Να σου πω, τι θα έκανα εγώ:
Για αρχή, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσεις με την ακτοπλοική όπως προτείνει η φίλη l.Kyveli.
Δεν είναι υποχρεωτικό να τον έχεις στις σκυλιέρες. Αν όμως ήταν ή το επιλέξεις, ΕΓΩ θα είχα ένα λουκέτο μαζί μου. Σε περίπτωση που επιτρέπεται να το χρησιμοιήσεις, θα το έκανα ασυζητητί. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός βλάκας, θα θεωρήσει καλή ιδέα, να ανοίξει το πορτάκι.
Chip είναι αυτονόητο. Κολάρο ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΑ, με ταυτότητα επίσης. Φίμωτρο μαζί σου, εννοείται. Είναι υποχρεωτικό. Τα εμβόλιά του να είναι Ok. Κατέβασε και τα στοιχεία του στο gov.wallet να τα έχεις ανά πάσα στιγμή τυχόν ζητηθούν.
Νομίζω ότι θα προτιμούσα να τον έχω με σαμαράκι, με συνεχή επίβλεψη για την περίπτωση, που θα αποφασίσει να το μασουλήσει, όπως και το λουρί με το οποίο θα τον έχεις δεμένο. Μπορεί να του είχα αλυσιδένιο.
Χαρτί κουζίνας ή χαρτοβάμβακες. Τεράστια μωρομάντηλα. Ενα μπουκαλάκι με σαπουνόνερο, για την περίπτωση που χρειαστεί να καθαρίσεις ότι κάνει.
Θα τον είχα νηστικό, για πάρα πολλές ώρες πριν. Απότιστο επίσης.
Κροκέτες και νεράκι όμως απαραίτητα μαζί, να παίρνει τις ελάχιστες δόσεις του ανά τακτά, εν πλω.
Περπάτημα στο λιμάνι πριν την επιβίβαση, για άδειασμα κυστών, απαραίτητα.
Αν δεν είσαι μόνος/μόνη, και είναι κάποιος ΣΥΝΕΧΕΙΑ με το σκυλάκι, όλα θα πάνε καλά.
Σε αντίθετη περίπτωση, ΕΓΩ θα είχα κι ένα soft crate μαζί, για την περίπτωση που θελήσω να πάω εγώ τουαλέτα, και χρειαστεί να μείνει μόνος. Κακό σενάριο, όπως και επίφοβο το soft για μασούλημα, αλλά οφείλω να το αναφέρω.
Οπως πρέπει να αναφέρω, να έχεις ψαχτεί απο πριν φύγεις, για κτηνίατρο στο μέρος που θα πας. Αχρείαστος να είναι. Και φυσικά να έχεις μαζί σου φαρμακείο με κάποια βασικά για ώρα ανάγκης. Μίλα με τον γιατρό σου. Μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, το να μην ψάχνεσαι την ώρα της ανάγκης.
Καλές διακοπές και βάλε μας και καμιά φωτό του. Τα τσοπάνια είναι τα ομορφότερα μωρά, πιστεύω.