Καλησπέρα σε όλους!!

Ντία

New Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
3
0
Απέκτησα πριν 15 μέρες ένα υπέροχο μαλτεζάκι 14 μηνών, είναι πολύ τρυφερό, θέλει συνέχεια χαδάκια αλλά έχω ένα πρόβλημα με την τουαλέτα του. Η κοπέλα που μου το έδωσε το έμαθε να χρησιμοποιεί πάνα, πράγμα που κάνει κι εδώ, όμως 1 φορά την ημέρα θα μου λερώσει κάποιο χαλάκι του σπιτιού, κάτι που δεν έκανε στο προηγούμενο σπίτι του, επίσης επειδή έχω σπίτι με κήπο προσπάθησα να το μάθω να πηγαίνει έξω αλλά αυτό απλώς μυρίζει και δεν κάνει τίποτα. Καμία συμβουλή?

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Αν μεταφερεις τη "μυρωδια" που ψαχνει εξω πιστευω θα δεις αποτελεσματα. Απλα αδειασε το περιεχομενο μιας πανας σε ενα σημειο του κηπου και πηγαινε τον να το μυρισει. Επισης όπου εχει κανει την αναγκη του μεσα στο σπιτι, αν ειναι πατωμα, περασμα με ξυδι. Ε και μια που εβαλες μπουγαδα ριξε και ενα πλυσιμο στα χαλακια. :)

Α...και παρακολουθηση τον πρωτο καιρο αν πιασετε τη κινηση, αμεσως τον βγαζετε εξω (στο σημειο που λεγαμε).

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
14 μηνων και τα κανει σε πανα?
βολτες,στο δρομο και οχι στον κηπο, δεν το βγαζεις?

Ντία

New Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
3
0
Ήταν βολικό βλέπεις για τους προηγούμενους γιατί έτσι δεν χρειαζόταν να το βγάζεις βόλτα, το θέμα είναι ότι είναι 14 μηνών και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το ξεμάθει. Βόλτες εκτός κήπου το βγάζω αλλά πάλι δεν έχω αποτέλεσμα, μου είπαν να το κλείνω στην τουαλέτα 3 ώρες και να το βγάζω μετά κατευθείάν έξω, ισχύει αυτό?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Φαντάζομαι σου πρότειναν τον περιορισμό στην τουαλέτα, με την λογική που λειτουργεί και η εκπαίδευση με crate. Το κλουβί/crate όμως έχει το πλεονέκτημα ότι δεν δημιουργεί την αίσθηση απομόνωσης που θα δημιουργούσε ο περιορισμός στην τουαλέτα γιατί το σκυλί μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εμάς και να μας βλέπει.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα:

Crate-Κλουβί

Ντία

New Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
3
0
Την έκλεισα σήμερα για 1 ώρα στην τουαλέτα και η αλήθεια είναι ότι ήταν αποτελεσματικό, μόλις την έβγαλα έξω έκανε αμέσως κακά της, το θέμα είναι ότι δεν μου φαίνεται φυσιολογικό, κλαψουρίζει και με στεναχωρεί, οπότε δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να το κάνω. Την έβγαλα μετά αρκετές φορές έξω αλλά δεν έκανε τίποτα, πριν από λίγο μου γαύγιζε, έδειχνε ότι ήθελε να βγει έξω, την έβγαλα περίμενα αρκετή ώρα αλλά δεν έκανε τίποτε, μόλις μπήκαμε σπίτι τα έκανε στο χαλί. Ποιος είναι ο ποιος σωστός τρόπος να το μαλώσεις??? Δεν θέλω να την βάλω πάλι στην τουαλέτα!

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
και εγώ ειλικρινά το βρίσκω πολύ σκληρό για το σκυλάκι να το κλείνεις στην τουαλέτα. Η δική μου συμβουλή είναι μπόλικη υπομονή και επιμονή. Με τον Πρωτέα μου δεν είχαμε ούτε πάνες στην αρχή και εμένα το χαλί το είχε κάνει χάλια, όταν τον έβλεπα τον έβαζα εκεί που είχε κάνει την ακαθαρσία του και του έδειχνα υψώνοντας την φωνή μου ότι δεν είναι σωστό τον έβγαζα όσες περισσότερες φορές μπορούσα έξω όταν τον πετύχαινα να σηκώνει πόδι τον απέτρεπα και μερικές φορές τον είχα από δίπλα όταν καθάριζα τις ακαθαρσίες του. Σε πληροφορώ ότι τώρα ο Πρωτέας δεν μου κατουρά μέσα και έχει άψογη συμπεριφορά ξέρει πότε θα βγεί έξω εκτός από μερικές φορές που τον έχουμε λησμονήσει και αναγκαστικά το σκυλί καλά κάνει και μας τα αμολάει σε καμιά γωνία.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
archodea το να πηγαινεις το σκυλι εκει που εχει κανει την αναγκη του και να φωναζεις δειχνοντας δεν βοηθαει σε τιποτα αφου το σκυλι δεν μπορει να καταλαβει τι εκανε και του φωναζεις.αν εχει περασει και ωρα απο τοτε που το εκανε δεν μπορει να συνδεσει το μαλωμα με την ενεργεια.

ντία η xotikouli σου απαντησε και συ εκανες ετσι κι αλλιως αυτο που ηθελες και εκλεισες το σκυλι στην τουαλετα για μια ωρα.
βγαζε το σκυλι συχνες βολτες και οποτε τα κανει εξω επιβραβευε πολυ εντονα.
αν το πιασεις να τα κανει μεσα στο σπιτι μαλωνεις εκεινη την στιγμη το βουτας και το πας εκει που θελει να λερωσει.
καλο θa ηταν να σκεφτεις και την λυση του crate που σου προτεινε η xotikouli

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr