Καλησπερα!!

magia20

Member
4 Νοεμβρίου 2010
12
0
θεσσαλονικη
Η μαγια δεν εχει pedigree...οχι δεν εδωσα καθολου χρηματα. Μακαρι να γνωριζε περισσοτερος κοσμος αυτα που λετε. Οντως θα γλυτωναν πολλες ταλαιπωρημενες ζωουλες. Τουλαχιστον εγω τωρα ξερω οτι δεν προκειτε να την ζευγαρωσω..

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
Οι περισσότεροι κτηνιατροι που έχω ρωτήσει μου έχουν αναφέρει ώς καταλληλη περιοδο για στείρωση θυληκου σκύλο το διάστημα αναμεσα στον πρώτο και το δεύτερο οίστρο.
υπαρχουν διαφορες αποψεις περι τουτου. πολλοι λενε πως η στειρωση γινεται μετα την ολοκληρωτικη ενηλικιωση του σκυλου, δηλαδη μετα την 2η περιοδο. ας μας βοηθησουν και οι πιο ειδικοι :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το αρσενικο πιντσερ για το ζευγαρωμα το επελεξε ο κτηνιατρος του θυλυκου αφου σιγουρευτηκε για την υγεια και των δυο.
Ο κτηνίατρος όμως δεν μπορεί να γνωρίζει τί γονίδια έχουν τα σκυλιά και τί γονίδια θα περάσουν στα κουτάβια τους... Για αυτά χρειάζεται ένας εκτροφέας που γνωρίζει καλά τις γραμμές και τα κληρονομικά προβλήματα που εμφανίζονται σε αυτές.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η μαγια δεν εχει pedigree...οχι δεν εδωσα καθολου χρηματα. Μακαρι να γνωριζε περισσοτερος κοσμος αυτα που λετε. Οντως θα γλυτωναν πολλες ταλαιπωρημενες ζωουλες. Τουλαχιστον εγω τωρα ξερω οτι δεν προκειτε να την ζευγαρωσω..
Να ξέρεις πως χαίρομαι πολύ με τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις.
Τώρα ξέρεις, και θα συμβάλεις και εσύ ενεργα στην ενημέρωση.
Είναι μεγάλη ανταμοιβή για εμάς, όταν τα νέα μέλη είναι ανοιχτόμυαλα όσο εσύ, μπράβο σου :)
Καλές συζητήσεις να χουμε!

magia20

Member
4 Νοεμβρίου 2010
12
0
θεσσαλονικη
Θα ηθελα να μου υποδειξετε εαν υπαρχει καποιο θεμα να συμβουλευτω, σε οτι αφορα το οτι η μικρη κοιμαται μονιμα στο κρεβατι μαζι μου. Οσο ηταν μικροτερη την περιοριζα η την κατεβαζα μολις ανεβαινε. Τωρα αυτο ομως ειναι αδυνατο, συν το οτι δεν μπορω να μενω ξυπνια ολο το βραδυ για να την κατεβαζω...!

Στο ''μεγαλωνοντας ενα κουταβι'' δεν βρηκα κατι πανω σε αυτο

Last edited:

magia20

Member
4 Νοεμβρίου 2010
12
0
θεσσαλονικη
Οχι δεν ειναι προβλημα. Ισα ισα παρεουλα ειναι. Αλλα ειναι τοσο μικρη που φοβαμαι μη τη χτυπησω καταλαθως. Δε θα ειναι προβλημα οταν μεγαλωσει κι αλλο το να μην εχει το δικο της χωρο για υπνο?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
magia20 μιας και το έχω και εγώ το θέμα.

Μια πολύ απλή λύση στα προβλήματα που έχουμε με τον σκύλο μας, είναι να του δείχνουμε την επιθυμητή συμπεριφορά και να τον απιβραβεύβουμε όταν κάνει αυτό που ζητάμε.

Έτσι λοιπόν, και εφόσον δεν θες η σκυλίτσα να κοιμάται στο κρεβάτι σου, κάθε φορά που ανεβαίνει θα χρησιμοποιείς μια λέξη π.χ. κατέβα,θα την κατεβάζεις και θα την βαζεις στο κρεβατάκι της. Αν κάτσει θα την επιβραβεύεις με χάδια και με καμιά λιχουδιά.

Θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να το καταφέρεις, αλλά δεν είναι και κάτι δύσκολο, ε;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Είναι προσωπικό θέμα του καθενός να θέλει τον σκύλο στο κρεβάτι του! Εγώ πχ την έχω και μαρέσει! Αν δεν την θέλεις θα την βάζεις εκεί που θέλεις και όταν μένει χαδάκια αγκαλιές ζήτω και τέτοια!!!! Επιβράβευση όπως ξέρει το σκυλάκι σου!!!!

magia20

Member
4 Νοεμβρίου 2010
12
0
θεσσαλονικη
Ε ναι δεν ειναι κατι δυσκολο sofouli και δεν υπαρχει και αλλος τροπος. Αυτο εκανα μεχρι πριν λιγο καιρο αλλα τα παρατησα..Δεν ειναι και τρομερο να κοιμαται μαζι μου.Ειναι και αρκετα πεισματαρικο... Θα φανει στην πορεια.. Με βλεπω να κατεβαινω εγω στο πατωμα μεχρι να την παιρνει ο υπνος στο κρεβατακι της.Ευχαριστω..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ε ναι δεν ειναι κατι δυσκολο sofouli και δεν υπαρχει και αλλος τροπος. Αυτο εκανα μεχρι πριν λιγο καιρο αλλα τα παρατησα..Δεν ειναι και τρομερο να κοιμαται μαζι μου.Ειναι και αρκετα πεισματαρικο... Θα φανει στην πορεια.. Με βλεπω να κατεβαινω εγω στο πατωμα μεχρι να την παιρνει ο υπνος στο κρεβατακι της.Ευχαριστω..
Οχι δεν θα του κάνεις το χατήρι! Θα σε "καβαλήσει" θα πρέπει να έχεις συνέπεια σε ότι κάνεις! Εσύ είσαι ο master όχι ο σκύλος εσύ θα απόφασίσεις αν τον θέλεις και που τον θέλεις! είναι μικρό επιβράβευσέ το όταν μένει εκεί που θέλεις!!!!

magia20

Member
4 Νοεμβρίου 2010
12
0
θεσσαλονικη
Αυτο θα κανω.Μαλλον το οτι δεν ανεβαινε μεχρι πριν λιγο καιρο οφειλεται στο οτι απλα δεν εφτανε και οχι επειδη εμαθε να κοιμαται εκει που πρεπει! Θα σας πω τις εξελιξεις...

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
πιστευω θα βοηθησει το να εχει το κρεβατακι της διπλα στο δικο σου. ετσι και εσυ θα την ελεγχεις και αυτη θα εχει συνεχεια την οπτικη επαφη, ετσι ωστε να μην φοβαται να ειναι μονη. καλο θα ηταν να της μαθεις και την εντολη ''μεινε''.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πολύ σωστά andrykor και παράλειψη μου.
Να της μάθεις την εντολή μείνε, πολύ σημαντικό, όχι μόνο σε αυτό το πρόβλημα αλλά γενικά!

magia20

Member
4 Νοεμβρίου 2010
12
0
θεσσαλονικη
Ναι και πριν το κρεβατακι της το ειχα διπλα στο δικο μου. Ενιωθε ασφαλεια ετσι και κατα διαστηματα οταν αναστατωνοταν σηκωνα λιγο το κεφαλι μου, με εβλεπε οτι ειμαι διπλα και ξανακοιμοταν, Οποτε το ιδιο θα κανω και τωρα. Το ''μεινε'' το καταλαβαινει αλλα μονο αν σηκωσω ταυτοχρονα και το χερι μου υποδεικνυοντας της να μεινει στη θεση που ειναι..

DemisB.

Member
25 Σεπτεμβρίου 2010
16
0
Ο ύπνος στο κρεβάτι είναι αρκετά όμορφος αλλά κάποια στιγμή θα προκύψουν λειτουργικά προβλήματα που ο σκυλάκος σου δεν θα καταλαβαίνει για ποιο λόγο θα πρέπει να κατέβει.
Πρέπει να μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι του, και ένα καλό κόλπο είναι να μάθει σε εντολή ύπνου, π.χ. λίγο πριν πας στο κρεβάτι να φωνάζεις « ύπνο τώρα» και παράλληλα να βάζεις μια λιχουδιά στο κρεβάτι του, με λίγο υπομονή θα το μάθει.
Αλλιώς θα περιμένεις το καλοκαίρι , που θα ζεσταίνεται και θα κατεβαίνει μόνος του

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Εγω τον Κιλλερ προσπαθουσα να του μαθω να κοιμαται μαζι μου αλλα ολο εφευγε το σκ@@ο!! Χαχαχα!
Ειναι καλο που της μαθαινεις τις εντολες μαζι με χειρονομιες, ετσι ο σκυλος εκτος απο την ομιλια μαθαινει ταυτοχρονα να υπακουει και χωρις λεξη αλλα μονο με την κινηση, εξαλλου τα σκυλια ειναι πολυ καλυτερα στο να αντιλαμβανονται την γλωσσα του σωματος παρα λεξεις οποτε πιστευω ο συνδιασμος και τον δυο ειναι το καλυτερο. Απλα εχε υπ'οψην σου να χρησιμοποιεις διαφορετικη χειρονομια για καθε εντολη για να μην την μπερδεψεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr