να δουν τι εχει και εκεί του βρήκαν νεφρική ανεπάρκεια,η οποία δημιούργησε τοξικωση. Όλα αυτά σε 3 μέρες μέσα.
μηπως ηταν addison?

αυτοανοσο απο οτι εχω καταλαβει μπορει να ειναι. επιθετικο μπορει να ειναι. αν δεν αρχισει αμεσα ορους κτλ και δεν ρυθμιστει το καλιο (οχι ευκολη/αμεση διαδικασια απο οτι εχω καταλαβει) τοτε τα πραγματα ειναι δυσκολα. και μεχρι να διαγνωστει, να αντιμετωπιστει το κακο που εχει ηδη κανει και να ρυθμιστει για το μελλον μπορει ο σκυλος να εχει ηδη 'φυγει'...

αλεξια, ειχα δει κατι για αντισον που ειχες γραψει καποτε. ρωτησα αλλα μαλλον δεν το ειδες. μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?