Από 2,5 μηνών η δεσποινίδα μας δημιουργήσει υποψίες πως είναι αλλεργική σε κάτι.
Ωτίτιδα και δερματίτιδα (πολύ ήπια) με κνησμό, κάποια ευαισθησία σε τροφές και μια υποψία ότι προς το τέλος δράσης της αμπούλας το σκυλί έβγαζε εξανθήματα (αλλεργική δερματίτιδα από ψύλλους; ).
Φέτος το καλοκαίρι πέρασε μια φάση που φούντωσε παραγματικά, έφταιγε σίγουρα και η αντίδραση που έκανε στο scalibor, αλλά όχι μόνο αυτό πιθανότατα. Κλασσικά πράγματα σ ένα αλλεργικό σκυλί, αντιμετωπίσαμε μια δερματίτιδα και ωτίτιδα από malassezia, συμπτωματικά με μια ήπια αγωγή, και βελτιώθηκε γρήγορα.
Γενικώς τόσο καιρό πηγαίναμε καλά με μια grain free τροφή, αραιά και που μπάνιο με allercalm, προσοχή και συνέπεια στις αμπούλες μας, όχι πολλά κυλίσματα σε χορτάρια κλπ κλπ Οι περισσότεροι σκυλογονείς μάλλον έτσι θα το συνέχιζαν,αφού το σκυλί δεν είχε και σοβαρό θέμα ας πούμε, αλλά έτυχε σε μουρλή μάνα και ήμουν αποφασισμένη να ξέρω τι έχει ακριβώς. Δε μπορούσα να τ αφήσω έτσι... Ειδικά με το δεδομένο ότι οι αλλεργίες των σκύλων με τα χρόνια χειροτερεύουν, δεν βελτιώνονται.
Στείλαμε λοιπόν εξετάσεις στο εξωτερικό, δοκιμασία τροφικών και περιβαλλοντικών αντιγόνων, τα γνωστά τεστ αλλεργίας. Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα! Και ευτυχώς που ήθελα να το κάνω. Η Κιάρα είναι αλλεργική σε μια σειρά τροφών και περιβαλλοντικών ουσιών. Από ακάρεα του σπιτιού, κάμποσα φυτά που δεν ξέρω καν το όνομά τους, στους ψύλλους, σε διάφορα κρέατα, σιτηρά, φρούτα, γενικώς στα περισσότερα που έχει φάει μέχρι σήμερα, ακόμη και αν τα έφαγε ελάχιστες φορές. Φαγητό και αλλεργία ας πούμε
Νιώθω ανακουφισμένη που ξέρω τι έχει, έχω αγωνία να δω πώς θα πάμε από δω και πέρα. Τουλάχιστον δεν πολεμάμε φαντάσματα, πάμε στοχευμένα, και ευτυχώς η κλινική της εικόνα είναι πολύ ήπια. Ξεκινάμε με ραντεβού με την Γαστρεντερολόγο μας, η οποία μας ξεκίνησε στη διαδικασία αυτή, να λύσουμε το διατροφικό θέμα, και στη συνέχεια θα απεθυνθούμε σε δερματολόγο, ώστε να δούμε τι είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει για τις περιβαλλοντικές αλλεργίες της.
Ευτυχώς δεν είναι αλλεργική στην Κίρκη (τη γάτα), ούτε και σ εμένα
Ελπίζω να έχουμε καλά αποτελέσματα, θα ενημερώνω γενικώς για την πορεία μας, μήπως βοηθηθεί και κάποιο άλλο σκυλάκι στο μέλλον από τη δική μας εμπειρία