Καλλωπισμός από επαγγελματίες


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η κτηνίατρός μου με διέταξε να πλένω το νεανία μια φορά το δίμηνο, εκτός βέβαια αν πάει πάλι στις λάσπες να γίνει μαύρο κι άραχλο, οπότε το Aussie το περιλούζω με το λάστιχο του δημάρχου (διότι στο σκυλο-πάρκο τα παθαίνει κάτι τέτοια). Για να μην μπλέκω λοιπόν με τρίτσα-κάτσα, τον πάω στο σκυλο-κομμωτήριο/spa της περιφερείας μου το οποίο λατρεύει και ησυχάζει το κεφάλι μου για τρεις ώρες και το παίρνω καθαρό και μοσχομυριστό. Εκτός από κόψιμο νυχιών, του καθαρίζουν τ΄αυτιά και του βουρτσίζουν και τα δόντια.

Έχει κανείς πείρα με βούρτσισμα δοντιών? Υποτίθεται πρέπει να του τα βουρτσίζω κάθε βράδυ, αλλα περνάω των παθών μου τον τάραχο διότι το άτιμο ενδιαφέρεται να φάει το ζελέ της οδοντόκρεμας (με γεύση, λέει, κοτόπουλου, μπλιαχχχ!) παρά να κάτσει ήσυχος να τον βουρτσίσω.

Πάντως όλη αυτή η περιποίηση με τα σαμπουάν και τις κρέμες μαλλιών μειώνει την τριχόπτωση κατά 90%.

Ορίστε και η κατάντεια:******************
:p:D:rolleyes:
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είναι βέβαιο ότι το λατρεύει? Στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσουν αυτού του είδους οι περιποιήσεις και κυρίως η απουσία του ιδιοκτήτη τους και το άγνωστο περιβάλλον.

Όσον αφορά στο βούρτσισμα των δοντιών, έχεις φαντάζομαι ειδική οντοντόβουρτσα για σκύλους, γιατί αν προσπαθείς με το δάχτυλό σου λογικό είναι να μην κάθεται και πολύ ο σκύλος. Ήσυχος δεν θα κάτσει αν του αρέσει η γεύση, απλά προσπάθησε με το ένα χέρι να κρατάς τη μουσούδα του, έχοντάς τον στο "μείνε" και με το άλλο να τρίβεις τα δόντια. Και να τη φάει δεν πειράζει.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ω ναί! Με το που πάμε στον κομμωτή σηκώνεται στα δυο πόδια πάνω στον πάγκο για να τον πάρει η κοπέλα μέσα για πλύσιμο και της κάνει χαρές. ΄Οταν έρχομαι να τον πάρω μετά από τρεις ώρες χαίρεται πολύ που με βλέπει αλλά δεν κλαίει ποτέ. Επίσης τρελλαίνεται να κολυμπάει και να τον ξεπλένω με το λάστιχο όταν κάνει ζέστη και έχει λασπωθεί. Και λατρεύει να τον βουρτσίζω, μάλιστα γυρνάει κι απ' την άλλη πλευρά να τον βουρτσίσω καλά. Έχω σκυλοδοντόβουρτσα και σκυλοδοντόκρεμα, αλλα προτιμάει να τρώει την οδοντόκρεμα παρά να μ' αφήνει να του ανοίγω το στόμα να του βουρτσίσω τα δόντια. Οπότε ακόμα παλεύω με το βούρτσισμα μαζί του.

Επίσης φαίνεται να συμπαθεί τις ιδιοκτήτριες της φάρμας που τον άφησα για να ταξιδεύψω ενώ απεχθανότανε την τύπισσα που είχε το σκυλοξενοδοχείο που τον άφησα πριν από δυο μήνες.
 




Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν μισεί κανένας σκύλος τον καλωπισμό αν έχει σωστό Groomer. Ο σωστός γκρούμερ "εκπαιδεύει" τον σκύλο (με αγάπη, χάδια, λυχουδιές) γιατί τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ ο σκύλος να λατρεύει την περιποίηση και να κάθετε ήσυχα.

Δυστυχώς υπάρχουν ΛΙΓΟΙ τέτοιοι (στην Ελλάδα ακόμη λιγότεροι).

Για τα δόντια το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό να καθαρίζονται καθημερινά. Έχει κάποιο πρόβλημα ο σκύλος;

Είναι πολύ αποτελεσματικό να μαθαίνεις τους σκύλους σου να παίζουν "δαγκώνοντας" παιχνίδια που καθαρίζουν τα δόντια. Κι έχω παρατηρήσει πως οι σκύλοι μου που το έκαναν αυτό είχαν πάντα αστραφτερά δόντια (μέχρι τα γεράματα) ενώ κάποιοι πιο "τεμπλέλιδες" όντως χρειαζόντουσαν να τα καθαρίζω εγώ (κάθε 15 μέρες).

Παίζει ρόλο φυσκικά κι η φυλή (τα μικρόσωμα έχουν μικρά στριμωγμένα δόντια που χαλάνε πιο εύκολα) και το DNA ακόμη. Σκύλος κάτω από 3 ετών που έχει "λεκέδες" έχει γενετική προδιάθεση για κακά δόντια και θέλει πιο πολύ φροντίδα. Ένας σκύλος μου που ήταν έτσι χρειαζόνταν να τα ξύνω με scraper (οδοντιατρικό), η βούρτσα δεν αρκούσε ποτέ.

Επίσης παίζει ρόλο και η διατροφή. Οι κονσέρβες είναι ότι χείρότερο για τα δόντα ενώ το ωμό κρέας (barf διατροφή) τα καθαρίζει ακόμη κι αν ήδη έχουν λίγο πρόβλημα.
 
Last edited:


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το scraper τι είναι Στέλλα και πως το χρησιμοποιεις?
Ο σκύλος μου τρωει μαγειρευτό, έχει ήδη πρόβλημα και η βούρτσα δεν αρκεί πλέον...
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καταρχάς, για Ρόττι μιλάμε; Σε ποιά ηλικία;
Το scraper είναι ένα ενας μεταλλικός γαντζος (με μακρύ χερούλι) που χρησημοποιούν οι οδοντίατροι (και οι κτηνίατροι) για την αφαίρεση της πέτρας και των λεκέδων (το έχουν βάλει στο δικό σου στόμα σίγουρα).

Λόγου του ότι η επιφάνεια των δοντιών των σκύλων (enamel) είναι ΠΟΛΥ πιο σκληρή και ανθεκτική από των ανθρώπων δεν υπάρχει πρόβλημα (ίσα, ίσα) στο να το χρησημοποιείς συχνά, φτάνει να σου δείξει κάποιος πως γίνεται.

Αν έχεις καλό κτηνίατρο, και θα σου δείξει ΚΑΙ θα σου πουλήσει ένα scraper, αλλιώς θα βρεις πανεύκολα στο νετ και θα σου δείξω εγώ στην επόμενη έκθεση (μένω Παξούς και χλωμό να έρθω Αθήνα πιο σύντομα). Στην ουσία, κάνεις αυτό που θα έκαναν πολλά ωμά κόκαλα (κατ' ευθείαν στο πρόβλημα όμως και με μηδέν ρίσκο).

Αν ο σκύλος έχει προδιάθεση (πρόβλημα στο PH του στόματος) υπάρχουν και σπρέυ που βοηθούν (και υγρά και το νερό του) αλλά και πάλι νομίζω θα θέλει ένα ξυσηματάκι μια φορά το μήνα.

Ο σκύλος σου παίζει δαγκώνοντας παιχνίδια (πάλι πληροφοριακά ρωτάω, για τις "στατιστικές" μου);

Για κάποιο περίεργο λόγο (ίσως και μόνο επειδή είναι πολύ πιο γρήγορη διαδικασία) η σκύλοι ανέχονται πιο εύκολα το "ξύσιμο" από την οδοντόβουρτσα.

Το καλύτερο είναι πως οι ιδιοκτήτες που το κάνουν, σπανιότατα (δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικά) πρέπει να πάνε στον κτηνίατρο για καθαρισμό (με αναισθησία). Η αναισθησία δεν είναι τόσο απλό πράγμα, όσο νομίζουν οι περισσότεροι (κι οι περισσότεροι κτηνίατροι ακόμη).
 
Last edited:




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@Dr.Zhivago, μιλάμε για rott 2,5 χρόνων. Ήδη του έχω κάνει ένα καθαρισμό με αναισθησία το καλοκαίρι και για τους λόγους που ανέφερες, θέλω να αποφύγω τον επόμενο. Παρατήρησα επίσης πως μετά τον καθαρισμό τα δόντια του σκύλου εμφάνισαν πολύ γρηγορότερα λεκέδες.

Ο σκύλος δαγκώνει και παίζει με μασουλητηρια αλλά δεν αρκεί. Οι πίσω τραπεζίτες έχουν πρόβλημα. Η βούρτσα επίσης δεν αρκεί, όπως δεν αρκούν και τα κόκαλα (ουτε τα μοσχαρισια ainte).

Στην επόμενη έκθεση θα σου έρθω για ιδιαίτερο! :D
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο σκύλος δαγκώνει και παίζει με μασουλητηρια αλλά δεν αρκεί. Οι πίσω τραπεζίτες έχουν πρόβλημα. Η βούρτσα επίσης δεν αρκεί, όπως δεν αρκούν και τα κόκαλα (ουτε τα μοσχαρισια ainte).
Χρειάζεται ένα μεγάλο στρογγυλό κόκκαλο. Η προσπάθεια να το σπάσει γίνεται με το πισω μέρος του στόματος, σε αντίθεση με τα μασουλητήρια.

