Καλώς σας βρήκαμε κ εμείς!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Χαχαχα άστα, πέφτει μεγάλη στεναχώρια! :ROFLMAO: Μετά από λίγο βέβαια αποφασίζει ότι μπορούμε να παίξουμε fetch με το άδειο kong και της περνάει
Και ετσι παρτσακλά που αναπηδάει κιόλας και τη βλέπεις να πετάγεται δεξιά αριστερά να το πιάσει...

• Like
Reactions: *Kiara*

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Και ετσι παρτσακλά που αναπηδάει κιόλας και τη βλέπεις να πετάγεται δεξιά αριστερά να το πιάσει...
Το παρτσακλό χοροπηδητό-τρέξιμο είναι η ειδικότητά μας! Μου έχει κάνει το σπίτι καινούριο το γλυκό μου :giggle:

• Like
Reactions: ghelly

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Κουράζονται πολύ τα κορίτσια, τι να λέμε τώρα
IMG_2284.JPG

Η κουτσομπόλα της γειτονιάς. Πάντα αραχτή παρακολουθεί. Εχει βγάλει και τη γλωσσάρα έξω το σούργελο
IMG_2265.JPG
Για τους παρατηρητικούς, ο λαιμός της ξεπουπουλιάστηκε έτσι απ το scalibor. Είδα κ έπαθα να τη συνεφέρω, είχε το χάλι της η καημένη. Τώρα ξαναβγαίνει το τρίχωμα σιγά σιγά :)

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Δυστυχώς έκανε :( Μεσα σ ένα απόγευμα είχε ένα λαιμό της φρίκης. Επιμολύνθηκε κιόλας, έγινε χαμός! Συνέπεσε και με τις (μαλλον) εποχικές αλλεργίες της και το σκυλί ήταν το χάλι του το μαύρο
Αλλα τώρα είμαστε καλύτερα :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν το γλυτώσατε. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει πολλά σκυλιά να προλάβουν να γλυτώσουν από τέτοιο σκηνικό. Και όντως είναι υπερβολικά γρήγορη η εξέλιξη του.

Περαστικά σας και ποτέ ξανά τέτοια ταλαιπωρία!

• Like

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Ευχαριστούμε πολύ @ghelly , μακάρι να μην μας ξανατύχει! :)
Η αλήθεια είναι ότι από καιρό κάτι δε μου πήγαινε καλά στο σημείο. Λίγη τριχόπτωση, λίγο το έξυνε... Ο κτηνίατρος είπε τότε να το βγάλουμε για 1 εβδομάδα, να δούμε πως πάει, και να το ξαναβάλουμε μετά, σαν δοκιμή ας πούμε. Μας είπε ότι ξαναβάζοντάς το, αν είναι να κάνει αντίδραση την κάνει αμέσως. Δυστυχώς εμάς την έκανε δύο εβδομάδες μετά, ευτυχώς είχα μαζί πλήρες φαρμακείο γιατί φούντωσε μεταμεσονύκτια και λείπαμε διακοπές
Εχει γενικώς κάποιες αλλεργίες που ακόμα δεν έχουμε προσδιορίσει, οπότε η εικόνα μπερδεύεται και είναι δύσκολο πολλές φορές να καταλάβουμε απο νωρίς τι φταίει

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
το σκάλιμπορ είναι ο εφιαλτης μου τόσα χρόνια. Δεν τόλμησα ποτέ να το δοκιμάσω γι'αυτο το λόγο. Σε άλλα κάθεται οκ, σε άλλα δημιουργεί πρόβλημα και φρίκαρα στην ιδέα να ειμαστε στη δεύτερη κατηγορία.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αν δεν ήταν η Κίρκη (η γάτα) στο σπίτι, που κοιμούνται αγκαλιά και κάνουν μπάνιο η μία την άλλη, ίσως και να είχα βάλει απ την αρχή αμπούλα που απωθεί τη σκνίπα και όχι scalibor. Δυστυχώς όμως, μόνο το scalibor είναι τόσα χρόνια δοκιμασμένο σε σπίτια με γάτες και με μελέτες ασφαλές.
Τώρα που βάζουμε vectra, είναι αρκετά δύσκολη η κατάσταση, ειδικά τις πρώτες μέρες. Τις χωρίζω εντελώς 2-3 24ωρα και πρακτικά δεν επιτρέπω πια να γλείφονται ή να κοιμούνται πάρα πολύ κολλητά. Τις ενοχλεί πολύ αυτό, θέλουν να είναι παρέα...αλλα τι να κάνουμε

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Είναι απίστευτα όμορφες και οι δύο, να τις χαίρεσαι! Περαστικά στην Κιάρα, και χωρίς άλλη ταλαιπωρία στο μέλλον. Για τις αλλεργίες υπάρχουν τεστ αντίστοιχα με αυτά που κάνουν οι άνθρωποι;

• Like

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Σας ευχαριστώ πολυ ολους!! :)

@spyv τα ραβδωτα ειναι η αδυναμία μου! Λατρευω το ποσο ομορφα δείχνουν στο φως, λαμποκοπανε οι ραβδώσεις τους

@sis ναι, υπάρχουν τεστ. Απλά δεν συνηθίζεται να γίνονται αν δεν ειναι πραγματικά δύσκολη η κατάσταση του ζώου, για πολλούς λόγους...

