Καλλωπισμός από επαγγελματίες


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν υπάρχει εμβόλιο (απ' ότι ξέρω), αλλά χάπια αντιπαρασιτικά (σκουλίκι είναι).

Μεταδίδεται στον άνθρωπο. Πρέπει να φάμε αυγά του σκουλικιού, τρώγοντας άπλυτα λαχανικά πχ, πάνω στα οποία έχουν αφοδεύσει πρόβατα (η άλλα ζώα) μολυσμένα με το παράσιτο.

Η πλάκα είναι πως σπανίως κολάμε από σκύλους (παρόλη την προκατάλυψη). Γιατί όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει πρώτα να φάμε κακά άρρωστου σκύλου:eek:.

Οι σκύλοι μας κολάνε γλύφωντας αυγά από κάτω (κάπου που αφόδευσε μολυσμένο ζώο), τρώγοντας άψυτο μολισμένο κρέας ή τρώγοντας κακά μολυσμένων ζώων. Μπορεί να μεταδίδεται κι από σκύλο σε σκύλο (πιο δύσκολα) αν γλυφτούν σε απόκρυφα μέρη...

Οι γενική αποπαρασίτωση σε χάπι (Drontal πχ) το λύνει το πρόβλημα, αλλά θέλει συχνά (προλυπτικά) κάθε τρεις μήνες (ή και περισσότερο αν ζούμε σε περιβάλλον επικίνδυνο).

Στις χώρες που εξαλήφθηκε το παράστιο αυτό, απέδειξαν πως ήταν καθαρά θέμα συστηματικής αποπαρασίτωσης των βοοειδών/προβάτων από τους αγρότες. Εδώ, οι δικοί μας ούτε από τα τσιμπούρια δεν προστατεύουν τα ζώα τους (που μεταδίδουν εσωπαράσιτα αλλά και ένα σωρό άλλες σοβαρότερες ασθένειες)...

Οι γάτες δεν μεταδίδουν το παράσιτο αυτό (δεν ζει μέσα τους για κάποιο λόγο).
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.752
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π