Καθαρισμός με αναισθησία + μακριά ... η επιδείνωση είναι ραγδαία και η αναισθησία επικίνδυνη ...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η κτηνίατρός μου (Αμερικάνα) λέει ότι πρέπει να του καθαρίσει εκείνη τα δόντια με χειρουργείο, το οποίο δυστυχώς θα μου στοιχίσει περί τα € 200 και φυσικά δε θέλω να μπλέξω με τέτοια συχνά. Απ' ότι βλέπω, ο σκύλος καθαρίζει τα δόντια του μια χαρά με τα βοδινά κόκκαλα που του παίρνω, αλλά για να μην έχω τύψεις, κλπ. θα τον πάω μια φορά για καθάρισμα αφού πριν τον πάρω ήτανε παρατημένος μόνο με τα βασικά. Μετά απ' αυτό, θα τον βουρτσίζω απλώς και θα περιοριστώ στην ξηρή τροφή που με διέταξε η κτηνίατρός του, συν το κόκκαλο που το λατρεύει. Πρέπει να αποφύγω δε το φυστικοβούτυρο για το οποίο πουλάει και την ψυχή του στο διάολο, αλλά έλα που είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει σίγουρα το Interceptor κάθε 5 του μηνός για να μην πιάσει heartworms. Το κακό όμως είναι ότι μετά ξέρει ότι υπάρχει φυστικοβούτυρο στο ντουλάπι και μετά κάθεται από κάτω από το ντουλάπι κάθε τόσο και κλαίει για να με συγκινήσει να του δώσω κουταλάρες φυστικοβούτυρο! Με είχανε προειδοποιήσει ότι θα μου τα κάνει κάτι τέτοια που τα ονομάζουνε "he'll give you the brown eye treatment"! Σα λιμασμένο κάνει καμιά φορά.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κοίτα τα δοντάκια του. ΕΙΝΑΙ καλά;
Αν ναι, σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην "παίζεις" με χειρουγεία.

Να δεις τι τύψεις που θα έχεις αν πάθει κάτι στο χειρουργείο (ή ΑΠΟ το χειρουγείο, όπως επιληψία).

Φραγκοφονιάδες/απατεώνες κτηνίατροι υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ στην Αμερική (θα πάθεις ΣΟΚ αν σου διηγηθώ ιστορίες).

Μάλιστα, αν τα δόντια του σκύλου σου αστράφτουν και θέλει να στο "χειρουγήσει", προτείνω να αλλάξεις ΕΠΕΙΓΩΝΤΩΣ κτηνίατρο (σπινιάροντας).

Είναι απίστευτο ΠΟΣΟΙ γιατροί σε "μετριες" καταστάσεις (λίγη πλάκα) κάνουν χειρουγεία (για το χρήμα) αντί να σου που απλά "Κράτα τον λίγο", και να σου βγάλουν την πλάκα επι τόπου με scraper, σε 27 δευτερόλεπτα....

Και το ανησυχητικό δεν είναι το ΕΝΑ χειρουργείο και τα 200 δολάρια (δεν είναι αυτός ο στόχος τους).
Μόλις βρούν "ψώνιο" που καθαρίζει τα δόντια του σκύλου κάθε μέρα, σου λέει "Ααααα.. αυτήν μπορώ να της παίρνω 200 δολάρια 3-4 φορές το χρόνο!"

Τώρα που το λέμε...
αν σου τον πάρουν μέσα, στον ξύσουν 30 δευτερόλεπτα με scraper και μετά στον φέρουν (40 λεπτά μετά για εφέ) να λάμπει όλος, θα το καταλάβεις εσύ;

Είμαι καχύποπτη πολύ; Δεν έχεις ΙΔΕΑ πόσο....
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Νομίζω έχεις δίκιο, γι' αυτό και δεν ήθελα να το κάνω πριν ρωτήσω φίλη μου Ελληνίδα κτηνίατρο που μένει στην Αμερική αλλά δεν ασκεί πια αυτό το επάγγελμα (αν και ειναι σε παρεμφερή τομέα). Όταν πρωτοπήρα το Ατταλάκι (το Aussie μου) είχε λίγο πουρί διότι έμενε σε foster farm και του δίνανε μόνο τα basics. Δε φαινότανε να ξέρει τι θα πει σκυλομεζές ή να του έχουνε κάνει κανένα τρομερό grooming, ούτε ήξερε παραδόξως τι εστί αληθινό κόκκαλο. Και έχει ανάγκη να μασουλήσει αληθινό κόκκαλο. Τώρα βεβαίως ζει μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια και έχει τις μαξιλάρες του, τα καλά του φαγιά, μέχρι και ζώνη ασφαλείας για το αυτοκίνητο σκυλίσια (δώρον-άδωρον φυσικά διότι έχει μάθει να τη λύνει). Το περίεργο ήτανε ότι μόλις του έδωσα αληθινό βοδινό κόκκαλο, καθάρισε τα δόντια του τελείως και δε βλέπω πλέον πουρί. Το θέμα είναι να συνεχίσω να του δίνω μόνο ξηρή σκυλοτροφή, αν και δεν του κάνουνε κακό και τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Έχω ακούσει για τα συχνά καθαρίσματα δοντιών και διάφοροι Αμερικανοί φίλοι μου τσαντίζονται που τους υποχρεώνουνε οι οδοντίατροί τους να τα κάνουνε. Απ' ότι μου είπε η φίλη μου πρώην κτηνίατρος, αν έχει προβλήματα με τα δόντια του θα πρέπει να παράγει υπερβολικά σάλια που δεν το κάνει. Άλλωστε είναι πολύ μικρό, γύρω στα δυόμισυ.
 




Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δίνε του ξηρά και ένα μεγάλο κόκαλο 1 φορά (ή δύο ανάλογα το αποτέλεσμα) το μήνα.

Εγώ το κανονίζω να δίνω το κόκαλο την ίδια μέρα με το μπάνιο (κάθε μήνα) γιατί γίνεται ο σκύλος μου χάλια (για μπάνιο έτσι κι αλλιώς!).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Δυστυχώς δε βρίσκω χασάπη εδώ (Illinois) που να μου δίνει κόκκαλο και έτσι του αγοράζω αληθινά βοδινά κόκκαλα καπνιστά και με ολίγον κρέας που πουλάνε στο σούπερ μάρκετ για σκύλους. Μάλιστα δεν του πολυαρέσει τόσο το μηριαίο οστό και προτιμάει τα πολυπλοκότερα knuckles και όταν του τα δίνω είναι η μοναδική φορά που με γράφει κανονικά και παίρνει ένα τρισευτυχισμένο και μαστουρωμένο ύφος σα πρεζάκιας. Το σπίτι δεν το κάνει χάλια και πολύ διότι ότι κι αν πέσει από το κόκκαλο, θα το μαζέψει σα σκούπα. Ως τώρα δεν έχει πάντως βρωμίσει ο ίδιος, ίσως να το φτιάχνουν έτσι το κόκκαλο, δεν ξέρω και πολλά για το θέμα βέβαια.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ έχω τον "Μπάμπη" τον χασάπη που μας κρατάει σε άψογη κατάσταση πελώρια κόκαλα μοσχαρίσια με μπόλικο κρέας πάνω.

Του τα δίνω ωμά (αίμα...ζουμιά ...μπλιάξ!) και καθώς έχει και πολύ τρίχα στα πόδια, γίνεται όλος ένα σύχαμα.

Εξού και το μπάνιο ΑΜΕΣΩΣ μετά.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Είναι καλό να του δίνεις ωμά κόκκαλα?! Δε θα πάθει τίποτα? Η αλήθεια είναι ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα και μέχρι που κάθομαι και του φιλτράρω το νερό και το παγώνω διότι το θέλει κρύο. Μετά τσαντίζομαι διότι πάει στο σκυλοπάρκα και χώνεται στα βρωμόνερα και πίνει το νερό απ΄ το βούρκο πάνω-πάνω! Φυσικά του έχω κάνει εμβόλιο λεπτοσπείρωσης και τον κυνηγάω.

Αλήθεια εκείνος ο εχινόκοκκος υπάρχει ακόμα? Ρώτησα μια φιλενάδα και μου έμπηξε τις φωνές ότι έχει, λέει, εξαφανιστεί το είδος από τις εξελιγμένες, λέει, χώρες.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στην Ελλάδα υπάρχει. Σε πολλές χώρες τις ευρώπης όχι πια (Σκανδιναβία, Γαλλία, Γερμανία).

Στην Αμερική σίγουρα υπάρχει ακόμη (όπως κι η λύσσα) διότι είναι μεγάλη χώρα με ΠΟΛΛΑ άγρια θηλαστικά.

Το ωμό κόκαλο είναι πιο ασφαλές για τον σκύλο. Αν είχα σκύλο στο μέγεθός του δικού σου θα έδινα κάθε 2 μέρες 2-3 λαιμούς (ωμούς) κότας για τα δόντια. Αν του αρέσει το "κοκαλο παγωτό" θα του τα έδινα και κατ' ευθείαν από την κατάψυξη.

Ρώτα breeders εκεί να σου πουν την άποψή τους.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Και δεν έχουνε βγάλει εμβόλιο για τον εχινόκοκκο? Επίσης, πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf