Η μαγια δεν εχει pedigree...οχι δεν εδωσα καθολου χρηματα. Μακαρι να γνωριζε περισσοτερος κοσμος αυτα που λετε. Οντως θα γλυτωναν πολλες ταλαιπωρημενες ζωουλες. Τουλαχιστον εγω τωρα ξερω οτι δεν προκειτε να την ζευγαρωσω..
υπαρχουν διαφορες αποψεις περι τουτου. πολλοι λενε πως η στειρωση γινεται μετα την ολοκληρωτικη ενηλικιωση του σκυλου, δηλαδη μετα την 2η περιοδο. ας μας βοηθησουν και οι πιο ειδικοιΟι περισσότεροι κτηνιατροι που έχω ρωτήσει μου έχουν αναφέρει ώς καταλληλη περιοδο για στείρωση θυληκου σκύλο το διάστημα αναμεσα στον πρώτο και το δεύτερο οίστρο.
Ο κτηνίατρος όμως δεν μπορεί να γνωρίζει τί γονίδια έχουν τα σκυλιά και τί γονίδια θα περάσουν στα κουτάβια τους... Για αυτά χρειάζεται ένας εκτροφέας που γνωρίζει καλά τις γραμμές και τα κληρονομικά προβλήματα που εμφανίζονται σε αυτές.Το αρσενικο πιντσερ για το ζευγαρωμα το επελεξε ο κτηνιατρος του θυλυκου αφου σιγουρευτηκε για την υγεια και των δυο.
Να ξέρεις πως χαίρομαι πολύ με τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις.Η μαγια δεν εχει pedigree...οχι δεν εδωσα καθολου χρηματα. Μακαρι να γνωριζε περισσοτερος κοσμος αυτα που λετε. Οντως θα γλυτωναν πολλες ταλαιπωρημενες ζωουλες. Τουλαχιστον εγω τωρα ξερω οτι δεν προκειτε να την ζευγαρωσω..
Οχι δεν θα του κάνεις το χατήρι! Θα σε "καβαλήσει" θα πρέπει να έχεις συνέπεια σε ότι κάνεις! Εσύ είσαι ο master όχι ο σκύλος εσύ θα απόφασίσεις αν τον θέλεις και που τον θέλεις! είναι μικρό επιβράβευσέ το όταν μένει εκεί που θέλεις!!!!Ε ναι δεν ειναι κατι δυσκολο sofouli και δεν υπαρχει και αλλος τροπος. Αυτο εκανα μεχρι πριν λιγο καιρο αλλα τα παρατησα..Δεν ειναι και τρομερο να κοιμαται μαζι μου.Ειναι και αρκετα πεισματαρικο... Θα φανει στην πορεια.. Με βλεπω να κατεβαινω εγω στο πατωμα μεχρι να την παιρνει ο υπνος στο κρεβατακι της.Ευχαριστω..