• Like
Reactions: spyv

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Πωπω κάτι ομορφιές!
(και πόσο ζηλεύω που ο κορίτσαρός σου τα πάει καλά με τις γάτες...ο δικός μου παθαίνει αμοκ)

• Like

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Ευχαριστούμε @Chris K.A. :) Νιώθω πολύ τυχερή που τις έχω τις χαζές
Η Κιάρα κοινωνικοποιήθηκε πάρα πολύ με γατιά από νωρίς, γιατί ήξερα ότι είναι θέμα χρόνου να μαζέψω κάποιο απ το δρόμο, οπότε κ αυτό έπαιξε το ρόλο του. Βέβαια τόσο καλά τα πάει μόνο με την Κίρκη. Ηρθε πολύ μωρό στο σπίτι και η Κιάρα την έκανε σαν τα μούτρα της, οπότε τα βρίσκουν μια χαρά

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Από 2,5 μηνών η δεσποινίδα μας δημιουργήσει υποψίες πως είναι αλλεργική σε κάτι.
Ωτίτιδα και δερματίτιδα (πολύ ήπια) με κνησμό, κάποια ευαισθησία σε τροφές και μια υποψία ότι προς το τέλος δράσης της αμπούλας το σκυλί έβγαζε εξανθήματα (αλλεργική δερματίτιδα από ψύλλους; ).

Φέτος το καλοκαίρι πέρασε μια φάση που φούντωσε παραγματικά, έφταιγε σίγουρα και η αντίδραση που έκανε στο scalibor, αλλά όχι μόνο αυτό πιθανότατα. Κλασσικά πράγματα σ ένα αλλεργικό σκυλί, αντιμετωπίσαμε μια δερματίτιδα και ωτίτιδα από malassezia, συμπτωματικά με μια ήπια αγωγή, και βελτιώθηκε γρήγορα.

Γενικώς τόσο καιρό πηγαίναμε καλά με μια grain free τροφή, αραιά και που μπάνιο με allercalm, προσοχή και συνέπεια στις αμπούλες μας, όχι πολλά κυλίσματα σε χορτάρια κλπ κλπ Οι περισσότεροι σκυλογονείς μάλλον έτσι θα το συνέχιζαν,αφού το σκυλί δεν είχε και σοβαρό θέμα ας πούμε, αλλά έτυχε σε μουρλή μάνα και ήμουν αποφασισμένη να ξέρω τι έχει ακριβώς. Δε μπορούσα να τ αφήσω έτσι... Ειδικά με το δεδομένο ότι οι αλλεργίες των σκύλων με τα χρόνια χειροτερεύουν, δεν βελτιώνονται.

Στείλαμε λοιπόν εξετάσεις στο εξωτερικό, δοκιμασία τροφικών και περιβαλλοντικών αντιγόνων, τα γνωστά τεστ αλλεργίας. Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα! Και ευτυχώς που ήθελα να το κάνω. Η Κιάρα είναι αλλεργική σε μια σειρά τροφών και περιβαλλοντικών ουσιών. Από ακάρεα του σπιτιού, κάμποσα φυτά που δεν ξέρω καν το όνομά τους, στους ψύλλους, σε διάφορα κρέατα, σιτηρά, φρούτα, γενικώς στα περισσότερα που έχει φάει μέχρι σήμερα, ακόμη και αν τα έφαγε ελάχιστες φορές. Φαγητό και αλλεργία ας πούμε :p

Νιώθω ανακουφισμένη που ξέρω τι έχει, έχω αγωνία να δω πώς θα πάμε από δω και πέρα. Τουλάχιστον δεν πολεμάμε φαντάσματα, πάμε στοχευμένα, και ευτυχώς η κλινική της εικόνα είναι πολύ ήπια. Ξεκινάμε με ραντεβού με την Γαστρεντερολόγο μας, η οποία μας ξεκίνησε στη διαδικασία αυτή, να λύσουμε το διατροφικό θέμα, και στη συνέχεια θα απεθυνθούμε σε δερματολόγο, ώστε να δούμε τι είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει για τις περιβαλλοντικές αλλεργίες της.
Ευτυχώς δεν είναι αλλεργική στην Κίρκη (τη γάτα), ούτε και σ εμένα :ROFLMAO:

Ελπίζω να έχουμε καλά αποτελέσματα, θα ενημερώνω γενικώς για την πορεία μας, μήπως βοηθηθεί και κάποιο άλλο σκυλάκι στο μέλλον από τη δική μας εμπειρία :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μεγάλο βήμα να ξέρεις τι πολεμάς!
Επιλέγεις σωστότερα όπλα τότε. Άσε που αν δεν μάθαινες, δεν θα εβλεπες ποτέ βελτίωση με τοσα που την ενοχλουν και εντέλει δεν θα καταλάβαινες και τι την βοηθάει!

• Like

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Μεγάλο βήμα να ξέρεις τι πολεμάς!
Επιλέγεις σωστότερα όπλα τότε. Άσε που αν δεν μάθαινες, δεν θα εβλεπες ποτέ βελτίωση με τοσα που την ενοχλουν και εντέλει δεν θα καταλάβαινες και τι την βοηθάει!
Ετσι σκέφτηκα κ εγώ, για αυτό μπήκαμε στη διαδικασία. Ηθελα να ξέρω και να μπορώ να τη βοηθήσω ακριβώς όπως πρέπει, χωρίς ημίμετρα.
Οπως φάνηκε τελικά απ τις εξετάσεις, πραγματικά είναι τόσο πολυδιάστατο το θέμα της που ό,τι και να έκανα, μόνο μικρή διαφορά βλέπαμε. Από ψύλλους και μύκητες του σπιτιού μέχρι φυστίκια (!) ήμαρτον δηλαδή :p

D

Deleted member 14614

Guest
Αν επιτρέπεται, πόσο σου κόστισαν τα τεστ αυτά?
Έχουν εκτοξευτεί οι αλλεργίες του Σπίθα όσο μεγαλώνει και με έχει ανησυχήσει.
Υπάρχουν κτηνίατροι εξειδικευμένοι στη δερματολογία?
Μπράβο, βγάζεις άκρη και σιγά σιγά θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας!